Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@08:38:38 GMT

پیامد‌های بلاک چین در کمبود تراشه

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۹۲۹۴

پیامد‌های بلاک چین در کمبود تراشه

کمبود جهانی تراشه تأثیر به سزایی بر مراکز فناوری اطلاعات و داده‌ها در همه جای جهان داشته است. حداقل یکی از عوامل کمبود تراشه، افزایش کاربرد فناوری بلاک‌چین است که به دلیل ماهیت محاسباتی آن، سهم قابل توجهی از تولید تراشه را مصرف می‌کند. از این رو موضوع کمبود تراشه، میزان پیامد‌ها و مدت زمان دوام آن، از جمله سوالاتی است که به متخصصان فناوری اطلاعات و ناظران صنعت مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش techtarget، ران هاول، معمار نرم‌افزاری WAN و Secure Access Service Edge برای کامپژمینای (Capgemini America)، می‌گوید: بلاک‌چین باید به‌عنوان برنامه‌ای در نظر گرفته شود که روی سرور‌ها اجرا می‌شود و آن‌ها نیز به نوبه خود، سیستم‌های عامل را با استفاده از تراشه‌های ریزپردازنده برای ارائه قدرت پردازش اجرا می‌کنند.از این رو بلاک چین برای عملکرد موثر به تعداد زیادی موتور پردازش توزیع شده نیاز دارد.

هاول گفت: «محبوب بودن ارز‌های دیجیتال به تقاضای بالای تراشه‌ها می‌افزاید و به کمبود‌هایی که امروزه شاهد آن هستیم، کمک می‌کند. در حالی که تقاضا برای نیمه هادی‌ها از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، ۱۷ درصد افزایش یافته است، هیچ افزایش متناسبی در عرضه تراشه وجود نداشت.

اکثریت قریب به اتفاق کارخانه‌های تولید نیمه‌رسانا در حال حاضر با حدود ۹۰ درصد ظرفیت خود برای تولید تراشه‌ها کار می‌کنند، به این معنی که بر اساس مطالعات اخیر، آن‌ها توانایی فوری کمی برای افزایش خروجی خود دارند.

هاول گفت: «وضعیت بدتر می‌شود و اثر آن کاهش کلی اقتصاد است. انتظار می‌رود که نیاز به تراشه‌ها افزایش یابد، زیرا فناوری‌هایی که از مقادیر زیادی از نیمه‌رسانا‌ها مانند پردازش بلاک چین، رشد ارز‌های دیجیتال، ۵G و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می‌کنند، بیشتر شود.

این به عرضه و تقاضا خلاصه می‌شود: در حال حاضر تقاضا برای تراشه‌های ریزپردازنده خاص بیشتر از عرضه است. برخی از شرکت‌ها در حال حاضر تراشه‌ها را ذخیره می‌کنند تا محصولات خود را برای بازار بسازند.

مشکلات زنجیره تامین

گرگ شولز، بنیانگذار و تحلیلگر مشاور در Server StorageIO، گفت: برخی تخمین می‌زنند که محدودیت‌ها و کمبود‌های کلی زنجیره تامین دو سال دیگر ادامه خواهد داشت، تا زمانی که تمام ظرفیت ساخت اضافی آنلاین شود.

شولز گفت: "به طور ناگهانی، ما به تراشه‌های بیشتری نیاز داشتیم، اما افزایش تولید به گسترش کارخانه بستگی داشت، و ساخت آن زمان می‌برد. این پاسخ آهسته زنجیره تامین را موج می‌زند، با تجهیزاتی که تراشه‌ها را تولید می‌کنند در حال حاضر کمبود دارند، تجهیزاتی که خود اغلب به تراشه نیاز دارند و وضعیت مرغ و تخم مرغ را ایجاد می‌کنند.

برخی از اختلالات را می‌توان مستقیماً به همه گیری کووید-۱۹ نسبت داد، اما شولز همچنین معتقد است که سرمایه گذاری در این بخش بسیار کم بوده است تا برای پاسخگویی به تقاضا آماده شود.

شولز گفت: افزایش همه این موارد، چه تراشه‌های حافظه، چه تراشه‌های همه منظوره یا پردازنده‌های گرافیکی یا RISC یا تراشه‌های بازویی - به راحتی می‌توان تقصیر را به گردن کووید انداخت، اما کووید فقط وضعیت را تشدید کرد.شما ناگهان افراد بیشتری داشتید که به دستگاه‌های هوشمند و رایانه‌ها نیاز داشتند و در سمت تولید، کارگرانی داشتید که نمی‌توانستند سر کار بروند.

اگرچه بسیاری از تولید تراشه‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود، اما مشارکت انسان همچنان مهم است.از کیس‌ها برای پردازنده‌های گرافیکی استفاده کنید

برای کریس متمن، مدیر ارشد فناوری و نوآوری در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، بزرگترین بخش تاثیر بلاک چین بر کمبود تراشه، در واقع استفاده گسترده آن از پردازنده‌های گرافیکی است. در گذشته، پردازنده‌های گرافیکی معمولاً برای عملیات‌های پیچیده ریاضی و پردازش هوش مصنوعی رزرو شده بودند.

متمن گفت: «همانطور که مشخص است، این تراشه‌ها در بلاک چین نیز کاملاً مفید هستند، زیرا بخشی از طراحی بلاک چین خواستار نوشتن بلوک‌های جدید پویا با پیوند دادن بلوک‌های جدید تراکنش‌ها به بلوک‌های قبلی است.»

عمل ایجاد بلوک‌های جدید شامل هش کردن و رقابت برای یافتن بهترین، سریع‌ترین و انعطاف‌پذیرترین کد هش است. کد هش کد کامپیوتری است که به عنوان یک نمایش فشرده از یک قطعه داده عمل می‌کند که می‌تواند بلوک جدید را نشان دهد. گره‌هایی که سریع‌ترین کد هش جدید را پیدا می‌کنند با ارز‌های رمزنگاری شده مانند بیت کوین یا اتر پاداش می‌گیرند.

در حال حاضر، گره‌های بلاک چین، که توکن‌های غیرقابل تعویض، رسانه‌ها و سایر برنامه‌های کاربردی گسترده را تامین می‌کنند، به طور فزاینده‌ای از این تراشه‌ها استفاده می‌کنند و مسائل مربوط به مصرف تراشه را در کنار تقاضای هوش مصنوعی و یادگیری عمیق ایجاد می‌کنند.

ساموئل وانگ، معاون پژوهشی در گفت: استخراج ارز‌های رمزپایه مبتنی بر اثبات کار است که محاسبات بالا و پرقدرت است، اما طراحی تراشه استخراج در مقایسه با ریزپردازنده‌های MPU، GPU یا [واحد پردازش انجمنی]بسیار پیچیده‌تر است. گارتنر.

وانگ گفت، تقاضای ویفر برای تراشه‌های مدار مجتمع ویژه برنامه‌های ارز دیجیتال «کاملاً قابل مدیریت» است و کمتر از ۳۰۰۰۰ ویفر ۳۰۰ میلی‌متری در ماه در سطح جهان است. این چیزی است که مسلماً «هیچ وقت کمبود نداشت».

به همین ترتیب، در سطح کلان، وانگ گفت که عملیات بلاک چین تمایل دارد از جریان اصلی فناوری اطلاعات جدا شود.

«در بلاک چین، تیوانگ می‌گوید: «اینجا شرکت‌هایی هستند که در کار مراکز داده برای مدیریت بلاک چین برای مشتریان متخصص هستند.» از آنجایی که رایانه‌های شخصی و مراکز داده می‌توانند بلاک چین را راه‌اندازی کنند، وقتی کمبود تراشه به هر دو برسد، تجارت بلاک چین کند می‌شود. وانگ گفت: "اما من شک دارم که بلاک چین دلیل کمبود رایانه‌های شخصی یا مراکز داده باشد.

طراحی بلاک چین

بلاک چین را می‌توان با یکی از دو الگوریتم طراحی کرد: اثبات کار (POW)، که نیاز به قدرت دارد، یا اثبات سهام (POS) که نیاز به انرژی کمتری دارد.

وانگ گفت: «POS روشی جدیدتر برای بلاک چین است، زیرا سریع‌تر، کم‌هزینه‌تر و کم‌هزینه‌تر از POW سنتی است که توسط ارز‌های دیجیتال استفاده می‌شود». قضاوت من این است که بلاک چین‌های بیشتری به سمت POS حرکت می‌کنند؛ بنابراین، مصرف انرژی و تقاضای تراشه را می‌توان به حداقل رساند.

بیشتر بخوانید

ارز دیجیتالی بیت کوین؛ جدیدترین راه دریافت کمک مالی در توئیتر باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بلاکچین کمبود تراشه توسعه فناوری پردازنده های گرافیکی کمبود تراشه حال حاضر بلاک چین تراشه ها وانگ گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از انجام مطالعات آسفالت پلیمری خبر داد و گفت: برنامه‌ای برای افزایش کارخانه آسفالت نداریم.

به گزارش ایسنا، صداقتی ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه سال جاری سال پرپروژه‌ای برای معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران خواهد بود، گفت: از سال۱۴۰۰ برنامه ریزی و ریل گذاری در حوزه فنی و عمرانی انجام دادیم، به گونه‌ای که مطالعات احداث پروژه‌های مختلف را انجام داده و از سال ۱۴۰۱ انجام پروژه‌ها را در دستور کار قرار داریم و حالا ۲۵ پروژه عمرانی در سال جاری افتتاح خواهند شد که هر کدام از این پروژه‌ها انرژی جدیدی را به بدنه شهرداری تهران تزریق خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اولین افتتاح عمرانی‌مان در ۲۰ شهریور بود یعنی شش ماه اول سال پروژه‌ای برای افتتاح نداشتیم، اظهار کرد: اما امسال از ۲۰ فروردین‌ماه اولین پروژه سال جدید را افتتاح کردیم و در نظر داریم هر ماه دو پروژه عمرانی افتتاح کنیم هرچند که ممکن است برخی پروژه‌ها از نظر وسعت کوچک باشند؛ اما قطعا پیچیدگی و حساسیت‌های خاص خود را دارند.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه عملیات بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان امروز رونمایی شد، تصریح کرد: در حال حاضر در ۳۰ نقطه شهر عملیات تراش و روکش آسفالت در حال انجام است که این عملیات عمر مفید آسفالت را حداقل ۱۰ سال افزایش می‌دهد.

صداقتی با بیان اینکه شهردار تهران انصافا نگاه ویژه‌ای به پروژه‌های عمرانی دارد؛ به گونه‌ای که در تامین منابع و همچنین رفع معارضین پروژه‌ها دستورات اکیدی داشته است، ادامه داد: سهم آسفالت تهران در سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن خواهد بود چرا که ما یک افق ۱۰ ساله ترسیم کردیم و بعد از ۱۰ سال کل آسفالت نوسازی خواهد شد و معابر نیز اولویت‌بندی خواهد شد و بزرگراه هایی همچون یادگار و حکیم در اولویت هستند و در نظر داریم تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت در سال را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های آسفالت موجود صرفا در جهت تولید آسفالت نو فعال هستند، تصریح کرد: باید به سمت کارخانه‌های آسفالت بازیافتی برویم تا از تراشه‌های آسفالت در تولید آسفالت جدید استفاده کنند که تکنولوژی خاصی را می‌طلبد و در همین زمینه کارخانه‌ جدیدی تحت عنوان آسفالت بازیافتی احداث شود تا با استفاده از تراشه‌های آسفالت نسبت به تولید آسفالت جدید اقدام کنند.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران اضافه کرد: تراشه‌های آسفالت قیمت مصالح را دارند و درصدی قیر به آنها اضافه شده است و با استفاده از تراشه‌های موجود آسفالت می‌توانیم در مصرف قیر نیز صرفه‌جویی کنیم که معضل زیست محیطی نخواهد داشت.

صداقتی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر حجم تراشه‌های آسفالت موجود اظهار کرد: تراشه‌هایی که در بزرگراه‌ها ایجاد می‌شود براساس قراردادی که با پیمانکاران داریم در محلی دپو می‌شود و حجم این تراشه‌ها در حال حاضر مشخص است و باید بگویم حداقل سه سال کارخانه بازیافتی‌مان خوراک دارد یعنی سه سال طول می‌کشد که کارخانه بازیافتی‌مان تراشه‌های موجود را بازیافت کند.

وی درباره استفاده از روش‌های نوین در آسفالت‌ ریزی گفت: روش تراش و روکش موضوع قدیمی نیست که بخواهیم آن را رها کنیم و به سراغ روش‌های نوین بپردازیم و دقت داشته باشید که تهران یک میلیون و ۱۰۰ هزار کیلومترمربع معابر دارد و اگر بخواهیم زیرساخت‌ها را بتنی کنیم هزینه مضاعفی خواهد داشت و این در حالی است که ما سعی می‌کنیم که آسفالت در معابر مهم همچون بزرگراه‌ها را از مواد درجه یک استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که محیط زیست اعلام کرده که هنوز به کارخانه آسفالت واقع در آبعلی مجوز نداده است، گفت: برنامه‌ای برای افزایش کارخانه آسفالت نداریم و از نظر زیرساختی و برنامه ریزی نیز به حد مطلوب رسیدیم.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داده که باید در سمت شرق تهران کارخانه آسفالت داشته باشیم، تصریح کرد: در حال رایزنی با محیط زیست هستیم که مجوزهای لازم با اتخاذ رویکرد مثبت اخذ شود چرا که محیط زیست می‌گوید کارخانه‌های تولیدی باید به شعاع ۱۲۰ کیلومتری خارج از شهرها منتقل شوند؛ اما اگر کارخانه آسفالت را به بیرون از شهرها ببریم آسفالت یخ‌زده به معابر می‌رسد که در حال رایزنی هستیم تا موارد فنی طی شود.

صداقتی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی آسفالت بزرگراه امام علی (ع) که کیفیت نامناسبی دارد، اظهار کرد: حدود ۱۰ سال از عمر آسفالت بزرگراه امام علی (ع) می‌گذرد، یعنی ممکن است ترک‌های طبیعی در سطح آسفالت ایجاد شده باشد که دو تیم آسفالت در بزرگراه امام علی (ع) مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش بنیان با تاکید بر این‌که دانشگاه امیرکبیر به عنوان بازوی مطالعاتی به ما کمک می‌کند، تصریح کرد: کما این‌که در نوروز سال ۱۴۰۱ تعدادی از ایستگاه‌های بی آر تی که آسفالت‌شان دچار مشکل جمع‌شدگی شده بود با بتن الیافی تأمین شده است و در حال حاضر نیز مطالعات در مورد استفاده از آسفالت پلیمری در حال انجام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو
  • تراشه‌ای جدید که محدودیت‌های معلولان را رفع می‌کند (فیلم)
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • رویداد اپل در راه است | آی‌پد پرو با تراشه M4 عرضه می‌شود
  • نصب توری بر روی تراشه‌های ریزشی کوه در محور کرج – کندوان
  • آی پد پرو جدید با تراشه M۴ عرضه می شود
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳