Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:58:21 GMT

زیرساخت‌های بهداشت و درمان کرمان در انتظار حمایت

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۳۹۵۵

زیرساخت‌های بهداشت و درمان کرمان در انتظار حمایت

به گزارش ایرنا سخن از نارسایی های حوزه بهداشت و درمان در استان پهناور کرمان درحالی است که چهار دانشگاه علوم پزشکی و یک دانشکده در این استان مستقر هستند و خدمات رسانی به نقاط مختلف در مرکز، شمال، جنوب و شرق استان را انجام می دهند و باوجود این ساختارها میزان مراجعه بیماران اهل استان کرمان به دیگر استان های همجوار به نسبت قابل تامل ارزیابی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت را باید گذاشت در کنار ضعف های ساختاری بویژه در جنوب و شرق استان که باوجود همه اقدامات انجام شده طی سال های اخیر، همچنان نیازمند تقویت هستند؛ بخشی از مشکلات به کمبود ساختمان، تجهیزات و نیروی انسانی برمی گردد و بخشی نیز در قالب سیاست ها و برنامه های دولتی قابل پیگیری هستند.

حوزه بهداشت و درمان در کرمان مثل خیلی از نقاط کشورمان طی سالیان اخیر مسیر پرفراز و نشیبی را برای رسیدن به سطح مطلوب ارائه خدمات به مردم طی کرده است. مسیری که باوجود همه نقاط قوت موجود و ظرفیت هایی که می تواند به بحث گردشگری سلامت نیز کمک کند، هنوز با استانداردهای جهانی و منطقه‌ای فاصله دارد و از خلاءهای مختلفی رنج می‌برد.

به گفته کارشناسان خلاءهای موجود در حوزه بهداشت و درمان کرمان بخشی به تجهیزات برمی‌گردد و بخشی به زیرساخت‌ها و مشکلاتی مانند کمبود و نبود نیروی انسانی متخصص در سراسر استان است. مسئولان می گویند بخشی از مشکلات نیز جنبه‌ کشوری دارد اما نکته مهم اینکه بیشتر این خلاءها به کمبود اعتبارات منتهی می شوند.

در عین حال در آستانه سفر استانی دولت سیزدهم به دیار کریمان، انتظارات از ا ین سفر برای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان بالاست و توقع می رود که شاهد زمینه سازی های مناسب برای حل این مشکلات باشیم تا هم این استان بتواند میزبان خوبی برای بیماران برخی استان های همجوار باشد و هم مراجعه بیماران استان به دیگر استان ها کاهش یابد.

بهداشت و درمان در مجموعه علوم پزشکی کرمان

باتوجه به اینکه خدمات رسانی به نقاط مختلف استان از طریق دانشگاه های علوم پزشکی مجزا انجام می شود، بررسی هرکدام از این بخش ها در استان می توانند گره گشا و زمینه ساز حل موانع این بخش باشد.

کمبود تجهیزات

تجهیزات پزشکی بخش مهمی از الزامات بیمارستان‌های مدرن و کارآمد هستند و به گفته کارشناسان یک سوم تا نیمی از کل هزینه‌های هر بیمارستان به تهیه این تجهیزات اختصاص دارد. تجهیزاتی که بعضا در مواردی خارجی هستند و کشور به دلیل تحریم و موضوعات تامین ارزی خیلی سخت می‌تواند آنها را تهیه کند.

بیمارستان‌های کرمان هم از موضوع کمبود تجهیزات در این شرایط تحریمی رنج‌ می‌برند رنج‌هایی که رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره آن می‌گوید: مشکلات در خرید مستقیم و پرداخت بعضی تجهیزات با توجه به موضوع تحریم‌ها در تمام بخش‌های کشور بویژه بخش پزشکی وجود دارد.

مهدی احمدی نژاد به اشارات ضدو نقیض غربی‌ها مبنی بر تحریم نبودن داروها تاکید کرد و ادامه داد: با وجود اینکه غربی‌ها اعلام می‌کنند بحث دارو و تجهیزات را جزو تحریم‌ها قرار نمی‌دهند اما این موضوع بویژه در مورد تجهیزات حوزه رادیولوژی و موضوعات مربوط به پزشکی هسته‌ای اتفاق افتاده است.

گلایه متولیان از رشد نامتناسب تعرفه‌ها با تورم

تعرفه‌های خدمات بهداشتی و درمانی نیز از موضوعات مهم بخش سلامت از نظر نوع خدمات، میزان و نحوه پوشش، گسیل منابع به این بخش، تنظیم درآمد و پرداخت‌های صندوق‌های بیمه‌ای است.

تعرفه‌های حوزه بهداشت و درمان اگر نتواند با هزینه‌های واقعی مراکز تشخیص و درمانی همسو باشد آنها را با مشکلات مالی عدیده‌ای روبه‌رو خواهد کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه درآمد مراکز درمانی براساس این تعرفه‌های پزشکی است افزود: در سال‌های اخیر با وجود تورم‌ تعرفه‌های پزشکی رشد معقولی نداشته است و در سال جاری تنها ۱۵ درصد افزایش یافته درحالی که تورم براساس نرخ مصوب ۵۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: با این رویه عدم تناسب میان تعرفه‌های پزشکی و تورم موجود مراکز درمانی قدرت مقابله با افزایش قیمت‌ها و تورم را نخواهند داشت و در تامین هزینه‌هایشان به مشکل برمی‌خورند.

علوم پزشکی و سازمان‌های بیمه‌گر

تقریبا بیشتر بیمارستان‌های کشـور با بیمه‌های پایه طرف قرارداد هستند. در واقع بیمارستان بخشی از هزینه‌ای را که برای درمان بیمار تقبل می‌کند از خود بیمار و بقیه را با ارسال صورتحساب از سازمان بیمه‌گر دریافت می‌کند و این سازمان‌ها مسئولیت پرداخت بخشی از هزینه‌هـای درمانی را بر عهده دارند. اما گاهی پیش می‌آید که سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت هزینه‌های درمانی وقفه‌های گاها طولانی‌مدت دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه موضوع طلب از سازمان‌های بیمه‌گر بخشی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان این استان است، افزود: موضوع طلب علوم پزشکی از سازمان‌های بیمه‌گر به ویژه تامین اجتماعی مشکل دیگر ماست که اگر حل شود کمک کننده خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ظاهرا تامین اجتماعی از دولت طلب دارد ولی به مراکز درمانی استان نیز مبلغ بدهی بسیار زیادی باید بدهد ادامه داد: قانون‌گذار برای تامین اجتماعی حقی را قائل شده است که اگر از جایی طلب داشته باشد می‌تواند اقدام به مسدود کردن حساب‌های آن مرکز کند کما اینکه در مواردی هم  این اقدام را درباره بیمارستان‌های ما انجام داده است.

احمدی نژاد افزود: ولی ما در مقابل آنها به مانند تامین اجتماعی حق مسدود کردن حسابی را در قبال طلب هایمان نداریم و این موضوع از پایه غلط است زیرا  مراکز درمانی در این حالت بشدت آسیب می‌بینند.

وی تاکید کرد: ما میلیاردها تومان از تامین اجتماعی طلبکار هستیم اما هیچ اقدامی نمی‌توانیم انجام دهیم و قطعا این یک‌طرفه کار کردن به سیستم بهداشت و درمان آسیب می‌زند.

نبود حمایت از اعضای هیات علمی مجموعه‌های دانشگاهی

به گفته کارشناسان اعضای هیأت علمی می‌توانند در ایجاد بستر مناسب برای تربیت نسلی پاسخگو و متخصص در حوزه علوم پزشکی موثر باشند نسلی که بتواند در برهه‌های مختلف نقش خود را بخوبی ایفا و به سلامت شهروندان کمک کنند.اما مسئولان حوزه بهداشت و درمان معتقدند زمانی اعضای هیات علمی در تربیت نسل متخصص موثرند که تحت حمایت باشند و مالیات‌های سختگیرانه آنها را از حوزه آموزش فراری ندهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این زمینه گفت: یکی از بزرگترین مشکلات در موضوع دانشگاه‌های علوم پزشکی نبود حمایت از اعضای هیات علمی است. متاسفانه در سال‌های اخیر روند بسیار بدی در این موضوع طی شده به شکلی که اعضای هیات علمی را از دست می‌دهیم و علاقه به سمت هیات علمی شدن در حوزه علوم پزشکی در حال کاهش است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع خروج اعضای هیات علمی در سال‌های اخیر بالاست ادامه داد: در دولت اخیرا سقف پرداختی‌های اعضای هیات علمی مقداری افزایش یافته اما مالیات ۳۵ درصدی همچنان برقرار و غیرمنصفانه است و از هیچ قشر دیگری به ۲ روش(پلکانی و مالیات ۳۵ درصدی) مالیات دریافت نمی‌شود.

 بیمارستان‌های نیازمند بازسازی

کرمان هم از بیمارستان‌های ناایمن و فرسوده بی‌نصیب نیست. رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه از چهار بیمارستان دانشگاهی شهر کرمان سه مورد فرسوده است گفت: بیمارستان‌های شفا،  افضلی‌پور و شهید بهشتی کاملا فرسوده هستند و نیاز به بازسازی دارند.

وی افزود: شهرهای مجاور شهر کرمان مثل بم، جیرفت، شهربابک و کهنوج نیز مشکل بیمارستان‌های فرسوده را دارند و نیازمند تاسیس بیمارستان‌های نوساز هستند.

احمدی‌نژاد با اشاره به طرح ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی شفا در شهر کرمان تصریح کرد: بیش‌از دو سوم پول ساخت این بیمارستان از تهاتر زمین‌های دانشگاه فراهم خواهد شد اما برای شروع پروژه به پول نقد نیاز است که از سوی دولت می‌تواند تامین شود.

وی ادامه داد: اگر بیمارستان شفای شهر کرمان با ظرفیت ۷۰۰ تخت ساخته شود می‌توان گفت بسیاری از مشکلات این شهر و شهرستان‌های اطراف حل می‌شود

بهداشت و درمان در جنوب استان

بخش مهم موفقیت نظام سلامت به پوشش و کیفیت خدمات ارائه شده به مردم بستگی دارد؛ خدماتی که در سراسر کشور باید به صورت برابر تقسیم شوند تا سرانه بهداشت و درمان با شاخص‌ها و استاندارها هماهنگ باشد اما آنچه در جنوب استان کرمان با توجه به محرومیت‌ها و مهاجرت‌های درمانی مردم به سایر مناطق می‌بینیم همگی شاهدی بر کمبودها و نبود برابری در خدمات سیستم سلامت به مردم این مناطق محروم است؛ مردمی که انتظار دارند در سفر رییس جمهور به مسائل و مشکلاتشان توجه ویژه شود.

تکمیل بیمارستان‌های جیرفت و عنبرآباد

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به کمبودهای بخش درمان این دانشگاه اشاره کرد و افزود: این دانشگاه در بخش درمان نیازمند اعتبار برای تکمیل بیمارستان‌های جیرفت و عنبرآباد است.

علی اصغر خیرخواه ادامه داد: همچنین با توجه به جمعیت جنوب کرمان نیازمند افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی هستیم.

وی به مشکلات حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز اشاره و بیان کرد: کمبود خوابگاه‌های دانشجویی براساس تعداد دانشجویان، تکمیل خوابگاه در دست ساخت، ساخت دانشکده پزشکی و پیراپزشکی و فضای ورزشی و فرهنگی از جمله کمبودهای این بخش است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خاطرنشان کرد: اختصاص اعتبار مالی برای مبارزه با بیماری‌های بهداشتی با توجه به هم‌مرزی با استان مرزی سیستان بلوچستان و تجهیز و نوسازی خانه‌های بهداشت از  درخواست های حوزه بهداشتی جنوب استان است.

بهداشت و درمان غرب استان

شهرهای تابعه سیرجان نیز با توجه به قرار گرفتن بر سر بزرگراه‌های چند استان و ویژگی‌های تجاری، معدنی و کشاورزی که دارند از موقعیت خاصی در استان کرمان برخوردارند؛ موقعیتی که در صورت داشتن وضعیت بهداشت و درمان مناسب می‌تواند به بهبود جایگاه تجاری و گردشگری منطقه کمک کند و خود عاملی در جذب گردشگران سلامت به این مناطق باشد. 

ساخت بیمارستانی ۱۲۸ تختخوابی سیرجان

رییس دانشکده علوم پزشکی سیرجان نیز به موضوعاتی مثل ساخت بیمارستان ۱۲۸ تختخوابی، ساخت پردیس دانشگاهی به دلیل نبود فضای فیزیکی مناسب آموزشی، اداری و خوابگاهی و جذب اعضای هیات علمی مورد نیاز اشاره کرد.

غلام‌عباس محمدی افزود: به روزرسانی سیستم نقلیه دانشگاه بخصوص معاونت بهداشتی باهدف دسترسی به مناطق سخت گذر،  تامین مالی ساخت زیرساخت‌های آموزشی شدن بیمارستان امام رضا (ع)، ساخت پایگاه اورژانس هوایی و مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مرکز حوادث، ساخت انبار دارویی، انبار بحران و استراتژیک، تکمیل کلینیک تخصصی سلامت، ساخت مرکز جامع (آزمایشگاه مشاوره قبل از ازدواج)، ساخت پانسیون پزشکان مقیم بیمارستان امام رضا (ع) و تبدیل وضعیت دانشکده علوم پزشکی سیرجان به دانشگاه علوم پزشکی با توجه به داشتن شرایط لازم در این زمینه را از دیگر نیازهای این دانشکده برشمرد.

مقاوم‌سازی بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب رفسنجان

رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز در شمال غرب استان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به نیازهای حوزه بهداشت و درمان این شهرستان اشاره کرد و گفت: طرح مقاوم‌سازی بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب (ع) با پنج هزار مترمربع زیربنا ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اعتبار هزینه‌شده از محل کمک‌های مردمی برای این طرح پنج میلیارد تومان بوده و برای تکمیل این بیمارستان دولتی قدیمی ۲۵ میلیارد تومان نیاز است.

دکتر وحید محمدی شاهرخی ادامه داد: تکمیل بخش آنکولوژی بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب (ع) رفسنجان با زیربنای یکهزار و ۴۰۰ مترمربع دارای ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی است و به ۵.۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی بیان کرد: طرح اتاق عمل‌ها هم با زیربنای یکهزار و ۷۰۰ مترمربع ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون ۵۳ میلیارد ریال توسط کمک‌های مردمی برای آن هزینه‌شده  و ۱۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: بخش بستری زنان بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب (ع) نیز با زیربنای یکهزار و ۸۰۰ مترمربع ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اجرای این طرح ۹ میلیارد تومان از کمک‌های مردمی هزینه‌شده و چهار میلیارد تومان دیگر برای تکمیل آن نیاز است.
وی گفت: برای اجرای اورژانس زنان این بیمارستان با زیربنای یکهزار مترمربع که ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تاکنون ۱۵ میلیارد ریال کمک‌های مردمی جمع‌شده اما ۱۵۰ میلیارد ریال نیاز دارد تا تکمیل شود و طبقه فوقانی بخش دیالیز (پانسیون پرستاری) هم تاکنون ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده و نیاز به اعتبار تکمیلی دارد.
محمدی افزود: ۲ طرح اصلاح سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستان علی‌بن‌ابیطالب (ع) و مخازن آب آشامیدنی تعریف‌شده هستند و برای اجرای آنها در مجموع ۸۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

بیمارستان امام حسین(ع) و دیگر نیازها

وی خاطرنشان کرد: ما بیمارستان ۱۰۶ تختخوابی امام حسین (ع) را در زیربنای ۱۰ هزار مترمربع  در حال اجرا داریم که از ۶۰ درصد پیشرفت برخوردار، پنج میلیارد تومان کمک دولتی به آن تزریق‌شده و ۲هزار میلیارد ریال برای تکمیل آن نیاز است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: سالن ورزشی این دانشگاه به متراژ سه هزار مترمربع هم ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که ۳۰ میلیارد ریال کمک دولتی به آن تزریق‌شده و برای تکمیل ۳۵۰ میلیارد ریال نیاز دارد. البته برای احداث ساختمان ستاد ادارات مرکزی هم با  ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی یکهزار میلیارد ریال دیگر برای تکمیل آن نیاز است.
وی با اشاره به اینکه ساخت دانشکده پیراپزشکی با پنج هزار مترمربع ۷۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد گفت: ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی ولیعصر(ع) شهرستان انار هم با زیربنای سه هزارو ۵۰۰ متر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیازمند است.

بهداشت و درمان شرق استان

مجاورت جنوب شرق استان با استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان که آمار بالایی از مهاجران درمانی به سایر نقاط کشور دارند خود می‌تواند عامل مهمی برای توجه به وضعیت بهداشت و درمان این منطقه باشد تا علاوه بر رفع نیاز اهالی و خلاءهای حوزه بهداشتی در این مناطق به بهبود جایگاه مهاجرپذیری سلامت شرق استان نیز کمک کند.

بم نیازمند تکمیل بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی

رییس دانشگاه علوم پزشکی بم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا ساخت بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی را از اولویت‌های مهم این شهرستان در سفر رییس جمهور دانست و اظهارداشت: قرار بوده این بیمارستان به عنوان جایگزین بیمارستان امام خمینی (ره) که در زلزله ۸۲ تخریب شد ساخته شود اما متاسفانه هنوز تکمیل نشده و به اعتبار زیادی نیاز دارد.

دکتر مازیار اویسی با اشاره به اینکه در چهار شهرستان شرقی کرمان تنها یک بیمارستان ۹۶ تختخوابی پاستور بم در حال ارائه خدمات به این شهرستان‌هاست افزود: در استان مصوب شده که این پروژه جزو پروژه‌های سفر رییس جمهور باشد اما به دلیل اینکه زیر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته در پایتخت به تصویب نرسیده است.

وی با بیان اینکه طی رایزنی استاندار کرمان مقرر شد پروژه بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی بم در مصوبات سفر رییس جمهور قرار گیرد ادامه‌داد: واقع شدن بم در مسیر ترانزیتی جنوب شرق کشور و همچنین قرار گرفتن در مسیر استان های شرقی کشور مشکلات زیادی را ایجاد کرده که نیاز به تسریع در تعیین تکلیف و ساخت این بیمارستان دیده می‌شود.

اویسی خاطرنشان کرد: این پروژه در سال‌های قبل به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت و اکنون با وجود تورم‌های پیش‌آمده حتما اعتبار بیشتری نیاز دارد.

اخبار مرتبط با سفر استانی دولت سیزدهم به استان کرمان را از طریق پرونده ذیل دنبال کنید:

دیار کریمان میزبان سی و یکمین سفر استانی رییس جمهور

برچسب‌ها کرمان آیت‌الله رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری دیار کریمان میزبان سی و یکمین سفر استانی رییس جمهور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان آیت الله رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کرمان آیت الله رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت وگو با خبرنگار ایرنا درصد پیشرفت فیزیکی علوم پزشکی کرمان حوزه بهداشت و درمان سازمان های بیمه گر بهداشت و درمان علی ابن ابیطالب اعضای هیات علمی حوزه بهداشت بیمارستان امام ساخت بیمارستان سفر رییس جمهور تامین اجتماعی میلیارد تومان کمک های مردمی هزار مترمربع میلیارد ریال مراکز درمانی سال های اخیر اعتبار نیاز استان کرمان برای تکمیل سفر استانی احمدی نژاد شهر کرمان سازمان ها هزینه شده شرق استان تعرفه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر میثم معزی ظهر امروز در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: تمامی بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمات به بیماران دچار تنگی نفس هستند..

وی افزود: به علت آلودگی هوا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۹ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده‌اند.

معزی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۴ نفر امروز به علت وقوع گرد و خاک در استان به مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه مراجعه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی هستند در شرایطی که هوا آلوده است در فضای باز تردد نکنند و در صورت درد و یا سوزش قفسه سینه به بیمارستان مراجعه کنند.

کد خبر 6092187

دیگر خبرها

  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم