Web Analytics Made Easy - Statcounter

خسرو جعفری زاده کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:بارش شهابی بَرساوُشی یکی از مهم‌ترین بارش‌های شهابی سالیانه است که از توده ذرّات برجای‌مانده از دنباله‌دار سوئیفت‌تاتل به وجود می‌آید.

کارشناس نجوم با بیان اینکه بیشینه تعداد شهاب این بارش غالباً در حدود ۱۰۰ است، گفت: معمولا در شرایط ایده آل و در زمانی که کانون بارش در بالای سر قرار دارد می توان تعداد ۱۰۰ شهاب در ساعت را از کانون بارش شهابی رصد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری زاده ادامه داد: این بارش معمولاً از ۲۲ تیر تا ۴ شهریور (بیش از یک ماه) فعّال است اما در ۲۱ و ۲۲ مردادماه به اوج می رسد.

وی با بیان اینکه اوج این بارش شهابی بهترین زمان برای عکاسی و رصد است، افزود: بارش شهابی برساوشی بازمانده دنباله دارp ۱۰۹ سویفت تاتل است؛ این دنباله دار هر ۱۳۳ سال یکبار به ملاقات خورشید می آید و آخرین رویارویی این دو در سال ۱۹۹۲ میلادی بوده‌ است. با نزدیک شدن دنباله دار به خورشید و گذر از مدار سیارات داخلی بارش شهابی برساوشی تقویت می‌شود.

به گفته جعفری زاده، شهاب های پرنور این آسمان را آذرگوی می‌نامند و بارش شهابی برساوشی میزبان بسیاری از این آذرگوی ها است. گاهی اوقات برخی از شهاب‌های بارش برساوشی درخشندگی به اندازه ماه پیدا می‌کنند.

شرایط سخت رصدی بارش برساوشی

کارشناس نجوم گفت: متاسفانه امسال شرایط رصد با سال های گذشته تفاوت چشمگیری دارد زیرا اوج این بارش با وقوع ابرماه است؛ البته روز اوج این بارش،یک روز از کامل شدن گذشته اما با فاز ۹۳ درصد در آسمان شب خودنمایی می کند.

وی با اشاره به تاریخ اوج بارش شهابی برساوشی گفت: شامگاه جمعه ۲۱ مرداد حدودا ساعت ۲۲ کانون بارش از افق شمال شرقی طلوع می کند و در این زمان ماه با فاز ۹۳ درصد (نزدیک به بدر) در آسمان حضور دارد؛ به همین دلیل رصد بارش شهابی امسال دشوار است.

وی با بیان اینکه میزان بارش های شهابی در اوج به ١٠٠ شهاب در ساعت می رسد، گفت: اما بارش شهابی برساووشی امسال در زمان ماه کامل است و به همین دلیل شهاب‌های بسیار پرنور قابل دیدن هستند.

جعفری زاده عنوان کرد: این بارش شهابی در تمامی مناطق ایران و جهان پس از غروب خورشید جمعه ۲۱ مرداد تا صبحگاه شنبه ۲۲ مرداد قابل رویت و رصد است.

کد خبر 5560204 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم بارش شهابی شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری خودروی خودران فناوری نانو نوآوری ماهواره خیام فناوری فضایی سازمان فضایی ایران ماهواره تحقیقات علمی زیست فناوری گوگل روسیه بارش شهابی برساوشی جعفری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰‌درصدی کشت بهاره در ساوجبلاغ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ رئیس جهاد کشاورزی ساوجبلاغ گفت: امسال شاهد افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت کشت بهاره در این شهرستان هستیم.

میرزایی افزود: بیش از ۶ هزار هکتار امسال زیر کشت بهاره می روند که انواع صیفی جات ، خیار ، گوجه فرنگی ، پیاز ، بادمجان ، لوبیا سبز ، نخود فرنگی و سبزیجات کشت می شود.

دیگر خبرها

  • سفر دشوار سایپا برای بازی جام حذفی
  • فیلم شهاب حسینی و پارسا پیروزفر نیامده رکورد شکنی کرد
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • کار دشوار بارسا برای حفظ نایب قهرمانی لالیگا
  • سرپرست جدید اداره تبلیغات اسلامی سیرجان معرفی شد
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • رویت یک پژو ۲۰۶ با نقاشی عجیب در خیابان‌های ایران | تصویـر
  • مورد جالب ستاره پرسپولیسی/ اوسمار مخالف جدایی بود!
  • افزایش ۲۰‌درصدی کشت بهاره در ساوجبلاغ
  • نکات مهم اوسمار درباره جدایی مهاجم گلزن