Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@12:48:04 GMT

استقبال شهرهای جهان از حمل‌ونقل سبز در آینده

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۸۴۶۴

استقبال شهرهای جهان از حمل‌ونقل سبز در آینده

شهرهای اروپایی برای حمل‌ونقل خود در آینده دنیایی بدون خودرو و متکی بر شیوه‌های حمل‌ونقل سبز را برگزیده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی، پیاده‌راه‌سازی مراکز شهری، ایجاد مجموعه‌ای از بزرگراه‌های دوچرخه‌سواری جدید برای اتصال مراکز شهری به حومه‌های آن‌ها و مواردی از این قبیل بخشی از راهکارهای جسورانه و در حال گسترش شهرهای اروپایی برای به چالش کشیدن تسلط خودروها بر زندگی شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اغلب موارد این تغییرات با برانگیخته شدن خشم برخی اقلیت‌های غالب در شهرها همراه است، با این وجود، به‌کارگیری آن‌ها به بهبود کربن‌زدایی در راستای مقابله با اثرات مرگبار آلودگی هوا و رسیدگی به وضعیت اضطراری آب‌وهوایی بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد.

حمل‌ونقل سبز در شهرهای اروپایی

انتشار کربن در اروپا بسیار زیاد است و ماشین‌ها اصلی‌ترین عامل در این زمینه محسوب می‌شوند، بنابراین تنها ایجاد پارکلت‌های رنگارنگ در گوشه‌کنار شهرها کافی نیست و لازم است اقدامی حیاتی در سطحی گسترده صورت گیرد. از سوی دیگر شهرهای اروپایی همواره با قیمت بالای سوخت مواجه هستند که یک دلیل مالی مستحکم برای حذف خودروها و پرداختن به شیوه‌های حمل‌ونقل سبز محسوب می‌شود. حذف دود از شهرهای تاریخی اروپا طی ۳۶۵ روز سال اقدام مهمی است اما با توجه به این‌که طرح‌های سبز بیشتر مورد تأیید عمومی قرار دارند، چالشی اساسی به حساب می‌آید. بنابراین مؤسسه آب‌وهوایی «پاسیبل» اقدام به بررسی تمام راه‌هایی کرده است که شهرهایی اروپایی می‌توانند برای بازسازی سبز شبکه‌های حمل‌ونقل خود به کار ببرند که در ادامه با تعدادی از آن‌ها آشنا می‌شویم.

طراحی مجدد خیابان‌ها

بدیهی تلقی نکردن حضور خودروها با باز شدن باب فرصت‌های جدید برای شهرها همراه است. در اسلو پارکینگ‌های کنار خیابان جای خود را به مبلمان خیابانی ازجمله نیمکت‌ها، پارکلت‌ها، پارک‌های کوچک، مسیرهای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روهای وسیع‌تر داد و به‌رغم نگرانی بسیاری از مشاغل نسبت به از دست دادن رونق خود، این بخش‌ها شاهد افزایش ۱۰ درصدی مراجعه‌کنندگان بودند.

لندن نیز با راه‌اندازی «روز پارکینگ‌های مردم» در سپتامبر ۲۰۲۱ شهروندان را تشویق کرد تعدادی از یک‌میلیون پارکینگ شهری را به محلی برای سرگرمی و بازی تبدیل کنند چراکه همه‌کس نمی‌توانند باغ شخصی داشته باشند و فراهم کردن فضاهای اجتماعی نزدیک به خانه‌های مردم ضروری است.

سرمایه‌گذاری روی دوچرخه‌ها

خیابان‌های باریک شهر قرون وسطایی گنت در دهه ۱۹۸۰ غرق در ترافیک بود. در سال ۱۹۹۷ و پس از ممنوع کردن تردد خودروها در مراکز تفریحی، مسئولان این شهر آلمانی روی دوچرخه‌ها سرمایه‌گذاری کردند که با تغییرات فرهنگی همراه بود و به ایجاد ۳۰۰ کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری و افزایش دوچرخه‌های کرایه‌ای در شهر منجر شد.

شهرهای اروپایی امروزه شاهد افزایش گسترده طرح‌های دوچرخه‌های الکترونیکی هستند و حتی بسیاری از آن‌ها اکوسیستم دوچرخه‌ها را که انواع الکتریکی آن می‌تواند با کاهش نیاز به استفاده از سیستم‌های مبتنی بر خودرو و قطار تا پنج درصد و کمتر، بخش عمده‌ای از نیازهای ساکنان را برای پیوند به یکدیگر و تردد در سراسر شهر فراهم می‌کند، راهکاری برای رشد اقتصادی آینده می‌دانند.

مسیرهای دوچرخه‌سواری بدون شک بخش مهمی از زیرساخت‌های آینده به حساب می‌آید اما برای همه مناسب نیست چراکه برای مثال افراد ناتوان جسمی-حرکتی برای تردد به وسایل‌نقلیه نیاز دارند، به همین دلیل شهر بدون خودرو لزوماً شهری بدون هیچ‌گونه اتومبیل نیست و به شهری اطلاق می‌شود که عاری از خطرات، آلودگی‌ها و گازهای گلخانه‌ای ناشی از مالکیت انبوه خودروهای شهری باشد و در آن سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی قابل دسترسی بالا از جمله تراموا آماده توسعه است.

برنامه‌ریزی شهری بهتر

کاهش نیاز به تردد و جابه‌جایی در مسافت‌های طولانی از دیگر شیوه‌های واضح برای کاهش ردپای کربن است. در حال حاضر از هر ۱۰ ساکن فعلی شهرهای اروپایی ۹ نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که به دلیل فواصل زیاد بار ترافیکی بالایی دارد. برنامه‌ریزی تحولات جدید برای خانه‌ها و مشاغل به‌نحوی‌که به حمل‌ونقل عمومی مانند راه‌آهن سبک نزدیک باشد بخش مهمی از عزم فرایبورگ برای تبدیل شدن به "پایتخت زیست‌محیطی" غیر رسمی آلمان بود. در میلان نیز شیوع کووید -۱۹ جرقه ابتکار "خیابان‌های باز" را زد که منجر به گسترش خطوط دوچرخه‌سواری، پیاده‌روها و مکان‌هایی برای بازی کودکان شد.

میلان با تبدیل یک منطقه به محله‌ای کم‌تردد (LTN) تبدیل به پیشتاز ایجاد "محله ۱۵ دقیقه‌ای" شد که در آن تمام مایحتاج مردم در چند قدمی آن‌ها قرار دارد. پروژه "میدان‌های باز" نیز کلید دیگری برای آینده بدون ترافیک میلان است.

سرکوب خودروها

کاهش خودروها در مراکز شهرها برای دستیابی به اهداف ملی آب‌وهوایی و بهبود سلامت جوامع ضروری است. پونتدرا در شمال اسپانیا در اوایل دهه ۲۰۰۰ تردد خودروها را در مرکز شهری قرون وسطایی خود ممنوع کرد که این امر با مزایای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی بسیاری همراه بوده و انتشار کربن‌دی‌اکسید را تا ۷۰ درصد کاهش داد. استراسبورگ نیز اولین شهری بود که از سیستم مدیریت هوشمند ترافیک استفاده کرد و با کاهش تعداد توقف و حرکت در جاده‌های خود به ترتیب باعث کاهش انتشار اکسید نیتروژن و ذرات مضر از وسایل‌نقلیه به میزان هشت و ۹ درصد شد. پاریس نیز با طرح‌هایی از جمله مقابله با تردد خودروهای دیزلی به مقابله با ترافیک پرداخت.

کد خبر 594762

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان اقدامات شهرهای جهان شهرهای اروپایی شهرهای اروپا برنامه ریزی شهری حمل و نقل سبز حمل و نقل پاک حمل و نقل شهري توسعه حمل و نقل عمومی زیرساخت حمل و نقل شهر سبز کاهش انتشار دی اکسید کربن کاهش گازهای گلخانه ای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای لزوم کاهش گازهای گلخانه ای انتشار گازهای گلخانه ای شهر بدون خودرو خیابان های بدون خودرو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای اروپایی دوچرخه سواری حمل ونقل حمل ونقل سبز دوچرخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مدیریت شهری اصفهان عزم‌ جدی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل، خدمات شهری، پسماند و محیط زیست دارد.

محمد نورصالحی با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مسائل شهرهای ما کم نیست، در حوزه حمل‌ونقل و تسهیلات در این حوزه برای بهبود کیفیت عبور و مرور، بهبود کیفیت زندگی در شهر و آرامش مردم اقدامات بسیار خوبی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه بهانه‌ای می‌شود تا مدیران، سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه بتوانند داشته‌های خود را عرضه کنند و مدیریت شهری تصمیم بگیرد، افزود: این دوره نمایشگاه رشد خوبی داشته است، شرکت‌ها، به‌ویژه دانش‌بنیان‌ها متوجه صورت مسئله شده‌اند و درصدد رفع آن برآمدند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه امیدوارم مدیریت شهری اصفهان و سایر شهرها بتوانند بهره‌برداری خوبی از این نمایشگاه در راستای به‌کارگیری ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و سازنده‌های مختلف داشته باشند، گفت: تصمیمات خوبی برای حمایت از اصل موضوع دانش‌بنیان و ترغیب و تشویق این شرکت‌ها گرفته شده است تا بتوانیم نسبت به گذشته اقدامات موثرتری انجام دهیم.

نورصالحی تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان عزم جدی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل، خدمات شهری، پسماند و محیط زیست دارد.

کد خبر 749868

دیگر خبرها

  • ارتقای حمل‌ونقل عمومی در پرند ضروری است
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • هلند میزبان آینده‌نگرترین محله جهان
  • صنعتگران به هوشمندسازی حمل‌ونقل دوچرخه‌ای شهر مشهد کمک کنند
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • مدیریت شهری شانس گرفته شده از مردم برای دوچرخه ها را دوباره به آنها برگرداند
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود