Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا شکاریان روز چهارشنبه در بازدید از دفتر ایرنای خراسان شمالی اظهار داشت: این میزان اعتبار برای تکمیل موزه تاریخ طبیعی پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد، تکمیل ساختمان آزمایشگاه، ساختمان مرکز تحقیقات، تکمیل محیط بانی راز و جرگلان، ایستگاه سنجش آلودگی هوا در بجنورد و سایراستان ها، تکمیل ساختمان ساریگل در اسفراین و حفاظت از یوزپلنگ در منطقه حفاظت شده فرخود هزینه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های اقتصادی پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد در حالی از یک دهه پیش ناتمام و معطل مانده است که با این اعتبار جانی دوباره می گیرد.

پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد، در بیش از یک دهه پیش،  به وسیله اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی به وسعت ۵۰ هکتار فنس کشی شد تا طرح نگهداری وحوش در آن اجرا شود.

اکنون گونه های وحشی شامل آهو، قوچ، میش، کل، بز و مرال در پارک پردیسان نگهداری می شوند،  علاوه بر آن چند قلاده گرگ و شماری هم پرنده شکاری، ظرفیتی ایجاد کرده تا جذب گردشگر و توسعه گردشگری و درآمدزایی رونق گیرد اما سال های سال است که اقدامات انجام شده در حد نگهداری از وحوش محدود شده است.

شکاریان افزود: اعتبارات استانی این اداره کل نیز در سال جاری چهار برابر شده است و اعتبارات ملی نیز از رشد ۳۵ درصدی برخوردار است.

وی گفت: در هفته جاری یک قلاده خرس قهوه‌ای بالغ در تصادف با خودرو در مسیر جوزک به آشخانه تلف شد که علاوه بر تاکسیدرمی برای اولین بار آناتومی آن نیز با هدف آموزشی توسط کارشناسان این اداره کل انجام شد.

شکاریان افزود: خرس قهوه ای یکی از گونه های شاخص و با اهمیت حیات وحش خراسان شمالی و ایران است، این گونه وحشی در مناطق مختلف استان از جمله منطقه حفاظت شده قرخود که در کنار جاده بجنورد -گرگان واقع است، زیست می کند.

وی خاطرنشان کرد: محور جاجرم به سنخواست محل عبور یوزپلنگ آسیایی و محور آشخانه به پارک ملی گلستان محل عبور خرس است، از این رو رانندگان عبوری در این مسیر با احتیاط و سرعت مطمئنه رانندگی کنند.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.

برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.  

برچسب‌ها بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی محیط زیست خراسان شمالی پارک پردیسان حفاظت شده اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟