Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت از احتمال افزایش قیمت اقلام مختلف لوازم‌التحریر خبر داد و گفت: دفتر مشق با قیمت فعلی کاغذ تا ۷۰ درصد افزایش خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کاغذ که در هفته‌های پیشین تقریباً در ثبات قیمت به سر می‌برد، در روزهای گذشته به بندی 990 تا یک میلیون تومان نیز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 افزایش یکباره قیمت کاغذ در روزهای اخیر هم برای تولیدکنندگان و هم برای خریداران لوازم‌التحریر خبر خوشایندی نیست.

بازار لوازم‌التحریر در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و سیاست‌های یک بام و دو هوایی دولت قبل در خصوص بازگشایی مدارس در رکود به سر برد و عمده سرمایه تولیدکنندگان در انبارها خاک خورد. انتظار می‌رود حالا با مشخص شدن وضعیت بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید، رونق به این بازار بازگردد و چراغ تولیدی‌های نوشت‌افزار روشن شود. با این حال، خبر افزایش قیمت کاغذ، حکایت از افزایش قیمت تمام شده محصولاتی دارد که برای سال تحصیلی جدید عرضه می‌شوند.  

محمد یقینی، مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، افزایش قیمت اقلام مختلف لوازم‌التحریر از جمله دفتر مشق را در شرایط فعلی غیر قابل اجتناب دانست و گفت: تولیدکنندگان نوشت‌افزار همواره بر سر قیمت و تأمین مواد اولیه ساخته و سوخته‌اند. افزایش قیمت کاغذ در نهایت منجر به افزایش چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر خواهد شد. در این میان برخی از اقلام مانند دفتر مشق به دلیل اینکه 80 درصد تولید آن به کاغذ وابسته است، بیشترین افزایش قیمت را خواهد داشت؛ به طوری که پیش‌بینی می‌شود قیمت دفتر 50 تا 70 درصد با افزایش همراه باشد.

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت با اشاره به احتمال افزایش قیمت در دیگر اقلام لوازم‌التحریر یادآور شد: در باقی مواد اولیه از جمله چوب و پتروشیمی نیز ما با مشکلاتی مواجه هستیم. عرضه سهمیه‌ای محصولات پتروشیمی برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد خواهد کرد، تأمین آن از طریق بازار آزاد نیز نکات خاص خودش را دارد. با توجه به این مسائل ما در تولیداتی مانند کیف که از پارچه‌های مخصوصی استفاده می‌کنند با افزایش قیمت 40 تا 50 درصدی مواجه خواهیم بود.  

وی با بیان اینکه تأمین لوازم‌التحریر در شرایطی که ما با نوسان قیمت مواجهیم، سخت خواهد بود، مشکل عرضه و تأمین اقلام نوشت‌افزار را مسئله مهم دیگری در بازار امسال دانست و ادامه داد: فروشنده در چنین شرایطی مانع می‌شود و منتظر است تا قیمت‌ها به ثبات برسد. علاوه بر این، ما در بحث برنامه‌ریزی برای تولید نیز با خلل مواجهیم؛ چرا که از عید مسجل شد که مدارس به طور قطعی بازگشایی خواهند شد؛ این در حالی است که عموماً تولید محصولات لوازم‌التحریر برای هر سال تحصیلی جدید، از پاییز و زمستان سال قبل از آن انجام می‌شود؛ بنابراین پیش‌بینی این است که احتمالاً ما در عرضه نیز با خلل مواجه باشیم. 

یقینی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است با شرایطی که توصیف کردید، ما با کمبود برخی از اقلام نوشت‌افزار در بازار مواجه باشیم، اضافه کرد: بالاخره مدارس دو سال تعطیل بوده‌اند، ممکن است در برخی از فروشگاه‌ها و انبار توزیع‌کنندگان جنس تا حدی دپو شده باشد. این قضیه به جای اینکه به صورت بحران و قحطی فلان محصول خودش را نشان دهد، بیشتر به صورت مشکلاتی در عرضه، نداشتن تنوع محصول و تولید منظم بروز کند. ممکن است یک محصول یا برندی به وفور در همه جا وجود نداشته باشد؛ به این معنی که ما در عرضه برخی از محصولات با بی‌نظمی مواجه باشیم. در چنین شرایطی معمولاً سوء استفاده‌هایی در برخی از فروشگاه‌ها یا در میان توزیع‌کنندگان دیده می‌شود؛ به این معنی که تعادل عرضه به هم بریزد و قیمت‌ها نیز دستخوش تغییر شود.  

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت در پاسخ به این پرسش که این موضوع احتمالاً بیشتر در کدام اقلام دیده خواهد شد، گفت: در مداد احتمالا این قضیه جدی خواهد بود. در حوزه دفتر نیز این قضیه خود را در بحث قیمت نشان خواهد داد. در برخی از اقلام مانند کیف نیز ممکن است با خلل در عرضه مواجه باشیم، چون تولید کیف زمان‌بر است؛ به همین دلیل تولیدکنندگان از نیمه دوم هر سال شروع به تولید محصول می‌کنند تا در آستانه بازگشایی مدارس بتوانند محصولات خود را در بازار عرضه کنند. آنها در حال حاضر از برنامه خود عقب هستند. ظرفیتشان پر است و ممکن است نتوانند الآن به تقاضای بازار پاسخ دهند. 

یقینی با بیان اینکه پس از دو سال کرونایی، بازار لوازم‌التحریر هنوز خودش را پیدا نکرده و نظم ندارد، افزود: عرضه و تقاضا در این بازار با هم تنظیم نیست. در تقاضا هنوز بی‌برنامگی و بی‌دقتی وجود دارد. برخی از توزیع‌کنندگان هنوز طبق روال سه سال خود را تامین نمی‌کنند. در چنین شرایطی ممکن است ما در شهریورماه با تقاضای جدی در فروشگاه‌ها و بازار مواجه باشیم، یعنی در مدت زمان کمی تقاضا به یکباره بالا رود، در حالی که عرضه متناسب با آن برنامه‌ریزی نشده است.  

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت در ادامه از برنامه این مجمع برای عرضه اقلام مختلف نوشت‌افزار ایرانی خبر داد و گفت: نمایشگاه ایران‌نوشت پس از دو سال تعطیلی به منظور آخرین دستاوردهای جریان نوشت‌افزار از ابتدای شهریورماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین قرار است با همکاری وزارت آموزش و پرورش ساز و کاری به منظور عرضه مستقیم نوشت‌افزار ایرانی به قیمت تولیدکننده برای قشر متوسط و ضعیف جامعه طراحی شود تا این دسته از مصرف‌کنندگان نیز در تأمین اقلام اصلی و اساسی به مشکل برنخورند. این عرضه به صورت اینترنتی خواهد بود. 

دست تولیدکنندگان کیف مدرسه در پوست گردو/ نوشت‌افزار ایرانی؛ رقیب جدید چین و هند در منطقه4 هزار قلم اسباب‌بازی و نوشت‌افزار ایرانی به بازار عرضه شد/ تأمین مواد اولیه؛ سنگ بزرگ زیر پای تولیدکننده ایرانیموسسه انتشاراتی دیانت خواستار واردات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به ترکیه شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت کاغذ نوشت افزار ایرانی اسلامی نوشت افزار لوازم التحریر صنعت کاغذ نوشت افزار ایرانی اسلامی نوشت افزار لوازم التحریر نوشت افزار ایرانی لوازم التحریر افزایش قیمت مواجه باشیم قیمت کاغذ دفتر مشق دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۳۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • روز جهانی لوازم التحریر ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر World Stationery Day
  • توزیع بیش از ۲۴ تن اقلام اساسی طرح تنظیم بازار در سپیدان