Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مورد ارتباط بارندگی‌های سیل آسای اخیر با بارورسازی ابرها گفت: سالانه حدود ۲۵۰ میلی متر مکعب بارندگی متوسط در کشور داریم، با توجه به وسعت جغرافیایی ایران، این بارندگی‌های در طول یکسال تقریبا به میزان ۴۰۰ میلیارد متر مکعب می‌رسد که نزدیک ۱۰۰ میلیارد آن استفاده و ۳۰۰ میلیارد دیگر هدر می‌رود.

هیچ برنامه‌ای برای مدیریت آب نداریم

این نماینده مجلس یازدهم با اشاره به هدر رفت آب افزود: بخشی از این هدر رفت منابع آبی به واسطه تبخیرها صورت می‌گیرد، قسمتی از آن به دریاها سرازیرمی‌شود در این بین مقداری از حجم منابع آبی از طریق مرزها از کشور خارج می‌شود، در حقیقت تا امروز هیچ برنامه خاصی برای مدیریت منابع آبی  و یا یک برنامه حداقلی برای ذخیره آن در کشور وجود نداشته است، باید برای هدر رفت منابع آبی برنامه خاصی در نظر بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا عباسی تاکید کرد: افزایش دما در فصول گرم سال و تبخیر بیش از اندازه آب دریاها و تالاب‌ها مشکلات عدیده‌ای به دنبال داشته است، یکی از آنها بارش‌های سیل آسا است که طی چند روز گذشته شاهد آن در اقصی نقاط کشور هستیم، البته میزان بارندگی در مناطق مختلف کشور متفاوت است، در برخی از نواحی بارندگی به ۱۰۰ میلیمتر و در بخشی از مناطق به ۴۰ میلیمتر می‌رسد اما بارندگی‌ها در کشور نیاز به مدیریت سیلاب در شرایط بحرانی را دارد تا منجر به خسارات فراوان نشود.

وی در ادامه تصریح کرد: برخی از کارشناسان برای مدیریت سیلاب و آبگرفتگی در شهرها که تبدیل به معضل شده است؛ پیشنهاد سدسازی را داده‌اند، اما این سوال مطرح است که به جز سدسازی چه راهکارهای دیگری برای کنترل سیلاب وجود دارد؟ ما باید برنامه و مدیریت لازم برای استفاده از ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آب حاصل از بارندگی را داشته باشیم و بتوانیم از خسارات سیلاب نیز جلوگیری کنیم.

عباسی با انتقاد از عدم استفاده سیستم‌های هشدار دهنده یادآور شد: سازمان هواشناسی باید پیش بینی لازم را در جهت میزان  بارندگی و درجه حرارت هوا داشته باشد و به هر میزان به زمان بارندگی نزدیک‌تر شویم  باید پیش‌بینی هواشناسی دقیق‌تر بشود، به فرض مثال سازمان هواشناسی باید شرایط جوی چند روز آینده را اطلاع رسانی کند تا در مواقع ضروری هشدارهای لازم ارائه شود، متاسفانه این پیش‌بینی‌های هواشناسی جدی  گرفته نمی‌شود و هشدارهای لازم به صورت جزئی و اخطارهای سطحی شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به وظایف سازمان‌ها و نهادهایی که در کنترل بارندگی و سیلاب نقشی دارند، تاکید کرد: هشدارهای بحرانی در سیل یا اتفاقات پیش بینی شده در کنار آگاهی دادن به مردم باید به تمام دستگاه‌های متولی همچون وزارت کشور، جهاد کشاورزی و وزارتخانه نیرو و….. داده می‌شد تا آمادگی لازم را در مواجهه با این رویدادها داشته باشند، به فرض مثال در سیلاب چند روز گذشته «کن» باید در حوزه رودخانه‌ها لایروبی صورت می پذیرفت تا شاهد خسارات مالی و جانی  نباشیم.

پیشگیری بهتر از درمان است

عباسی ادامه داد: مسئولان و متولیان امر برای مدیریت بعد از بحران اهمیت قائل هستند در صورتی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است، مدیریت قبل از بحران باید از طریق رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما به شکل پررنگی صورت پذیرد و با آگاه کردن مردم برای مواجه با خطرات احتمالی به میدان بیایند تا شاهد خسارات در مواجهه با بحران‌های پیش بینی نشده باشیم.

باران‌های سیل آسا در کشور نشات گرفته از پدیده مانسون است/ بارندگی اخیر ارتباطی به بارورسازی ابرها ندارد

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در مورد بارورسازی ابرها در بارندگی اخیر خاطرنشان کرد: حرف و حدیث‌هایی در خصوص بارورسازی ابرها در بارش‌های سیل آسای چند روز گذشته مطرح می‌شود که همگی براساس  نقل و قول‌هایی گفته شده، بارندگی‌های چند روز اخیر نشات گرفته از پدیده مانسونی است که در تمام دنیا اتفاق می‌افتد، این پدیده در فصل تابستان بر روی اقیانوس هند شکل می‌گیرد که به دنبال آن شاهد بارش‌های شدید بر روی دریا در هندوستان، پاکستان و ایران هستیم و ارتباطی به بارورسازی ابرها ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیل و آبگرفتگی مدیریت منابع آب بارورسازی ابرها برای مدیریت بارندگی ها منابع آبی متر مکعب پیش بینی چند روز هدر رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس

رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی ر دستروکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دقایقی پیش جلسه علنی امروز (یکشنبه نهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)
گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (1)
گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • ذخیره ۲و نیم میلیون متر مکعب آب در پشت سد‌های خاکی زرند
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت
  • بارندگی شدید در زارچ با ثبت کمترین خسارت