Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

راه آهن همدان در صورت اتصال به شبکه ریلی غرب کشور توسعه همه جانبه را به همراه دارد و حالا شبکه ریلی همدان چشم انتظار تزریق اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی است.

بی شک قطار توسعه استان‌های غرب کشور زمانی به حرکت درآمده و زمینه ساز رشد اقتصادی می‌شود که ظرفیت‌های ریلی، راهی، ترانزیتی و مرزی استان با برنامه ریزی اصولی مسئولان به کار گرفته شود موضوعی که سالهاست مورد غفلت تاریخی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خط ریلی همدان- ملایر نیز یکی از این موارد است که در صورت اتمام، درنهایت از ملایر به بروجرد، دورود و خوزستان متصل می‌شود.

دقیقاً ۴ سال پیش در مردادماه سال ۹۷، عملیات اجرایی راه‌آهن همدان- ملایر به طول ۷۵ کیلومتر به‌عنوان گام مهمی در تکمیل شبکه ریلی غرب کشور آغاز شد. این خط ریلی قرار بود که در دو قطعه احداث شود. قطعه نخست آن به طول ۴۱.۵ کیلومتر از ایستگاه راه‌آهن همدان بود و پس از عبور از ایستگاه‌های گل کهریز، طاسبندی و کهریز به ایستگاه ملایر منتهی می‌شد.

سال گذشته بود که حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه، نماینده مردم ملایر در مجلس در دیدار با علی‌اصغر احمدی، معاون هماهنگی و پیگیری امور استان‌های نهاد ریاست‌جمهوری به مطالبات و نیازمندی‌های این شهرستان در حوزه‌های مختلف پرداخت و سرعت بخشیدن بر روند تکمیل پروژه راه‌آهن همدان- ملایر را یک ضرورت خواند.

این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه در نهایت، شهریورماه سال گذشته سیدسعید شاهرخی؛ استاندار سابق همدان با تصریح بر اینکه عملیات اجرایی طرح راه‌آهن همدان- ملایر با هدف گسترش شبکه ریلی در غرب کشور و آسان‌سازی ارتباطات و ترانزیت کالا به‌ویژه زائران عتبات عالیات به طول ۷۵ کیلومتر از سال ۹۷ آغاز شده، از درنظر گرفتن چهار ایستگاه در این طرح و ریل‌گذاری ۱۰۰ کیلومتری آن خبر داد.

هم اکنون، پس از گذشت این روند، راه‌آهن همدان- ملایر در ۲ قطعه در حال احداث است که قطعه نخست آن از ایستگاه راه‌آهن همدان آغاز و با عبور از ایستگاه‌های گل‌کهریز، طاسبندی و کهریز به ایستگاه ملایر منتهی و در ادامه با عبور از کرمانشاه به مرز خسروی متصل می‌شود.

روند اجرای راه آهن همدان-تهران نیز از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و در طول ۱۳۹۶ به طول ۲۶۷ کیلومتر به بهره برداری رسید. اتصال ریلی همدان به راه آهن کشور با ۲۶۸ کیلومتر و ۱۴ ایستگاه می‌تواند ظرفیت‌های بالفعل گردشگری، معدنی، کشاورزی و غیره موجود در استان همدان را به فعلیت برساند.

ماجرای ایستگاه راه آهن همدان هم بارها بی سرانجام ماند؛ یک بار نماینده مردم همدان صحبت از ورود آن به درون شهر همدان سخن می‌گوید، بار دیگر از خروج آن و این روند هم چنان یا درگیر نبود برنامه و یا کمبود اعتبار بود.

تا اینکه راه‌آهن همدان- ملایر به عنوان در سال گذشته ردیف بودجه مستقل گرفت و به عنوان یکی از پروژه‌های مهم مطرح شده در سفر رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت به استان همدان عنوان شد.

تزریق اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی به راه آهن همدان

فرزاد تیموری گفت: خوشبختانه در سفر ریاست جمهوری اختصاص قابل ملاحظه‌ای برای راه آهن همدان در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان با بیان اینکه از محل اعتبارات مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه آهن پیش بینی شده که با این اعتبار پروژه کامل می‌شود؛ به راه دسترسی شورین اشاره کرد و گفت: حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای ایستگاه رباط کنار گذاشته شده است.

وی تاکید کرد: برای ایستگاه‌های فامنین و بابا کمال در تویسرکان نیز به دنبال تزریق اعتباراتی هستیم.

تیموری خاطرنشان کرد: راه آهن همدان- ملایر جز پیشنهادات استان در سفر ریاست جمهوری بود که مبلغ مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان در ادامه گفتگو با بیان اینکه اعتبارات هنوز حالت نهایی پیدا نکرده است؛ افزود: به محض ابلاغ اعتبارات کارهای عمرانی شروع و در کمترین زمان ممکن افتتاح می‌شوند.

تیموری ادامه داد: خوشبختانه پیمانکار در پروژه راه آهن همدان قرارداد دارد و تا تزریق اعتبار کار همچنان این قرارداد نیز ادامه دارد.

اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری ابلاغ نشده است

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل استان همدان نیز عنوان کرد: خوشبختانه فعالیت ساخت و ساز راه آهن فعال و ادامه دارد.

زمانی با بیان اینکه با تزریق اعتبارات شاهد رشد و شکوفایی بی نظیری خواهیم بود، در زمینه مصوبات و اعتبارهای در نظر گرفته شده طی سفر ریاست جمهوری به استان همدان؛ گفت: هنوز اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری ابلاغ نشده است.

وی ادامه داد: بدون تردید با تزریق این اعتبارات، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه حمل و نقل و شبکه ریلی خواهیم بود و مردم از نعمت‌های آن بهره خواهند برد.

یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه یافتگی مناطق مختلف، ساخت مسیرهای ارتباطی از جمله جاده‌های اصلی و فرعی، خطوط ریلی، بزرگ‌راه و آزادراه‌ها است؛ علاوه بر آن ایجاد بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب آسیا از کشورهای آسیای میانه تا دریای مدیترانه را به همراه دارد.

همدان حدود ۵ سال است که به راه آهن کشور متصل شده است؛ راه آهن همدان به عنوان مرکز راه آهن غرب کشور از مصوبات سفر ریاست جمهوری به همدان بوده است و اعتبار خوبی برای آن اختصاص داده شد؛ اعتباراتی که می‌تواند این پروژه را زنده کند.

بهره مندی زائران عتبات عالیات از حمل و نقل ایمن ریلی، افزایش سهم قطار در ترانزیت کالا و مسافر داخلی و بین المللی و در نتیجه کاهش سوانح رانندگی و مصرف سوخت از مهمترین دستاوردهای گسترش شبکه ریلی در کشور است که استان همدان تاکنون با بخش محدودی از آن همراه بوده است.

استان همدان به عنوان یکی از استان‌های غربی کشور در صورت متصل شدن به شبکه ریلی می‌تواند توسعه اقتصادی همدان را به همراه سایر مناطق غربی کشور به همراه داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: رشد اقتصادی نماینده مردم معاون کشاورزی ایستگاه راه آهن همدان بودجه رئیس جمهور ریاست جمهوری حمل و نقل ساخت و ساز راه آهن همدان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور راه آهن همدان تهران راه آهن همدان ملایر سفر ریاست جمهوری راه آهن همدان تزریق اعتبار ۱۰۰ میلیارد استان همدان ریلی همدان شبکه ریلی حمل و نقل غرب کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود

تین نیوز

​احداث راه آهن لرستان مطالبه ۳۰ ساله مردم است و حالا این ابرپروژه با حضور استاندار جدید در آستانه ریل گذاری است.

 

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم،  راه آهن یکی از مهم ترین سازوکارهای کارآمد در زمینۀ حمل ونقل دورن شهری و برون شهری است و هرکجا که شبکه های سراسری راه آهن ایجاد شود رشد و توسعه اقتصادی را برای آن منطقه به دنبال دارد.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بین کارآیی در بخش حمل ونقل و کارآیی عمومی در بخش اقتصاد و رشد آن ارتباط مستقیمی وجود دارد.

صنعت ریلی کشور طی سالیان متمادی با فرازوفرودهای بسیاری همراه است و گرچه چشم انداز و هدف اصلی آن همیشه رسیدن به جایگاهی مطلوب و فردایی بهتر بوده است، اما لرستان در میان سایر شهرهای دارای خطوط ریلی از توسعه کمتری برخوردار بوده است.

اتصال مرکز لرستان به خط ریلی جنوب کشور یکی از اهداف احداث راه آهن خرم آباد- دورود - اندیمشک است، پروژه ای که طی این سال ها به اماواگرهای زیادی کشیده شده است.

این این طرح که یکی از پروژه های عمرانی لرستان است در صورت تکمیل و بهره برداری می تواند نقش مهمی در پیشرفت همه جانبه و توسعه پایدار این استان داشته باشد.

طرحی با 13سال قدمت

کلنگ طرح راه آهن لرستان سال 139 با حضور مسئولان ارشد به زمین زده شد و بنا بود در شهریور سال 1398 به بهره برداری برسد، اما همچنان قطار وعده ها برای تکمیل این پروژه ردیف شده است.

گودرز امیری، معاون عمرانی وقت استاندار لرستان، در دی ماه 1399با بیان اینکه راه آهن بالغ بر 42 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در گفت وگو با رسانه ها گفته بود که این پروژه از محل اعتبارات فروش سهام فولاد آغاز شده است و مقرر شده که با همان اعتبارات تکمیل و به بهره برداری برسد، اما اعتبارات این پروژه به پایان رسید و فاقد اعتبار لازم برای ادامه عملیات اجرایی شد.

پیش بینی نشدن افق زمانی برای بهره برداری

اسد فامیان، مدیرکل ساخت و توسعه راه آهن منطقه یک کشور، نیز در سال 1399 در رابطه با این پروژه گفته بود: نمی توان افق زمانی مشخصی را به صورت دقیق برای اجرایی شدن راه آهن لرستان مشخص کرد.

وی با اشاره به اینکه پروژه خط ریلی دورود- خرم آباد 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نمی توان زمان افتتاح را مشخص کرد، اضافه کرد: اگر اعتبار کامل را در فصل کاری مناسب در اختیار ما قرار دهند، در فشرده ترین حالت حدود سال دیگر می توانیم این پروژه را تحویل دهیم اما این صحبت ها هم هیچ گاه در مقام عمل بر نیامد تا مردم لرستان همچنان چشم انتظار و ناامید بمانند.

این طرح ضروری توسعه ای در سفر اخیر رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت به لرستان در 19 آذرماه 1400 به عنوان یکی از پروژه های راهبردی مطرح شد تا بار دیگر امید به شنیدن سوت قطار توسعه و پیشرفت اقتصادی لرستان در بستر احداث راه آهن در قلب مردم زنده شود.

ابرپروژه ای راهبردی برای کشور

رستم قاسمی، وزیر فقید راه وشهرسازی، نیز به خطوط ریلی اشاره کرده و گفته بود یکی از کارهای بزرگ بحث راه آهن است که مطالبه ای مردمی و ملی است، این پروژه برای کشور بسیار مهم است و اعتباری برای آن پیش بینی شده است تا سرعت بگیرد و هرچه سریع تر راه اندازی شود.

وی اضافه کرد: راه آهن یکی از مطالبه های مردم لرستان است که 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما سه سال است که این پروژه تعطیل است و قبل از سفر راه آهن خرم آباد -دورود- اندیمشک در جلسات بحث شد و 60 درصد باقی مانده پروژه سخت است و چندین مسیر کوهستانی سخت و پرهزینه دارد ولی باید تمام شود.

تأمین اعتبار طرح از محل هایی خارج از اعتبارات استانی

وزیر فقید راه وشهرسازی با بیان اینکه پیمانکار این طرح قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) است، عنوان کرد: در این سفر بنا شد یک برنامه زمان بندی از سوی پیمانکار و دستگاه اجرایی ظرف 10 روز ارائه و مشخص شود.

وی بیان کرد: پیش بینی من این است که طرح راه آهن در یک برنامه زمانی سه ساله و تا پایان دولت به سامان برسد و منابع موردنیاز احداث این خط ریلی نیز از محل هایی خارج از منابع سفر استانی تأمین می شود.

آیت الله رئیسی، رئیس جمهور، نیز در جلسۀ شورای اداری لرستان که 19 آذرماه 1400 برگزار شد، تأکید کرد: زمان بندی ریل و راه آهن تا 10 روز آینده اعلام می شود چون خواسته مردم است.

راه آهن لرستان با وجود این تأکیدات رئیس جمهور در هاله ای از ابهام باقی ماند و تأمین اعتبار آن در دولت حاکم زیویار عملی نشد.

تأمین اعتبار از محل تهاتر نفت برابر استجازۀ مقام معظم رهبری

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها نیز در پنجم فروردین ماه امسال از وعده ای جدید برای ادامۀ پروژه راه آهن لرستان بعد از تعطیلات نوروز خبر داد.

عباس خطیبی با اشاره به پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک، گفت: این مسیر ریلی به طول 333 کیلومتر با هدف رفع تنگناهای خط سراسری موجود، اتصال مرکز لرستان به شبکۀ ریلی و افزایش ظرفیت های باربری در حال اجراست.

او اضافه کرد: پیگیری های لازم برای رفع مشکلات قراردادی پیمانکار پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک در مهرماه سال 1401 به نتیجه رسید و حدود 18 جبهه کاری تا پایان سال 1402 مشغول اجرای عملیات بودند.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها یادآور شد: عمده فعالیت اجرایی پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک در بخش زیرزمینی انجام شده است و پیشرفت فیزیکی زیرسازی این پروژه از 39درصد به 51درصد در بیش از یک سال رسید.

او تأکید کرد: حفاری 4500 متر از تونل ها و 1000 متر لاینینگ تونل ها، 27 هزار مترمکعب بتن ریزی و 600 هزار مترمکعب ترانشه برداری از آبان ماه تا اسفندماه 1401 انجام شده است.

خطیبی گفت: حدود 183 تن مواد ناریه، 12500 تن سیمان، 900 تن آرماتور ، 150 تن آهن آلات و 320 تن مش در پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک به کار رفته است.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها متذّکر شد: بیش از 87 درصد اعتبار مصوب ابلاغی از محل پیوست یک قانون بودجه برای پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک اخذ شده است و مقرر است اعتبارات لازم برای تکمیل این پروژه از سایر منابع اخذ شود.

خطیبی گفت: عملیات اجرایی پروژۀ راه آهن دورود ـ خرم آباد ـ اندیمشک با دستور وزیر راه وشهرسازی و پیگیری های مبنی بر تأمین اعتبار از محل تهاتر نفت برابر استجازۀ مقام معظم رهبری در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال می شود.

تعطیلی راه آهن و انتقال ماشین آلات

تمام این صحبت ها در حالی مطرح شدند که نماینده ولی فقیه در خطبه های نمازجمعه پرده از انتقال ماشین آلات این طرح راهبردی و توقف اجرای آن داد.

حجت الاسلام سید احمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در لرستان، در خطبه های نمازجمعه سوم فروردین ماه با اشاره به راه آهن خرم آباد-دورود- اندیمشک اعلام کرد: کلنگ این طرح راهبردی و ملی سال 1390 به زمین زده شد و به علت نبود اعتبارات بعد از مدتی تعطیل شد.

وی یادآور شد:30 درصد طرح راه آهن خرم آباد دارای تونل، پل ها و ابنیه زیادی است که در نوع خود کم نظیر و جزو اولویت های کار دولت سیزدهم است.

شاهرخی متذّکر شد: اخبار رسیده حاکی است که فعالیت راه آهن خرم آباد به کندی پیش می رود که دکتر منظور، معاون رئیس‎جمهور، دهم بهمن ماه سال گذشته از این طرح بازدید کرد، اما نتوانست مشکل اعتباری این طرح ملی و راهبردی را که سود آن متوجه کل کشور است رفع کند.

نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: قرارگاه خاتم الانبیا که مجری راه آهن لرستان است طلب و همچنین بدهکاری های زیادی بابت اجرای این طرح دارد و ادامۀ راه آهن بدون تخصیص اعتبار وجود ندارد.

وی اضافه کرد: انتظار ما این بود که علاوه بر اجرایی شدن مصوبات سفر اول، 50 درصد مصوبات سفر دوم هم انجام شود و به دنبال مصوبات سفر سوم باشیم، زیرا هدف از این سفر هم به غیر از این نبود.

شاهرخی اعلام کرد: 26 ماه از سفر اول رئیس جمهور می گذرد و ما همچنان در سه مصوبه اصلی راه آهن، سد معشوره و سه بیمارستان این استان مشکل اعتباری داریم.

نماینده ولی فقیه در لرستان تأکید کرد: انتقال جمعی از کارکنان، برخی از ماشین آلات سنگین طرح راه آهن به استان دیگر و خطر اتمام کار و تسویه حساب این پروژه پاداش خوبی به این مردم پس از انتخابات یازدهم اسفند نبود.

قابل پذیرش نبودن تعطیلی راه آهن

شاهرخی گفت: تعطیلی راه آهن لرستان به علت تعلل، بی تدبیری، تقصیر و غفلت هر دستگاهی باشد قابل پذیرش نیست، زیرا کام مردم را در سال نو و ماه مبارک رمضان تلخ کرده است و باید این اتفاق جبران شود.

وی بیان کرد: جالب توجه است که در چند روز اخیر با چند نفر از مقامات کشوری صحبت شده است و همه از چنین اتفاقی اظهار بی اطلاعی کرده اند!

و حالا با استقرار ابوطالب شفقت در ساختمان استانداری لرستان امیدها برای راه اندازی مجدد عملیات راه آهن لرستان زنده شده است و امید می رود که با عزم جزم استاندار جدید، این پروژه راهبردی لرستان هرچه سریع تر تکمیل  و به بهره برداری برسد.

وی در بازدید امروز خود از این طرح راهبردی لرستان گفت: از سهم این استان برای پروژه راه آهن کوتاه نمی آییم، هرچند حجم اعتبار پروژه بسیار سنگین است.

فعالیت اجرایی پروژه زمان بر است

وی اضافه کرد: ما پیگیر تأمین منابع موردنیاز این طرح هستیم، زیرا احداث راه آهن خرم آباد از مطالبات مردم لرستان است.

استاندار لرستان عنوان کرد: عملیات اجرایی راه آن از سال 91 شروع شده است و اکنون به پیشرفت 50 درصدی رسیده است و قرارگاه خاتم توانسته است که پیشرفت خوبی را حاصل کند.

وی بیان کرد: از سه محل سازمان برنامه وبودجه، مولدسازی و  فروش نفت پروژه راه آهن خرم آباد تأمین منابع می شود، هرچند فعالیت اجرایی پروژه زمان بر است و به طور مثال 33 کیلومتر تونل زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد.

استاندار لرستان گفت: از قرارگاه خاتم درخواست بازدید از راه آهن را داریم، هرچند تا به حال نیز زحمات بسیاری را کشیده اند، اما این پروژه از مطالبات جدی این استان است و مردم انتظار تسریع در روند ساخت آن را دارند.

شفقت گفت: حجم اعتبار پروژه راه آهن بسیار سنگین است و مطالبه قرارگاه خاتم از این پروژه 850 میلیارد تومان است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معرفی برترین‌های پیکار‌های بوکس انتخابی تیم ملی نوجوانان در ملایر
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • تزریق جان دوباره به اورژانس کشور
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان