Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه مبلغ حق مسکن کارگران کفاف هزینه‌های مسکن و اجاره‌بهای طبقات ضعیف کارگری را نمی دهد، بر لزوم به روز کردن ارقام مربوط به حق مسکن کارگران تاکید کرد و گفت:حق مسکن بخشی از دستمزد کارگران است و تاخیر ۵ ماهه در اجرای مصوبه حق مسکن موجب سردرگمی کارفرمایان شده است.

حمید نجف ـ  با اشاره به تاخیر در تصویب مصوبه حق مسکن کارگران اظهار کرد: در بحث کمک هزینه مسکن کارگران، مهمترین مساله این است که نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس یا خود دولت نسبت به بروز کردن ارقام و مبالغ مربوط به حق مسکن اقدام کنند چون ارقامی که تحت عنوان حق مسکن تعیین و تصویب می شود بسیار ناچیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شرایط اقتصادی و بازار مسکن این ارقام به هیچ وجه پاسخگوی هزینه های مسکن و اجاره بهای طبقات ضعیف کارگری در بیشتر شهرها و کلان شهرها نیست و اگر این مساله در دستور کار مجلس و دولت قرار گیرد، کمک بزرگی به خانوارهای کارگری خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی از مسایلی که در خصوص تعیین حق مسکن کارگران مطرح می شود این است که چرا باید در هیات وزیران تصویب شود در حالی که شورای عالی کار آن را پیشنهاد می کند؟ ممکن است به لحاظ قانونگذاری مجلس قانونی را وضع کرده باشد ولی این قانون به مرور زمان نیازبه اصلاح و بازنگری دارد بنابر این موضوع تصویب حق مسکن در هیات وزیران نیز باید مورد اصلاح قرار گیرد.

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: وقتی حداقل دستمزد و بن خواربار و سایر مزایای جانبی مزد در شورای عالی کار و به صورت سه جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان تصویب می شود چرا باید حق مسکن که بخشی از دستمزد کارگران است توسط هیات وزیران تصویب شود؟ لذا توصیه ما این است که به جهت یکپارچگی بیشتر، تعیین و تصویب مبلغ حق مسکن در اختیار شورای عالی کار قرار گیرد.

نجف با انتقاد از طولانی شدن تصویب کمک هزینه مسکن کارگران گفت: نزدیک به نیمی از سال گذشته و هنوز راجع به حق مسکن تعیین تکلیف نشده است. اگر به کمک هزینه مسکن کارگران دو میلیون تومان اضافه می شد می گفتیم سنگین است و از توان کارفرمایان خارج است ولی ۶۵۰ هزار تومان رقم بسیار اندکی است و انتظار این بود که در همان روزهای اول سال و جلسات نخست هیات وزیران تعیین تکلیف می شد.

این کارشناس حوزه کار با اشاره به پاسکاری مصوبه حق مسکن میان دولت و مجلس گفت: برای کارگرانی که با اجاره بهای سنگین روبه رو هستند این مبلغ ناچیز تا حدودی گره گشا است لذا توقع این است که با توجه به ابطال مصوبه ۵۵۰ هزار تومانی در مجلس، مصوبه حق مسکن ۶۵۰ هزار تومانی مجددا تایید و جهت اجرا به وزارت کار ابلاغ شود و اگر دولت اصرار بر کاهش ۱۰۰ هزار تومان دارد مسیر اصلاح آن از شورای عالی کار می گذرد و باید به شورا برگردد.

وی در پایان با بیان اینکه تاخیر در تصویب و ابلاغ مصوبه موجب سردرگمی کارفرمایان و کارگران شده است، گفت:پنج ماه از سال می گذرد و جامعه کارگری منتظر تصویب مبلغ حق مسکن است. کارفرمایان هم دچار سردرگمی شده اند و نمی دانند باید مبلغ سال گذشته را بپردازند یا نه؟ برخی از کارفرمایان مصوبه ۵۵۰ هزار تومانی را اجرا کرده اند ولی با ابطال آن توسط مجلس پرداختش را متوقف کرده اند لذا معتقدم این آشفتگی و به هم ریختگی و سردرگمی بابت ۶۵۰ هزار تومان شایسته نیست و باید زودتر تعیین تکلیف شود و مصوبه از هر زمان که به تصویب برسد باید معوقات آن از ابتدای سال محاسبه و به حساب کارگران واریز شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حق مسکن کارگران شورای عالی کار مصوبه حق مسکن هیات وزیران هزار تومان حق مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش برجسته کارگران در جهش تولید

بایستی توجه به شرایط کارگران به‌عنوان طلایه‌داران حضور در خط مقدم میدان اقتصادی در اولویت کارفرمایان باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روز جهانی کارگر نشان از ارزش این قشر مهم در اقتصاد تمام کشورها دارد؛ البته این نگاه ابزاری صرف در کشور و صنعت ما جایی ندارد. عمل کارگران در مذهب ما ارزش والایی دارد تا آنجا که پیامبر مکرم اسلام (ص) بر دستان پینه‌بسته کارگر بوسه می‌زنند. در اسلام عمل کارگران عبادت محسوب می‌شود و کسب روزی حلال به‌قدری اهمیت دارد که پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند کسی که در راه کسب روزی برای خانواده‌اش تلاش می‌کند مانند مجاهد در راه خدا است.

در این چند سال اخیر که مقام معظم رهبری جهش تولید و رشد اقتصادی را در اولویت قرار دادند، کارگران تنها سربازان وفادار و درواقع ژنرال‌های واقعی ایشان در میدان نبرد اقتصادی بودند که باوجود تمام مشکلات، نگذاشتند چرخ‌های صنعت کشور از حرکت باز بماند. تأکید رهبر انقلاب بر رشد اقتصادی و جهش تولید نیز در راستای ثروتمند شدن کشور و متعاقب آن رفع مشکلات اقتصادی کارگران و بیکاری در جامعه است.

 تأکید رهبر انقلاب بر اینکه کارگر رکن جهش تولید است باید تلنگری بر کارفرمایان و سیاست‌گذاران کشور در این حوزه باشد. اینکه ایشان در دیدار پنجم اردیبهشت‌ماه سال جاری با کارگران می‌فرمایند: «نقش کارگر یک نقش برجسته است؛ یعنی نقش یک کارگر ماهر و باروحیه و پُرانگیزه، در جهش تولید، یک نقش انکارناکردنی و‌ غیرقابل‌انکار است» وظیفه دولت، مسئولین و کارفرمایان را سنگین‌تر می‌کند.

ازاین‌رو توجه به شرایط کارگران به‌عنوان طلایه‌داران حضور در خط مقدم میدان اقتصادی باید در اولویت کارفرمایان باشد.

رضا شریفی*

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین مجری صدا و سیما به دولت و مجلس
  • پرداخت معوقات کارگران در سیستان و بلوچستان به سه ماه کاهش پیدا کرده است
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • تجلیل از کارگران نمونه استان سمنان
  • افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت
  • نقش برجسته کارگران در جهش تولید
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند