Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@06:04:23 GMT

بافت 50 هزار متر مربع فرش در همدان

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۷۷۱۸

بافت 50 هزار متر مربع فرش در همدان

رئیس اداره فرش سازمان صنعت و معدن همدان از فعالیت بیش از ۵۸ هزار بافنده در همدان خبر داد و گفت: ۵۰ هزار مترمربع فرش در همدان بافته شد.

احمد علی بابایی روز چهارشنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایران اکونومیست اظهار داشت: فرش دستباف حدود 25 شغل جانبی را در بر‌می‌گیرد که نرخ اشتغالزایی این صنعت را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله مشاغل جانبی فرش دستباف می‌توان به پشم‌ چینی، حلاجی، نخ‌ ریسی، نخ‌ تابی، خامه‌ فروشی، رنگ‌ فروشی، رنگرزی، طراحی، نقشه‌ کشی، چله‌ کشی، گره‌ زنی‌، رفوگری، پرداخت، قالیشویی ، فرش فروشی و بازرگانی اشاره کرد.
بابایی شیوه های نقش‌ پردازی، استفاده از رنگ‌های گرم مانند قرمز و لاکی، بافت فرش با پرزهای بلند، تنوع در تولیدات، کیفیت، دوام و عمر بالا، استفاده از شیرازه متصل در حین بافت، داشتن گره متقارن و فارسی در برخی مناطق، ضخامت و سنگینی، استفاده از رجشمار 15 تا 25 روستایی‌بافت و تا 40 رج شهری‌بافت و استفاده از ریشه‌های بلند را از ویژگی‌های مهم فرش دستباف استان همدان برشمرد.
وی با اشاره به اینکه شهر همدان یکی از مراکز اصلی تجارت فرش در منطقه غرب ایران است، عنوان کرد: روستاهای انجلاس، برچلو، بیوک آباد، زاغه و تاج‌آباد از جمله مشهورترین نواحی بافندگی در اطراف شهر همدان بوده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از فعالیت 58 هزار و 843 بافنده در استان همدان خبر داد و گفت: 24 هزار و 934 بافنده در همدان، هشت هزار و 194 بافنده در ملایر، پنج هزار و 509 بافنده در نهاوند و چهار هزار و 181 نفر در شهرستان تویسرکان وجود دارد.
وی بیان کرد: این تعداد بافنده قادر است حداقل 77 هزار مترمربع فرش ببافد که میزان فرش بافته شده این تعداد نفر در سال گذشته 50 هزار مترمربع بوده است و عمده دلیل عدم تحقق آمار موردنظر، فعالیت بافنده‌های عضو تعاونی‌های همدان است که گزارش تولید به تعاونی ارائه نمی‌کنند.
وی تاکید کرد: باید بین تولیدکنندگان و بازرگانان فرش دستباف هماهنگی لازم ایجاد شود تا بتوان براساس اصل سفارش‌ پذیری نسبت به تولید فرش اقدام کرد در این صورت فرش تولیدی استان همدان قدرت رقابت و حضور در بازارهای جهانی را خواهد داشت.
بابایی با بیان اینکه رسیدن به بازارهای جهانی فرش و رقابت در آنها امری دست‌یافتنی است، گفت: انتظار می‌رود بازرگانان خلا چندین ساله حضور خود دراین عرصه از تجارت را با فعالیت بیشتر و هدفمند جبران کنند تا هنرصنعت فرش همدان رونق اساسی پیدا کند. برچسب ها: ایران اکونومیست ، سازمان صنعت ، فرش دستباف ، قالیشویی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست سازمان صنعت فرش دستباف قالیشویی استان همدان فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۵ هزار متر مربع از زمینهای ملی خواف

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اداره امور منابع آب خواف گفت: با تخریب یک استخر خاکی غیرمجاز در شهر سده از توابع بخش سلامی این شهرستان پنج هزار متر مربع از زمینهای ملی رفع تصرف شد.   مهدی سالاری افزود: یک باب استخر خاکی غیر مجاز در مسیل شهر سده خواف توسط گروه گشت و بازرسی اداره امور منابع آب شناسایی شد و با دستور مراجع قضایی و در معیت ضابط قضایی استخر یادشده تخریب و حدود پنج هزار متر مربع از زمینهای ملی این منطقه رفع تصرف و بازگشایی شد.   رییس اداره امور منابع آب خواف از کشاورزان خواست که قبل از هر گونه احداث استخر مجوز آن را از جهاد کشاورزی و امور منابع آب بگیرند.   سالاری افزود: ۶ هکتار از زمینهای ملی اطراف رودخانه های این شهرستان طی سال گذشته بازگشایی و بستر رودخانه ها رفع تصرف شد   وی لایروبی ۱۰ کیلومتر از رودخانه های شهرستان خواف را از دیگر اقدامات اداره امور منابع آب خواف در سال گذشته ذکر کرد.   از مجموع افزون بر ۵۲ هزار مشترک انشعاب آب در شهرستان خواف خراسان رضوی ۳۰ هزار مشترک، شهری و بیش از ۲۲ هزار مشترک روستایی هستند.   مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • آغاز ساخت پایگاه امداد جاده‌ای در روستای حسن قشلاق بهار
  • رفع تصرف ۵ هزار متر مربع از زمینهای ملی خواف
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • رفع تصرف ۲۰ هزار متر مربع از اراضی دولتی در گتوند