Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@15:54:48 GMT

بهره‌وری نیروی انسانی آموزش و پرورش روی قله قاف

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۹۵۳۷

بهره‌وری نیروی انسانی آموزش و پرورش روی قله قاف

‌خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه؛ فشار به آموزش و پرورش از سوی برخی مدیران و نمایندگان مجلس برای استخدام و جذب نیروی مدنظرشان یکی از چالش‌هایی بوده است که همواره مدیران آموزش و پرورش با آن مواجه بوده‌اند؛ متأسفانه اکثر این افراد توصیه شده به لحاظ مدرک تحصیلی، سوابق کار، سوابق مدیریتی و سن چندان وضع خوبی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامعلی رهبری کارشناس آموزش و پرورش در یادداشتی که در اختیار مهر قرار داده است به اهمیت جذب نیروی انسانی کارآمد و متخصص در وزارت آموزش و پرورش اشاره و از رفتار برخی نمایندگان مجلس در توصیه به استخدام برخی آشنایان خود در وزارت آموزش و پرورش گلایه کرده است.

متن این یادداشت بدین شرح است:

آموزش و پرورش بستر رشد فرهنگی و ارتقای علمی و رشد همه جانبه در یک جامعه می‌باشد. به همین دلیل هر جامعه برای اصلاح مشکلات فرهنگی و پیشرفت در زمینه‌های مختلف به سراغ آموزش و پرورش رفته و از امکانات آن بهره می‌گیرد. این در صورتی است که آموزش و پرورش استعدادها و توانایی‌های بالقوه را به خدمت گرفته و ارتقا داده باشد و با عنایت به سخنان آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی خطاب به معلمان که فرمودند «در واقع، پایه‌ریز تمدّن نوین، شما هستید؛ چون نیروی انسانیِ شایسته اگر نباشد، تمدّنی به وجود نخواهد آمد» نیروی انسانی مهمترین سرمایه آموزش و پرورش می‌باشد که به عنوان هسته مرکزی می‌تواند نقش محوری در ارتقا سطح بهره وری آموزش و پرورش داشته باشد.

با توجه به تعریف هرمی و گلد اسمیت اولین متغیر از ۷ متغیر در مدل سازی بهره‌وری نیروی انسانی، توانایی می‌باشد به عبارت دیگر توانایی، به دانش و مهارت‌های کارکنان برای انجام شغل اطلاق می‌شود. حال این سوال به ذهن می‌رسد که آموزش و پرورش چقدر نیروی توانمند دارد و چقدر به دنبال به خدمت گرفتن نیروهای توانمند است؟ آموزش و پرورش به شیوه‌های مختلف از گذشته تا کنون از طریق به کارگیری نیروهای حق التدریس، نهضت سوادآموزی، آزمون، دانشسرا و مرکز تربیت معلم و امروزه از طریق دانشگاه فرهنگیان اقدام به جذب و تربیت نیرو می‌کند. متقاضیان ورود به آموزش و پرورش در گذشته از طریق مراکز تربیت معلم و امروزه از طریق دانشگاه فرهنگیان با شرکت در آزمون سراسری و در صورت دارا بودن شرایط لازم از قبیل معدل و به دست آوردن حد نصاب علمی و گزینش، وارد آموزش و پرورش می‌شوند و پس از ۴ سال تحصیل در آموزش و پرورش به کار گرفته می‌شوند.

نیروهای حق التدریس در گذشته با مراجعه به آموزش و پرورش مناطق و صرفاً با دارا بودن حداقل مدرک به عنوان نیروی حق التدریس به کار گرفته می‌شدند و پس از چند سال سابقه تدریس به استخدام آموزش و پرورش در می‌آمدند که امروزه مربیان پیش دبستانی، به عنوان نیروی حق التدریس جذب می‌شوند و در ادامه استخدام می‌شوند. نیروهای ماده ۲۸ دارندگان حداقل مدرک لیسانس هستند که پس از قبولی در آزمون ورودی آموزش و پرورش برگزار گذراندن یک دوره یک ساله به استخدام آموزش و پرورش در می آیند. و در نهایت مربیان نهضت سوادآموزی که با اعلام وجود سابقه از سازمان مربوطه در آموزش و پرورش جذب می‌شوند؛ صرف نظر از اینکه دارای ویژگی‌های مناسب برای احراز شغل معلمی از قبیل مدرک مرتبط، علاقمندی، تجربه لازم، گزینش علمی هستند یا نه؟ چرایی به‌کارگیری نیروی ناکارآمد سوالی است که در ذهن هر کسی که به نحوی با آموزش و پرورش در ارتباط است، از قبیل اولیا، دانش آموزان، معلمان و نیروهای اداری خطور می‌کند. با نیروهای ناکارآمد که شایستگی‌های لازم، توانمندی‌های شغلی و ویژگی‌های علمی لازم را ندارند چگونه می‌توان به بهره‌وری و ارتقا آموزش و پرورش امیدوار بود؟ سوال بعدی این است که چرا متولیان آموزش و پرورش به نقص کار خود پی نمی‌برند و در صدد اصلاح آن بر نمی‌آیند؟ و اگر به جذب معلمان دارای توانمندی‌های پایین آگاهی دارند، چرا تاکنون اقدام عاجلی انجام نداده اند؟

افراد مختلف آموزش و پرورش را برای به کارگیری نیرو در پست‌های مدیریتی تحت فشار قرار می‌دهند آموزش و پرورش دستگاه بزرگی است که با حوزه‌های مختلف در کشور مرتبط است به همین دلیل افراد مختلف در سازمان‌ها و ادارات دولتی به طرق مختلف در ثبت نام دانش آموزان آن در مدارس خاص، نقل و انتقال فرهنگیان، از نصب و بکارگیری نیرو در پست‌های مدیریتی و اداری و استخدام نیرو آموزش و پرورش را تحت فشار قرار می‌دهند. هرچند مقاومت‌هایی نیز در مقابل این فشارها صورت می‌گیرد ولی مقاومت‌ها کارساز نیستند. سال‌هاست که کارشناسان آموزش و پرورش، دلیل کیفیت پایین آموزش و عدم بهره وری مناسب را جذب نیرو هایی می‌دانند که توانمندی‌های شغلی لازم را نداشته و صرفاً به دنبال داشتن شغل و درآمد سر از آموزش و پرورش در آورده اند.

در سال ۹۲ آموزش و پرورش با استخدام و جذب تمامی نیروهای حق التدریس حتی نیروهایی با ۲ سال سابقه و همه نیروهای نهضتی که به هر شکلی با نهضت همکاری داشته و با وجود هر مقدار سابقه که سازمان نهضت اعلام کرده بود، راه ورود نیرو غیر از طریق دانشگاه فرهنگیان و آزمون را ببندد؛ تا از این طریق گام بزرگی در جهت بهره وری نیروی انسانی آموزش و پرورش برداشته باشد.‌

این نیروها که بدون رعایت شرط سنی و بدون داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، وارد آموزش و پرورش شدند؛ چگونه می‌توانند منشأ اثر باشند اما متأسفانه با مصوبه مجلس مبنی بر ورود نیروی پیش دبستانی، حق التدریس و نهضتی بدون توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ده‌ها هزار نیرو وارد آموزش و پرورش شدند. این نیروها که بدون رعایت شرط سنی و بدون داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، وارد آموزش و پرورش شدند؛ چگونه می‌توانند منشأ اثر باشند و دانش آموزان امروزی را که آشنا به فناوری و دارای هوش و استعداد می‌باشند را برای آینده کشورمان تربیت کنند تا کشورمان در مسیر پیشرفت قرار گیرد؟ نمایندگان مجلس که آموزش و پرورش را جولانگاه نمایش سیاسی خود می‌دانند تا به این طریق بتوانند ضعف‌های خود در تصویب قوانین لازم در پیشرفت و بهبود اوضاع مملکت را از طریق فشار بر آموزش و پرورش در جذب و استخدام نیروهای حق التدریس و نهضتی و غیره، پنهان کنند. آیا نباید آموزش و پرورش را به کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت سپرد تا بتوانند با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، فارغ از هرگونه فشار سیاسی و هجمه‌های ایدئولوژیک به سمت ارتقا و بهبود هدایت کنند؟ آیا خواسته واقعی مردم این است که نمایندگان در این حوزه‌ها وارد شوند؟ آیا بهتر نیست نمایندگان محترم مجلس به جای دلسوزی برای جبران کمبود نیروهای آموزش و پرورش به طریقی که منافع آنها را تأمین کند به مسائل کلان و مهمی از قبیل بیکاری، تورم، افزایش آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، آلودگی محیط زیست ست و مسائل و مشکلاتی از این قبیل بپردازند؟

کد خبر 5558908 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: حق التدریس نیروی انسانی شورای عالی آموزش و پرورش شهرداری تهران محرم 1401 شورای شهر تهران ماه محرم پلیس راهور کمیته امداد امام خمینی روز خبرنگار تاسوعا و عاشورا عاشورا آلودگی هوا بهزیستی رژیم صهیونیستی شورای شهر سازمان امداد و نجات هلال احمر نیروهای حق التدریس وارد آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش نیروی انسانی بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان

 به مناسبت هفته کار و کارگر چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، مدیر‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به همراه جمعی از نمایندگان جامعه کارگری با استاندار کرمان دیدار و گفتگو کردند.

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این دیدار گفت: در بحث کارگری ما مسئولان موظف هستیم که حداکثر رضایتمندی را در این گروه فراهم کنیم؛ زیرا کارگران زیادی در بخش‌های معدنی، صنعتی و یا شرکت‌های پیمانکاری با حداقل حقوق قانون کار فعالیت می‌کنند؛ بنابراین تا جایی که در توان داریم باید به آن‌ها کمک کرده و ایمنی محیط کاری آن‌ها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: بخش‌هایی از مشکلات کارگران را دولت در راستای ظرفیت‌های اجتماعی و شرایط موجود به دنبال رفع آن است، به خصوص بحث پرداخت‌ها و امنیت شغلی تا جایی که ظرفیت موجود باشد، کمک خواهد شد.

فداکار، توجه بخش‌های خصوصی، پیمانکاران و کارفرمایان به نیرو‌های انسانی خود را مهم دانست و افزود: پایه تولید مجموعه، نیروی انسانی است و تولید باکیفیت و بیشتر و بهتر با حمایت نیروی کار و رضایتمندی آن‌ها میسر خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان، نیمی از حقوق معادن کشور را پرداخت می‌کند و نیمی از صنعت فعال معدنی کشور در استان کرمان است، آموزش در مجموعه شرکت‌های صنعتی را مهم دانست و گفت: استان کرمان به دلیل شرایط خاص صنعتی و معدنی نسبت به سایر استان‌ها نیاز بیشتری به تخصص نیرو‌های انسانی کار دارد.

استاندار کرمان تصریح کرد: در حوزه آموزش به تناسب ظرفیت خاص اشتغال در حوزه معدنی استان باید نیروی انسانی متناسب آن تقویت شود و لزوما خیلی موارد نیروی انسانی زیر دیپلم و ماهر احتیاج است و شرکت‌ها جذب خواهند کرد.

در ادامه این جلسه نماینده انجمن شرکت‌های خدماتی، نماینده مجمع نمایندگان کارگری و نماینده کانون انجمن صنفی فنی حرفه‌ای استان، مشکلات حوزه بیمه، مسکن و آموزش نیرو‌های متخصص را بیان کردند.

مجتبی مصباح، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این دیدار به عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان طی پارسال اشاره داشت و گفت: نرخ بیکاری استان کاهشی شده و کمترین میزان نرخ بیکاری در ۱۶ سال گذشته داشته‌ایم.

وی تعداد کاریابی‌های استان را ۵۴ و ۲ برابر از ابتدای دولت دانست و افزود: مراکز کارآفرینی که می‌توانند پیشران باشند در ایده‌پردازی و اشتغال امروز به ۲۸ مرکز افزایش پیدا کردند.

مصباح گفت: در بحث‌های اشتغال زایی در تبصره ۱۸، ۳ هزار و ۵۵۵ مجوز مشاغل خانگی ایجاد کردیم که تعداد یک هزار مجوز منجر به شغل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • نیروها به تناسب ظرفیت اشتغال در حوزه معدنی کرمان آموزش ببینند
  • مجوزاستخدام شش هزارنفر درآموزش وپرورش سیستان وبلوچستان
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
  • صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان
  •  استخدام سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان