Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:31:41 GMT

صفر شدن خودروهای ناقص ایران‌خودرو به زودی

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۵۲۰۵

صفر شدن خودروهای ناقص ایران‌خودرو به زودی

مدیرعامل شرکت ساپکو ضمن اشاره به تولید عبور مستقیم محصولات این گروه صنعتی، تاکید کرد تعداد خودروهای ناقص تا پایان هفته جاری به زیر ١٠ هزار دستگاه خواهد رسید؛ لذا با توجه به تولید بطور متوسط ١٢ هزار خودرو بصورت هفتگی در ایران‌خودرو حجم باقیمانده معادل چهار روز تولید ایران‌خودرو خواهد بود، که به‌زودی صفر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، عادل پیرمحمدی، در نشست خبری در محل این شرکت (ساپکو) اظهار کرد: با توجه به اقداماتی که سال گذشته و ماه‌های گذشته انجام شده، منجر به عبور مستقیم و کاهش خودروهای ناقص از حدود ٨٣ هزار دستگاه به مرز ١١ هزار دستگاه رسیده و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا پایان هفته جاری به زیر ١٠ هزار دستگاه خواهد رسید. با توجه به اینکه بصورت هفتگی متوسط ١٢ هزار دستگاه خودرو در گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید می‌شود، این ١٠ هزار خودرو ناقص، با تولید چهار روز ایران‌خودرو برابری می‌کند و به زودی جمع خواهد شد. بنا داریم، تا پایان هفته خودروهای ناقص سایت تهران صفر شود؛ این درحالیست که در سایت‌های خراسان، فارس، خزر و کرمانشاه، خودرو ناقص وجود ندارد و همانطور که اشاره شد، تا پایان هفته در سایت تهران نیز صفر می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساپکو ضمن یادآوری اینکه ایران‌خودرو سال گذشته، ١٠۵ میلیون یورو کاهش ارزبری را رقم زده‌ است، گفت: برای هر دستگاه خودروی تولیدی در ایران‌خودرو ١٧۵٠ یورو ارزبری وجود دارد. این میزان، سه بخش را شامل می‌شود. بر اساس میزان ارزبری که در صنایع ثبت می‌شود، در وهله اول  این ارزبری شامل مواد اولیه‌ همچون  فولادها، پتروشیمی‌ها و... با درصد ٣٠ الی ٣۵ درصد است که وارداتی بوده و هنوز به خودکفایی نرسیده و داخلی‌سازی آن‌ها نیز در اختیار صنعت خودرو نیست. حدود ۳۰ درصد از ارزبری مربوط به قطعات الکترونیکی شامل انواع IC ها، چیپست‌ها، لامپ‌ها و غیره است که خودروسازان صاحب فناوری آن نیستند. همچنین۳۰ درصد دیگر از ارزبری یاد شده معادل ۶۰۰ تا ۶۵۰ یورو شامل  قطعات های‌تک موتوری، گیربکس اتوماتیک و... است که در تلاش برای خودکفا شدن در این زمینه‌ها هستیم. بنابراین فراموش نکنیم که تنها یک سوم بر عهده صنعت خودرو است و وابسته‌ایم و بایستی خودکفا شویم، دو سوم دیگر مربوط به سایر صنایع است.

قیمت خودروهای وارداتی قابل رقابت با قیمت محصولات خودروسازان داخلی نیست

این کارشناس صنعت خودرو در رابطه با تولید و طراحی خودروی اقتصادی، گفت: خودروی ۲۰۶ تیپ ۲، اقتصادی‌ترین محصول ایران‌خودرو است؛ چرا که اکثر استاندارهای ۸۵گانه تعریف شده را پاس می‌کند و تعداد بسیار کمی همچون استاندارد تصادف عابرپیاده را پاس نمی‌کند. بسیار صحبت شد که واردات خودرو انجام شود، خودروسازان تاکنون هیچ مخالفتی با واردات خودرو نداشته‌اند؛ چرا که معتقد هستیم محصولی که خودروسازان با این قیمت‌های تمام شده با قیمت دستوری عرضه می‌کنند، با هیچ محصول وارداتی قابل رقابت نیست.   از ۲۰۶ اقتصادی‌تر بخواهیم تولید کنیم، بایستی در روند طراحی بررسی‌ها صورت گیرد و بتوانیم با تکنولوژی‌های جدید، قیمت تمام شده را کاهش دهیم.

پیرمحمدی خاطر نشان کرد: خودرو محصول نهایی است و در همه دنیا همین محصول نهایی مورد حمایت قرار می‌گیرد و تمام صنایع کمک می‌کنند تا محصول نهایی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود. این محصولات است که برای اقتصاد کشور، ارزش افزوده ایجاد می‌کند. اهمیت محصول در اینجاست؛ در کشور ما زمانی‌ که به دنبال تولید هستیم، هدف رشد اقتصادی را پیگیری می‌کنیم.

تا زمانی که خام‌فروش مورد حمایت باشد، رشد اقتصادی نخواهیم داشت

وی تصریح کرد: از اشتغال نباید غافل شد. هر چه تعداد افراد شاغل هر کشوری بیشتر باشد، درآمد آن کشور بیشتر خواهد بود. از اشتغال مهمتر، بهره‌وری دارای اهمیت است. تولید و اشتغال وجود دارد، حالا بایست تصمیم گرفت، قرار است چه تولید شود.   یکی از بزرگترین مشکلات صنعت خودرو ما این است که توسعه محصول نداشته و در ادوار مختلف همواره دنباله‌روی شرکت‌های خارجی و مونتاژکار بوده‌ایم. هنر این نیست که تولید نیست، هنر این است که محصول نهایی تولید شود؛ تا زمانیکه در کشور ما از محصول نهایی حمایت نشود و خام‌فروشی ادامه‌دار و مورد حمایت باشد، وضع اقتصادی همین خواهد بود.

مدیرعامل ساپکو دامه داد: تمام مواداولیه با قیمت روز دنیا و گاها بالاتر عرضه می‌شود اما محصول نهایی که بایستی مورد حمایت قرار گیرد، در بورس نیست. در اقتصاد شکوفا، مواداولیه بایستی سهل‌الوصول تامین شده و به دست تولیدکننده برسد، محصول با قیمت خوب عرضه شود؛ در این صورت تولید دوام خواهد داشت.

پیرمحمدی ضمن تاکید بر اینکه اعمال تحریم‌ها در واقع به نفع صنعت خودرو تمام شد، اظهار کرد: با تحریم‌ها متوجه شدیم که صاحب دانش طراحی نیستیم و بر این اساس به دنبال طراحی خودرو رفتیم که منجر به طراحی و تولید خودروهایی همچون دنا و رانا شد.

 ارتقا کیفیت یک شبه اتفاق نمی‌افتد

وی در رابطه با موضوع کیفیت اظهار کرد: از ابتدای امسال گارانتی خودروها به ۶۰ هزار کیلومتر و سه سال رسیده است. بنابراین با توجه به اینکه برای ما هزینه داشته است، اما قطعا به جایی رسید که موضوع محقق شده است و اقدامی شجاعانه بود که ایران‌خودرو انجام داد. تاکنون حدود ۲۱۰ هزار دستگاه خودرو از ابتدای سال عرضه شد و زمان می‌برد تا ارتقا کیفیت برای مردم ملموس باشد. ما می‌پذیریم که نقص در کیفیت وجود دارد اما توجه داشته‌ باشیم که ارتقا کیفیت یک شبه اتفاق نمی‌افتد.

این مقام مسئول در پاسخ به ایسنا، در رابطه با این موضوع که چنانچه ارتقا کیفیت در محصولات تولیدی ۱۴۰۱ ایجاد شده است، چرا مطالبه‌گری برای انتشار ارزیابی کیفی خودروها از وزارت صمت صورت نمی‌گیرد، پاسخی ارائه نداد و این موضوع همچنان مجهول باقی ماند.

شایان ذکر است که پس از حادثه بهبهبان و تصادف زنجیره‌ای، از دی ماه سال گذشته تاکنون گزارش ارزیابی کیفی خودروها که ماه‌به ماه از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) و همچنین معاونت صنایع نیرومحرکه وزارت صمت ارائه می‌شد، منتشر نشده است. بر این اساس هفت ماه است که وضعیت خودروهای تولیدی طی این مدت، مشخص نشده تا برای مردم این ارتقا کیفیت (به شرط تحقق) ملموس باشد.

موضوع چندباری از سوی شرکت بازرسی کیفیت نیز مورد پیگیری قرار گرفته، اما پاسخی به همراه نداشته است.

همچنین از افزایش گارانتی به ۶۰ هزار کیلومتر و سه سال در حالی به‌عنوان اقدام شجاعانه‌ای یاد می‌شود که مراجعه خودروهای زیر ۱۰ هزار و حتی ۵۰۰۰ کارکرد به شبکه‌های نمایندگی بسیار شده است.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تولید خودرو خودروهای ناقص تکمیل و عرضه خودروهای ناقص به بازار ساپکو ايران خودرو خودروهای ناقص تا پایان هفته ایران خودرو هزار دستگاه ارتقا کیفیت محصول نهایی مورد حمایت صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۵۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد

به گزارش خبرآنلاین با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین ماه امسال مشخص می‌شود که ایران‌خودرو و سایپا در افتتاحیه تولید ۱۴۰۳ چه کرده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۴۲‌هزار و ۴۰۰دستگاه انواع خودروی سواری را در فروردین امسال تولید کرده‌اند. این در حالی است که در ماه مشابه پارسال مجموع تولید محصولات سواری آنها حدود ۵۵‌هزار دستگاه بود. بنابراین غول‌های جاده ‌مخصوص در ماه نخست امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴‌درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند.

در این بین، بیشترین تیراژ نصیب ایران‌خودرویی‌ها شده که توانسته‌اند ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاه محصول را در فروردین تولید کنند. با این حال این میزان تولید سبب شده تا آبی‌های جاده‌مخصوص افت ۱۹درصدی تولید را در بخش سواری نسبت به فروردین ۱۴۰۲ تجربه کنند. سایپایی‌ها نیز به کمک زیرمجموعه خود پارس‌خودرو، تولید بالغ بر ۱۹‌هزار دستگاهی را در ماه ابتدایی امسال ثبت کرده‌اند که نسبت به فروردین پارسال افت ۲۹درصدی را نشان‌ می‌دهد.

در حالت تفکیکی، سایپا تولید ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاهی در فروردین امسال داشته و این در حالی است که میزان تولید این شرکت در ماه مشابه پارسال ۱۹‌هزار و ۲۱دستگاه بود. بنابراین دومین خودروساز بزرگ ایران بدون احتساب آمار پارس‌خودرو، افت تولید بالغ بر ۵‌هزار دستگاهی داشته است. پارس‌خودرو نیز که ۴هزار و ۸۷۳دستگاه تولید داشته، در مقایسه با فروردین پارسال افت تولید ۲‌هزار و ۷۹۰دستگاهی داشته است.

افت تولید ۲۴درصدی خودروسازان در فروردین در حالی است که طبق اعلام وزیر صمت، تولید خودرو در سال‌جاری باید ۱۵‌درصد افزایش یابد. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ خودرو تا یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است. خودروسازان بزرگ کشور سال گذشته نتوانستند برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کنند، به نحوی که تنها ۶۵‌درصد از این برنامه محقق شد. برنامه تولید پارسال حداقل یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار دستگاه بود، بنابراین مشخص می‌شود که برنامه مدنظر صمت برای امسال افت حدودا ۲۰۰‌هزار دستگاهی خواهد داشت. اما در کنار وعده رشد ۱۵درصدی تولید، وزیر صمت هفته گذشته با حضور در ایران‌خودرو دیزل عنوان کرد که یک جهش اساسی در کمیت و کیفیت تولید اتقاق خواهد افتاد. به‌طور حتم این وعده وزیر بدون اصلاح قیمت خودرو همچون سال‌های گذشته تنها در حد وعده باقی خواهد ماند. 21302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903289

دیگر خبرها

  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • آیفون تاشو به زودی روی خط تولید قرار می‌گیرد/ عکس
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • گوشی Moto G85 5G به زودی عرضه می‌شود
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • کیفیت خودروهای برقی چینی تأیید و تضمین می شود؟
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟