Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@13:39:00 GMT

راه‌اندازی سامانه کشوری «مراقبت‌های سالمندی»

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۴۳۳۱

راه‌اندازی سامانه کشوری «مراقبت‌های سالمندی»

مدیر امور دانشجویی و فرهنگی کهریزک درباره راه اندازی پلتفرمی برای مراقبت‌های سالمندی در سطح کشور توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش ایسنا، آرزو ولایی در نشستی خبری اظهارکرد: یکی از وظایف تمام جوامع ساماندهی و مراقبت از سالمندان است. سالمندی یکی از مراحل عمر و زندگی است و مراقبت از آنان تخصص خود را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: باتوجه به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که به سمت سالمندی می‌رود و تعداد سالمندان بیشتر میشود، عملا نیاز به ساماندهی مراقبت‌های سالمندی زیاد است. شاید این سوال پیش آید که ما در جامعه ایران اغلب شرکت‌های خدمات پرستاری را داریم که مراقبت‌هایی ارائه می‌دهند اما این شرکتها باید در جایی مجموع و هدایت شوند و مشخص شود که آیا افرادی که اعزام می‌شوند اطلاعات اولیه از مراقبت سالمندان را دارند یا خیر؟

ولایی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در مراقبت‌های سالمندی، ناآشنایی مراقبان با علم مراقبت سالمندی است، گفت: البته آسایشگاه کهریزک از سال ۹۶ مرکز علمی کاربردی را بر مبنای آموزش مراقبت سالمندی و مدیریت سالمندی تاسیس کرده و چند سال است که فارع التحصیلانی را وارد جامعه می‌کند.

مدیر امور دانشجویی و فرهنگی کهریزک با اشاره به ایده دکتر نحوی نژاد درباره راه اندازی پلتفرمی برای مراقبتهای سالمندی در سطح کشور گفت: سالمندان حتی در زندگی روزمره نیاز به مراقبت‌ها و انجام اعمالی دارند که فردی که این کار را می‌کند باید آشنا به روانشناسی سالمند باشد. این پلتفرم فقط مراقبت به صورت پرستاری و پزشکی را در نظر ندارد و بسیاری از موارد دیگر از جمله غذای سالمند و کمک به نیازهای روزمره سالمندان و... را نیز در بر می‌گیرد.

وی یادآور شد: این سامانه می‌تواند تمام مراکز خدمات مراقبتی را به هم وصل و هدایت کند تا بتوانند خدمات بهتری را ارائه کنند.

ولایی با اشاره به اینکه در یکی دو ماه اخیر پیش‌درآمدی را در آسایشگاه کهریزک آغاز کردیم تا بتوانیم این سرگشتگی برخی از خانواده ها را سامان دهیم، گفت: بسیاری از خانواده‌ها امکان مالی را دارند اما هدایت نمی‌شوند و نمی‌توانند خدمات درستی دریافت کنند.

وی یادآور شد: برای پلتفرم مذکور دبیرخانه‌ای در نظر گرفته شده تا کارها علمی انجام شود و قدم قدم پیش می‌رود تا بتوان این پلتفرم را در سطح جامعه ایرانی اجرا کنیم و همه افراد از آن بهره مند شوند.

ولایی با بیان اینکه این پلتفرم روی موبایل ها قابل استفاده است، گفت: شاید تا سه ماه دیگر در تهران در برخی از مناطق فعالیت آن شروع شود و گام به گام پیش رود تا مناطق ۲۲ گانه شهر تهران سپس شهرهای دیگر را پوشش دهیم.   

ولایی درباره امنیت پلتفرم گفت: پلتفرم فکر امنیت افراد را پشت درهای خانه کرده و پیش بینی‌هایی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كهريزك سالمندان مراقبت های سالمندی مراقبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز

 فرهودی در جلسه‌ اطلاع رسانی برگزاری کنگره‌ سالمندی سالم گفت: این کنگره با هدف رسیدن به سالمندی سالم توسعه دانش در حوزه سالمندی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشوری و بین المللی برگزار می‌شود.

 وی افزود: این کنگره در بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار خواهد شد و بزرگترین رویداد علمی در حوزه سالمندی در سطح ملی و منطقه‌ای می‌باشد که زمینه تبادلات علمی و بهره گیری از توانمندی‌ها و تجارب ارزشمند کشوری و جهانی را فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جمعیت سالمند کشور طی پنجاه سال گذشته در سنین ۶۰ سال به بالا ۶.۳ و ۶۵ سال به بالا ۶.۴ برابر شده است گفت: جمعیت کل کشور ۴.۲ برابر است که نشان می‌دهد جمعیت سالمند به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

فرهودی ادامه داد: اکنون ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند که سرعت چند برابر آن در کشور نگران کننده است و پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ ما سه برابر جمعیت فعلی سالمند داشته باشیم.

وی با بیان اینکه افزایش جمعیت سالمندی تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در پی دارد خاطرنشان کرد: مدیریت تبعات سالمندی نیازمند عزم عمومی و حاکمیتی است که به نوعی مسئولیت اجتماعی همگانی هم محسوب می‌شود. 

رئیس پژوهشکده سالمندی دانشکده علوم پزشکی تبریز اذعان کرد: این پژوهشکده سال ۱۳۹۵ با حساسیت به موضوع سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی با سه مرکز تحقیقاتی آغاز به کار کرد که اخیرا یک مرکز تحقیقاتی دیگر به این پژوهشکده اضافه شده است.

وی مرکز تحقیقات علوم اعصاب، روان پزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی و مرکز تحقیقات طب تلفیقی در سالمندی را از چهار مرکز زیر مجموعه این پژوهشکده برشمرد و بیان کرد: با برگزاری این کنگره سعی می‌کنیم نگاه جامعی به مقوله‌ سالمندی داشته باشیم و با درگیر کردن گروه‌های هدف در این زمینه حل مشکلات سالمندی را به ثمر برسانیم.

وی افزود: با تشکیل میزگرد‌هایی در ارتباط با سالمندی، هدف اصلی ما حساس سازی مسئله سالمندی در جامعه است که به این مقوله صرفا با نگاه مشکل و چالش نگاه نکرده بلکه به عنوان فرصتی برای سالم سپری کردن سالمندی صورت گیرد.

وی ارسال خلاصه مقالات را ۴۳۰ مورد، پروپوزال ۶۸، ایده ۴۹ و تجارب موفق را ۱۷ مورد اعلام کرد که بیشترین ارسال آثار از آذربایجان شرقی بوده اما از شهر‌ها و حتی کشور‌های دیگر هم به این کنگره آثار ارسال شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان