Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@23:47:30 GMT

قانون نظام مهندسی بعد از 27 سال تصویب شد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۷۶۴۴

قانون نظام مهندسی بعد از 27 سال تصویب شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اقبال شاکری نماینده مجلس امروز در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی، گفت: یکی از مهمترین مسائل نهضت ملی مسکن روش تأمین مالی آن است بگونه‌ای که تونل زیردریایی بین فرانسه و آلمان مهمترین ویژگی که داشت تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بود،‌در بخش مسکن هم مهمترین روش تأمین مالی و بیمه و تضمین کیفیت ساخت و ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکری همچنین گفت:‌ یکی از مهمترین موانع برای ساخت 4 میلیون مسکن شبکه بانکی است که این 4 میلیون مسکن فقط مربوط به وزارت راه و شهرسازی نیست و کل دولت باید کمک کند تا مشکلات سر راه احداث 4 میلیون مسکن حل شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: آورده مردم در نهضت ملی مسکن باید به تدریج و حداکثر 200 میلیون تومان باشد و اقساط وام طرح ملی مسکن هم نباید بیش از 2، 3 میلیون تومان باشد. بانک‌ها باید به تعهدات خود در اینکه 20 درصد تسهیلات را به مسکن اختصاص دهند عمل کنند.

این نماینده مجلس گفت:‌ هم دولت، مجلس و شورای شهر باید کمک کنند و مسؤولیت نهضت ملی مسکن فقط بر عهده دو وزارتخانه راه و شهرسازی و تعاون نیست و این وظیفه همه است که در این طرح بزرگ مشارکت کنند.

وی این را هم گفت: جهش مسکن از 600 هزار واحد مسکونی به 4 میلیون یک رکورد بی‌نظیر به شمار می‌رود و مهمترین مشکل آن تأمین مالی است که باید حل شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین گفت: لایحه مشارکت عمومی ـ خصوصی در کمیسیون عمران تمام شده و ظرف دو سه هفته آینده به صحن مجلس می‌رود. بر اساس این لایحه باید برای سازندگان مسکن تسهیل‌گری انجام شود همچنین قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان که در مجلس تصویب شده است و بر اساس این قانون شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید کالا و خدمات خود از قانون مناقصه مستثنی می‌شوند و دستگاه‌های اجرایی می‌توانند کالاها و خدمات دانش‌بنیان را بدون تشریفات مناقصه خریداری کنند.

وی همچنین گفت:‌ نظر کمیسیون عمران این است که تکلیف وزارت راه و شهرسازی باید مشخص و این دو وزارتخانه از هم تفکیک شوند که تبدیل به دو وزارت راه و عمران و وزارت حمل و نقل شوند. عده‌ای می‌گویند دولت ممکن است بزرگ شود اولاً که اجزای آن تغییر پیدا نمی‌کنند و همچنین اگر تفکیک وزارتخانه‌ها به نفع مردم باشد 100 درصد باید انجام شود.

این نماینده مجلس گفت:‌وزارت راه تا حد ممکن باید از تصدی‌گری خودداری کند و کارها را به مردم واگذار کند.برای طرح ملی مسکن آورده مردم در حد 100 تا 200 میلیون تومان آن هم به تدریج باشد. اگر مردم آورده نقدی نداشته باشند مثلا مبالغ ودیعه مسکن متقاضی پذیرفته شود که ظرف یکی دو سال وصول خواهد شد.

شاکری این را هم گفت: صندوق ملی مسکن به جز رقم اندکی منابع ندارد و از دولت و معاون اول رئیس‌جمهور تقاضا داریم ردیف‌های بودجه‌ای که برای صندوق ملی مسکن در نظر گرفته شده است را اختصاص دهند وگرنه طرح نهضت ملی مسکن موفق نخواهد شد.

در این مراسم رضا تقی‌پور نماینده دیگر مجلس و عضو کمیسیون صنعت نیز گفت:‌ برای ساخت مصالح ساختمانی و شیرآلات باید صنعتی‌سازی در پیش گرفته شود و مدل انبوه‌سازی قطعات ساختمان مانند انبوه‌سازی قطعات خودرو دنبال شود.

تقی‌پور گفت:‌ برای ساخت 4 میلیون مسکن نیاز به اصلاح رویکرد تولید مسکن داریم که باید به روش صنعتی انجام شود و کارگروه‌های  مسکن در دولت و مجلس به مسأله صنعتی‌سازی ساختمان و قطعات مورد نیاز باید توجه کنند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: ساخت 4 میلیون مسکن ظرف 4 سال در دنیا بی‌سابقه است و ما چاره‌ای جز صنعتی سازی نداریم و باید مسائل ساخت مسکن را در نظر بگیریم وگرنه تأمین 4 میلیون مسکن نیاز به 4 میلیون میلیارد تومان دارد که این رقم عددی نیست که با اقتصاد کنونی کشور بتوانیم تهیه کنیم.

تقی‌پور گفت:‌علم مهندسی مالی می‌گوید باید تأمین مالی 4 میلیون مسکن با کمک بانک‌ها، بازار سرمایه و حتی منابع خارجی تأ»ین شود.

در این مراسم احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: چاره‌ای نداریم جز به سمت صنعتی‌سازی پیش برویم و صنعت ساختمان می‌تواند چرخ اشتغال کشور را به حرکت درآورد.

وی همچنین گفت: برای شرکت‌های دانش‌بنیان در کمیسیون آموزش و تحقیقات قانونی تصویب شد که می‌تواند شرکت‌های دانش‌بنیان را فعال کند و تحول ایجاد کند و تصویب چنین قانونی در 40 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

به گفته وی، در ساخت مسکن باید از شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعتی‌سازی ساختمان استفاده کنیم.

همچنین احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان گفت:‌ صنعت ساختمان چندین هزار شغل را می‌تواند به حرکت درآورد از منابع انسانی تا معدن را می‌تواند فعال کند. بانک‌ها باید به کمک نهضت ملی مسکن بیایند.

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: مجلس یازدهم چند قانون خوب از جمله تسهیل فضای کسب و کار و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کرد.

به گفته امیرآبادی فراهانی، قانون جهش مسکن که دولت را مکلف می‌کند سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود دولت هم اهتمام ویژه‌ای دارد باید از فعالان بخش مسکن استفاده کند الان در بخش مسکن مهر مشکلات چندانی نداریم و دولت در سال جاری باید یک میلیون مسکن تحویل دهد و این نیاز به همکاری بانک‌ها، بازار سرمایه و سایر بخش‌ها دارد.

وی همچنین گفت: ساخت 4میلیون مسکن طی 4 سال یک تکلیف قانونی است و صنعت ساختمان موتور محرک سایر صنایع کشور است باید هم در تولید هم در صنعتی‌سازی باید توجه کنیم.

وی گفت:‌ مجلس امسال بر اساس قانون مالیات بر شرکت‌های تولیدی و صنعت ساختمان را 5 درصد کاهش داد که بخش عمده این تولید مربوط به صنعت ساختمان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قانون نهضت کمیسیون عمران مجلس شرکت های دانش بنیان کمیسیون عمران نهضت ملی مسکن صنعت ساختمان عضو کمیسیون میلیون مسکن تأمین مالی همچنین گفت صنعتی سازی وزارت راه مجلس گفت بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان

به گزارش «تابناک» به نقل از یورو نیوز، فون در لاین در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: من با نگرانی شدید اوضاع گرجستان را دنبال و خشونت در خیابان‌های تفلیس را محکوم می‌کنم.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ادامه داد: مردم گرجستان خواهان یک آینده اروپایی برای کشورشان هستند.

وی با بیان اینکه اعتراضات روز چهارشنبه مردم گرجستان در واکنش به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان این کشور صورت گرفته است، افزود: آنها نگرانند که از این قانون برای محدود کردن آزادی مطبوعات در گرجستان استفاده شود.

همچنین جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز خشونت علیه معترضان گرجستانی را به شدت محکوم کرد.

بورل در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: من خشونت علیه معترضان را به شدت محکوم می‌کنم و از مقام‌های گرجستان می‌خواهم که حق تجمع مسالمت‌آمیز را تضمین کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: استفاده از زور برای سرکوب معترضان غیرقابل قبول است.

بورل پیشتر نیز هشدار داده بود که این لایحه در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون، ممکن است شانس پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا را از بین ببرد.

به نوشته یورو نیوز، هزاران نفر از مردم گرجستان روز سه‌شنبه در حالی که پارلمان این کشور در مورد تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» بحث می‌کرد، به خیابان‌های تفلیس پایتخت گرجستان آمدند.

پلیس ضد شورش گرجستان با استفاده از گلوله‌های لاستیکی، گاز اشک آور، نارنجک‌های شوکر و ماشین‌های آب پاش، معترضانی را که پرچم‌های این کشور و اتحادیه اروپا را در دست داشتند، متفرق و چندین نفر از آنان را دستگیر کرد.

اعتراض مردم گرجستان به تصویب این لایحه در روز چهارشنبه هم ادامه داشت ولی پارلمان این کشور بدون توجه به اعتراضات، این لایحه را در روز چهارشنبه تصویب و آن را به قانون تبدیل کرد.

این لایحه جنجالی، سال گذشته با نام «عامل نفوذ خارجی» پیشنهاد شده بود و در ادامه به «شفافیت نفوذ خارجی» تغییر نام یافت.

معترضان این لایحه را بازتابی از یک قانون مشابه روسی می‌دانند و در تظاهرات خود شعار می‌دادند: نه به قانون روسی.

این قانون، رسانه‌ها و سازمان‌های غیرتجاری را ملزم می‌کند در صورتی که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، به عنوان نهادهای تحت نفوذ خارجی ثبت نام کنند.

«عامل خارجی» یک اصلاح مربوط به اتحاد جماهیر شوروی سابق است و چنین افرادی خائن یا دشمن کشور شناخته می‌شوند.

معترضان می‌گویند که این لایحه تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور گرجستان نیز در شبکه‌های اجتماعی از واکنش پلیس به تظاهرات‌های روز سه‌شنبه و چهارشنبه معترضان انتقاد کرد.

وی خشونت پلیس را کاملاً غیرقابل توجیه، تحریک کننده و نامتناسب توصیف کرد.

زورابیشویلی پیشتر متعهد شده بود که در صورت تصویب این لایحه در پارلمان گرجستان، آن را وتو خواهد کرد.

همه این اعتراض‌ها و محکومیت‌ها در حالی انجام می‌شود که حامیان این قانون در گرجستان معتقدند که تصویب آن برای تضمین حاکمیت ملی گرجستان ضروری بود.

دیگر خبرها

  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • یک بام و دو هوای آزادی بیان در غرب
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان