Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: بارندگی‌های اخیر موجب افزایش متوسط بارش کشوری به میزان حدود ۱۵ میلی‌متر شده است.

به گزارش ایران اکونومیست، «فیروز قاسم‌زاده» با بیان این‌که بیشترین بارش‌های سامانه بارشی اخیر در استان‌های سیستان و بلوچستان، گیلان، فارس، هرمزگان، مازندران، یزد، بوشهر، کرمان، تهران و البرز بوده، گفت: بر اساس آمار ایستگاه‌های وزارت نیرو، بارندگی‌های اخیر، متوسط بارش کشوری را 15 میلی‌متر بهبود بخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم‌زاده افزود: میزان حجم آب تولیدی در بارش‌های اخیر که به صورت رواناب سطحی یا نفوذ به منابع آ‌ب زیرزمینی تخمین زده می‌شود، حدود 7.5 میلیارد متر مکعب است.

وی ادامه داد: از این میزان، بر اساس بارشی که در حوضه آبریز سدهای کشور رخ داده، حجم آب ورودی به مخازن سدهای مهم تاکنون حدود 350 میلیون متر مکعب ثبت شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به ورود 220 میلیون مترمکعب آب به حوضچه‌های تغذیه مصنوعی و 400 میلیون مترمکعب رواناب به تالاب‌ها افزود: پیش‌بینی می‌شود بخشی از رواناب‌ها در جنوب کشور به سمت دریا روانه شود و بخشی نیز در قالب نفوذ در زمین، طی ماه‌های آتی به آبخوان‌های کشور وارد خواهد شد.

آورد 350 میلیون مترمکعبی بارش‌ها به مخازن سدها

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: حجم ورودی خالص ناشی از سامانه بارشی اخیر در مخازن سدها، حدود 350 میلیون مترمکعب بوده که بیشترین تاثیر را در افزایش ورودی به سدهای استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان داشته است.

قاسم‌زاده ادامه داد: هم‌اکنون میزان کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور معادل 22.62 میلیارد مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته حدود 2 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی گفت: بر این اساس، در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین 65 میلیون مترمکعب، سد زیردان 54 میلیون متر مکعب و سد ماشکید علیا 22 میلیون مترمکعب ورودی داشته‌اند. در استان هرمزگان سد جگین، 72.5 میلیون مترمکعب، سد استقلال 14 میلیون مترمکعب و سد شمیل و نیان 12 میلیون مترمکعب افزایش حجم آب ورودی داشته‌اند.

قاسم زاده ادامه داد: در استان کرمان سد جیرفت 20.6 میلیون مترمکعب، سد تنگوییه 1.6 میلیون مترمکعب و سد زاینده رود در استان اصفهان 11.1 میلیون مترمکعب به حجم آب مخازن افزوده شده است.

به گفته سخنگوی صنعت آب کشور، سدهای استان خوزستان در حوضه آبریز کارون بزرگ نیز در مجموع حدود 40 میلیون مترمکعب ورودی داشته‌اند.
 
ورود 14 میلیون مترمکعب آب به سدهای تهران

قاسم‌زاده به ورود 14 میلیون مترمکعب آب به سدهای استان تهران اشاره کرد و گفت: سد ماملو با 6.5 میلیون مترمکعب بیشترین میزان دریافت آب را داشته است و سدهای لار، طالقان، لتیان و امیرکبیر نیز به ترتب 3، 2.4، 1.6 و 0.5 میلیون مترمکعب افزایش ورودی را ثبت کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سخنگوی صنعت آب کشور میلیون مترمکعب میلیون متر قاسم زاده حجم آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حمید سلامتی گفت : بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردین ماه سال جاری بود.

وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرح‌های آبخیزداری در مناطق اولویت‌دار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارش‌ها و کنترل و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه داشت.

به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در 30 آبان با هفت میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با چهار میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دی ماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ متر مکعب ثبت شده است.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌ سال‌های اخیر، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.

دیگر خبرها

  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد
  • پاکسازی ورودی شهر سراب به مناسبت هفته زمین پاک
  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند