Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وزارت بهداشت با کاهش ظرفیت آزمون تخصص پزشکی نشان داد که نه تنها نسبت به دغدغه پزشکان عمومی جوان هیچ اهمیتی قائل نیست بلکه نسبت به درخواست نمایندگان و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ارزشی نمی‌گذارد.

به گزارش ایران اکونومیست، احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس در اظهاراتی با اشاره به تعارض منافع در لایه سیاست گذاری آموزش پزشکی گفت: زمانی که سیاست‌گذار اصلی در حوزه آموزش پزشکی خود از ذی‌نفعان حوزه درمان باشد، طبیعی است که در هر موضوعی مرتبط با شکست انحصار و افزایش ظرفیت و ورود به بازار کار مخالفت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سلامت مردم بازیچه انجمن‌ها و اصناف منفعت طلب نیست که هرگونه سیاستی بخواهد اعمال شود. متاسفانه کار به جایی رسیده که وزارت بهداشت به عنوان مجری قانون خود را از قانون‌گذار بالاتر می‌داند و تصمیم گیری می‌کند؛ برای مثال چندین ماه است که از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش ظرفیت پزشک متخصص می‌گذرد اما وزارت بهداشت نه تنها به این مصوبه عمل نکرده، بلکه ظرفیت را کاهش داده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به کاهش ظرفیت آزمون دستیاری توسط وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: زمانی که سیاست‌گذاری در حوزه ورود به دانشگاه و تربیت پزشک به ذی‌نفعان حوزه درمان سپرده شد، یک عده ترجیح می‌دهند هم بر خلاف منفعت عموم جامعه و هم بر خلاف منفعت پزشکان عمومی قانون را اعمال کنند. بسیاری از پزشکان جوان که مشتاق تحصیل در مقاطع بالاتر هستند باید پشت دروازه انحصار تخصص بمانند تا روزی نوبت آنها هم برسد.

نادری با انتقاد از برخی اظهارات مسئولان وزارت بهداشت گفت: در تعیین اختصاص ۵۰۰ نفر ظرفیت دستیار بومی در دفترچه هیچ ساز و کاری مشخص نشده است. عدم شفافیت در چگونگی اختصاص این ظرفیت باعث ابهام و سردرگمی بسیاری از داوطلبان شده است. همین موضوع نشان می‌دهد وقتی سیاست‌گذاری متمرکز باشد، زمینه برای اجرای سیاست‌های سلیقه‌ای نیز فراهم می‌شود.

وی اظهار کرد: وزارت بهداشت نشان داد با کاهش ظرفیت آزمون تخصص نه تنها نسبت به دغدغه پزشکان جوان هیچ اهمیتی قائل نیست بلکه برای درخواست نمایندگان و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ارزشی نمی‌گذارد؛ چراکه بر اساس تبصره ۲ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش ظرفیت تخصص باید مورد بررسی قرار گیرد که این موضوع تنها برای رشته‌های کم متقاضی که هر ساله خالی می‌ماند، صورت گرفته است.

این نماینده مجلس ادامه داد: شاید نفوذ بالای برخی از انجمن‌های صنفی در فرآیند سیاست گذاری سبب شده افزایش ظرفیت در رشته‌هایی که هم تقاضای بالاتری دارند و هم نیاز کشور است، صورت نگرفته است. وزیر بهداشت و معاونین وی باید به این ابهام پاسخ دهند که ظرفیت هر رشته براساس چه آماری بدین نحو تخصیص یافته است؟

نادری با اشاره به روند پیری جمعیت کشور و نیاز به پزشک متخصص بیان کرد: در برخی از رشته‌های تخصصی، ما با خط فقر سرانه مواجه هستیم؛ مثلاً در ۱۵ رشته تخصصی سرانه پزشک متخصص ما به ازای ۱۰۰ نفر از ۴ پزشک متخصص کمتر است که این وضعیت برازنده کشور نیست.

وی در پایان گفت: امیدواریم با تفکیک امر درمان از آموزش، در حوزه نظام سلامت برای همیشه بحث تعارض منافع در نظام ساختاری را بتوان حل نمود تا دیگر شاهد کاهش‌های بی قاعده ظرفیت رشته‌های پزشکی نباشیم. مجلس با به جریان انداختن طرح سوال از وزیر حتماً پیگیر مطالبات پزشکان جوان خواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: احمد نادری ، سرانه پزشک ، وزارت بهداشت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: احمد نادری سرانه پزشک وزارت بهداشت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش ظرفیت وزارت بهداشت سیاست گذاری پزشک متخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۰۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی

انتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.

به گزارش ایسنا،  انتخاب رشته دکتری تخصصی سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی برای آن دسته داوطلبانی که در آزمون سراسری دکتری تخصصی سازمان سنجش آموزش کشور شرکت کرده اند، از روز شنبه ۱ اردیبهشت آغاز و تا روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت  ادامه دارد.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته براساس کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور می توانند متناسب با مجموعه امتحانی خود حداکثر تا ۸۰ رشته/ محل در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب کنند.

داوطلبان لازم است با مراجعه به سامانه www.azmoon.org  دفترچه راهنمای انتخاب رشته را دریافت کنند. متقاضیان دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی لازم است پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما و درصورت دایر بودن رشته/ گرایش مورد تقاضا در دانشگاه آزاد اسلامی از طریق سامانه مذکور انتخاب رشته کنند.

داوطلبان لازم است با کد شناسه انتخاب رشته مندرج در ذیل کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و کد ملی وارد سامانه شوند و پس از پرداخت وجه ثبت نام نسبت به انتخاب رشته/محل های مورد نظر خود به ترتیب اولویت اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا