Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه‌های گذشته هواپیماهای مسافربری کشورمان درگیر سوانح زیادی بودند که می‌توان به ترکیدگی چندین لاستیک در فرودگاه مشهد، تاخیر متعدد در پرواز‌ها به دلیل نقض فنی، باز نشدن چرخ جلوی هواپیما و... اشاره کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، برای بررسی دلیل ترکیدگی لاستیک هواپیماها در ماه‌های اخیر و همچنین مشکلات صنعت هوایی و مشکلات هواپیماها، فرسودگی ناوگان هواپیمایی و فقدان قطعات استراتژیک با هوشنگ شهبازی کاپیتان خلبان بازنشسته ایران ایر که خود نیز با این نقص‌ها دست و پنجه نرم کرده گفت‌وگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهبازی در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۹۰ هدایت هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ پرواز شماره ۷۴۳ مسکو - تهران در خط هواپیمایی ایران ایر را برعهده داشت که در فاصله ۱۵ مایلی فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، دچار نقص در باز نشدن شدن چرخ دماغهٔ هواپیما شد. کاپیتان شهبازی در نهایت هواپیما را به سمت فرودگاه فرودگاه بین‌المللی مهرآباد هدایت کرد. او با همکاری کادر پرواز این هواپیما را با ۹۷ مسافر و ۱۹ خدمه پرواز و بدون چرخ دماغه، در فرودگاه مهرآباد به سلامت به زمین نشاند و جزو افتخار آفرینان کشورمان محسوب می‌شود. در ادامه گفت‌وگوی ما با این خلبان با سابقه می‌خوانید:

صنعت هوانوردی یکی از صنعت هایی است که وابسته به توریست و گردشگری است



شهبازی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به افزایش عیوب هواپیماها و اوضاع نابسامان صنعت هوایی اظهار داشت: اوضاع هوانوردی کشور ما بسیار نامطلوب‌تر از چیزی است که مردم در تصورات‌شان وجود دارد.

در ادامه وی افزود: ما توقع عیوب بیشتری از صنعت هواپیمایی باید داشته باشیم؛ روزانه به نزدیکانم که در حوزه کاری من هستند اعلام می‌کنم روزی که اتفاقات ناگواری از صنعت هواپیمایی شنیده نشود باید خوشحال باشیم.

کاپیتان شهبازی افزود: صنعت هوانوردی یکی از صنعت هایی است که وابسته به توریست و گردشگری است و طبق آمار کارشناسان در چند سال آینده بالاترین درآمد کشورها و حتی بالاتر از نفت و تکنولوژی های دیگر صنعت گردشگری و هوانوردی محسوب می شود به همین دلیل باید یکی از مهمترین اولویت‌های هر کشوری صنعت هوانوردی باشد؛ انتظارم آن است که در درون دولت متخصص هوانوردی و توسعه گردشگری وجود داشته باشد تا مشکلات این حوزه را به خوبی درک کنند.


چرا تعداد صندلی‌های هواپیما بیشتر و ابعاد و فاصلش کمتر می‌شود؟

این خلبان باسابقه درباره نحوه بازرسی های دوره ای هواپیماها افزود: مسئولیت بازرسی و بررسی هواپیماها با هواپیمایی کشوری است؛ هر هواپیما با توجه به وزن خود هنگام برخاستن از زمین و تعداد صندلی‌های مشخصی بر حسب استاندارد در کتاب‌های منوال هواپیمایی درج شده است؛ اگر شرکتی خطا کرده و برخلاف این قوانین عمل کند سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی حاکمیتی موظف به برخورد با آن است و طبق قانون حکم می‌کند تا جلوی نقض قوانین را بگیرند. وی ادامه داد: شرکت‌های هواپیمایی که دچار اشتباهاتی می‌شوند بخاطر ناچاری این اشتباهات را انجام‌می‌دهند؛ در صورتی که این اشتباه برخلاف قوانین هواپیمایی است.

علت ترکیدگی لاستیک‌های هواپیما در ماه‌های اخیر

کاپیتان شهبازی خاطرنشان کرد: به علت اینکه کشور ما به علت تحریم های ظالمانه آمریکا دسترسی به لاستیک های اصل و با کیفیت هواپیما را ندارد دچار کمبودهایی در این زمینه هستیم؛ لاستیک‌های هواپیمایی که طی این‌ سالها با قیمت های بالاتر خریداری شده عمدتا از طریق بازار سیاه خریداری شده و غیر اورجینال و روکش است؛ میزان مصرف این لاستیک ها هم به دلیل مشکلات خرید لاستیک نو تا آخرین پایان زمان انقضا است در حالی که باید قبل از انقضا این لاستیک ها را تعویض کنیم اما برخی اوقات برخی شرکت ها این کار را نمی کنند و هواپیماها هنگام نشست و برخاست دچار مشکل ترکیدگی لاستیک می شوند. 

وی در ادامه افزود: یکی از دلایلی که سوانح هواپیمایی بیشتر شده به این خاطر است که مسئولانی که برای صنعت هواپیمایی برگزیده می‌شوند تخصص این کار را ندارند و در این حوزه تدریس نکرده‌اند و فقط مدیر و مسئول بوده اند؛ به همین خاطر باید منتظر عیوب بیشتر از صنعت هواپیمایی باشیم.

مهم ترین نقش در عیوب هواپیما تحریم است

کاپتیان و مهندس بازنشسته پرواز شرکت هواپیمایی ایران ایر افزود: دلیل اصلی عدم خرید هواپیماها نو و کنار گذاشتن هواپیماهای فرسوده تحریم‌هاست؛ البته مدیریت مطلوب می تواند تحریم ها را خنثی کند به شرطی که عزم آن وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: به دلیل اینکه در تحریم هستیم کشورهای دیگر به ما هواپیما نمی فروشد یا هواپیمای 20 سال بالاتر به ما می دهند که کارایی ندارند و عملا هواپیمای فرسوده محسوب می‌شوند .

کاپیتان شهبازی گفت: ما روزگاری هواپیما خریداری می‌کردیم و پس از 7 سال استفاده از آن، به صورت رایگان به امارات و قطر یا به آفریقای جنوبی می‌دادیم اما امروزه با کلی منت و خواهش هواپیمای 20 سال کارکرد از کشورهای دیگر با قیمت‌های رویایی خریداری می‌کنیم ؛هواپیمای با 20 سال سن هزینه اش بیشتر از بهره وری اش است یعنی به ضرر هواپیمایی کشور است.


بیشتر هواپیمای موجود فرسوده شده‌اند

شهبازی افزود: علت اول و اصلی فرسودگی هواپیماهای موجود در کشور تحریم هاست که امکان تعویض آنها را نداریم؛ علت دوم هم وجود بازار سیاه و دلالی است؛ هواپیماها برای پرواز نیازمند قطعات مهمی هستند اما دلالان خارج از ایران قطعات چینی و بی کیفیت را با قیمت‌های بیشترتر از اصل به فروش می‌رسانند و شرکت‌ هواپیمایی ایران هم مجبور به خریداری است.

وی گفت: مشکل کلان صنعت هوانوردی ما ایراد مدیریتی و تحریم است؛ این در حالی است که مسئولان و کارشناسان صنعت هوایی ما در هر سفری که با هواپیما دارند جانشان را در کف دستشان می‌گذارند ولی با این حال باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها به صمت تولید قطعات مهم و استراتژیک هواپیماها برویم.

کاپیتان شهبازی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که لاستیک‌های هواپیما دچار ترکیدگی می‌شود به علت گرمای هوا در تابستان است زیرا گرما لاستیک‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند و علاوه برا آن وزن هواپیما هم روی لاستیک است و در نهایت منجر به ترکیدگی لاستیک می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جمهوری اسلامی ایران دولت صنعت ایران ایر لاستیک های هواپیما ترکیدگی لاستیک کاپیتان شهبازی صنعت هواپیمایی صنعت هوانوردی لاستیک ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۸۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است

تین نیوز

مدیر دفتر ایمنی شرکت فرودگاه ها گفت: هیچ گونه پروازی بدون برقراری ایمنی در هیچ فرودگاهی انجام نمی شود و در شرایط تحریم توانسته ایم از نظر برقراری ایمنی خود را به استاندارد های روز دنیا نزدیک کنیم.

 

 

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران؛ حبیب داوودی دانا همزمان با روز ایمنی حمل و نقل اظهار کرد: از کوچکترین فرودگاه که پروازهای محدودی دارد تا تمام فرودگاه های بین المللی که هرروز شاهد انجام پروازهای پرشماری در آن ها هستیم، از استانداردهای نسبتاً مطلوبی برخوردار بوده و در ایمنی کامل پذیرای پروازها هستیم.

وی با اشاره به تعدادی محدود نیروهای انسانی در حوزه ایمنی هوانوردی در ستاد و فرودگاه های کشور گفت: در حال حاضر حدود 40 نفر متخصص ایمنی هوانوردی در ستاد و فرودگاه های کشور مشغول فعالیت هستند و این آمار محدود برای استقرار و نگاهداشت مقوله مهمی چون ایمنی هوانوردی مناسب نیست اما نیروهای دلسوز و متعهد این حوزه درحالی که اغلب به صورت چند پیشه کار می کنند، پای کار حفظ و ارتقاء ایمنی در مجموعه شرکت چه در حوزه ناوبری هوایی و چه در حوزه فرودگاهی ایستاده اند.

مدیر دفتر ایمنی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه با جدیت به دنبال اصلاح ساختار ایمنی هوانوردی هستیم، گفت: ایمنی در ستاد و فرودگاه های کشور زمانی به نقطه ایده آل می رسد که از ساختار متناسب برخوردار باشد و مطابق با استانداردهای بین المللی اهداف خود را پیش ببرد.

داوودی دانا ضمن قدردانی از مدیرعامل شرکت فرودگاه ها گفت: کاپیتان نخجوانی با توجه به اینکه به عنوان خلبان در پرواز حضور دارد، اهمیت و ارزش مقوله ایمنی را به خوبی می داند و همواره تاکید ویژه ای بر افزایش ارتقاء سطح ایمنی و اصلاح ساختار آن دارد.

مدیر دفتر ایمنی در خصوص کیفیت آموزش در این حوزه تخصصی گفت: براساس الزامات سازمان هواپیمایی کشوری، تمامی کارکنان ستاد و فرودگاه های کشور باید متناسب با حیطه فعالیت خود دوره های ایمنی هوانوردی را بگذرانند، اما به دلیل کمبود نیری انسانی به ویژه مدرس تاکنون موفقیت کامل در این موضوع نداشته ایم .

داوودی دانا با بیان اینکه به لحاظ دریافت آموزش های به روز دنیا با استانداردهای بین المللی فاصله داریم، گفت: تاکنون تنها یک دوره آموزشی بین المللی برگزار شده و متخصصان این حوزه با تلاش فردی و مطالعه شخصی توانسته اند خود را به روز نگه دارند. خوشبختانه اخیراً مصوبات خوبی از شورای عالی ایمنی در راستای ارتقاء آموزش کارکنان و آموزش های تخصصی ایمنی هوانوردی برای مدیران ایمنی دریافت کرده ایم.

وی گفت: ایمنی به زبان ساده یعنی تمام کارکنان به نوبه خود و بر حسب وظایف محوله خطرات مرتبط با عملیات پرواز را احصاء و گزارش نمایند و به دنبال آن اقدامات مؤثر در جهت رفع آنها از سوی مسئولین مرتبط به عمل آید.

مدیر دفتر ایمنی در پایان در پاسخ به این پرسش که این حوزه تا پایان سال در چه نقطه ای قرار خواهد داشت، گفت: امید است تا پایان امسال اخبار خوبی درخصوص ایجاد ساختار متناسب با وظایف به کارکنان حوزه ایمنی هوانوردی مخابره شود تا با جذب نیروی انسانی متخصص اهداف عالی شرکت مطابق با استانداردهای جهانی ایمنی پیش رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حضور ۲۵۰ جت نیمه سبک آموزشی در ایران/ هیچ جت شخصی مالکیت فردی ندارد
  • ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد
  • رفع ترکیدگی خط انتقال آب شرب مجتمع روستایی نازک شهرستان پلدشت
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود