Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@04:56:26 GMT

پازل عجیب توسعه مکزیک!

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۱۹۳۶

پازل عجیب توسعه مکزیک!

مکزیک یک کشور شکست خورده نیست، اما باید بهتر عمل می‌کرد مکزیک، کشوری صنعتی و تولیدکننده یا صادرکننده انرژی؟ مشکل مکزیک کجاست؟ مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و دلایل دیگر

اقتصادآنلاین – عاطفه حسینی؛ نوآ اسمیت، خبرنگار سابق بلومبرگ و استادیار امور مالی در دانشگاه استونی بروک، در سلسله گزارش‌هایی با محوریت اقتصاد توسعه‌ای، تلاش کرده است به دلایل موفقیت‌ اقتصادی کشورهایی مانند بنگلادش، اندونزی، جمهوری دومینیکن، لهستان و ترکیه، ناکامی کشورهایی چون پاکستان، هائیتی و اوکراین و همچنین کشورهایی که در این میان هستند مانند فیلیپین و جامائیکا بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به طور کلی اسمیت از چارچوب‌های ارائه شده توسط اقتصاددانانی چون ها-جون چانگ و جو استادول استفاده می‌کند و دو خط فکری اصلی را در نوشته‌های او می‌توان دید؛ در درازمدت یک کشور تولیدکننده وضعیتی بسیار بهتر از یک کشور با منابع طبیعی خواهد داشت و صادرات برای واردات فناوری خارجی و شیوه‌های تجاری بسیار مهم است. این نظریه که اکنون کمی مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفته است، اصلاحی از ایده‌های سیاست صنعتی الکساندر همیلتون، فردریش لیست و اقتصاددانان مختلف در وزارت تجارت و صنعت بین المللی ژاپن است.

اسمیت در گزارش اخیر خود سعی کرده است به دلایل عدم توسعه مکزیک و اقتصاد این کشور بپردازد؛ اگرچه به اعتقاد او، پرداختن به مکزیک، کشوری که می‌توانست به الگویی برای سایر کشورها تبدیل شود، مانند کلاف سردرگمی است که نمی‌توان بطور مشخص چند دلیل عمده را برای عدم توسعه یافتگی و رشد آن ذکر کرد.

مکزیک یک کشور شکست خورده نیست، اما باید بهتر عمل می‌کرد

در سال ۱۹۹۰، مکزیک کمی ثروتمندتر از کشورهایی مانند ترکیه، لهستان، رومانی و مالزی بود. اما سه دهه بعد، مکزیک رشد متوسطی داشت، در حالیکه کشورهای ذکر شده توانستند عملکردی بهتر از مکزیک از خود نشان دهند. حتی تایلند که کار خود را تنها با نیمی از سطح درآمد مکزیک آغاز کرد و به طور گسترده به عنوان مثال ترحم‌آمیز "تله درآمد متوسط" شناخته می‌شود، تقریباً به مکزیک رسیده است.

وقتی به رشد بر حسب درصد نگاه می‌کنیم، عملکرد ضعیف مکزیک حتی بیشتر قابل توجه است. درآمد همتایان مکزیک،  یعنی لهستان، مالزی، تایلند، رومانی و ترکیه بیش از دو برابر شده است، در حالی که مکزیک تنها حدود یک سوم رشد داشته است.

با این وجود نوآ اسمیت، از مکزیک به عنوان نمونه‌ای از یک کشور شکست خورده یاد نمی‌کند زیرا ۲۰هزار دلار (بر حسب برابری قدرت خرید) درآمد قابل احترامی است و مکزیک را بالاتر از میانگین جهانی قرار داده است. بنابراین ما در مورد کشوری مانند پاکستان صحبت نمی‌کنیم که در کمتر از یک سوم سطح درآمد مکزیک متوقف شده است. مکزیک دستاوردهای بسیار خوبی مانند افزایش مداوم سواد به بیش از ۹۵درصد و کاهش قابل ملاحظه نابرابری از دهه ۹۰ تابحال داشته است.

اما در نهایت، همه چیز از رشد سرچشمه می‌گیرد. رشد منابعی را برای بازتوزیع و هزینه در خدمات عمومی مانند آموزش و بهداشت فراهم می‌کند. بنابراین اگرچه ۲۰هزار دلار به ازای هر نفر قابل احترام است، اما کشوری مانند مکزیک باید بهتر عمل می‌کرد. همچنین موضوع نگران کننده‌ای که درباره این کشور وجود دارد، این است که علی‌رغم اینکه مکزیک هم از مزایای طبیعی فراوانی برخوردار بوده و هم از مدل اقتصادی مشابه کشورهای موفق استفاده کرده، دچار رکود رشد شده است. آنچه ما در اینجا به آن نگاه می‌کنیم یک معمای بزرگ توسعه است.

مکزیک، کشوری صنعتی و تولیدکننده یا صادرکننده انرژی؟

رشد آهسته از نقطه شروع نسبتاً بالا، یک داستان بسیار رایج درباره کشورهای آمریکای لاتین است؛ برزیل، کلمبیا و آرژانتین همگی مسیرهای رشدی تقریباً مشابه مکزیک دارند. اما میان این کشورها و مکزیک تفاوت‌های مهمی وجود دارد. برای مثال سایر کشورهای آمریکای لاتین عمدتاً صادرکنندگان منابع طبیعی هستند. این درحالی است که عمده‌ترین صادرات مکزیک، محصولات تولیدی، عمدتاً الکترونیک و وسایل نقلیه است. میزان صادرات نیز تقریبا قابل توجه است، حدود ۴۰درصد تولید ناخالص داخلی، مشابه رومانی و بالاتر از ترکیه. به طور کلی، تولید صنعتی ۱۸درصد از تولید ناخالص داخلی مکزیک است که کمی بیشتر از کشورهایی مانند لهستان یا رومانی است.

مزیت بزرگ دیگری که مکزیک نسبت به همتایان آمریکای جنوبی خود دارد، نزدیکی به یک مرکز بزرگ اقتصادی یعنی ایالات متحده است. مقصد بیش از ۷۵ درصد صادرات مکزیک همسایه شمالی آن یعنی آمریکا است.

اگر بخواهیم وضعیت مکزیک را با سایر کشورها مقایسه کنیم باید بگوییم همانطور که لهستان، رومانی و ترکیه از نزدیکی خود به اروپا سود می‌برند، مکزیک نیز از نزدیکی خود به آمریکا منفعت زیادی می‌برد. ادغام اقتصادی مکزیک با ایالات متحده با وجود یک توافق تجارت آزاد، USMCA (نفتا سابق) کمک می کند. مکزیک همچنین تعداد زیادی ماشین و کامیون برای خودروسازان آمریکایی تولید می‌کند، مانند کاری که لهستان برای آلمان انجام می‌دهد. مکزیک مانند مالزی یک تن لوازم الکترونیکی صادر می‌کند، در واقع این کشور هشتمین صادرکننده بزرگ کالاهای ICT در جهان است که حجم آن تقریباً با کل ایالات متحده مطابقت دارد.

بنابراین وسعت محصولاتی که مکزیک تولید می‌کند بسیار دیدنی و قابل توجه است. از نظر پیچیدگی اقتصادی، چیزی که صنعت‌گران معتقدند پیش‌بینی خوبی برای رشد است، مکزیک در بین ۱۳۳ کشور در پایگاه داده OEC در رتبه ۱۹ قرار دارد، درست پس از چین و بالاتر از اسرائیل، بلژیک، دانمارک، لهستان، مالزی و هلند.

به عبارت دیگر، مکزیک یک کشور تولیدکننده از لحاظ فنی پیچیده و بسیار متنوع است که حجم زیادی از کالاهای پیچیده و با ارزش افزوده بالا تولید و صادر می‌کند. این تقریباً همیشه توصیف یک کشور ثروتمند، صنعتی، یا حداقل یک کشور نزدیک به ثروتمند با رشد سریع مانند مالزی یا لهستان است. اما مکزیک کشوری با درآمد متوسط است که بیشتر شبیه یک صادرکننده منابع طبیعی در حال رشد است.

برخلاف پاکستان، مکزیک مقدار خوبی سرمایه‌گذاری می‌کند، تشکیل سرمایه ناخالص آن ۲۰درصد تولید ناخالص داخلی است، مشابه مالزی یا لهستان. تمایل به کسری تجاری دارد، اما نه بزرگ و درسال‌های ۲۰۲۰-۲۰۱۹ شاهد مازاد هستیم. مکزیک به طور پیوسته مانند اکثر کشورهای در حال توسعه جمعیت شهری قابل ملاحظه‌ای دارد و درحال حاضر اکثر جمعیت آن در شهرها زندگی می‌کنند. همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، نرخ سواد آموزی در این کشور بسیار قابل توجه است. این کشور قبلاً با بحران‌های کلان اقتصادی مکرر مواجه بود، اما نرخ تورم آن از ابتدای قرن جاری ثابت و پایین بوده است. بدهی دولت کم و نسبتاً پایدار است.

مشکل مکزیک کجاست؟

همانطور که گفته شد مکزیک بسیاری از کارها را درست انجام داده و می‌توانست هم کشور موردعلاقه صنعت گرانی باشد که بر تولید و صادرات تاکید دارند و هم نئولیبرال‌هایی که بر تجارت آزاد و ثبات اقتصاد کلان تاکید دارند. به همین دلیل است که پاسخ به این سوال که چرا این کشور، بیشتر رشد و توسعه نیافته دشوار است.

به اعتقاد نوآ اسمیت، یکی از بزرگترین مشکلات بزرگ مکزیک، وقوع جنایت سازمان یافته در این کشور است. کارتل‌های مواد مخدر مکزیک از قدرتمندترین و مرگبارترین کارتل‌های جهان هستند، «جنگ مواد مخدر» بین این گروه‌ها به حدی شدید است که به طور معمول در کنار درگیری‌های نظامی تمام عیار مانند جنگ‌های سوریه و یمن طبقه بندی می‌شود. تخمین زده می‌شود که از سال ۲۰۰۶، حدود ۳۵۰هزار تا ۴۰۰هزار نفر در مکزیک به قتل رسیدند. مقامات سیاسی در این کشور معمولاً به قتل می‌رسند و یا مجبور می‌شوند تا خدماتی را به کارتل‌های مواد مخدر ارائه دهند که بدون شک فضایی از ترس را برای سرمایه‌گذاری داخلی ایجاد می‌کند.

مافیای مواد مخدر فقط مردم را به وحشت نمی‌اندازد، بلکه آنها را مجبور می‌کنند تا به اوباش به مقدار زیادی باج دهند. چنین وضعیتی تقریبا در جنوب ایتالیا نیز رایج است و یکی از دلایلی است که سبب شده تا جنوب ایتالیا نسبت به شمال آن فقیرتر باشد. این درحالی است که اگر ملتی نتواند در استفاده از زور وضعیت شبه انحصاری را حفظ و حاکمیت قانون را اجرا کند، نمی‌تواند اقتصاد خوبی داشته باشد.

مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و دلایل دیگر

نمی‌توان گفت جرایم سازمان‌یافته و جنگ مواد مخدر تنها دلایل عدم رشد و توسعه کافی مکزیک هستند. در این قسمت نوآ اسمیت با استناد به مقاله‌ای که گوردون هانسون، اقتصاددان در سال ۲۰۱۰ منتشر کرد به عوامل احتمالی دیگری از جمله تامین اعتبار ضعیف، زیرساخت‌های ضعیف به ویژه در قسمت برق و مخابرات، رقابت چینی، مقررات بیش از حد و وجود مشاغل غیررسمی اشاره می‌کند.

فرضیه اول هانسون این است که بانک‌های مکزیکی به سادگی تمایلی به وام دادن به شرکت‌های خصوصی ندارند. او خاطرنشان می‌کند که در دهه ۲۰۰۰، وام دهی به بخش خصوصی مکزیک، شاید به خاطر بحران مالی دهه ۹۰ بسیار کم بود. اما در دهه بعد از انتشار مقاله هانسون، اعتبارات داخلی به بخش خصوصی به طور مداوم به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی افزایش یافت اما رشد این کشور بهبودی نیافت.

فرضیه دوم هانسون زیرساخت ضعیف به ویژه در بخش انرژی و مخابرات است. قیمت‌های مخابراتی در سال‌های پس از انتشار مقاله هانسون کاهش یافت، اما قیمت برق در مکزیک همچنان بسیار بالاست. انرژی گران قیمت به رقابت و به طور کلی به اقتصاد لطمه می‌زند زیرا تقریباً همه چیز به مقداری انرژی نیاز دارد. بنابراین مکزیک احتمالا باید برای بهبود زیرساخت‌های انرژی خود سرمایه گذاری زیادی کند.

هانسون همچنین ضمن اشاره به رقابت چینی، خاطرنشان می‌کند که خریداران آمریکایی در دهه ۲۰۰۰ به طور فزاینده‌ای به تامین کنندگان چینی به جای تامین کنندگان مکزیکی روی آوردند.

درمقابل اما نوآ اسمیت با ذکر دلایل دیگری این استدلال هانسون را رد می‌کند زیرا بسیاری از کشورهای در حال توسعه دیگر مانند ترکیه، لهستان، ویتنام و مالزی در دهه‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰، علی‌رغم رقابت با چین، رشد بسیار زیادی داشتند. در دهه ۲۰۱۰، یعنی در سال‌های پس از انتشار مقاله هانسون‌، هزینه‌های بالاتر کالاهای چینی، تولیدکنندگان را برای یافتن مکان‌های ارزان‌تر برای تولید کالاهای خود تشویق کرد اما مکزیک در این رقابت پیروز نشد. علاوه بر همه اینها، همانطور که از داده‌های صادراتی بالا می‌بینیم، مکزیک با وجود رقابت چینی هنوز یک اقتصاد نسبتاً صادرات محور است.

فرضیه نهایی هانسون نیز عبارت است از مقررات بیش از حد و وجود مشاغل غیررسمی که اخذ مالیات از آنها غیرممکن و افزایش اندازه آنها مشکل است. این درحالی است که این دو با هم حرکت می‌کنند، زیرا اگر بیش از حد کسب و کار خود را تنظیم کنید، انگیزه آنها برای فعالیت غیررسمی افزایش می‌یابد.

به گزارش اکونومیست، مکزیک در شاخص سهولت کسب و کار بانک جهانی که انتشار آن پس از سال ۲۰۲۰ متوقف شد، از میان ۱۹۰ کشور در رتبه ۶۰ قرار گرفته است و پرداخت مالیات به طور متوسط برای شرکت‎های بخش رسمی ۲۴۱ساعت در سال طول می‌کشد. همچنین کسب و کارهای رسمی در ازای خدمات عمومی ضعیف با تشریفات اداری و مالیات‌های بالا مواجه می‌شوند. به همین دلیل است که بسیاری از شرکت‌ها و کارمندان در این کشور غیررسمی می‌مانند.

از سوی دیگر، مقررات بیش از حد همیشه یک فرضیه قابل قبول برای رشد آهسته کشورها است، اما اثبات آن بسیار دشوار است زیرا هیچ معیار واحدی برای مقررات‌گذاری وجود ندارد. در همین راستا، معمولاً به رتبه‌بندی «سهولت انجام تجارت» بانک جهانی اشاره می‌شود، اما این اقدام در سال ۲۰۲۰ پس از آشکار شدن بی‌نظمی‌های داده‌ها و مسائل اخلاقی لغو شد. تعداد ساعات مالیاتی ترسناک است، اما به نظر نمی‌رسد که تعداد افرادی که شرکت‌های مکزیکی برای پرداخت مالیات خود تعیین می‌کنند را در نظر بگیرد (اگر فقط یک مرد شش هفته کار کند چه می‌شود؟). اقتصاددانان تلاش کرده‌اند تا «آزادی اقتصادی» یا رتبه‌بندی فضای کسب‌وکار را ایجاد کنند که رشد را برای ایالت‌های ایالات متحده پیش‌بینی کند، و این تلاش‌ها عموماً از نظر تجربی کاملاً ناامیدکننده بوده‌ است. بنابراین در حالی که نوآ اسمیت مایل است تا این فرضیه را مطرح کند که مکزیک به سادگی تا سرحد مرگ مقررات گذاری می کند، اما معتقد است که باید به دنبال توضیحات دیگری نیز بگردیم.

یکی از عوامل دیگری که باید به آن اشاره کرد، تحصیلات ضعیف در مکزیک است. مکزیک نسبت به سایر کشورهای OECD در آزمون‌های بین المللی از جمله خواندن، ریاضی و علوم، نمرات ضعیفی کسب می‌کند. سرمایه انسانی پایین می‌تواند از انتقال به صنایع با ارزش افزوده بالاتر جلوگیری کند. مکزیک همچنین فقیرتر از سایر کشورهای OECD است و اگر ثروتمندتر شود، می‌تواند هزینه بیشتری به تحصیلات و تغذیه بهتر دانش آموزان اختصاص دهد. بنابراین مکزیک باید تلاش کند تا سیستم آموزشی خود را بهبود ببخشد و مهاجران ماهر را از کشورهای دارای سیستم آموزشی خوب وارد کند.

نوآ اسمیت در پایان گزارش خود نتیجه می‌گیرد که نمی‌توان چند دلیل مشخص را برای عدم رشد و توسعه مکزیک نام برد. مکزیک باید همه کارهای معمول حامی رشد را انجام دهد و درکنار آنها سعی کند زیرساخت‌های انرژی و آموزش را بهبود ببخشد و مقررات کارآمدی را وضع کند. با این وجود مشخص نیست که حتی هیچ یک از این اقدامات بتواند تعیین کننده باشد، زیرا عوامل موثر دیگری مانند ثبات اقتصادی کلان، تامین اعتبار، رقابت چینی و هزینه‌های مخابراتی نتوانسته‌اند تاثیری در بهبود وضعیت این کشور داشته باشند.

البته کاهش خشونت هم می‌تواند معیار مهمی برای شروع رشد مکزیک باشد. کشورهای در حال جنگ همیشه از نظر اقتصادی آسیب می‌بینند و خشونت در مکزیک آنقدر شدید است که اغلب به عنوان یک جنگ واقعی در نظر گرفته می‌شود. یک محیط امن به سادگی پیش نیاز کسب و کارها برای سرمایه گذاری و رشد است.

در این میان، پرونده مکزیک یک معما و یک ناهنجاری برای هر دو نظریه رایج توسعه ارائه می‌کند، نظریه «صنعت‌گرایانه» چانگ و استودول که بر صادرات تولیدی با ارزش تأکید دارد، و ارتدوکس «نئولیبرال» که بر تجارت آزاد و محتاطانه تأکید دارد. مکزیک یک استثنای ناراحت کننده است که باید نظریه پردازان توسعه را به این سوال وادار کند که واقعاً چقدر در مورد دلیل رشد کشورها می‌دانند.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر اقتصاد مکزیک اخبار اقتصاد کلان اخبار مرتبط کاهش انتظارات تورمی آمریکا؛ خبر خوب برای فدرال رزرو ۱۴۰۱/۵/۱۸ حذف ارز ترجیحی یک اقدام درست است و باید همه از دولت حمایت کنیم ۱۴۰۱/۵/۱۸ در ماه های آینده، بعید است تورمی چون خرداد داشته باشیم / تورم احتمالا بین ۳۰ تا ۴۰درصد ۱۴۰۱/۵/۱۷ کنکور همچنان عادلانه ترین بی عدالتی آموزشی / چرا تاکید بر مدارس ۴۰نفر برتر آدرس اشتباه… ۱۴۰۱/۵/۱۷ ٧۵درصد آمریکایی‌ها در پرداخت صورت حساب مشکل دارند! ۱۴۰۱/۵/۱۷ بحران پیش رو مانند بحران بزرگ مالی است ۱۴۰۱/۵/۱۶ آخرین ویدیو ها انتقام خنده دار سگ از صاحبش! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۸ ۰۱:۰۱ تلاش ماهی برای فرار از قلاب + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۸ ۰۰:۳۷ بهنوش بختیاری در مراسم محرم خیابان های مشهد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۸ ۰۰:۱۵ تصاویری از ماهواره ایرانی خیام که فردا به فضا خواهد رفت ۱۴۰۱/۰۵/۱۸ ۰۰:۰۳ درد و دل مازیار لرستانی با امام حسین (ع) اشک همه را درآورد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۲۳:۵۳ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۰:۳۸ پازل عجیب توسعه مکزیک! ۱۰:۲۲ پروتئین خون احتمال ابتلا به دیابت و سرطان را پیش بینی می کند ۱۰:۱۵ کاهش انتظارات تورمی آمریکا؛ خبر خوب برای فدرال رزرو ۱۰:۰۴ هشدار بارش های سیل آسا در ۱۵ استان ۱۰:۰۰ رسیدن به ظرفیت تولید ۱میلیون و ۵۰۰ هزار تنی بریکت کار سختی نیست ۰۹:۵۱ مغایرت در معدل اعلامی موجب لغو قبولی کنکور می شود ۰۹:۴۷ اختلال جهانی سرویس جستجوی گوگل ۰۹:۴۱ ۲۲ مردادماه پایان مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱ ۰۹:۳۹ افت مجدد قیمت بیت کوین به کانال ۲۳ هزار دلاری ۰۹:۳۶ صفر تا صد دریافت وام بدون ضامن با وثیقه سهام ۰۹:۳۳ بخشنامه معافیت مالیاتی گواهی سپرده‌ کالایی ابلاغ شد ۰۹:۲۴ فاصله زمین با خورشید در حال کاهش است یا افزایش؟ ۰۹:۲۱ حذف ارز ترجیحی یک اقدام درست است و باید همه از دولت حمایت کنیم ۰۹:۱۷ بودجه لازم برای خرید یک واحد ۱۲۰ متری در پونک چقدر است؟ ۰۹:۰۳ چند توصیه‌ ایمنی برای رانندگی در هوای بارانی ۰۹:۰۰ برترین دانشگاه های جهان در رشته های علوم پزشکی معرفی شدند ۰۸:۵۲ قدرت بالای بینی کودکان در مقابله با ویروس کرونا ۰۸:۴۶ طلای جهانی در مدار کاهش ۰۸:۴۲ نفت جهانی چند شد؟ ۰۸:۳۸ هوای تهران ناسالم است ۰۸:۳۴ آیا تشعشعات ایربادز‌ها برای سلامتی مضر است؟ ۰۸:۳۲ احتمال ورود واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون ملی ۰۸:۱۰ انتخاب رشته دانشگاه آزاد از امروز آغاز می شود ۰۸:۰۵ راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کرونا در سفرهای تابستانی ۰۷:۳۰ ۶ شب سفر به بدروم چقدر هزینه دارد؟ + جدول قیمت ۰۱:۱۴ آنچه در ۶ ثانیه اول می بینید؛ نوع زندگی شما را مشخص می کند ۰۱:۰۵ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ۰۱:۰۱ انتقام خنده دار سگ از صاحبش! + فیلم ۰۰:۵۷ فال ابجد روزانه سه شنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۰:۵۱ رقیبت جدید فولکس واگن ؛ فیات فست بک + عکس ۰۰:۴۲ فال حافظ امروز سه شنبه ۱۸ مرداد ۰۰:۳۷ تلاش ماهی برای فرار از قلاب + فیلم ۰۰:۳۱ فال امروز / فال روزانه شخصی ۱۸ مرداد ۰۰:۰۵ ترافیک سنگین و مه‌ گرفتگی در جاده چالوس ۰۰:۰۳ تصاویری از ماهواره ایرانی خیام که فردا به فضا خواهد رفت ۲۳:۵۸ با عادات صبحگاهی موفق ترین افراد آشنا شوید ۲۳:۴۵ تصمیم یک باغ‌ وحش برای فروش ۱۲ قلاده شیر! ۲۳:۳۴ راه‌های درمان شکم افتاده و شل ۲۳:۲۶ مراسم عزاداری شام غریبان با حضور رهبر معظم انقلاب + عکس ۲۳:۰۸ راه حل هایی برای درمان اختلال خواب نوجوانان ۲۲:۵۶ حمله‌ ور شدن پلیس کشمیر به عزاداران حسینی + فیلم ۲۲:۵۶ راه های موثر برای کنترل هورمون گرسنگی ۲۲:۳۳ بارش باران سیل‌ آسا در کره جنوبی + عکس ۲۲:۲۵ چند حرکت نرمشی برای داشتن خواب راحت ۲۲:۰۷ شنا؛ ورزشی که در افزایش قد تاثیر دارد+ مفیدترین نوع ۲۲:۰۲ تماس تلفنی امیرعبداللهیان و بورل پس از پایان مذاکرات در وین ۲۱:۵۸ متن اتحادیه اروپا تنها مبنای احیای برجام است ۲۱:۵۶ توضیحات جوزپ بورل درباره مذاکرات وین ۲۱:۵۴ آمریکا: آماده احیای سریع برجام هستیم ۲۱:۴۷ راه های ساده برای جوان و شاداب شدن صورت اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد مکزیک تولید ناخالص داخلی قابل توجه سرمایه گذاری سازمان یافته ایالات متحده سایر کشورها توسعه مکزیک رقابت چینی مواد مخدر بیش از حد کسب و کار ۱۸ مرداد مکزیک یک مکزیک هم یک کشور شرکت ها ۱۴۰۱ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند

ایسنا/هرمزگان فرماندار شهرستان میناب گفت: راه اندازی فرودگاه برای توسعه شهرستان میناب به عنوان دروازه طلایی سواحل مکران کمک خواهد کرد و باید برای توسعه آن به همه ضرورت‌های مغفول مانده توجه کرد.

محمد رادمهر در نشست با رئیس سازمان هواپیمایی کشور راه اندازی فرودگاه در این شهرستان را ضروری دانست و در خصوص ضرورت احداث فرودگاه در میناب  پیرو دستور استاندار هرمزگان و جزئیات این دیدار افزود: در این نشست مقرر شد بزودی مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی کارشناسان این سازمان به شهرستان میناب عزیمت کرده و اقدامات فنی فرودگاه جدید مورد بررسی قرار گیرد. 

رادمهر گفت: راه اندازی فرودگاه در میناب به توسعه این شهرستان به‌عنوان دروازه مکران به خصوص در حوزه اشتغالزایی و اقتصادی کمک شایانی خواهد کرد و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان هواپیمایی کشور و با حمایت‌های استاندار محترم این امر مهم که جزء مطالبه اصلی مردم نیز است، تحقق یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • چند ساعت تا تکمیل پازل 24 تیمی جام جهانی
  • مکزیک: دیدید چه بلایی سر دانشجویان معترض در آمریکا آمد؟
  • انتقاد تند رئیس جمهور مکزیک از آمریکا
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • ادعای متوهمانه و عجیب مشاور اوباما درباره خیزش دانشجویی در این کشور
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • خبر عجیب رییس سازمان سنجش: کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک