Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@18:00:56 GMT

رازهای سقوط کابل از زبان فرمانده ارشد آمریکایی

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۸۵۰۰

رازهای سقوط کابل از زبان فرمانده ارشد آمریکایی

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده سابق تروریست‌های سنتکام در آستانه سالگرد تسلط طالبان بر افغانستان توضیحاتی در خصوص عوامل سقوط کابل ارائه کرد. 

این نظامی بازنشسته آمریکایی در گفت‌وگو با نشریه پولیتیکو افزوده است که وی مخالف خروج کامل نیروهای خارجی بوده و اعتقاد داشته که آمریکا باید با حضور اندک نظامیان خارجی به نیروهای افغانستان برای دفاع از این کشور کمک کند، پیشنهادی که مورد مخالف واشنگتن قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرده است: «در آخرین ارزیابی رسمی اطلاعاتی که در ۸ آگوست به کاخ سفید گفتم به نظر من کابل سقوط خواهد کرد. فکر نمی‌کردم در آن آخر هفته سقوط کند. من فکر کردم ممکن است کمی بیشتر طول بکشد، ۳۰ روز یا بیشتر. اما احساس کردم کابل در کوتاه مدت محاصره خواهد شد.»

این ژنرال بلندپایه ارتش آمریکا درباره عملیات تخلیه گفت:  روز پنجشنبه یا جمعه، در حین پرواز برای گفتگو با طالبان به من اطلاع داده شده که بخشی از نیروهای طالبان وارد کابل شدند، زمانی که با مقامات این گروه ملاقات کردم به آنها هشدار دادم که هدف ما انجام تخلیه است، اگر طالبان در این روند دخالت نکند، آمریکا علیه آنان حمله هوایی انجام نخواهد داد.

وی افزود: «در این دیدار ملابرادر، از آمریکا درخواست کرد برای تامین امنیت کابل وارد شهر شوند که این امر امکانپذیر نبود  و به طور کلی   طالبان در خروج نیرهای امریکایی کمک و امنیت بیرون فرودگاه کابل را تأمین کردند.»

وی درباره روز شروع بحران در فرودگاه کابل نیز گفت: «در تاریخ 16 آگوست یک روز پس از سقوط قصد سفر به کابل داشتم، اما فرودگاه، باند فرودگاه، توسط افراد اشغال شده بود و 16 ساعت طول کشید که نیروهای نیروهای آمریکا و کماندوهای افغانستان کنترل فرودگاه کابل را برعهده بگیرند.»

 

 

مک‌کنزی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا به رئیس‌جمهور امریکا هشدار داده بود که در صورت خروج نیروهای ایالات متحده، افغانستان به دست طالبان سقوط خواهد کرد، گفته است که در نامه‌هایی گفته بود که اگر نیروهای امریکایی به سرعت عقب‌نشینی کنند، احتمال فروپاشی وجود دارد.

وی اضافه کرده است: « من اصرار به باقی ماندن 2500 نظامی در افغانستان داشتم و بر این اعتقاد بودم که اگر این نظامیان در افغانستان باقی بمانند دولت افغانستان سقوط نخواهد کرد».

فرمانده پیشین سنتکام در ادامه عامل اصلی فروپاشی دولت افغانستان را مذاکرات دوحه دانست و گفت: آمریکا هرگز مشکل پناهگاه‌های امن در پاکستان برای طالبان را به‌طور رضایت‌بخشی حل نکرد؛ چیزی که به باور مک‌کنزی به سقوط دولت افغانستان کمک کرد.

مک‌کنزی در پاسخ به این پرسش که به‌خاطر تصمیم خروج دولت بایدن چقدر مقصر باشد، گفته است که هر دو دولت امریکا (بایدن و ترامپ) خواهان خروج از افغانستان بودند، نظر من متفاوت از رئیس جمهور بود، ولی در نهایت این رئیس جمهور آمریکا بود که این تصمیم را اتخاذ کرد.

این مقام نظامی آمریکا درباره فعالیت القاعده در افغانستان نیز گفت:  «تمام اطلاعات ما به ما می‌گفت که طالبان احتمالاً به القاعده اجازه می‌دهند تا دوباره خود را تقویت کند و در عین حال، طالبان نمی‌توانند داعش را شکست دهند. من فکر می‌کنم هر دو گروه رشد خواهند کرد.»

وی درباره‌ حضور رهبر القاعده نیز افزوده است که این واقعیت که الظواهری، رهبر القاعده در مرکز شهر کابل بوده، ثابت می‌کند طالبان آشکارا با نیت بد بر اثر توافق دوحه مذاکره کرده‌اند.

/انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ژنرال مک کنزی فرمانده سنتکام طالبان اشرف غنی مک کنزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند

به گزارش خبرگزاری، «دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6091096

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن