Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک، بر اساس آخرین نتایج رتبه‌بندی (Essential Science Indicators) ESI در ماه ژوئیه (جولای) ۲۰۲۲، در جمع دانشمندان یک درصد پراستناد برتر جهان قرار گرفت.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر، بر اساس گزارشی از این پژوهشگران در ۲۲ حوزه موضوعی علوم در یک بازه زمانی ۱۰ ساله در پایگاه شاخص‌­های اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس (WoS) اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر همین اساس، پژوهشگران در هر رشته بر حسب تعداد استناد‌هایی که دریافت کرده‌اند مرتب‌سازی و سپس پژوهشگران یک درصد برتر بر اساس حدود آستانه استنادی ESI به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته می‌­شوند.

معیار ارزیابی  در اعلام نتایج نظام رتبه‌بندی، شاخص‌های بنیادین علم، بررسی عملکرد هر پژوهشگر در بازه زمانی ۱۰ ساله بر اساس پایگاه (WoS) و بر پایه شاخص‌های علم‌سنجی نظیر نسبت تعداد کل استناد‌های دریافتی به تعداد کل مقالات استناد کننده، تعداد متوسط خوداستنادی به ازای هر مقاله، متوسط، درصد خوداستنادی و نسبت تعداد کل استناد‌های دریافتی (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی) به تعداد مقالات استناد کننده (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی یک نویسنده) می‌باشد.

لازم به ذکر است که با خروج مقالات و تمام ارجاعات مربوط به آن‌ها که در دو ماه از ده سال و دو ماه گذشته منتشر شده‌اند، از فهرست مورد بررسی، این اطلاعات هر دو ماه یکبار بروز‌رسانی می‌شود، تا موجب رقابت برای انجام کار‌های کیفی و پر ارجاع در دنیا شود؛ لذا ممکن است با گذشت زمان و با حذف مقالات گذشته دانشمندان، به دلیل کاهش استنادات و ارجاعات، نام ایشان از فهرست بروز‌رسانی شده خارج شود؛ لذا یک فضای رقابتی جدی ایجاد می‌شود و افرادی که مقالات جدید ایشان، کمتر مورد ارجاع قرار می‌گیرد (به دلیل عدم انجام کار کیفی، بازنشستگی یا فوت)، به مرور از فهرست دانشمندان یک درصد خارج می‌شوند و تنها افراد بسیار فعالی که مکررا پژوهش‌های با کیفیت با قابلیت دریافت ارجاعات بین‌المللی انجام می‌دهند، همچنان در فهرست باقی می‌مانند.

امروزه یک برنامه‌ریزی کلان و سرمایه‌گذاری جدی در کشور‌های پیشرفته برای جذب نخبگان علمی از سرتاسر دنیا وجود دارد و همین امر موجب مهاجرت نخبگان علمی از دانشگاه‌های کوچک به دانشگاه‌های بزرگ‌تر و مطرح‌تر و همچنین مهاجرت نخبگان به کشور‌های توسعه یافته شده است. معیار انتخاب پژوهشگران برتر، تعداد استناد‌های صورت گرفته به تولیدات آن‌ها است. چرا که بر اساس گزارش‌ها، نخبگان یک درصد برتر دنیا با تولید چهارده درصد از کل علم دنیا، نزدیک به یک چهارم (بیست و چهار درصد) کل استناد‌های دنیا را نیز دریافت می‌­کنند؛ لذا موسسات برتر جهان از جذب نخبگان به عنوان ابزار مدیریتی برای ایجاد تغییرات استراتژیک و دانشگاهی در راستای ارتقا شاخص‌های ملی و بین‌المللی استفاده می‌کنند. در واقع بهبود جایگاه یک موسسه موجب بالا رفتن انگیزه سازمان جهت بهبود موقعیت و یا حفظ وضعیت موجود می‌شود. این امر با برندسازی مثبتی که از رتبه‌بندی‌ها نمایان می‌شود، مرتبط است، و برای مؤسسات دارای رتبه برتر، انگیزه دیگران را برای مشارکت، حمایت و یا عضویت در سازمان بهبود می‌بخشد.

داشتن رتبه، شانس قرار گرفتن در فهرست انتخاب دانشجویان نخبه، به ویژه دانشجویان بین‌المللی را افزایش می‌دهد.

امروزه دولت‌ها در کشور‌های مختلف جهان به دنبال ایجاد مراکز علمی هستند که بتوانند در سطح بین‌المللی رقابت کنند و این مراکز از مولفه‌های قدرت علمی یک کشور به حساب می‌آیند. جایگاه شاخص یک دانشگاه در رتبه‌بندی‌ها می‌تواند شانس بیشتری برای آن دانشگاه جهت جذب بهترین اساتید، دانشجویان و همینطور صنعت را فراهم آورد. در واقع باید به اهمیت این موضوع اشاره شود مرجعیت علمی اولین بند از سیاست‌های کلان علم و فناوری کشور محسوب می‌شود که مورد رجوع قرار گرفتن یا همان استناد به تولید علم و مقالات موسسه از محور‌های مهم مرجعیت علمی است. این استنادات به نوعی نشان‌دهنده اثرگذاری تولید علم موسسه است که توسط سایر پژوهشگران مورد ارجاع قرار می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه اراک تحقیقات پژوهشی علوم آزمایشگاهی بین المللی رتبه بندی بر اساس یک درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۷۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل هدیه روز معلم به اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد

در این دستورالعمل آمده است: براساس مصوبه شورای دانشگاه و در راستای تمجید و تکریم از مقام بی بدیل استادان و همچنین تحقق راه‌کنش «تعلق سازمانی و بهره‌وری منابع انسانی با تلاش مستمر در جهت افزایش مشارکت و رضایت‌مندی آن‌ها» در سند تحول و تعالی دانشگاه و به منظور قدردانی و بزرگداشت مقام شامخ استادان دانشگاه، هدیه روز معلم به مبلغ 12 میلیون ریال (یک میلیون و 200 هزار تومان) برای اعضای هیأت علمی تمام‌وقت اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی و اعضای هیأت علمی وابسته توسط واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه قابل پرداخت است.

لازم به ذکر است، براساس بندهای این دستورالعمل به اعضای هیأت علمی نیمه‌وقت یک دوم مبلغ مذکور معادل 6 میلیون ریال (ششصد هزار تومان) تعلق می‌گیرد. اعضای هیأت علمی که از واحدی به واحد دیگر منتقل شده‌اند یا مأمور هستند، از واحدی که حقوق دریافت می‌کنند هدیه مزبور قابل پرداخت است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1229012 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین