Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@14:50:26 GMT

عوامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۳۱۵۸

عوامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران

در حال حاضر مشکلاتی در اقتصاد کشور نمایان شده که دولت معتقد است ناشی از تحریم‌ها و کمبود منابع در کشور است، از این رو ساختار ضعیف اقتصادی بیماری اقتصادی ایران است. به گزارش پول نیوز، در حال حاضر مشکلاتی در اقتصاد کشور نمایان شده که دولت معتقد است ناشی از تحریم‌ها و کمبود منابع در کشور است، در حالی که کارشناسان معتقدند با وجود قیمت بالای نفت و افزایش درآمد ارزی، همین مشکلات کنونی وجود داشت، از این رو ضعف عملکردی شرکت‌های دولتی و خصولتی، ساختار ضعیف اقتصادی و آموزشی و همچنین عملکرد ضعیف در نظارت بر اجرای بودجه ۴ فاکتور در بیماری اقتصادی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تقریباً همه کارشناسان و مسئولان دولتی درباره مشکلات ساختاری اقتصادی ایران متفق‌القول هستند، اما چه عاملی باعث شده که دولت‌ها در جهت رفع این مشکل اقدامی جدی و کارساز انجام ندهند؟
نکته ای که در کارآمدی دولت نقش اساسی دارد، داشتن برنامه جامع و هوشمند مبتنی بر مطالعه و تصمیمات کارشناسانه، خردمندانه و متناسب با محدودیت ها و مقدورات کشور است که باید در کل و جزء با هم هماهنگ باشد. هیچ دولتی هر چند با افراد کارآمد اما بدون برنامه مناسب موفق نبوده است. از این رو اندیشه و رویکرد دولت سیزدهم در ابعاد چندگانه باید روشن و دقیق و براساس واقعیت ها تنظیم شود. در این میان بررسی تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف این اتفاق مهم پرداخته اند.   در همین رابطه محمود بهمنی رئیس کل اسبق بانک مرکزی و کارشناس ارشد حوزه اقتصادی در گفتگو با پول نیوز گفت: قیمت هایی که در کشور وجود دارد تابع عرضه و تقاضا در کشور است که نرخ سود بانکی به دنبال شرایط اقتصادی و تورم بوده که بانک مرکزی نمی تواند دستوری قیمت ها را کاهش دهد.
وی افزود: اقتصاد ایران می تواند با استفاده از تجربیات مدیران گذشته، به اقتصاد کشور کمک کند تا این نرخ تورم کم کم کاهشی شود همچنین باید در قدم اول نرخ تورم مشخص شود که در کنار آن اصلاحاتی صورت گیرد.
این کارشناس اقتصادی در کشور اظهار کرد: اقتصاد کشور ما از بی تجربه بودن برخی مدیران رنج می برد که می خواهند تازه در شرایطی این آموزش را ببینند. برای آنکه فردی بتواند به عنوان مدیر کارهای اجرایی را بر عهده بگیرد باید تجربه بسیاری داشته باشد.   بیشتر بخوانید: تشكيل اقتصاد نفت و گاز در خليج فارس و عملكرد كشورهاي پيشرفته
رئیس کل اسبق بانک مرکزی بیان کرد: با روی کار آمدن افراد بی تجربه در کشور، شرایط فعلی اقتصاد کشور وخیم تر می شود زیرا کسی که در رشته ای توانایی ندارد نی تواند در آن حوزه فعالیت کند.
بهمنی خاطر نشان کرد: نرخ تورم به دلیل ریاست افراد نا آگاه و بی تجربه، روند افزایشی را طی می کند همچنین آن ها بدون توجه به شرایط اقتصادی کشور ما برخی قوانین را اعمال می کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران بانک مرکزی سیستم بانکی شبکه بانکی عملکرد سیستم بانکی در سال 1400 دولت سیزدهم ابراهیم رئیسی اقتصادی ایران اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هنگام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، یکی از پرتکرارترین شعار ابراهیم رئیسی و یاران او که امروز در دولت سیزدهم حضور دارند، حل مشکلات بورس بود. چنانچه امیرحسین قاضی‌زاده، کاندیدای پوششی رئیسی گفته بود: « مشکل بورس را سه روزه می‌شود حل کرد و این موضوع دستور حکومتی و دستور رئیس‌جمهور را می‌خواهد.»

ابراهیم رئیسی هم در ۲۵ خرداد ۱۴۰۰، با حضور در تالار بورس اوراق بهادار سعادت‌آباد تهران، تاکید کرده بود که؛ «همه تلاش ما این است که مشکلات مردم حل شود و امید و اعتماد به جامعه برگردد و این هم با حرف نمی‌شود؛ باید سازوکارها را دنبال کنیم.»

با این با گذشت بیش از دو سال و چندماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم، نه تنها مشکلات بورس حل نشد که وضعیت اقتصادی روز به روز بدتر شده و بالا رفتن قیمت دلار و سکه مردم را نگران کرده است. در همین راستا، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

وی گفت: «در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.»

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902227

دیگر خبرها

  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • حساسیت هایی که در نماینده، روشنفکر و مردم نیست
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور