Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:31:22 GMT

جامعه ادبی در پی درگذشت سایه به عزای عمومی نشسته‌اند

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۴۰۱۲

جامعه ادبی در پی درگذشت سایه به عزای عمومی نشسته‌اند

ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان گفت: با درگذشت سایه جامعه ادبی به عزای عمومی نشسته‌اند.

حسن سرداری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تسلیت درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج اظهار کرد: هوشنگ ابتهاج آخرین شاعری بود که توانست با حداقل سه نسل مختلف ارتباط برقرار کند و از افراد سالمند مانند مادربزرگ بنده تا یک کودک چهار ساله مانند فرزندم اشعار او را زیر لب زمزمه می‌کنند و یا آن را شنیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: گمان نمی‌کنم شاعر دیگری در روزگار کنونی بتواند توانایی برقراری ارتباطی شبیه به ارتباطی که ابتهاج با مخاطب داشت را داشته باشد. این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها علاقه‌ ابتهاج به موسیقی و عجین شدن اشعارش با آن بود که تاثیر بسیار زیادی بر ارتباط او با عامه مردم گذاشت.  

دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان با بیان اینکه جایگاه هوشنگ ابتهاج به هیچ وجه در آینده پر نخواهد شد، تصریح کرد: او عمر پربرکتی داشت و زیستش در اشعارش بسیار تاثیر گذاشت. سایه با حدود ۹۵ سال سن شاهد اتفاقاتی مانند جنگ جهانی، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی بود که کمتر کسی در طول عمر خود می‌تواند شاهد تمام این اتفاقات باشد. او  کسی بود که ادبیات را از شهریار درک کرد، با نیما ملاقات داشت و شاهد یک دوره کامل ادبی بود.  

سرداری خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم که شاعری در آینده بتواند در جایگاه او قرار گیرد چراکه جهان امروز جهان متفاوتی شده‌ و ادبیات هم مانند گذشته نیست.  

دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان در بیان مقایسه‌ای بین شفیعی کدکنی، استاد ادبیات با ابتهاج گفت: ابتهاج به هیچ عنوان قابل قیاس با شفیعی کدکدنی نیست چون هر یک در جایگاه خود هستند. هوشنگ ابتهاج یک شاعر تمام‌عیار بود اما دکتر شفیعی کدکنی بیش از اینکه یک شاعر باشد، یک ادیب بزرگ به شمار می‌آید و جایگاه علمی و دانشگاهی وی با هوشنگ ابتهاج متفاوت است. بر این اساس نمی‌توان‌ ایند۲ را با یکدیگر مقایسه کرد.  

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی هوشنگ ابتهاج را به عنوان شاعر نشناسد، قطعا در اوایل انقلاب شعر «ایران ای سرای امید» یا شعر «نشود فاش کسی آنچه میان من و توست» را از زبان خواننده‌های مختلف شنیده است. بنابراین سایه در دل و جان مردم می‌زیسته و همواره مردم فارسی‌زبان عاشق او خواهند ماند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری هوشنگ ابتهاج سايه امیرهوشنگ ابتهاج ابتهاج درگذشت هوشنگ ابتهاج درگذشت هوشنگ ابتهاج هوشنگ ابتهاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، در اختتامیه یازدهمین همایش سراسری مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که امروز در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی شهر مقدس قم برگزار شد از سند راهبردی جامعه قرآنی عصر به‌عنوان مهم‌ترین سند بالادستی جامعه قرآنی عصر که باید فعالی‌ها منطبق با آن باشد رونمایی شد.

در مقدمه این سند آمده است که این سند بر اساس تعالیم قرآن و عترت و در راستای تحقق منویات امامین انقلاب اسلامی در مسیر اجرای اسناد بالادستی قرآنی همچون منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور طراحی و تدوین شده است در بخش آرمان این سند چنین بیان شده است که ایمان، انس و التزام عملی آحاد مردم به قرآن کریم در راستای تحقق جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی آرمان جامعه قرآنی عصر است.

جامعه قرآن عصر در این سند راهبردی مأموریت گفتمان‌سازی و بسترسازی برای نقش‌آفرینی مجموعه‌ها، گروه‌ها و عناصر قرآنی در راستای تسریع حرکت عمومی و تشکیل جبهه مردمی در عرصه قرآنی با محوریت جریان‌های حلقه‌های میانی را برای خود تعریف کرده است تا به چشم‌انداز تشکیل جبهه قرآنی متشکل از حداقل یک میلیون هسته قرآنی برای ده میلیون مخاطب در افق ۱۴۱۴ ایران اسلامی برسد.

راهبردهای سند جامعه قرآنی عصر شامل ترویج گفتمان حرکت عمومی با محوریت قرآن کریم، نگهداشت و تقویت شبکه فعالان، مجموعه‌ها و زیرساخت‌های پشتیبان زیست‌بوم قرآنی کشور برای پشتیبانی از حرکت عمومی و بسترسازی برای تشکیل گسترش و تقویت جریان‌های حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با محوریت جوانان مؤمن، متعهد و انقلابی در عرصه قرآنی است.

سیاست‌هایی که در این سند تعریف شده است شامل ستادی عمل‌کردن و سازمانی نشدن، استمرار، اثرسنجی، خودسازی، آفت شناسی مستمر، پرداختن به اولویت‌ها و پیوست کار فرهنگی اجتماعی می‌شود که الزاماتی از جمله شناخت صحنه، جهت‌گیری تمدنی، امید آفرینی، راهکارهای عملی و تعامل و هم‌افزایی را به همراه دارد.

کد خبر 6089231 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • مسابقات والیبال ساحلی با معرفی نفرات برتر پایان یافت
  • جایگاه گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب؟
  • تیم‌های برتر مسابقات والیبال ساحلی خراسان شمالی مشخص شدند
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تاکیدامام جمعه بوکان براهمیت نقش و جایگاه معلمان و کارگران در جامعه
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند 
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند
  • (ویدئو) تلاش برای نجات ده‌ها نهنگ به گل نشسته در غرب استرالیا
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم