Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت‌های هندی برای دور زدن تحریم‌های غربی، بیشتر اوقات به جای دلار آمریکا، از ارزهای آسیایی برای پرداخت پول واردات زغال سنگ از روسیه استفاده می‌کنند.

به گزارش ایران اکونومیست، رویترز پیش از این گزارش کرده بود در یک قرارداد بزرگ زغال سنگ هندی، از یوان چین استفاده شده است اما آمار گمرکی هند نشان می‌دهد چطور تسویه غیردلاری متداول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هند از زمان آغاز جنگ در اوکراین، خرید نفت و زغال سنگ از روسیه را افزایش داده و کمک کرده است تاثیر تحریمهای غربی علیه روسیه ملایم شود و دهلی‌نو بتواند مواد خام را ارزان‌تر از قیمتی که می‌توانست از کشورهای دیگر دریافت کند، تهیه کند.

روسیه در ژوئیه سومین صادرکننده بزرگ زغال سنگ به هند بود و واردات دهلی‌نو از این کشور، بیش از یک پنجم در مقایسه با ژوئن افزایش یافت و به ۲.۰۶ میلیون تن رسید.

طبق اطلاعات منابع بازرگانی، خریداران هندی در ژوئن پول ۷۴۲ هزار تن زغال سنگ روسیه را با استفاده از ارزهای دیگری به جز دلار آمریکا پرداخت کردند که معادل ۴۴ درصد از ۱.۷ میلیون تن زغال سنگ وارداتی از روسیه در ماه میلادی گذشته بود.

فولادسازان و تولیدکنندگان سیمان هندی در هفته‌های اخیر زغال سنگ روسیه را با استفاده از درهم امارات، دلار هنگ کنگ، یوان و یورو خریداری کردند. یوان ۳۱ درصد و دلار هنگ کنگ ۲۸ درصد از پرداخت‌های غیردلاری برای زغال سنگ روسیه در ژوئن بود. سهم یورو در این پرداخت‌ها، یک چهارم و درهم امارات حدود یک ششم بود.

بانک مرکزی هند با پرداخت پول کالاها به روپیه هند موافقت کرده است. این اقدام، روابط تجاری دو جانبه با روسیه با استفاده از ارز ملی را تقویت خواهد کرد.

به گفته معامله گران، دلار آمریکا، ارز اصلی برای واردات کالا به هند بوده و این ارز بخش اعظم ذخایر ارزی خارجی هند را تشکیل می‌دهد.

دو معامله‌گر مقیم هند که زغال سنگ برای مشتریان داخلی خریداری می‌کنند و یک معامله‌گر مقیم اروپا که زغال سنگ روسیه را معامله می‌کند، اعلام کردند انتظار دارند سهم مبادلات غیردلاری برای زغال‌سنگ روسیه افزایش پیدا کند زیرا بانک‌ها و نهادهای دیگر برای بررسی راه‌هایی برای ایمن کردن خود در برابر تشدید تحریمها هستند.

بر اساس گزارش رویترز، خرید زغال سنگ روسیه با استفاده از دلار آمریکا، برای شرکتهای هندی غیرقانونی نیست. با این حال واردات غیردلاری در ژوئیه ادامه پیدا کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دلار آمریکا ، تحریم واردات زغال سنگ روسیه ، صادرات زغال سنگ روسیه به هند ، یوان چین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دلار آمریکا تحریم واردات زغال سنگ روسیه یوان چین زغال سنگ روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند