Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شورای شهر برنامه مدونی برای رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی شهر تهران دارد، گفت: به دنبال بهبود شاخص‌های کلان اجتماعی فرهنگی تهران هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نرگس معدنی‌پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران همزمان با یک سالگی فعالیت شورای شهر تهران در دوره ششم مدیریت شهری اظهار کرد: کلانشهر تهران، به موازات گسترش کالبدی، با تغییرات و تحولات گسترده‌ای در زمینه امور فرهنگی و اجتماعی روبه‌روست که اهمیت سیاست‌گذاری، مدیریت و برنامه‌ریزی در این زمینه را مضاعف می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گزارش‌ها و شواهد نشان می‌دهد که بسیاری از متغیرهای اجتماعی و فرهنگی در کلانشهر تهران، در وضعیت مناسبی نیستند، به طوری که برخی از آن‌ها متاثر از گسترش عوامل مخاطره‌آمیز فرهنگی و اجتماعی، تشدید شده‌اند. به دلیل همین شرایط، نقش‌آفرینی کمیسیون فرهنگی اجتماعی، هم در تعیین خط مشی‌ها و سیاست‌های کلان اجرایی و هم در مدیریت تحولات فرهنگی اجتماعی، بسیار کارآمد و اثربخش خواهد بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در دوره ششم، با درک این شرایط، کوشش کرده است تا در مورد بازشناسی جایگاه خود و چگونگی نقش‌آفرینی فعال، تمرکز بیشتری داشته باشد.

معدنی‌پور با بیان اینکه شرایط فوق ما را بر آن داشت تا دو کارکرد مهم را در دستور کار داشته باشیم، گفت: اول اینکه به عنوان بازوی تخصصی شورای شهر تهران برای سیاست‌گذاری و خط مشی‌گذاری در حوزه امور فرهنگی و اجتماعی مربوط به مدیریت شهری تهران فعالیت کرده و دوم اینکه نهادی اندیشه‌ورز، نظریه‌پرداز و پیشگام در رصد و مدیریت فعالانه تحولات و رویدادهای کلان فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران شناخته شویم.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با بررسی وضعیت موجود، نقشه راهی برای آینده ترسیم کرده است، بیان کرد: کمیسیون، به تمامی اقشار و گروه‌های جمعیتی شهر تهران، توجه داشته و برای بهبود وضعیت ایشان، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دارد.

وی تاکید کرد: قلمرو موضوعی کمیسیون شامل طیف گسترده‌ای از موضوعات در حوزه فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی است که برخی از آن‌ها عبارتند از سبک زندگی، خانواده محوری، مسجدمحوری، کیفیت زندگی شهری (در زمینه شاخص‌ها و زیرساخت‌ها) توانمندسازی شهروندان، مشارکت و سرمایه اجتماعی، استانداردسازی مراکز، ورزش همگانی، گردشگری، بافت‌های تاریخی، بناهای دارای هویت میراثی، هنر عمومی، سلامت روان، نشاط اجتماعی، آموزش‌های همگانی، اخلاق و فرهنگ شهروندی، آسیب‌های اجتماعی و ... .

معدنی‌پور در ادامه به رسالت کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در افق 4 ساله اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌سازی برای ارتقاء کیفیت زندگی در کلانشهر تهران در چارچوب سبک زندگی اسلامی ایرانی، براساس سیاست‌های کلان نظام و آرایه‌های انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی و اجتماعی مهم‌ترین رسالت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی است.

عضو شورای شهر تهران بهبود وضعیت شاخص‌های کلان فرهنگی و اجتماعی کلانشهر تهران، توسعه عادلانه فرصت‌ها و خدمات فرهنگی و اجتماعی در کلانشهر تهران، افزایش کارآمدی و اثربخشی سازمانی نظام برنامه و بودجه امور فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری تهران و نهایتا نقش‌آفرینی فعال در تحولات فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران و کشور را از اهداف اختصاصی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی دانست.

وی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت برای ارتقاء کیفیت زندگی و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی را یکی از ماموریت اصلی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران دانست و گفت: احیای هویت ایرانی، اسلامی، انقلابی با تکیه بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی؛ ترویج و تشویق فرهنگ ازدواج، فرزندآوری، افزایش جمعیت؛ تحکیم و اعتلاء بنیان خانواده؛ ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ و گسترش آثار و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ ارتقاء نقش و جایگاه زنان در جامعه با تاکید بر الگوی سوم زن؛ نظارت بر متناسب‌سازی و بهبود شاخص‌های فرهنگی اجتماعی در مدیریت شهری؛ سیاست‌گذاری جهت بهبود شاخص و استانداردهای کیفیت زندگی در شهر تهران؛ هماهنگی برای کاهش عوامل مخاطره‌آمیز و ارتقاء ضریب امنیت اجتماعی و اخلاقی برای شهروندان؛ ظرفیت‌سازی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی در کلانشهر تهران؛ توسعه ظرفیت‌ها برای آموزش و توانمندسازی شهروندان؛ برنامه‌ریزی برای بهبود شاخص دسترسی شهروندان به خدمات بهداشتی، آموزشی، فرهنگی، گردشگری و حمایت‌های اجتماعی، گسترش زمینه‌های همیاری و مشارکت اجتماعی در بین شهروندان تهران از جمله دیگر ماموریت‌های کلان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران محسوب می‌شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران "توجه ویژه به منظومه امامین انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب و سیاست‌های کلان کشور در حوزه فرهنگی و اجتماعی در جهت بهبود شاخص‌های کلان فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران" را از جمله جهت‌گیری کلان این کمیسیون دانست و گفت: هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود در شهرداری تهران؛ فراگیرسازی رویکرد جامعه محور در سطح محلات شهر تهران؛ پایدارسازی و توسعه شبکه همیاری‌های اجتماعی شهروندان در سطح محلات شهر تهران؛ توجه ویژه به موضوع خانواده و تحکیم بنیان خانواده و ارتقاء نقش و جایگاه زن در آن؛ تاکید بر آموزش و ترویج آداب زندگی اسلامی ایرانی؛ توجه به توسعه عادلانه فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و زیرساخت‌ها در حوزه امور فرهنگی - هنری - اجتماعی - ورزشی و گردشگری؛ ظرفیت‌سازی انجمن‌ها و کانون‌های محلات و توجه به مشارکت اجتماع محور شهروندان؛ توسعه برنامه‌های مبتنی بر آمایش سرزمین در سطح محلات شهر تهران؛ گسترش هنر عمومی مبتنی بر اصول، هویت و تمدن اسلامی ایرانی و تولید آثار فاخر هنری با رویکرد تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر؛ توجه به ارزیابی تاثیرات اجتماعی فرهنگی سیاست‌ها و طرح‌های شهری؛ برندسازی و تبدیل شهر تهران به مقصد گردشگری و تقویت اقتصاد گردشگری؛ توجه به ارتقاء جایگاه بین‌المللی شهر تهران از طریق دیپلماسی شهری از جمله رویکردهای مهم کمیسیون به حساب می‌آید.

معدنی پور به راهبردهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز اشاره کرد و افزود: رصد و دیده‌بانی وضعیت شاخص‌های کلان فرهنگی اجتماعی در سطح شهر تهران و مناطق و محلات آن، استقرار نظام همکاری‌های بین سازمانی در امور فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران، ساماندهی و نظارت بر نظام برنامه و بودجه و تخصیص منابع برای افزایش کارآمدی و اثربخشی در حوزه امور فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران، پیاده‌سازی رویکرد آمایش سرزمین در سطح مناطق و محلات شهر تهران، حمایت از ابتکارات جامعه محور شهروندان و گروه‌های همیاری اجتماعی ایشان، هم‌افزایی درون و برون سازمانی مدیریت شهری برای استانداردسازی و متناسب‌سازی شاخص‌های کلان فرهنگی اجتماعی شهر تهران، توسعه و بهبود عادلانه سرانه دسترسی شهروندان به زیرساخت‌ها و خدمات شهری از جمله راهبردهای کمیسیون به حساب می‌آیند.

واکنش چمران به کودک‌کشی صهیونیست‌ها

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای شهر تهران شورای شهر تهران رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران کلان فرهنگی اجتماعی کلانشهر تهران محلات شهر تهران اسلامی ایرانی زندگی اسلامی شهر تهران برنامه ریزی کیفیت زندگی سیاست گذاری امور فرهنگی مدیریت شهری بهبود شاخص معدنی پور سبک زندگی سیاست ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکل مجوز‌های مالکان زمین «تپه سیف جاجرود» در کمیسیون اصل نود

علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در خصوص تعیین تکلیف مشکل مجوز‌های مالکان زمین تپه سیف جاجرود اظهار داشت: این مجموعه صنعتی که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران قرار دارد، دارای زمین‌هایی با موقعیت تجاری است که از سال ۱۳۷۵ به متقاضیان آن اختصاص یافته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که شرکت بالادستی عمران پردیس از تعیین تکلیف مالکیت این زمین‌ها با استناد به مصوبه هیأت وزیران، عدول کرده از این رو شکایتی از سوی مالکان این زمین‌ها در خصوص طرز کار دستگاه‌های دولتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی به کمیسیون اصل نود واصل شد. 

خضریان در ادامه با اشاره به نتیجه این جلسه، بیان داشت: در این جلسه ضمن بررسی جوانب موضوع و پس از استماع مشکلات نماینده مالکان و همینطور نمایندگان وزارت راه و سازمان حفاظت محیط زیست، مقرر شد گزارشی از سوی شورای عالی محیط زیست جهت تعیین تکلیف این منطقه و لکه‌های صنعتی فاصله ۱۲۰ کیلومتری تهران ارائه شود. 

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش شورای معماری باید نسبت به بازنگری و جابجایی حدود مرزی شهر پردیس اعلام نظر کند و تصمیمات لازم در چارچوب کمک به تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳ که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، اتخاذ شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • بررسی مشکل مجوز‌های مالکان زمین «تپه سیف جاجرود» در کمیسیون اصل نود
  • سردار کوثری: کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجو سرکوب می‌کند
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • برای روان سازی ترافیک ۶۰ هزار میلیارد اختصاص یافت
  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم