Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@20:09:25 GMT

نقش شهرداری‌ها در اصلاح مالیه شهری

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۹۶۵۴

نقش شهرداری‌ها در اصلاح مالیه شهری

هر شهری برای تحقق توان‌های اقتصادی خود نیازمند تأمین زیرساخت‌های خاص و خدمات شهری است. شرکت‌های شهر نیازمند راه‌پله، شبکه‌های ارتباطات راه دور و ساکنان شهر نیازمند آموزش، خیابان‌های امن و محیط‌های سالم هستند؛ تأمین این نیازها بر عهده حکومت شهری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا و براساس چکیده یک مقاله، امروزه رشد جمعیت و افزایش مهاجرت به شهرها، منجر به توسعه غیرقابل‌کنترل نواحی شهری، خلق سکونتگاه‌های جدید، کاهش سطح رفاه انسانی، ساخت‌وسازهای بدون برنامه، نیل به حومه‌نشینی و بروز مشکلات فراوان برای مدیران مختلف شهری به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه شده است، به نحوی که امروزه مسائل فوق به همراه رکود شهری در نقطه ثقل نگرانی‌های برنامه‌ریزان شهری قرارگرفته و زمینه مطالعه جدی مدیران، برنامه‌ریزان شهری و سیاست‌مداران را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان شهرداری‌ها و حکومت‌های محلی به‌عنوان مدیر و مرجع اصلی هماهنگ‌کننده امور شهر، نقش بسیار مهمی در حل معضلات شهرنشینان دارند که این مسلماً در سایه وجود منابع مالی مناسب و پایدار مقدور خواهد بود؛ بنابراین در میان بخش‌های مختلف مدیریت شهری، تأمین منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها و حکومت‌های محلی اهمیت ویژه‌ای دارد.

امروزه بیش از ۹۵ درصد منابع مالی شهرداری‌ها از محل درآمدهای محلی درون شهرها تأمین می‌شود و وابستگی به کمک‌های بلاعوض دولتی کمتر از پنج درصد است. به دنبال کاهش وابستگی درآمدی شهرداری‌ها به دولت و با توجه به تشدید مسائل و مشکلات شهرها درنتیجه رشد جمعیت و مهاجرت‌ها، حجم زیاد تقاضا برای خدمات شهری و اتکا شهرداری‌ها به درآمدهای ناپایدار، شرایط کار را برای مجریان امور شهرداری‌ها دشوار کرده است، بدین ترتیب برخوردار نبودن از منابع درآمدی پایدار، برنامه‌ریزی مالی و بودجه‌ای شهرداری‌ها را مختل کرده است و با این روند منابع درآمدی فعلی جوابگوی هزینه‌های روبه افزایش شهرداری‌ها در سال‌های آتی نخواهد بود؛ بنابراین شهرداری‌ها به لحاظ ارائه خدمات به شهروندان‌، نیازمند منابع درآمدی جدید و پایدار هستند.

امروزه یکی از مسائل مهم شهرداری‌ها در سراسر جهان ایجاد منابع کافی درآمد و تأمین هزینه خدمات شهری است. در ایران طی دهه‌های اخیر مدیریت شهری به‌طور فزاینده‌ای با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بوده است که ناشی از عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اجرایی، مالی و حقوقی متعددی است، یکی از معضلات عصر حاضر رشد و توسعه سریع و شتاب‌زده و بی‌رویه شهرها به‌واسطه رشد سریع جمعیتی است که موجب ناپایداری و ناایمنی در عرصه خدمات شهری می‌شود و مدیریت شهری را در مسیری قرار می‌دهد که راهکارهایی برای دستیابی به توسعه پایدار اتخاذ کند، مهم‌ترین عامل، منابع پایدار شهری است.

از دید اقتصاد شهری با افزایش جمعیت شهر و ارتقای انتظارات مردم نیاز به گسترش منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها بیشتر شده است؛ بنابراین در میان بخش‌های مختلف مدیریت شهری، تأمین منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا از یک‌سو کسب درآمد شهرداری‌ها تأثیر عمده‌ای بر ارائه خدمات به شهروندان دارد و از سوی دیگر نبود درآمد کافی نه‌تنها موجب نبود خدمات ضروری در شهر می‌شود، بلکه اساساً اجرای تمام طرح‌ها و برنامه‌های شهری را با مشکل مواجه می‌کند؛ بنابراین شهرداری‌ها به لحاظ ارائه خدمات به شهروندان، نیازمند درآمدی جدید و پایدار هستند.

هر شهری برای تحقق توان‌های اقتصادی خود، نیازمند تأمین زیرساخت‌های خاص و خدمات شهری است. شرکت‌های شهر نیازمند راه‌پله، شبکه‌های ارتباطات راه دور و ساکنان شهر نیازمند آموزش، خیابان‌های امن و محیط‌های پاک و سالم هستند. تأمین این نیازها بر عهده حکومت شهری است.

مالیه شهری کارا نخست نیازمند واگذاری و انتقال قانونی هزینه و قدرت، وضع مالیات به شیوه‌ای مناسب و ساختاری از نهادهای سیاسی شهر و قوانین حکمروایی است تا این اطمینان ایجاد شود که قدرت‌های واگذارشده به‌منظور بیشینه کردن رفاه شهروندان و سودآوری شرکت‌ها هزینه می‌شود. حتی با واگذاری مناسب اختیارات و حکمروایی مطلوب نمونه‌هایی وجود خواهد داشت که در آن‌ها نیاز به کمک‌های حکومت ملی یا ایالتی در قالب کمک‌های مالی میان سطوح مختلف حکومت به‌منظور کمک به حکومت‌های شهری برای بیشینه کردن ارزش اقتصادی شهر وجود خواهد داشت.

براساس مباحث سازمان ملل متحد باید گفت که مالیه شهری در مورد درآمدها و هزینه‌های مربوط به تصمیمات دولت‌های شهری است، منابع درآمدی که توسط دولت‌های شهری مورداستفاده قرار می‌گیرد شامل، مالیات‌ها) اموال، درآمدها، فروش، مالیات‌های غیرمستقیم (، هزینه‌های کاربران و مبادلات بین دولتی است.

استفاده از درآمدهای عملیات، استقراض و عوارض توسعه و مشارکت‌های بخش‌های خصوصی و عمومی از راه‌های تأمین زیرساخت‌های ملی هستند. مالیه شهری، موارد قابل هزینه را در سطح محلی مشخص و تصمیمات مرتبط با درآمد و هزینه‌ها مشخص می‌کند که این بخش شامل فرآیند بودجه گذاری شهری و مدیریت مالی است. مالیه شهری نقش مهمی در هدایت شهرها به سمت ارائه خدمات محلی به‌ویژه در زمینه جهانی‌شدن، تمرکززدایی و تأکید بر توسعه پایدار دارد.

کد خبر 595130

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرداری ها نظام درآمدی شهرداری درآمدهای شهری توسعه شهری توسعه شهر شهرداری درآمد پايدار شهری درآمد پایدار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق درآمدی شهرداری ها شهرداری ها منابع درآمدی ارائه خدمات شهر نیازمند مدیریت شهری خدمات شهری مالیه شهری منابع مالی هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به بارش بیش از ۳۰ میلیمتر باران در کمتر از نیم ساعت گفت: بارش هم را با تند باد سبب قطع تعدادی درخت و مصدود شدن معابر شد با صبوری شهروندان در سریع ترین زمان ممکن معابر به حالت عادی باز می‌گردند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی پس از بارش‌های دیروز همچنان حالت آماده‌باش در شهرداری اهواز پابرجا ماند و امروز نیز در کمتر نیم ساعت بیش از ۳۰ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم و مشکلاتی در سطح شهر ایجاد کرد.

وی افزود: بارندگی امروز با ورزش باد شدیدی همراه بود که منجر به افتادن چند درخت و مسدود شدن تردد در برخی خیابان‌ها شد که در تلاش هستیم در سریع‌ترین زمان ممکن مسیرها بازگشایی و تردد به حالت عادی برگردد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: تمام تیم‌های عملیاتی از روز گذشته به همراه دستگاه و ماشین آلات مکنده و پمپاژ هم اکنون در حال فعالیت هستند، شهروندان صبور باشند و مطمئناً در اولین فرصت شهر به حالت عادی باز خواهد گشت.

کد خبر 750357

دیگر خبرها

  • تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • خدمات فرهنگی و عمرانی حوزه شهری خارگ افزایش یافت
  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه
  • ۱۷۰۰ نیروی شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی معابر کرمانشاه پای کار هستند
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ارتقای شاخص‌های عمران شهری بجنورد نیازمند ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار