Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان کرمان ۷ اثر ثبت جهانی را در خود جای داده است که شامل ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، روستای صخره‌ای میمند، قنات جوپار، قنات‌های بم، کویر لوت، روستای دارستان در سیرجان به عنوان دهکده جهانی گلیم می‌شود این آثار منحصر به فرد تاریخی و صنایع دستی در کنار گنجینه‌ای ملی از بناهای تاریخی و آثار طبیعی قرار دارد که بالغ بر ۷۰۰ اثر می‌شود اما وقتی به روند جذب گردشگر در این بناها چه در زمان عدم شیوع کرونا و چه اکنون نظر کنید می‌بینید کرمان به جایگاه حقیقی خود در جذب گردشگر نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود مرقد شهید سلیمانی و معرفی کرمان به عنوان پایتخت مقاومت، بافت تاریخی کرمان، باغ فتح آباد، باغ هرندی، باغ بی رم آباد، بازار شهر کرمان که دومین بازار بزرگ کشور محسوب می‌شود، ارگ راین، سایت باستانی کنار صندل که نخستین لوح‌های گلی نوشته شده توسط بشر در آن پیدا شده است، دره مدیترانه ای دلفارد، دره راگه در سیرجان، خانه حاج آقا علی که بزرگترین خانه خشت و گلی جهان است. تنها بخش کوچکی از داشته‌های محسوب می‌شود که به جرأت می‌توان گفت از نظر جاذبه چیزی از آثار هفت گانه جهانی کرمان کم ندارند.

کرمان فرسنگ‌ها با رقبا فاصله دارد

اما اگر نگاهی به چرخش مالی گردشگری در کرمان کنید و یا صنعت گردشگری کرمان را با سایر استان‌های گردشگر پذیر مقایسه کنید به وضوح مشخص است که کرمان فرسنگ‌ها با استان‌هایی مانند فارس، مازندران، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، آذربایجان غربی و حتی استان‌هایی با قابلیت‌های کمتر فاصله دارد.

بدون شک عدم وجود یک نگاه خلاق و پویا در زمینه جذب گردشگر و توسعه گردشگری طی سال‌های گذشته در سطح کلان برای توسعه گردشگری در کرمان در بروز چنین فاجعه‌ای در صنعت گردشگری کرمان بی تأثیر نبوده است.

کرمان در حالی تمام توان خود را روی کشاورزی، صنعت و معدن متمرکز کرده که دیگر آبی برای ادامه این روند باقی نمانده و سرمایه گذاری لازم نیز در خصوص توسعه زیر ساخت‌های گردشگری انجام نشده است.

این در حالیست که با سرمایه گذاری اندک در زمینه گردشگری می‌توان اقتصادی پایدار بر مبنای توانمندی بومی شکل داد که در کنار اشتغال زایی می‌تواند منجر به توسعه زیر ساخت‌های اقتصادی استان شود و اقتصادی چند بعدی را در کرمان شکل دهد.

با این وجود به جز در ایام پیک مسافرت در کرمان در سایر ایام اکثر اتاق‌های هتل‌های کرمان خالی از مسافر است، بومگردی ها نیز که در ایام کرونا با تغییر کاربری، ریزش نیروی انسانی مجرب و متخصص و ورشکستگی مواجه شده بودند، وضعیت مناسبی ندارند.

در حالی مسئولان استان کرمان عدم وجود هتل در برخی از شهرستانهای گردشگر پذیر کرمان را با توسعه بومگردی ها جبران کرده‌اند که عدم حمایت از این واحدهای گردشگری در ایام کرونا منجر به از چرخه خارج شدن برخی از آنها شده است.

آنچه که مشخص است عدم وجود مدیریت خلاق، اراده کلی مدیریتی در سطوح مختلف و عدم باور به امکان توسعه گردشگری در کرمان به وجود وضعیت فعلی منجر شده است.

گلایه استاندار کرمان از وضعیت کنونی گردشگری

استاندار کرمان نیز از ابتدای انتصاب در کرمان طی ماه‌های اخیر بارها از عدم توسعه گردشگری در کرمان انتقاد کرده است و خواستار برنامه ریزی برای توسعه این صنعت در استان کرمان شده است.

محمد مهدی فداکار از مغفول ماندن صنعت گردشگری بارها انتقاد کرده است و با اشاره به وجود ۷ اثر ثبت جهانی و صدها اثر ثبت ملی از وجود وضعیت کنونی در بخش گردشگری کرمان ابراز تعجب کرده است اما باید دید در زمان مدیریت فداکار در استان کرمان عملاً چه رویدادهایی برای توسعه گردشگری و قرار گرفتن کرمان در زمره استان‌های گردشگری کشور می‌شود.

عدم توسعه زیر ساخت‌ها، عدم معرفی پتانسیل‌های گردشگری و ایجاد جذابیت برای توسعه گردشگری و نبود یک مدیریت پیوسته و فعال بین بخشی و کمبود اعتبارات برای مرمت و نگهداری از مهمترین مشکلات گردشگری کرمان است.

لزوم ایجاد معاونت گردشگری در استانداری کرمان

شاید استاندار کرمان بتواند با ایجاد مجموعه‌ای برای مدیریت فعال گردشگری این قفل را باز کند و گردشگری کرمان را از بن بستی که در آن قرار گرفته است نجات دهد.

رها شدن خانه حاج آقا علی پس از مرمت، تخریب خانه‌های تاریخی کرمان، وضعیت نابهنجار بادگیر چپقی در سیرجان تنها گوشه‌ای از نمونه‌هایی است که می‌توان در خصوص خلاء وجود یک مدیریت واحد قدرتمند برای توسعه گردشگری در استان نام برد.

مدیرانی هم که بعضاً در استان کرمان حضور می‌یابند هر چند در ابتدا شعارهایی می‌دهند اما وقتی با کمبود اعتبار و عدم وجود اراده برای توسعه گردشگری مواجه می‌شود در وضعیت کنونی غرق می‌شوند.

لزوم مستند سازی و اطلاع رسانی پتانسیل‌های گردشگری

مستند سازی و اطلاع رسانی در خصوص داشته‌های گردشگری کرمان یکی از ضروریات استان است در حالی که این مهم به فراموشی سپرده شده و یا کارهای مقطعی در این خصوص صورت گرفته است.

محمد حسینی زاده استاد دانشگاه و صاحب نظر در خصوص اقتصاد گردشگری که خود نیز در این زمینه فعال است در گفتگو با مهر می‌گوید: در استان کرمان از نظر داشتن شاخص‌های گردشگری هیچ کمبودی وجود ندارد اما متأسفانه باوری در خصوص توسعه گردشگری و امکان خلق ثروت در این زمینه وجود ندارد.

در استان کرمان از نظر داشتن شاخص‌های گردشگری هیچ کمبودی وجود ندارد اما متأسفانه باوری در خصوص توسعه گردشگری و امکان خلق ثروت در این زمینه وجود ندارد

وی گفت: چرخه گردشگری فارس، یزد و اصفهان حتی در دوران کرونا از ماه‌های اخیر کرمان که از زیر سایه کرونا خارج شده بودیم بهتر بود.

وی گفت: این استان‌ها در کنار خلاقیت، جذابیت برای گردشگر ایجاد می‌کنند و داشته‌هایی که گاه به اندازه کرمان نیست را چنان بزرگ نمایی می‌کنند که مسافر بدون اینکه ارائه داشته باشد به سمت آنها جذب می‌شود اما در کرمان ارزشمندترین داشته‌های تاریخی به فراموشی سپرده می‌شود.

حسینی زاده به بازار کرمان اشاره می‌کند و می‌گوید: در شیراز و بازار این شهر همه سراچه ها و کاروانسراهای این شهر به پاتوق گردشگران و فروش آثار صنایع دستی اختصاص یافته و مردم به این شهر سفر می‌کنند که لحظاتی در این بناها آرامش را تجربه کنند اما در کرمان کدام یک از سراهای بازار مرمت شده است؟ یک کاروانسرای گنجعلیخان در دسترس قرار دارد که همین مکان نیز رونق چندانی در مقایسه با سایر استان‌های همجوار ندارد.

رها شدن خانه حاج آقا علی / ‏‬ سرگیجه در کویر لوت

وی عنوان کرد: چرا باید خانه حاج آقا علی بعد از میلیاردها تومان هزینه بازسازی به حال خود رها شود و هیچ رونقی نداشته باشد؟

وی با اشاره به اینکه ۲۷ تیر سالروز ثبت جهانی کویر شهداد است گفت: سوال این است که چه بهره‌ای از ثبت جهانی این اثر طبیعی بردیم، چه اقدام مؤثری برای جذب گردشگر خارجی به جز ایجاد بومگردی که آن هم با سرمایه گذاری مردم بود در این عرصه صورت گرفته است؟

وی گفت: ۷ اثر ثبت جهانی داریم و هر کدام از آنها اگر در یک استان دیگر بود از رونق بسیار بالایی برخوردار بود اما سوال این است که مثلاً تعداد بازدید ماهانه از روستای صخره‌ای میمند با آن شاخصه‌های تمدنی و معماری و جذابیت‌های بی نظیر چه تعداد است؟

این استاد دانشگاه گفت: باید یک مدیریت واحد مقتدر در استانداری کرمان برای توسعه گردشگری شکل بگیرد و با حرف و حدیث و بایدها و نبایدها نمی‌توان به نتیجه رسید امروز باید به سمت توسعه گردشگری پیش برویم.

درست است که کرونا روی صنعت گردشگری اثر گذاشته داشت اما واقعیت این است که مشکل رکود گردشگری در کرمان را باید جای دیگر جستجو و در نگاه مدیران تحول ایجاد کرد.

کد خبر 5540271

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی کرمان استانداری کرمان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی محرم 1401 عاشورا مراسم عزاداری بوشهر ماه محرم ویروس کرونا حسینیه مهر عکس استانها تاسوعای حسینی تاسوعا و عاشورا کرمانشاه اربعین حسینی روز خبرنگار گرگان برای توسعه گردشگری گردشگری در کرمان توسعه گردشگری خانه حاج آقا علی توسعه گردشگری ۷ اثر ثبت جهانی استان کرمان گردشگری کرمان صنعت گردشگری جذب گردشگر وجود ندارد استان ها عدم وجود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۷۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در نوزدهمین نشست ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار که با حضور سرتیپ مجید فخری - رئیس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح - و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مربوطه برگزار شد، اظهارکرد: حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی تمامی دستگاه‌هاست. ما باید از موازی‌کاری در این زمینه پرهیز کنیم و هر آنچه که در بحث اجرا به نتیجه رسیدیم با هوشمندی و اولویت بندی به آن بپردازیم.
وی ضمن تبریک روزملی خلیج فارس و یادآوری عملیات افتخار آمیز وعده صادق گفت: انتظار و برآورد ما مشخص شدن درصد پیشرفت و علل عدم انجام مصوبات و بررسی مشکلات بود و با توجه به تعاملی بودن ستاد، دستگاه‌ها باید به قانون ورود پیدا کردند و به انجام وظیفه بپردازند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در نظرسنجی‌های معتبر مشاهده شده که دیدگاه‌های مخالف و موافق نسبت به محیط زیست منفی است و دشمن هم مرتب در حال تهدید کشور در این زمینه است. همچنین مطالعات علمی نشان می‌دهد که از بین ۱۰ موضوع مهم دنیا شش مورد آن به محیط زیست ربط دارد و ما باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.
سلاجقه یادآور شد: با توجه به عقبه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و ظرفیت‌های آن و توانمندی‌های موجود لازم است در قالب تفاهمنامه دستگاه‌ها به‌صورت جدی پای کار باشند تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
وی همچنین در خصوص تاثیر رسانه‌ها بر اقدامات و فعالیت‌های محیط زیستی اظهارکرد: رسانه‌ها به‌ویژه صداو سیما در حاشیه نیستند و تمام ظرفیت‌های خود را در اختیار کشور و محیط زیست قرار داده‌اند و ما باید از این ظرفیت استفاده و برای مردم امیدآفرینی کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • افتتاح کارگاه کامپیوتری هنرستان فنی شهید شکاری مراغه
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری