Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@08:14:38 GMT

نذر پاکیزگی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۱۶۱۶

نذر پاکیزگی

جوانان سیاهپوش دارند جلوی هیأت را مرتب می‌کنند. فردای شام غریبان است و آثاری از شمع‌های خاموش شده روی زمین و کنار دیوارها دیده می‌شود و منظره خوشایندی را پیش روی بیننده قرار می‌دهد؛ فضایی ساده و معنوی. پسری حدوداً 20 ساله یک نایلون بزرگ را روی زمین می‌کشد و باقی مانده لیوان‌های استفاده شده را داخل آن می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران:  چیز زیادی هم نیست چون آن‌طور که می‌گویند امسال عزاداران خیلی بیشتر از همیشه مراعات کرده‌اند و مقدار پسماندهای روی زمین از همیشه کمتر بوده است. شاید اگر خودتان هم دقت کرده باشید می‌بینید که مقدار ظروف یک بار مصرف استفاده و رها شده روی زمین نسبت به سال‌های قبل خیلی کمتر است.

«ما هر شب چند کیسه زباله بزرگ کنار بساط چای و شربت گذاشته بودیم و می‌دیدیم مردم وقتی چای و شربت می‌نوشند لیوان را داخل کیسه‌ها می‌اندازند، حتی بعضی که کیسه‌ها را نمی‌دیدند دنبال جایی برای انداختن زباله می‌گشتند که این خیلی خوب و قابل توجه بود چون قبلاً می‌دیدم که خیلی‌ها لیوان را همانجا می‌اندازند و می‌روند و در نتیجه هر شب حجم زیادی زباله روی زمین دیده می‌شد.»
این را مردی می‌گوید که به گفته خودش از اول محرم برای عزاداران حسینی چای ریخته و از آنها پذیرایی کرده است و تا هفتم امام حسین(ع) هم قرار است به این کار ادامه دهد. او ادامه می‌دهد: «همیشه از اینکه می‌دیدم چقدر لیوان‌های یک بار مصرف روی زمین ریخته شده‌اند خجالت می‌کشیدم و فکر می‌کردم آن رفتگر بنده خدا گناه دارد که این شب‌ها باید زحمت بیشتری بکشد اما خوشبختانه سطح آگاهی در مورد نریختن زباله در فضای عمومی بین مردم بالا رفته و این مسأله در شب‌های ماه محرم هم خودش را بخوبی نشان می‌دهد، حتی می‌دیدم کسانی را که در لیوانی شربت می‌خوردند و دوباره همان لیوان را می‌آوردند که پر کنیم و این نشان می‌دهد که می‌دانند باید ظروف پلاستیکی کمتری مصرف کنند. البته ما برای چای لیوان کاغذی استفاده می‌کنیم که هم سالم‌تر است و هم ضرر کمتری به طبیعت می‌زند. برای شربت هم همین لیوان‌های پلاستیکی را استفاده می‌کنیم که خب چاره دیگری هم نیست. ما که سن مان بیشتر است یادمان می‌آید که قدیم‌ترها مثلاً یک نوجوان یا آدم بزرگ با یک پارچ شربت یا شیر و یک لیوان میان مردم می‌گشت و با همان یک لیوان همه هم شربت یا شیر می‌خوردند که الان چنین چیزی اصلاً مورد پذیرش نیست؛ هم اینکه زمانه تغییر کرده و هم به خاطر کرونا دیگر نمی‌شود از این کارها کرد. آن وقت‌ها البته خبری هم از لیوان یک بار مصرف و این چیزها نبود و به قولی باب نبود. حالا به هرحال این امکان برای پخش نذور ماه محرم وجود دارد و مجبوریم از همین لیوان‌ها و ظروف یک بار مصرف استفاده کنیم اما همین که بقایای آن را روی زمین رها نکنیم خودش خیلی خوب است.»


یکی از متصدیان هیأتی دیگر در همان خیابان هم تصدیق می‌کند که امسال نسبت به سال‌های قبل حجم زباله رها شده روی زمین کمتر بوده است.
«عصر عاشورای هر سال شاهد بودیم که چه مقدار ظروف یک بار مصرف روی زمین ریخته شده است. یک سال یادم می‌آید تقریباً زمین با لیوان یک بار مصرف فرش شده بود. خیلی صحنه ناراحت کننده‌ای بود اما امسال هم مردم بیشتر رعایت می‌کنند و هم خود هیأت‌ها مکان‌هایی برای دور ریختن زباله تعبیه کرده‌اند. ما خودمان چند سطل زباله در نقاط مختلف اطراف هیأت گذاشته‌ایم و سطل‌های زباله شهرداری هم هست که ممکن است تعدادشان خیلی زیاد نباشد اما به هرحال در هر محدوده‌ای دیده می‌شوند. در این شرایط دیگر بستگی به فرهنگ خود مردم دارد که رعایت کنند. فکر می‌کنم در حال حاضر فرهنگسازی خوبی انجام شده و آنقدر روی این موضوع صحبت شده و مردم شنیده‌اند که خودشان به‌صورت اتوماتیک رعایت می‌کنند. البته که هنوز هم تا رسیدن به آن نقطه‌ای که همه رعایت کنند فاصله داریم اما کم کم به آنجا هم می‌رسیم. من می‌بینم که بچه‌های کوچک هم روی زمین آشغال نمی‌اندازند و این نشان می‌دهد والدین به آموزش فرزندانشان توجه می‌کنند. وقتی بچه‌ای می‌بیند که پدر و مادرش توی سطل زباله آشغال می‌ریزد از آنها یاد می‌گیرد. متأسفانه در این شب‌ها والدینی را هم دیده‌ام که جلوی فرزندانشان روی زمین آشغال می‌ریختند یا لیوان را از دست بچه می‌گرفتند و جلوی چشم او به زمین می‌انداختند و الگوی خوبی برای بچه‌هایشان نبودند. به هرحال آنها هم دیر یا زود یاد می‌گیرند محیط‌ زیست را باید تمیز نگه دارند.»صادق از جمله کسانی است که خودش دست به کار شده تا نقشی هرچند کوچک اما مهم در حفاظت از محیط‌ زیست داشته باشد. «روز عاشورا برای شرکت در مراسم عزاداری به محله قدیمی‌مان رفته بودم. حوالی ظهر دیدم تعداد زیادی بطری‌های کوچک آب روی زمین ریخته شده است. رفتم به اهل هیأت پیشنهاد دادم که خودم بطری‌ها و لیوان‌های یک بار مصرف را از روی زمین جمع کنم. یک نایلون بزرگ گرفتم و مشغول جمع کردن بطری‌های پلاستیکی از روی زمین شدم. چند کیسه بزرگ جمع کردم و بردم داخل سطل زباله شهرداری انداختم. دیدم آنجا خانم مسنی ایستاده و از من پرسید که بطری‌ها را نمی‌خواهم؟ من هم گفتم نه. بعد او بطری‌ها را جمع کرد تا برای فروش ببرد. همانجا یک ماشین ضایعاتی آمد و همه بطری‌های پلاستیکی را یکجا از او خرید و زن خیلی خوشحال شد. رفتم و دوباره مشغول جمع کردن بطری‌ها و لیوان‌های پلاستیکی شدم. جالب است مردمی که می‌دیدند من دارم پلاستیک‌ها را از روی زمین جمع می‌کنند توجهشان جلب می‌شد و بطری‌ها را دیگر روی زمین نمی‌انداختند و می‌آوردند داخل نایلون زباله می‌انداختند و تشکر می‌کردند که دارم زباله‌ها را از روی زمین جمع می‌کنم. انگار خجالت می‌کشیدند آشغال روی زمین بریزند. یکی دو نفر هم کمکم کردند تا زباله‌ها زودتر جمع شود.»


توزیع غذای نذری در ظروف یک بار مصرف که چند سالی است رواج پیدا کرده، امسال هم کماکان انجام شد البته به گفته برخی دست اندرکاران صنف ظروف پلاستیکی، محرم امسال تقاضا برای این ظروف به نسبت سال‌های قبل کمتر شده است که البته دلایل مختلفی دارد. از آن جمله می‌توان به صحبت‌های اخیر احمد فکری، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان ظروف پلاستیکی مشهد اشاره کرد که گفته است: «هرساله در ایامی مانند ماه رمضان یا محرم و صفر تقاضا برای خرید ظروف یکبار مصرف افزایش پیدا می‌کند اما در حال حاضر تقاضا برای این کالا نسبت به سال‌های گذشته کاهش محسوسی پیدا کرده است. این در حالی است که میزان سفارش ظروف یکبار مصرف هیأت‌ها طی سال‌های گذشته در دهه اول ماه محرم و دهه آخر ماه صفر به بالای ۲ الی ۳ هزارسفارش در روز می‌رسید.» این موضوع نشان می‌دهد آگاهی عمومی نسبت به مصرف ظروف یکبار مصرف و آسیب‌های زیست محیطی آن بالا رفته است. گرچه کاهش میزان خرید ظروف یک بار مصرف را می‌توان به دلایل اقتصادی هم ربط داد اما می‌شود امیدوار بود که لزوم استفاده کمتر از این ظروف هم شاید بتواند در آینده دلیل خوبی برای تقاضای کمتر این اقلام باشد. اما سؤال این است که اگر نذور خود را در ظروف یک بار مصرف توزیع نکنیم، چه راهکار دیگری وجود دارد؟ امیررضا میرجعفری، کارشناس بهداشت محیط به این پرسش پاسخ می‌دهد: «یکی از کارهای مهم در این رابطه، حذف آب و نوشیدنی‌های با ظرف پلاستیکی (PET) از سفره‌های نذری است که در این خصوص می‌توان ظروف دیگر غیر از آن را جایگزین کرد. گرچه به دلایل شرایط کرونایی امکان استفاده از ظروف چند بار مصرف برای توزیع نذری خصوصاً بین جمعیت بیرون هیأت وجود ندارد اما در داخل خود هیأت‌ها می‌شود از ظروف چند بار مصرف به شرط رعایت موارد بهداشتی استفاده کرد. همچنین می‌توان سفره‌های پارچه‌ای یا پلاستیکی چند بار مصرف را جایگزین سفره‌های یک بار مصرف کرد  یا غذا را در سینی‌های بزرگ توزیع کرد. در بسیاری از شهرها هم همچنان توزیع غذا در ظروف ملامین یا آلومینیومی رواج دارد که کمک زیادی به حفظ محیط‌ زیست می‌کند. برای توزیع نوشیدنی‌های گرم هم لیوان‌های یک بار مصرف پلاستیکی خیلی برای سلامتی مضر هستند و باید از لیوان‌های شیشه‌ای استفاده کرد و چه اشکالی دارد که کسانی در هیأت‌ها مسئول شست و شوی لیوان‌ها باشند.»
 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ظروف یک بار مصرف یک بار مصرف روی زمین نشان می دهد لیوان ها بطری ها هیأت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۱۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به انواع ظروف برای پخت غذا، گفت: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفی چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

غلامرضا مهشاد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به انواع ظروف مورد استفاده برای پخت غذا اظهار کرد: ظروف با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارند و در این شرایط مساله بروز بیماری‌های مختلف در پی استفاده از برخی از ظروف مطرح است و مردم باید به ایمنی غذا دقت کنند زیرا ممکن است بهترین مواد غذایی و با بیشترین هزینه تهیه و تامین شود اما در فرآیند پخت دچار اشکال شود و غذای مصرفی به نوعی سلامت را به مخاطره بیندازد.

وی افزود: اکنون اطلاعات مردم در زمینه ظروف، قدیمی است و به روز رسانی نشده است؛ به عنوان مثال شاید مردم ندانند که ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند تجمع آهن در بدن یا بیماری هموکروماتوز می‌تواند مشکل‌ساز شود و معمولا برای پخت غذای مبتلایان به این بیماری از ظروف چدنی استفاده نمی‌شود زیرا در صورت استفاده از این ظروف، تجمع آهن در بدن این افراد زیاد می‌شود.

برای انتخاب ظرف پخت غذا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکترهای و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود بنابراین برای تهیه یک ظرف باید به نحوه تمیز کردن آن توجه شود.

مهشاد ادامه داد: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفگیر چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

آنچه باید در مورد پخت غذا با ظروف آلومینیومی بدانید

وی با اشاره به ویژگی‌های ظروف آلومینیومی عنوان کرد: آلومینیوم فلز سبکی است و گرما به سرعت به این ظروف منتقل می‌شود. از طرف دیگر شست‌وشوی این ظروف بسیار آسان است اما مشکلی که این ظروف دارند این است که تجمع رسوبات آلومینیوم در بدن موجب بروز برخی از بیمارهای به ویژه آلزایمر و بروز مشکلات عصبی در کودکان می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: ممکن است بروز برخی از سرطان‌ها نیز به استفاده از این ظروف ارتباط داشته باشد.

وی بیان کرد: بنابراین باید توجه شود در صورت استفاده از ظروف آلومینومی، اگر مواد غذایی اسیدی باشد انتقال آلومینیوم از ظرف به مواد غذایی افزایش می‌یابد و موجب بروز بیماری می‌شود.

مهشاد گفت: در حال حاضر نوعی از ظروف آلومینیوم وارد بازار شده‌اند که زیباتر هستند و راحت‌تر شسته می‌شوند و علاوه بر آن، دارای پوششی هستند که انتقال مواد آلومینیوم به مواد غذایی را کمتر می‌کند بنابراین اگر قرار است برای پخت غذا از ظروف آلومینیومی استفاده شود باید از ظروف آلومینیومی آنودایز شده که بسیار مناسب و مقاوم‌تر هستند استفاده شود.

ظروف استیل، سالم‌ترین نوع برای پخت غذا

وی عنوان کرد: ظرف دیگری که استفاده از آن بسیار رایج است و معمولا یکی از سالم‌ترین ظروف است، ظروف نوع استیل یا فولاد ضدزنگ است که از طریق آلیاژی مرکب از آهن، کروم و نیکل ساخته شده است.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: این ظرف در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. از سوی دیگر معمولا آلیاژ به صورت یکسان گرما را به مواد غذایی می‌رساند و در نتیجه غذایی که در این ظروف تهیه می‌شود خوشمزه‌تر است.

وی افزود: هنوز شواهدی وجود ندارد که بگوییم خرده‌های این فولاد ضد زنگ وارد مواد غذایی می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد. تنها توصیه این است که برای پخت و پزهای طولانی یا در صورت دمای بالا به صورت نامتعارف یا جوشاندن مواد غذایی اسیدی در این ظروف، احتمال افزایش نیکل یا کروم وجود دارد و باید حواس‌مان را جمع کنیم زیرا افرادی که به این مواد حساسیت دارند ممکن است آلرژی‌شان تشدید شود.

شرط استفاده از ظروف سرامیکی برای داشتن غذای سالم

مهشاد بیان کرد: ظروف دیگری که بسیار در بازار رایج‌اند و جوان‌پسند هستند، ظروف سرامیکی هستند. بسیاری می‌گویند سرامیک یکی از سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز است و با سایر ظروف مانند تفلون مقایسه می‌شود.

وی افزود: ظروف سرامیکی در دمای بالا ضرری ندارند. البته باید توجه شود ظروف سرامیکی کاملا سرامیک نیستند و از فلز ساخته شده‌اند و با ماده‌ای مانند پایه سرامیکی پوشانده شده‌اند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: معمولا این ظروف بسیار مناسب هستند اما توصیه می‌شود افرادی که از این ظروف استفاده می‌کنند ظرف را با دست بشویند.

استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

مهشاد ادامه داد: ظروف دیگری که در بازار زیاد هستند و استقبال خوبی از آن‌ها شده ظروف چدنی هستند؛ این ظروف دوام زیادی دارند و از آهن ساخته شده‌اند اما استفاده از این ظروف برای افراد کم خون انتخاب مناسبی است و جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز هستند. مواد غذایی دارای بافت سخت مانند گوشت، در این ظروف بسیار خوب پخته می‌شوند و نسبت به حرارت‌های بالا مقاوم هستند.

وی افزود: با این حال استفاده از این ظروف برای کسانی که دچار بیماری هموکروماتوز هستند به علت تجمع آهن در بدن‌شان مشکل‌ساز می‌شود و این افراد نباید از این ظروف استفاده کنند.

استفاده بیش از حد از ظروف مسی چه خطری دارد؟

وی عنوان کرد: مردم به سمت پخت و پز با استفاده از ظروف مسی نیز رفته‌اند؛ این ظروف به راحتی حرارت را به مواد غذایی انتقال می‌دهند و کیفیت غذا با استفاده از این ظروف بالا می‌رود اما باید توجه شود این ظروف کاملا از مس ساخته نشده‌اند و با فلز ساخته و تنها روکش مس دارند.

مهشاد افزود: اگر بیش از اندازه از ظروف مسی استفاده شود موجب تجمع مس در کبد می‌شود در نتیجه در آینده این موضوع برای فرد مشکل‌ساز می‌شود بنابراین روی این مس روکشی از نیکل زده می‌شود و باید حواس‌مان باشد اگر این ظروف روکش قلع یا نیکل دارند، زیاد ساییده نشوند تا این پوشش از بین نرود و موجب آزاد شدن بیش از حد مس در غذا و تجمع آن در بدن نشود زیرا در صورت وقوع این اتفاق مشکلات زیادی برای افراد ایجاد می‌شود.

ظروف تفلون، برای سلامتی مناسب نیستند

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ظروف دیگر مورد استفاده، ظروف تفلون هستند. شست‌وشوی این ظروف بسیار راحت است و روغن کمی استفاده می‌کنند بنابراین این ظروف بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند اما این ظروف برای سلامتی مناسب نیستند.

وی ادامه داد: تفلون ماده شیمیایی مضری است که موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها می‌شود و با آسیب‌های بیماری ریوی نیز ارتباط دارد.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: اگر یک ظرف تفلون را بدون روغن روی گاز قرار دهیم بوی خاصی می‌دهد که موجب بروز سرفه و برخی مشکلات برای افراد دچار بیماری تنفسی می‌شود.

مهشاد عنوان کرد: فرمول ساخت ظروف تفلون در سال ۲۰۱۳ مقداری تغییر کرد و بهتر شد اما باز هم داغ کردن بیش از حد این ظروف بسیار خطرناک است و نمی‌توانیم آن‌ها را جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز حساب کنیم.

ظروف نوستالژیکی که استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود

وی افزود: ظروف دیگر مورد استفاده برای پخت و پز ظروف سفالی و سنگی هستند که استفاده از این ظروف حالت نوستالژیک دارد. باید توجه شود معمولا لعابی که روی ظروف سفالی ایجاد می‌شود غیر استاندارد است و موجب می‌شود مقدار زیادی کاتیون که یک ماده خطرناک و سرطان‌زا است در فرآیند پخت وارد مواد غذایی شود.

مهشاد ادامه داد: بیشتر رنگ‌هایی که در ظروف سفالی استفاده می‌شود مناسب نیستند بنابراین استفاده از این ظروف زیاد توصیه نمی‌شود.

خوب و بد ظروف شیشه‌ای

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: یکی از بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف شیشه‌ای هستند. این ظروف تحمل دمای بسیار بالا را دارند اما باید توجه شود کمتر از ظروف شیشه‌ای رنگی استفاده شود یا اصلا استفاده نشود زیرا حرارت بالا موجب می‌شود یک سری یون‌ها و فلزات سنگین از این ظروف رنگی آزاد و وارد غذا شود.

وی افزود: باید حواس‌مان باشد که ضربه‌ای وارد نشده باشد و این ظروف لب پریدگی نداشته باشند یا از دمای خیلی داغ وارد دمای خنک نشوند.

توصیه‌هایی برای تهیه غذای سالم

مهشاد گفت: توصیه می‌شود هرگز برای آشپزی از کفگیرهای فلزی استفاده نشود زیرا استفاده از این ابزار موجب خراشیدگی ظرف و به خطر افتادن سلامت غذا می‌شود.

وی گفت: همچنین زمانی که غذایی در ظرف فلزی پخت می‌شود باید به ظرف شیشه‌ای یا ظرف دیگری منتقل شود و زیاد در ظرفی که پخته شده نگهداری نشود. ظروف نچسب یا تفلون و آلومینیوم حتی اگر سالم باشند باید بعد از دو سه سال استفاده عوض شوند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول توصیه کرد: بهتر است بعد از پخت مواد غذایی به ویژه در ظروف شیشه‌ای یا سنگی، در ظروف فلزی نگهداری نشوند مگر اینکه جنس ظرف شیشه‌ای یا سنگی باشد.

بهترین ظروف برای پخت غذا

وی عنوان کرد: در مجموع بهترین ظروف مورد استفاده برای پخت مواد غذایی، ظروف استیل هستند و در مرحله بعد ظروف شیشه‌ای قرار دارند؛ استاندارد ظروف شیشه‌ای بسیار خوب است اما نمی‌توان هر جایی از این نوع ظروف استفاده کرد و مراقبت‌های خاصی نیاز دارند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899535

دیگر خبرها

  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • نحوه درست کردن لیوان‌های سرامیکی + فیلم
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی + مواد لازم و نکات کلیدی آموزشی
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک