Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ما در حوزه زیست فضا بحث توسعه آزمایشگاه‌های زیر مداری را به طور جدی دنبال می‌کنیم تا بتوانیم مطالعات زیستی را در سطح فضایی انجام دهیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ طی روز‌های اخیر خبر رسید که ماهواره خیام توسط ماهواره بر سایوز روسیه در قزاقستان به فضا پرتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهواره‌ای که به عقیده بسیاری از کارشناسان، می‌تواند در حوزه‌های مختلفی همچون مدیریت منابع و معادن کشور کمک شایانی کند. این درحالی است که ایران سال هاست سیاست‌هایی را برای حضور خود در فضا پیش گرفته است که اولین تجربه‌های آن را می‌توان با پرتاب ماهواره امید یادآوری کرد.
کشور ما فعایت‌های تحقیقاتی و عملی زیادی نیز در حوزه زیست فضا داشته است، به طوری که در بهمن ماه سال ۱۳۹۱، میمونی با نام آفتاب، توسط کاوشگر پیشگام به فضا فرستاده شد و با موفقیت به زمین برگشت. در آن روزها، بعد از این اتفاق موفقیت آمیز، رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در آن سال‌ها گفته بود که تلاش می‌کنیم تا حضور اولین ایرانی در فضا تا ۸ سال دیگر محقق می‌شود.

برنامه ۱۰ ساله در فضا داریم
حالا بعد از ۸ سال این اتفاق نیفتاد و خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو پیگیر این مسأله از حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران شده است. سالاریه در گفتگوی اختصاصی خود با خبرگزاری دانشجو گفت: این مسأله درحال پیگیری است و ما در صنعت فضایی برنامه ۱۰ ساله داریم. صنعت فضایی ابعاد مختلفی دارد و یکی از ابعادش بحث زیست فضا است.
وی ادامه داد: حالا بعضا، چون کمتر صحبت می‌شود که ما کمتر در مورد زیست فضا صحبت می‌کنیم و این برداشت به طور اتوماتیک در ذهن مردم می‌آید که چرا پرتاب موجود زنده انجام نمی‌شود. باید بگویم که ما یک برنامه علمی کاملا مشخصی در کشور دنبال می‌کنیم و بحث زیست فضا را پیگیری می‌کنیم، منتهی این‌ها هر کدام شان در یک جایگاهی در یک اولویت خاص خودشان قرار گرفتند و یک چارچوب اجرایی خاص خودش را دارد.

توسعه آزمایشگاه‌های زیر مداری را به طور جدی دنبال می‌کنیم
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: ما در حوزه زیست فضا بحث توسعه آزمایشگاه‌های زیر مداری را به طور جدی دنبال می‌کنیم که بتوانیم مطالعات زیستی را در سطح فضایی انجام دهیم. بحث موجود زنده یک سعی و خطا و یک تلاشی بود که انجام شد و بالاخره یک تلاش اولیه‌ای بود که مطمئن شویم این پتانسیل در بین ما موجود است.
سالاریه در پایان سخنانش اظهار داشت: این کار انجام شد و الان رویکرد ما این است تا علمی‌تر به قضیه نگاه کنیم و صرف اینکه بگوییم ما یک موجود زنده را در فضا قرار دادیم نباشد، بلکه روی یک برنامه مشخصی حرکت کنیم. اگر من راجع به زیست فضا صحبت می‌کنم، درواقع در حوزه بیولوژی فضایی در اثر فضا و تشعشات فضایی و ... صحبت می‌کنم و این موضوعات کاملا علمی و گام به گام است. روی این حوزه برنامه داریم و پیگیری می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران سالاریه فضا دنبال می کنیم زیست فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۶۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، رسانه‌های دولتی چین پس از دست دادن نسبی نیرو در ایستگاه فضایی تیانگونگ، اعلام کردند، این ایستگاه در اثر برخورد زباله‌های فضایی آسیب دیده و میزان تاثیرپذیری آن در اثر زباله‌های فضایی به مرور افزایش می‌یابد.

فضانوردان ماموریت شنژو۱۷ زمستان امسال دو راهپیمایی فضایی در خارج از ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام دادند که آخرین آنها در یکم مارس بود. در آن زمان، رسانه‌های چینی نوشتند که پس از آسیب پنل‌های خورشیدی منبع تغذیه آن آسیب دیده است.

آژانس فضایی سرنشین دار چین نیز روز گذشته با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی گزارش داد پیاده‌روی‌های فضایی موفقیت آمیز بودند و آژانس قصد دارد در آینده اقدامات بیشتری برای محافظت از ایستگاه در برابر زباله‌های فضایی در مدار انجام دهد.

رسانه ملی چین مشخص نکرده که این زباله‌ها ناشی از برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها یا فعالیت‌های انسانی در فضا هستند. هر دو نوع زباله، تهدیدی برای تیانگونگ و همچنین ایستگاه فضایی بین‌المللی به شمار می‌روند و می‌توانند فعالیت‌های تحقیقاتی فضانوردان را مختل کنند.

فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (نوراد) (North American Aerospace Defense Command)، به تازگی گزارش داده که بیش از ۴۳ هزار جرم فضایی را تاکنون رصد کرده که بیش از ۷ و ۵۰۰ مورد آن مربوط به ماهواره‌های اینترنتی استارلینک می‌شوند.

این حادثه یک نشانه دیگر از مخاطراتی است که در مسائل فضایی وجود دارد. برخورد‌های فضایی یکی از مشکلات شایع فضاپیما‌ها و ایستگاه‌های فضایی است و می‌تواند به آسیب‌های جدی و حتی نابودی ابزار‌های فضایی منجر شود.

ایستگاه فضایی تیانگونگ یک پروژه بزرگ و حیاتی برای چین است که برای تحقیقات علمی و فناوری فضایی استفاده می‌شود و آسیب این ایستگاه ممکن است به توقف تحقیقات و ماموریت‌های آن منجر شود و برنامه‌های فضایی چین را تحت تأثیر قرار دهد.

با توجه به شیوع آسیب‌های فضایی، این حادثه یک بار دیگر تاکید کرد که لازم است برای حفاظت از ایستگاه‌های فضایی و فضاپیما‌ها اقدامات احتیاطی بیشتری انجام شود که شامل توسعه تکنولوژی‌های مبارزه با آسیب‌های فضایی، نظارت دقیق‌تر بر شیوع زباله‌ها در فضا و همچنین همکاری بین کشور‌ها برای حفاظت از فضای مشترک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • النصر و رونالدو به دنبال شکست طلسم ۳۴ ساله
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است