Web Analytics Made Easy - Statcounter

انواع گونه آب‌سنگ در خلیج فارس وجود دارد که آلودگی‌های نفتی آنها را در معرض خطر و نابودی قرار داده است.

استان بوشهر دارای طولانی‌ترین مرز دریایی و ساحلی با خلیج‌فارس دارد که حفاظت از محیط زیست دریایی یکی از رسالت‌های وزارت نفت، بنادر و دریانوردی، سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت‌ها و صنایع کشتیرانی جلوگیری و مقابله با آلودگی زیست محیطی از جمله نفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیج فارس از تنوع زیستی بالایی برخوردار و از نظر تنوع زیستی جزو مناطق کم نظیر و پر تنوع معرفی شده است.

حفظ محیط زیست خلیج فارس از برنامه‌های اصلی سازمان محیط زیست

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر مهمترین عوامل آلودگی محیط‌زیست دریایی، مخازن و سکوهای نفتی، عبور و مرور انواع شناور و تخلیه مواد آلاینده و انواع مواد شیمیایی خطرناک به خلیج‌فارس است و کاهش تنوع زیستی، مرگ و میر آبزیان ، مهاجرت آنان به خارج از منطقه از جمله آثار آلودگی‌ها محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به آلودگی سواحل جنوب استان به لکه‌های نفتی اظهار داشت: این لکه‌های نفتی سواحل بنک، دیر، کنگان، عسلویه، نایبند در استان بوشهر و کیش در استان هرمزگان آلوده کرده است.

فرهاد قلی‌نژاد با بیان اینکه این آلودگی‌های نفتی خسارت جبران‌ناپذیری به محیط زیست دریایی وارد می‌کند تصریح کرد: بررسی خسارت‌ها در دستور کار قرار دارد ولی اکنون تمرکز بر روی پاکسازی لکه‌های نفتی است که به سبب پراکندگی گلوله‌های نفتی به‌صورت ابتدایی با دست جمع‌آوری می‌شود.

وی منشا آلودگی یاد شده را به احتمال قوی سکوهای نفتی در خلیج‌فارس دانست و بیان کرد: بررسی‌های ماهواره‌ای و میدانی نشان می‌دهد آلودگی ناشی از نفتکش‌ها نبوده ولی به احتمال قوی از سکوهای نفتی مستقر در خلیج‌فارس است که متولی آن وزارت نفت است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با قدردانی از همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در جمع‌آوری لکه‌های نفتی در سواحل بنک، دیر، عسلویه و کنگان گفت: اکنون پاکسازی به‌صورت دستی با تلاش کارکنان حفاظت محیط زیست کنگان، عسلویه، دیر و همکاری منطقه ویژه پارس جنوبی، شهرداری‌های مناطق جنوبی استان بوشهر و سازمان‌های مردم نهاد در حال انجام است.

قلی‌نژاد وزارت نفت را مسئول این آلودگی و جمع‌آوری آن دانست و افزود: با ابزار ابتدایی و دستی جمع‌آوری آلودگی نفتی در ساحل بسیار مشکل است و نیاز به دستگاه‌ها و تجهیزات تخصصی دارد.

وی اضافه کرد: چرا وزارت نفت دستگاه تخصصی جمع‌آوری لکه‌های نفتی در خلیج‌فارس ندارد تا سریع‌تر این آلودگی‌ها برطرف شود.

خسارت زیست محیطی سواحل به سبب گلوله‌های نفتی برآورد می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از پیگیری جبران خسارت آلودگی سواحل استان خبر داد و تصریح کرد: خسارت زیست محیطی سواحل به سبب گلوله‌های نفتی برآورد می‌شود و دستگاه آلوده‌کننده باید پاسخگو باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان نیز با اشاره به آلودگی نفتی در سواحل بنک، کنگان و سایت منطقه پارس جنوبی خاطر نشان کرد: اکنون پاکسازی سواحل کنگان با همکاری پارس جنوبی، شهرداری، سمن‌ها، بنادر و دریانوردی استان بوشهر و محیط بانان ادامه دارد ولی شرایط گرما سبب شده گلوله‌های نفتی در ساحل جذب ماسه و صخره‌ها شود و قدری با مشکل جمع‌آوری می‌شود.

آلودگی نفتی در سواحل 20 کیلومتری کنگان

احمد آذریار با بیان اینکه آلودگی نفتی در سواحل 20 کیلومتری کنگان قابل مشاهده است تصریح کرد: لکه‌های نفتی در خورهای دریایی بیشتر وجود دارد که امکان جمع‌آوری آنها به‌صورت ابتدایی مشکل است.

وی با بیان اینکه شدت گرما اندازه گلوله‌های نفتی را کوچک کرده است گفت: شدت گرما امکان حضور مستمر در ساحل دریا برای جمع‌آوری گلوله‌های نفتی از فعالان در این عرصه سلب کرده است.

لکه‌های نفتی سواحل عسلویه را آلوده کرد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه نیز با اشاره به آلودگی نفتی از ساحل عسلویه تا سواحل استان هرمزگان خاطر نشان کرد: اکنون سواحل ماسه‌ای کنگان، جنگل‌های حرا، بنود، پارک ملی دریایی نایبند و صخره‌های دریایی آلوده به لکه‌های نفتی است.

مصطفی موذنی از پاکسازی آلودگی‌های نفتی با مشارکت تیم‌های تخصصی خبر داد و بیان کرد: قرار است تیم ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر امروز به سواحل عسلویه اعزام شوند.

وی با بیان اینکه گلوله‌های نفتی آلوده در سواحل به سبب شدت گرما به قطره‌ای تبدیل شده تصریح کرد: با توجه به افزایش دمای هوا لکه‌های نفتی به صورت پراکنده و قطره‌ای در سواحل عسلویه مشاهده می‌شود که پاکسازی آنها به سختی امکان‌پذیر است.

وی اضافه کرد: اکنون محیط‌بانان با همکاری کارکنان شهرداری برای جمع‌آوری در حال فعالیت هستند ولی پراکندگی آنقدر گسترده است که نیاز به دستگاه و تجهیزات ویژه پیشرفته دارد.

بیشتر بخوانید:

ساحل زیبای «جنوای» ایران با نفت یکی شد لکه های نفتی، ساحل بوشهر را آلوده کرد

47231

کد خبر 1661122

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نفت آلودگی آب خلیج فارس استان بوشهر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گلوله های نفتی آلودگی نفتی نفتی در سواحل لکه های نفتی خلیج فارس وزارت نفت آلودگی ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۶۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی تأکید کرد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و تمامی اطراف زباله‌گاه‌ها و اطراف مجتمع‌های بین‌راهی با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده‌های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان‌ها تولید می‌شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله‌های شهری و روستایی، زباله‌ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و ... تقسیم می‌شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می‌آید پسماندهای عمومی و کیسه‌های پلاستیکی هستند که توسط انسان‌ها در طبیعت رهاسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می‌شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله‌های پلاستیکی است اشاره می‌کند.

رضانژاد افزود: متأسفانه پلاستیک‌ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان‌ها رها شده‌اند.

وی ادامه داد: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و اطراف زباله‌گاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی ازجمله مکان‌هایی هستند که با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع‌های بین‌راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله‌های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع‌های بین‌راهی توقف می‌کنند زباله‌هایی را در طبیعت رهاسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله‌های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع‌ها نیز ممکن است خیلی به پاک‌سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع‌های بین‌راهی و کنار جاده‌ها مملو از زباله‌های پلاستیکی باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان تأکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسئولان این مجتمع‌های بین‌راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع‌ها سود می‌برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک‌سازی کرده و برای این پاک‌سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارائه آموزش‌های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله‌ها و کاهش مصرف زباله‌های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می‌کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی‌شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله‌های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله‌های پلاستیکی اطراف زباله‌گاه‌های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی‌شود، از سویی چون زباله‌ها به صورت سنتی دفع می‌شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی‌رغم پاک‌سازی توسط شهرداری و دهیاری‌ها، شاهد حجم زیادی از زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه‌ها هستیم.

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله‌ها از مبدأ گرفته شود، اما متأسفانه بازیافت و تفکیک در مبدأ در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می‌شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله‌ها، به خصوص زباله‌های پلاستیکی توسط ماشین‌های مخصوص به زباله‌گاه حمل می‌شوند چون در آنجا پوشش‌دهی لازم انجام نمی‌شود با باد به اطراف پراکنده می‌شوند، می‌طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدأ اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست این تفکیک زباله می‌تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تأکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ، مدیریت این پسماندها و پوشش‌دهی مناسب در زباله‌گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران‌ در شهرهای کوچک به پوشش‌دهی مناسب و سریع‌تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله‌گاه کمتر شده همچنین فنس‌کشی اطراف زباله‌گاه و محصور کردن آن هم می‌تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه مؤثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله‌های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط‌زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب‌های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه‌های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی‌الامکان کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط‌زیست داریم سعی کنیم خوراکی‌ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه‌های پارچه‌ای قرار دهیم تا هم به محیط‌زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال‌های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدأ بوده و به همین منظور کلاس‌های متعددی برای نیمی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می‌دهند و از محل فروش این زباله‌ها در راستای کمک به آموزش دانش‌آموزان هزینه می‌کنند، همچنین با پایش‌های مکرری که از زباله‌گاه‌های شهری و روستایی و مجتمع‌های بین‌راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی‌های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری‌ها، نظارت و پیگیری‌های بیشتر محیط‌زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند را می‌طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع‌آوری به موقع زباله‌ها و کاهش تولید زباله احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد