Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@22:04:48 GMT

مجسمه‌هایی از استحاله و بیگانگی آدم‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۶۴۲۷

مجسمه‌هایی از استحاله و بیگانگی آدم‌ها

«بیگانگی» عنوان بیست و هشتمین نمایشگاه انفرادی مجسمه قدرت الله عاقلی است که در جهان امروز هر یک از آدم‌ها به‌نوعی تلاش می‌کنند از هویت خود فاصله بگیرند و به‌نوعی دچار نوعی استحاله و بیگانگی از خود می‌شوند.

به گزارش ایمنا، قدرت الله عاقلی درباره نمایشگاه انفرادی خود با عنوان «بیگانگی» گفت: بیگانگی بیست و هشتمین نمایشگاه مجسمه انفرادی من است و در این نمایشگاه مجموعه‌ای از ۱۵ مجسمه برنزی را که در سه سال اخیر خلق کرده‌ام را به نمایش می‌گذارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره چرایی انتخاب عنوان بیگانگی برای این مجموعه افزود: من سال‌هاست که تمرکزم را بر روی مفهوم گذاشته‌ام و خود را هنرمندی مفهوم گرا می‌دانم و همواره از جهان پیرامونم ایده خلق آثارم را می‌گیرم. در جهان امروز هر یک از آدم‌ها به‌نوعی تلاش می‌کنند از خود و هویت شأن فاصله بگیرند و به‌نوعی دچار نوعی استحاله و بیگانگی از خود هستند و من در این مجموعه تلاش کرده‌ام به‌نوعی این بیگانگی را دست‌مایه خلق آثارم قرار دهم.

این مجسمه‌ساز ادامه داد: مجسمه‌های این مجموعه برآمده از ساختار کلاسیک مجسمه‌سازی هستند و هر یک نیم‌تنه انسان هستند که بر روی این فیگورها جزئیاتی اضافه‌شده‌اند. هر یک از مجسمه‌های این مجموعه که در ابعاد ۹۰ در ۵۰ در ۳۰ خلق‌شده‌اند، سه تا پنج نسخه دارند.

وی در بخشی از استیمنت این نمایشگاه نوشته است: «عصر حاضر عصر سنت‌های فردیست. در این دوران هنرمند درک و باورهای شخصی خود را از جهان پیرامون بیان می‌کند. به نظر می‌رسد که در حال حاضر جنبش‌های عمده از بین رفته‌اند و ما در عین بیگانگی در ارتباط با یکدیگر با هجوم درون‌مایه‌ها و روندهای شخصی مواجه هستیم.

دیگر هیچ فلسفه زیباشناسی خاصی حکم‌فرما نیست. گویی مدرنیسم پایان‌یافته و جریان پست‌مدرن با نگاه انتقادی‌اش به مدرنیزم، بنا بر گفته منتقدان هنرهای تجسمی؛ دیگر از مد افتاده باشد. دلمشغولی هنرمند معاصر، در جستجوی برقراری ارتباط با گروهی عظیم است. در پی این مسیر شیوه‌های فردی آن‌ها گاه به یکدیگر نزدیک و گاهی از هم فاصله می‌گیرد. در این میان برقراری ارتباط بین سبک‌های تاریخی با مفاهیم نو و خلاقانه، گرایش‌هایی را به وجود آورده که گامی نو در بیان سنت، روایت و خلاقیت محسوب می‌شود هرچند عناصر اخیر نسبت به گذشته به شکلی کاملاً متفاوت بکار گرفته‌شده‌اند. وقتی همه عناصر با یکدیگر جمع می‌شوند به تناسباتی دست می‌یابند که قدرت دارد تا روح بیننده را با هیجانات مختلف تحریک کند.

گاهی هنرمند معاصر در قالب منحصر بفردی به زیبایی کلاسیک اهمیت داده و آن را به‌مثابه یک ایدئولوژی در آثارش مورداستفاده قرار می‌دهد. گویی به یک قلمرو جاودانی به‌موازات زندگی این جهانی باور دارد و با فراخواندن آرامش باستان، بیگانگی ناهنجار مدرنیسم را به چالش می‌طلبد.»

قدرت الله عاقلی متولد ۱۳۴۷ جلفا است، دیپلم نقاشی از هنرستان تجسمی پسران است. او مؤسس و دبیر سایت جامع تخصصی و پژوهشی ایران مجسمه است. او تاکنون در بیش از ۲۲۰ نمایشگاه گروهی آثارش را در ایران، هلند، فرانسه، مراکش، انگلیس، ایتالیا، قطر، اتریش و آمریکا به نمایش گذاشته است. آثار او به بینال های متعددی راه پیداکرده است.

گالری اعتماد همه روز جز دوشنبه‌ها، از ساعت ۱۲ تا ۸ شب میزبان علاقه‌مندان است. گالری اعتماد در میدان هفت‌تیر، خیابان مفتح جنوبی، بن‌بست شیرودی، پلاک ۲۵ واقع‌شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 595027

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی گالری گردی مجسمه سازی قدرت الله عاقلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرم و شکل در مجسمه‌های شهری

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهرهای امروز سرشار از عناصرهای ناهنجار است و این شهروندان هستند که نیازمند فضاهای مناسب برای آرامش هرچه بیشتر هستند. ورود هنر به ویژه مجسمه های شهری به عرصه فضاهای شهری، یکی از مناسب‌ترین راه حل‌ها، برای زیباسازی محیط و ساختن فضاهایی به منظور تعامل شهروندان در شهرها است.

پیش‌تر در گزارشی با عنوان «عوامل موثر بر کیفیت آثار حجمی در فضاهای شهری» تلاش کردیم به نسبت بین مجسمه و شهر و همچنین موضوعاتی چون کیفیت و کارکرد مجسمه‌های شهری تهران بپردازیم. این گزارش بخش دومی است از نتایج استخراج شده از مقاله‌ «بررسی عوامل موثر در کیفیت مجسمه‌­سازی شهری» که توسط محسن موسیوند (دکتری پژوهش هنر) نگارش شده است.

* بررسی آثار حجمی از لحاظ فرم و شکل

این پژوهشگر می‌نویسد امروزه اگرچه دنیا آکنده از دستاوردهای نوین بشر است؛ آورده­‌هایی که با هدف ایجاد رفاه و آسایش بیشتر خلق شده­است، اما این مصنوعات، انسان امروزی را به نوعی قربانی خودخواهی‌­های خود کرده است. در جای­جای نقاط شهری بار بصری سنگین عناصر مصنوع در فضاها و ازدحام پدیده‌­های ناموزون و ناهماهنگ، همگی به اغتشاش و آشفتگی فضاها انجامیده است و شهروندان را به بسیاری از مشکلات روحی و به­‌ویژه عدم آرامش بصری دچار ساخته است.

موسیوند در این پژوهش به برخی از عوامل و فاکتورهایی که در میزان کیفیت آثار حجمی در فضاهای شهری موثر و با اهمیت است می‌پردازد:

* تاثیر تناسبات در ارتباط مخاطبان با عناصر شهری

به زعم این پژوهشگر آنچه که اندازه ظاهری و شکل و فرم اثر را می‌رساند. از مشخصات بصری فرم، جدای از شکل، می‌توان به اندازه یعنی ابعاد واقعی فرم، طول، عرض و عمق آن اشاره نمود. در حالی که این ابعاد تناسب را معین می‌کنند، مقیاس فرم توسط نسبت اندازه آن به اندازه سایر فرم‌های موجود در محیطش تعیین می‌شود.

مشخصات بصری فرم، جدای از شکل، می‌توان به اندازه یعنی ابعاد واقعی فرم، طول، عرض و عمق آن اشاره نمود

او در ادامه می‌نویسد در مبحث مجسمه‌سازی شهری، توجه به ابعاد، شکل و فرم اثر بسیار حائز اهمیت است. زیرا هنرمند نمی‌تواند فقط به بیان شخصی و ویژه خود بیاندیشد، بلکه یک مجسمه شهری قرار است به عنوان عنصری در کلیت یک فضای شهری تعریف شود و لذا با مخاطبان اندک خاص و مخاطبان بی‌شمار عام مواجه است. پس در فرم اثر علاوه بر لحاظ کردن اصول زیبایی‌شناسانه، لازم است که به قابل هضم بودن فرم اثر و ارتباط اکثریت شهروندان با آن، توجه کافی نماید.

* تاثیر رنگ مناسب بر فرم مجسمه شهری با فضای محیطی

موسیوند در این مقاله می‌نویسد در فرآیند مجسمه‌سازی شهری، توجه ویژه به رنگ محیطی فضا و به تبع آن گزینش رنگ اثر بسیار حائز اهمیت است. رنگ؛ مشخص‌ترین صفتی است که یک فرم را از محیطش متمایز می‌نماید. در زندگی اجتماعی، رنگ نقش مهمی دارد و سعی می‌کند که امور جاری و یکنواخت روزانه را بپوشاند.همچنین در بار بصری فرم اثر دارد.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که رنگ پیش از بافت، فرم و مواد مصرفی دریافت می‌شود و به همین دلیل اثرش بیشتر است. ولی در این میان آنچه که ضروری است، حرکت منسجم تمامی عناصر یک طرح به سوی هماهنگی با محیط است. رنگ باید جزئی از کل فرض شود؛ کلی که به سوی وحدت و یگانگی رو دارد. همچنین عامل دیگر، در گزینش رنگ، کاربرد اثر است. رنگ نباید برای دوره‌ای کوتاه و تنها به قصد جلب نظر رهگذران به کار رود.

یکی از راه‌های رسیدن به نتیجه مطلوب و تاثیرگزاری هرچه بیشتر در هنر محسمه‌سازی شهری، انتخاب رنگ اثر است و طبیعتا تضاد آن با رنگ محیط

از دیدگاه نویسنده این پژوهش انتخاب رنگ مناسب هم در ارتباط موثر فرم مجسمه شهری با فضای محیطی موثر خواهد بود و هم در پیام احتمالی اثر؛ مثلا اگر برای یک فضای شهری اثری مرتبط با مفهوم تضاد و کنتراست طراحی شود، بی‌شک یکی از راه‌های رسیدن به نتیجه مطلوب، انتخاب رنگ اثر است و طبیعتا تضاد آن با رنگ محیط.

* نسبت نور و مجسمه‌های شهری

در ادامه این پژوهش آمده است که  نور طبیعی یا مصنوعی نیز می‌تواند دید احساسی خاصی را ارائه دهد. انعکاس و تغییر نور بر روی سطح صیقلی فرم، مفهوم حرکت را تقویت می‌کند. وقتی نور از میان فرم‌هایی که در فضا ایجاد شده عبور می‌کند، نقش‌ها و تصویر‌هایی پدید می‌آیند که می‌توانند احساس متحیر‌کننده‌ای را به وجود آورند، به همین دلیل در محتوای احساسی فضا، نور نقش اساسی ایفا می‌کند.

در این پژوهش آمده است که در طراحی یک اثر حجمی، همان اندازه که رنگ تاثیرگذار و مهم است، نور نیز به‌ویژه به هنگام شب دارای اهمیت فراوان است. مساله‌ای که اغلب با کم‌توجهی روبروست و بیشتر آثار حجمی در شب، یا به خوبی دیده نمی‌شود و یا به دلیل نورپردازی نامناسب آن‌گونه که باید دیده نمی‌شود و این خود ضعف تخصصی سازندگان اثر را در شیوه نمایش و ارائه اثر می‌رساند. وجود نورپردازی مناسب، می‌تواند یک اثر حجمی را ـ هنگام شب ـ به بهترین حالت و البته با فضای احساسی متفاوتی نسبت به روز، معرفی کند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که با توجه به روند رو به رشد شهرها، و البته افزایش تصاعدی عناصر و آرایه‌های جوامع شهری مدرن و به نوعی آشفتگی‌های بصری که شهروندان را به تقابل می‌خوانند. لزوم پرداختن به نوعی نظم حاکم بر فضا‌های شهری و به نوعی جبران تلاطم و پیچیدگی‌های صوری در شهر‌ها امری اجتناب ناپذیراست. مجسمه‌‌ها نقش بسیاری در غنی ساختن زندگی شهری از طريق بيان هنری دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است
  • فرم و شکل در مجسمه‌های شهری
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • ببینید | چفیه انداختن دانشجویان بر مجسمه جرج واشنگتن
  • فیلم| چفیه انداختن دانشجویان بر مجسمه جرج واشنگتن
  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • سهراب سپهری و سیمین دانشور مهمانان امسال نشر فیل در نمایشگاه کتاب
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب