Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا جامی مدیرعامل نیروگاه روشن‌باد تایباد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: شهرستان تایباد به سبب وزش باد‌های ۱۲۰ روزه به عنوان یکی از دالان‌های بادی کشور شناخته می‌شود که از این ظرفیت می‌توان برای تولید سالانه ۴۰ هزار مگاوات برق معادل ۵۰ درصد برق مصرفی کل کشور استفاده کرد.

او افزود: نیروگاه بادی روشن‌باد تایباد در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار تاسیس می‌شود که هدف آن تولید برق از باد با سرمایه‌گذاری مردمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل نیروگاه بادی روشن‌باد تایباد ادامه داد: مردم می‌توانند با خرید سهام و سرمایه‌گذاری در نیروگاه بادی از درآمدی پایدار برخوردار شوند؛ زیرا برق از نعمت همیشگی باد در این بین تولید می‌شود.

جامی بیان کرد: نیروگاه بادی از پرداخت مالیات معاف است و برق تولیدی آن به مدت ۲۰ سال به قیمت پایه هزار و ۳۷ تومان به دولت پیش فروش شده است.

او اظهار کرد: در منطقه تایباد به طور متوسط در ۱۱ ماه از سال باد می‌وزد و از این میزان ۶ ماه سرعت باد ۱۱ متر بر ثانیه است درحالیکه به صورت عادی یک توربین در سرعت باد سه متر بر ثانیه می‌چرخد.

مدیرعامل نیروگاه بادی روشن‌باد تایباد تصریح کرد: همجواری تایباد با کشور افغانستان که نیازمند برق است؛ فرصتی برای صادرات برق تولیدی نیروگاه به این کشور به شمار می‌آید و مجوز آن به زودی اخذ خواهد شد.

او افزود: توربین‌های بادی مورد استفاده از نوع اندازه کوچک مغناطیسی پنج کیلوواتی هستند که توسط کارشناسان یک شرکت دانش‌بنیان استان طراحی و ابداع شده است.

جامی ادامه داد: قیمت هر توربین بادی ۴۰۰ میلیون تومان است که می‌تواند برق چهار خانوار را تامین کند و در حوزه‌های استخراج رمزارز، تامین برق چاه‌های کشاورزی، دامداری ها، گلخانه ها، باغ‌ویلا‌ها و مرغداری‌ها استفاده شود.

او تاکید کرد: برق بادی، پاک‌ترین انرژی است که آلودگی هوا ندارد؛ به تاسیسات بزرگ نیازمند نیست و آب مصرف نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید برق نیروگاه بادی دانش بنیان نیروگاه بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در تشریح این خبر اظهار داشت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ٦٠٠ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشورهای اروپایی صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشورها تا ٥ هزار مگاوات قابل افزایش است.
وی با تاکید بر این که تبادل برق با کشورهای همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند،

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعاً این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقاً تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیرهای انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (٥٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشورها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

کد خبر 6089957 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • اختصاص زمین برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در تهران
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟