Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حسن انوری، استاد نامدار ادبیات و عضو پیوسته فرهنگستان زبان، در گفت‌وگو با تسنیم از خداحافظی خود با مؤسسه دهخدا پس از ۶۰ سال همکاری خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دکتر حسن انوری، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و چهره ماندگار حوزه ادبیات، از مؤسسه لغت‌نامه دهخدا خداحافظی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انوری دهه‌ها در این مؤسسه فعال بوده و او را فرزند خلف دهخدا و معین می‌نامند. 

گفته می‌شود خداحافظی انوری از مؤسسه دهخدا در اعتراض به تغییرات در بخش تألیفات مؤسسه دهخدا پس از ورود رئیس جدید به این نهاد فرهنگی صورت گرفته است. پیش‌تر انوری و جمع دیگری از اعضای مؤسسه انتقاد خود نسبت به این تغییرات را در قالب نامه و دعوت به گفت‌وگو مطرح کرده بودند. گفته می‌شود این انتقادات گویا از جانب مدیریت مؤسسه بی‌پاسخ مانده است. 

انوری در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأیید خداحافظی خود از این مؤسسه گفت: دوتن از همکاران ما را جابجا کردند که نباید می‌کردند. رئیس جدید لغت‌نامه  قبلاً هم با من صحبت کرد و من گفتم که باید دست نگاه داریم، اما او دست نگاه نداشت و نتیجه این شد.

وی ادامه داد: ماندن ما در لغت‌نامه فایده‌ای ندارد؛ بنابراین تصمیم گرفتم بعد از 60 سال کار کردن در مؤسسه دهخدا، از این مؤسسه خداحافظی کنم. 

پیش از این نیز انتصاب حمیرا زمردی به سمت ریاست مؤسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز آموزش بین‌المللی زبان فارسی انتقاداتی را به همراه داشت. 

دکتر حسن انوری استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت معلم تهران، سرپرست تألیف «فرهنگ بزرگ سخن» و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. این چهره ماندگار ادبیات از سال 1341 به جمع مؤلفان لغت‌نامه دهخدا پیوست  و تا سال 1356 تألیف و تدوین بخش‌هایی از لغت‌نامه را برعهده داشت. 

انوری در 1344 به دورۀ فوق‌لیسانس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران راه یافت و در پی آن در 1346 در دورۀ دکتری پذیرفته شد و در 1351 از پایان‌نامۀ دکتری‌اش با عنوان «اصطلاحات دیوانی در دورۀ غزنوی و سلجوقی» به راهنمایی دکتر حسن مینوچهر دفاع کرد. او سال‌ها در دانشگاه تربیت معلم مشغول به تدریس بود و با سازمان کتاب‌های درسی ایران نیز همکاری می‌کرد و حاصل این همکاری بیست‌وسه جلد کتاب درسی بود.

دکتر انوری در سال 1359 دوباره به مؤسسۀ لغت‌نامه بازگشت و به تألیف لغت‌نامۀ بزرگ فارسی مشغول شد و تا 1373 بخش‌هایی از «الف» (ال – امسالین) را تألیف کرد. در 1373 گروهی گرد آورد و تألیف فرهنگ بزرگ سخن را آغاز کرد. این فرهنگ در سال 1381 به پایان رسید. از آن پس فرهنگ‌های دیگری بر پایۀ فرهنگ بزرگ سخن تألیف کرد. او در سال 1378 به‌عنوان چهرۀ ماندگار برگزیده شد و در سال 1382 عضو پیوستۀ فرهنگستان و زبان و ادب فارسی شد.

انوری از سال 1391 پس از درگذشت دوست و همکار دیرینش، زنده‌یاد حسن احمدی گیوی، مجدداً به مؤسسۀ لغت‌نامۀ دهخدا بازگشت تا جای او خالی نماند و از آن پس تألیف بخش‌هایی از حرف «ب» لغت‌نامۀ بزرگ فارسی را به دست گرفت.

تسنیم موضوع انتقادات به مؤسسه دهخدا در دوره جدید را پیگیری می‌کند و آمادگی انتشار پاسخ مدیریت جدید مؤسسه را نیز دارد.

پروژه جدید حسن انوری برای «فرهنگ بزرگ سخن»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرهنگستان زبان کتاب فرهنگستان زبان کتاب فرهنگ بزرگ سخن مؤسسه دهخدا حسن انوری لغت نامه دکتر حسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۲۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند. 
در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده تر فی مابین بحث و گفتگو شد.
در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه ها و نهاد ها را به عمل آورد.
همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی،آواز،تصنیف و مناجات خوانی،ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش