Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که شرکت برق لبنان درباره احتمال رسیدن به تاریکی مطلق در این کشور هشدار داده نجیب میقاتی از ترس واکنش آمریکا در پرونده واردات سوخت از ایران تعلل می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شرکت برق لبنان درباره وقوع تاریکی مطلق در این کشور در صورت نرسیدن کشتی‌های حامل سوخت در ماه آگوست جاری خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته النشره، این شرکت اعلام کرد، درصد بالایی از لبنانی‌ها در تاریکی مطلق زندگی می‌کنند و برخی از آنها حتی تا 5 روز برق ندارند، به ویژه روستاهای منطقه کسروان و جنوب کشور. در واقع لبنانی‌ها به جایی رسیده‌اند که آرزو می‌کنند شب‌ها یک ساعت برق داشته باشند و دیگری اعتمادی به دولت برای حل این بحران ندارند.

منابع مربوطه در لبنان گزارش دادند زمانی که شرکت برق درباره تاریکی مطلق صحبت می‌کند به معنای آن است که اغلب مناطق کشور حداکثر می‌توانند 4 ساعت برق دریافت کنند و در این میان شرایط مراکز حساس همچون بیمارستان‌ها نیز بسیار وخیم است و اگر در ماه جاری سوخت به لبنان نرسد معلوم نیست چه فاجعه‌ای در راه خواهد بود.

به گفته این منابع، در حال حاضر تنها امید لبنان برای دستیابی به مقداری انرژی الکتریکی، تمدید قرارداد واردات سوخت با عراق است که در این زمینه باید یک مسئول لبنانی هرچه زودتر به بغداد سفر کرده و با مقامات عراقی درباره این موضوع گفتگو کند.

منابع مذکور درباره واردات سوخت از ایران نیز اعلام کردند، سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله گفته که در صورت تایید دولت می‌تواند برای واردات سوخت از جمهوری اسلامی ایران اقدام کند. این درحالی است که آقای «مجتبی امانی» سفیر جدید ایران در بیروت طی روزهای گذشته دیداری با «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان داشت و سیگنال‌های مثبتی از او درباره پرونده واردات سوخت ایرانی دریافت کرد.

این منابع مسئول تصریح کردند، میقاتی نمی‌تواند مستقیما پیشنهاد واردات سوخت از ایران را رد کند، زیرا این امر موجب می‌گردد او تنها سیاستمدار در لبنان باشد که با دریافت سوخت ایران مخالف است. بنابراین شاخص‌ها نشان می‌دهد که نجیب میقاتی قصد مانور دادن روی پرونده واردات سوخت از ایران را دارد.

آنگونه که منابع رسانه‌ای لبنان فاش می‌کنند میقاتی به دلیل ترس از واکنش آمریکا نمی‌تواند مستقیما سوخت ایران را قبول کند به همین دلیل به دنبال مانور دادن و بهانه تراشی است؛ اما در عین حال از ترس واکنش مردم لبنان جرات مخالفت با واردات سوخت ایران را نیز ندارد. بر همین اساس اگر نجیب میقاتی واقعا به دنبال حل بحران برق لبنان است باید از وزارت انرژی بخواهد تیمی برای انجام هماهنگی‌ها و اقدامات مربوطه به ایران بفرستد. اما شواهد نشان می‌دهد که میقاتی همچنان قصد تعلل دارد؛ همانند کاری که در روند تشکیل دولت انجام می‌دهد.

وزیر انرژی لبنان: واردات سوخت از ایران کمک زیادی به ما برای عبور از این مرحله سخت می‌کندسیاستمدار لبنانی: میقاتی باید هرچه سریعتر برای دریافت سوخت ایران اقدام کند

 

بر اساس این گزارش، نجیب میقاتی هفته گذشته قول داده بود که «ولید فیاض» وزیر انرژی لبنان را مامور تکمیل پرونده واردات سوخت از ایران کند اما تاکنون نه به او و نه هیچ فرد دیگری اجازه این کار را نداده است. تازه‌ترین بهانه نجیب میقاتی در این زمینه آن است که سوخت ایران با مشخصات سوخت مورد نیاز کارخانه‌های لبنان مطابقت ندارد. این درحالی است که منابع مسئول لبنانی با انتقاد از عملکرد و موضع میقاتی تاکید دارند طرف ایرانی به خوبی از نوع نیاز موسسات لبنان به سوخت آگاهی دارد و تنها منتظر یک گام مثبت از جانب دولت لبنان می‌باشد.

روز گذشته وزیر انرژی لبنان تاکید کرد، واردات سوخت از ایران به ما کمک می‌کند تا از این مرحله سخت عبور کنیم و ما مشخصات سوخت مورد نیاز خود را از طریق وزرات انرژی به طرف ایرانی ابلاغ کرده‌ایم و در حال حاضر منتظر موضع و پاسخ میقاتی برای انجام اقدامات لازم هستیم.

چند روز قبل نیز نجیب میقاتی نشستی با «مجتبی امانی» سفیر ایران در لبنان برگزار کرد و دو طرف در این دیدار به بررسی مسئله واردات سوخت از ایران به لبنان و راه‌اندازی نیروگاه‌های این کشور پرداختند.

اداره کل نفت لبنان نیز اعلام کرده که بخش فنی پرونده واردات سوخت از ایران را تکمیل کرده و بخش سیاسی آن در حیطه وظایف دولت است که باید هر تصمیمی را صلاح می‌داند در این زمینه بگیرد. اداره کل نفت آمادگی دارد تا این پرونده را در دستور کار خود قرار دهد.

در حالی که چشم‌اندازی برای انتقال گاز و برق مصر و اردن به لبنان دیده نمی‌شود، اخیرا زمزمه‌هایی از درخواست‌ لبنانی‌ها و مسئولان این کشور برای دریافت سوخت ایران به گوش رسیده است. بارزترین مسئول لبنانی که طی چند هفته گذشته این درخواست را مطرح کرد «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان بود که با اشاره به مانع‌تراشی‌های آمریکا در روند انتقال گاز و برق به لبنان اعلام کرد که قصد دارد برای صحبت درباره دریافت سوخت ایران به وزارت انرژی و نزد سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله برود.

سید حسن نصرالله نیز سه هفته گذشته در گفتگو با شبکه المیادین درباره این درخواست جبران باسیل اعلام کرد که حاضر است سوخت ایران را در اختیار نیروگاه‌های برق بگذارد اما دولت لبنان باید اعلام کند که این مسئله را پذیرفته است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لبنان لبنان پرونده واردات سوخت از ایران دریافت سوخت ایران تاریکی مطلق نجیب میقاتی برق لبنان شرکت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی واردات اتوبوس با نرخ سود ۹ درصد گفت:شرکت‌ها تا صبح فردا برای اعلام تعداد ناوگان وارداتی فرصت دارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیدکمال هادیانفر یادآور شد: با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ 600 میلیون یورو و همچنین 4000 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود 9 درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در فاز نخست 150 میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از 5 سال ( قیمت هر دستگاه تا 220 هزار دلار) در نظر گرفته شده است. متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح  فردا شنبه 8 اردیبهشت، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات

وی تاکید کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

به گزارش تسنیم، بر اساس دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره 7 قانون بودجه 1402 اولویت واردات اتوبوس با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنهاست.

شرکت‌های حمل‌ونقل باید تعهد دهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.

هر شرکت می‌تواند حداکثر 25 دستگاه اتوبوس وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند، در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند.

شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن 10 سالگی امکان فروش آنها را ندارند.

حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید 150 هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا...) این مقدار توسط سازمان راهداری کاهش یابد.

واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری، حداکثر سه ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری  امکان پذیر خواهد بود..

شرایط تامین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند 3)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: حزب الله قادر است الجلیل را محو کند
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
  • تعلل کویرتایر در تحویل فروش های اینترنتی