Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به پیامدهای بحران انرژی ناشی از تحریم‌های غرب علیه روسیه بر تامین مواد غذایی در اروپا پرداخت و گفت: این موضوع چشم اندازهای وحشتناکی پیش روی تامین مواد غذایی در اروپا قرار داده است.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل ایران اکونومیست، رسانه‌های غربی از جدی شدن بحران غذا در قاره پیر خبر می‌دهند و می‌گویند که بحران انرژی ناشی از تحریم‌های غرب علیه روسیه باعث بحران‌های متعددی شده که بخش‌های مختلف زندگی شهروندان اروپایی را در بر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته منابع، در کارخانه ۲۴۰ هزار فوت مربعی« Brioche Pasquier »تولید نان‌های حجیم که یک ساعت رانندگی تا لندن فاصله دارد، نمونه‌ای است که در آن هزینه هر عدد نانی که از کوره‌های گازی غول‌پیکر آن  بیرون می‌آید حداقل ۵۰ درصد افزایش یافته است.

* افزایش قیمت مواد اولیه، ضرر مضاعف به تولیدکنندگان و افزایش هزینه مصرف‌کنندگان

علاوه بر این، قیمت کره، تخم مرغ،  شکر و بیشتر مواد اولیه‌ای که نانوایان فرانسوی برای تهیه کروسان و انواع کیک استفاده می‌کنند، همگی با افزایش قیمت کالاها در سال گذشته افزایش یافته است؛ اما این کارخانه اکنون با قبوض بالای انرژی نیز دست و پنجه نرم می‌کند.

بر اساس مقاله منتشر شده در روزنامه بلومبرگ، این یک ضرر مضاعف برای تولیدکنندگان مواد غذایی است، هزینه‌ای که به زودی متوجه شهروندان و مصرف کنندگانی خواهد شد که هم اکنون با بحران‌های گرانی زندگی مواجه هستند.

این رسانه پیش‌بینی‌های بانک انگلستان را نقل کرد که حاکی است، تورم در بریتانیا می‌تواند در سال جاری به بیش از ۱۳ درصد برسد و یک سوم خانوارها در بریتانیا بیش از ۱۰ درصد از درآمد خود را صرف انرژی کنند و در حال حاضر افزایش هزینه‌های زندگی منجر به تشدید مشکل غذا می‌شود.

در این گزارش به اظهارات رایان پیترز، مدیر عامل کارخانه Brioche Pasquier  اشاره شده است که می‌گوید: این یک اثر دومینویی است که به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی اتفاق افتاد. ما باید تلاش کنیم تا قیمت‌های خود را برای خرده فروشان کمی افزایش دهیم و متأسفانه این افزایش نصیب مصرف کنندگان می‌شود.

بر این اساس گرانی‌ها به این دلیل رخ داده است که تولیدکنندگان مواد غذایی در اروپا در حال حاضر با قیمت‌های بالای انرژی رقابت می‌کنند و گاز، زغال‌سنگ و برق با قیمت‌هایی دو برابر قیمت‌های معمول معامله می‌شوند، اما بدترین‌ها هنوز با فرا رسیدن زمستان و یخبندان در راه است  که تقاضا برای انرژی به من گرمایش و تولید برق را افزایش می‌دهد.

شرکت Suedzucker AG، بزرگترین تولیدکننده شکر از چغندر اروپا، در اوایل سال جاری گفت که افزایش قابل توجه در هزینه‌های مواد خام، انرژی و بسته بندی، افزایش درآمد در سه ماهه اول را جبران کرد. Allied Bakeries، تولید کننده محصولات نان هم در ژوئن گذشته گفت که افزایش هزینه‌های اصلی باوجود افزایش فروش در سه ماهه سوم همچنان بر حاشیه (سود) تاثیر می‌گذارد.

 

* چشم اندازها با وجود مداخله دولت‌ها وحشتناک است


در این گزارش اشاره شده است که چشم اندازها آنقدر تاریک و وحشتناک است که دولت‌ها شروع به مداخله مستقیم کرده اند و اتحادیه اروپا هفته گذشته بسته کمکی به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو (۱۱۲ میلیون دلار) را برای حمایت از شرکت‌های بخش کشاورزی تصویب کرد که تحت تأثیر افزایش قیمت انرژی، کود و سایر مواد خام به دلیل جنگ در اوکراین قرار گرفتند و احتمالا کشورهای دیگر نیز از این روند پیروی کنند.

مارگرته وستاگر، کمیسر ضد انحصار اتحادیه اروپا گفت: بخش کشاورزی به‌ویژه تحت تأثیر افزایش قیمت انرژی و سایر هزینه‌های نهاده‌ای ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم‌های مرتبط با آن قرار گرفته است.

وی افزود: ما به همکاری نزدیک با کشورهای عضو ادامه می‌دهیم تا اطمینان حاصل شود که اقدامات حمایتی ملی می‌تواند به موقع، هماهنگ و موثر انجام شود.

 

* ضربه برنامه‌های دولتی به کارخانه‌هایی که مصرف انرژی بالایی دارند

این گزارش آورده است که اگر کمبود گاز طبیعی منجر به جیره‌بندی شود، کارخانه‌های مواد غذایی انرژی‌بر در سراسر اروپا ممکن است مجبور به تعطیلی شوند. آلمان قبلاً فاز دوم «طرح اضطراری» سه مرحله‌ای خود را اعلام کرده است و فاز بعدی می‌تواند به تعطیلی تمام صنایع منجر شود.

علاوه بر این، بریتانیا نیز برنامه‌ای برای کاهش عرضه یا قطع انرژی به کارخانه ها دارد و چنین سناریوهای بد می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های مواد غذایی شود.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش هزینه افزایش قیمت مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۲۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم