Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:21:13 GMT

صیادان طلای صورتی بوشهر به دریا زدند

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۰۷۶۰

صیادان طلای صورتی بوشهر به دریا زدند

بهزاد حیدری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین براساس این مصوبه لنج‌های صیادی نیز می‌توانند با یک روز فاصله (۱۹ مرداد ماه) برای صید میگو به دریا عزیمت و تورهای خود را بگسترانند.

وی بیان کرد: پژوهشکده میگو مستقر در بوشهر در گشت‌های تحقیقاتی خود با بررسی ذخایر میگو در ۳۰ منطقه از آب‌های این استان صید را آزاد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدری اظهار داشت: هشت هزار صیاد در قالب یکهزار و ۴۷۴ قایق و ۵۳۷ فروند موتورلنج در استان بوشهر فعال هستند و شناورهایی که مجوز صید می‌گیرند برای صید میگو در ۳۵ صیدگاه در خلیج فارس عازم دریا می‌شوند.

وی اضافه کرد: مجوز صید میگو برای قایق‌ها ۲۴ ساعت است و باید هر روز مجوز صید خود را تمدید کنند و برای لنج‌های صیادی نیز چهار تا پنج روزه صادر می‌شود.

معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر اضافه کرد: برابر کنوانسیون بین المللی صید در محدوده یک تا ۲ مایل فاصله از ساحل که به عنوان نوزادگاه آبزیان به شمار می‌رود ممنوع است.

وی ادامه داد: ممنوعیت صید در نوزداگاه‌های میگو مانند اطراف نیروگاه اتمی، منطقه دلوار کمتر از عمق پنج متر، اطراف مُطاف عمق کمتر از ۱۰ متر  و زیستگاه‌های مصنوعی مُنگُف، یَروَل، گناوه، دیر و خارگ که به عنوان زیستگاه و چراگاه مصنوعی به شمار می‌روند تا شعاع نیم مایلی تعیین شده است.

حیدری یادآورشد: همچنین بنا به مصوبه مدیریت کمیته صید، همچنین صیادی میگو زیر عمق پنج متری آب برای قایق‌های صیادی ممنوع اعلام شده است.

وی تاکید کرد: خلیج فارس خوان نعمت الهی است و حفظ، حراست، صیانت و نگهداری از آبزیان و ذخایر دریایی به عنوان یک وظیفه ملی و همگانی است که باید مورد توجه بهره‌برداران قرار گیرد. 

معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر بیان کرد: بر اساس گزارش تحقیقاتی موسسه پژوهشکده میگو در استان بوشهر پیش بینی می‌شود امسال وضعیت صیدگاه‌های این استان نسبت به سال گذشته ضعیف تر باشد و صید امسال نسبت به سال گذشته چند درصد کاهش خواد داشت.

حیدری ادامه داد: صیادان بوشهری سال گذشته بیش از ۲ هزار تن میگو از آب‌های این استان صید کردند.

پیش‌بینی صید ۱۵۰۰ تن میگو در آب‌های استان بوشهر

رئیس پژوهشکده میگوی کشور گفت: براساس بررسی های انجام شده از ۲۳ ایستگاه تحقیقاتی در ۹۰ کیلومترمربع پیش‌بینی می‌شود امسال با ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش، میزان یکهزار و ۵۰۰ تن میگو در آب‌های استان صید شود.

عقیل دشتیان‌نسب افزود: در بازه زمانی تعیین شده برای صید میگو در استان بوشهر صید این گونه آبزی برای همه استان‌های جنوبی ممنوع و تنها در استان بوشهر مجاز است و سپس در اواخر شهریور و اوایل مهر در استان هرمزگان آزاد می‌شود.

وی اظهار کرد: با توجه به وضعیت ذخیره میگو، کاهش ۲۰ درصدی شناورها و تلاش آنها در فصل صید امسال الزام است.

دشتیان نسب ادامه داد: : پارسال در کشور هشت هزار تن میگو صید شد که بیشترین صد میگوی سال گذشته در آب‌های استان خوزستان با گونه سرتیز بود؛ ۹۰ درصد جمعیت میگوی ببری در استان بوشهر است که هم به‌صرفه‌تر و هم بازارپسندی بالایی دارد.

استان بوشهر دارای ۳۲ بندر صیادی است که در ۲۵ بندر آن به‌عنوان مرکز تخلیه صید، مجوز صید میگو صادر می‌شود.

میگو به دلیل ارزآوری و صادرات بالا به طلای صورتی جنوب معروف است.

برچسب‌ها بوشهر میگو سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر میگو سازمان شیلات ایران بوشهر میگو سازمان شیلات ایران استان بوشهر سال گذشته صید میگو مجوز صید تن میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۰۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه جامعه می‌شود
  • سامانه بارشی در راه بوشهر/ صدور هشدار نارنجی
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است