Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@19:50:21 GMT

برگزاری شب شعر عاشورایی در باغ کتاب تهران

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۹۸۲۶

برگزاری شب شعر عاشورایی در باغ کتاب تهران

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس محفل شعری با عنوان «شب عاشورایی‌ها» به میزبانی و همت باغ کتاب تهران با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادل در این مجموعه علمی و فرهنگی برگزار شد.

در این برنامه، شناخته‌شده‌ترین و برجسته‌ترین شاعران آیینی کشور حضور داشتند و شعر‌های خود با محوریت واقعه عاشورا برای مخاطبان باغ کتاب قرائت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرصت کم‌تکرار، امکانی را فراهم کرد که علاقه‌مندان به شعر آیینی با محوریت شعر عاشورایی، بتوانند زمزمه‌های عاشقانه شعرا درباره امام حسین علیه‌السلام و واقعه عاشورا را از زبان خود شاعران بشوند و لذت ببرند، گاهی اشک‌شان جاری برگونه  شود و گاهی از چینش واژگان و هنرمندی شاعر، به وجد بیایند.

«شب عاشورایی‌ها» با اجرای محمد میرزایی‌ بازرگانی و با حضور شاعران برجسته‌ شعر عاشورایی همچون، محمدعلی مجاهدی، مرتضی امیری اسفندقه، محمدمهدی سیار، سیدمحمدجواد شرافت، مهدی جهاندار، سیدمهدی موسوی، سیدحبیب نظاری، اعظم سعادتمند، زهرا بَشَری موحد، محمدمهدی خان‌محمدی، محسن ناصحی و محمد خادم برگزار شد.

در ابتدای برنامه محمد میرزایی‌ بازرگانی که اجرای شب شعر را بر عهده داشت، با قرائت چند بیت شعر و تشکر از باغ کتاب به جهت پیش قدم شدنی در برگزاری برنامه‌های فرهنگی و مذهبی، خبر پرکشیدن استاد هوشنگ ابتهاج را به جامعه ادبی و ادب دوستان تسلیت گفت و در ادامه فیلمی کوتاه از شعرخوانی این شاعر پیشکسوت در صحنه پخش شد. سپس با توجّه به مغتنم شمردن فرصت و حضور بسیار خوب شاعران در این شب شعر، بدون از دست دادن زمان اوّلین شاعر را برای شعرخوانی دعوت کرد. اولین شاعر، سیدمحمدجواد شرافت بود که به پشت تریبون حاضر شد و حاضرین را با قرائت این غزل خود، به فیض رساند:

مصحف نوری و در واژه و معنا تازه
وحی آیات تو هر لحظه و هرجا تازه

هرچه تکرار شود ، نام تو تکراری نیست
ما و شیرینی این شورِ سراپا تازه

و جهان داغ تو را تازه نگه‌ داشته است
نه ! نگه‌ داشته داغ تو جهان را تازه

موج در موج به سر می ‌زند و می‌ گرید
مانده داغ لب تو بر دل دریا تازه

آه ای تشنه ی افتاده به هامون ، زخمی
آه ای زخم تو در غربتِ صحرا تازه

تازه می‌خواست کمی معرکه آرام شود
نعل‌ها تازه شد و داغ دل ما تازه

کاروان رفت به مهمانی کوفه که در آن
کوچه در کوچه شود غربت مولا تازه

کاروان رفت به مهمانی شام، آه از شام
زخم‌‌ها کهنه ولی زخم زبان‌ها تازه

کاروان رفت ولی راه تو در عالم ماند
با شکوه قدم زینب کبری تازه

اربعین است و قدم در قدم اعجاز غمت
پر طپش، گرم، پر آوازه ، شکوفا، تازه

ای که امروزِ جهان مات شکوه تو شده ‌ست
مانده غوغای تو در جلوه فردا تازه

تا که غم هست و حرم هست و علم هست و قلم
جلوه توست در آیینه دنیا تازه

محمدمهدی خانمحمدی، صاحب مجموعه شهر هیاهو دیگر شاعری بود که پشت تریبون قرار گرفت و قصیده پرشکوهی را مدح خطبه شنیدنی حضرت زینب قرائت کرد. بعد از حجت‌الاسلام خانمحمدی، استاد مجاهدی، پدر شعر آیینی و پیشکسوت این حوزه، حاضران را با اشعار زیبای خود به بهره و حظ معنوی رساند. محمدعلی مجاهدی متخلص به پروانه خدمات زیادی به شعر آیینی کرده است. از آثار ایشان می‌توان به «شکوه شعر عاشورا»، «سیری در ملکوت»، «یک صحرا جنون» و «آسمانی‌ها» اشاره کرد. منظومه بلند شهادت، شعری بود که استاد مجاهدی در این محفل قرائت کرد.

فردا که بر فراز نِی افتد گذارمان
حیرت‌‏فزای طور شود جلوه‌‏زارمان

فردا که کهکشان تجلّی‌ست، نیزه‏‌ها
گَردش کند زمین و زمان بر مدارمان

فردا که روزِ سرخِ عروج من و شماست
بر روی نیزه‌‏هاست قرار و مدارمان

فردا که سرفرازی ما را رقم زنند
خورشید و ماه می‏‌شود اخترشمارمان

فردا که روز عرضۀ عشق و شهادت است
حیرت کنند، عالم و آدم ز کارمان

فردا که از تبار تبر زخم مانْد و داغ
غیرت، شقایقی بُوَد از لاله‏‌زارمان

فرداست روز وعدۀ دیدار و دیدنی‌ست
بر نیزه‏‌ها، تجلّی پروردگارمان

منظومۀ بلند شهادت، سرودنی‌ست
فردا که عشق، خیمه زند در کنارمان…

در ما عیان جمال خدا جلوه می‏‌کند
چشمی کجاست تا شود آیینه‌دارمان؟

رنگِ پریده‌‏ای‌ست به چشم سپهر، مِهر
وقتی سپیده می‏‌دمد از شام تارمان…

ما هر چه داشتیم، به پای تو ریختیم
ای عشق! ای تمامی دار و ندارمان!

چشم امید ماست به فردای دوردست
بر تکسوار مانده به جا از تبارمان

در پایان مجاهدی از شعرای جوان خواست که بین شعر عاشورایی و شعر مهدوی پل ارتباطی برقرار کنند. چرا که اهداف عاشورا قرار است در قیام مهدی موعود تحقق پیدا کند. مرتضی امیری اسفندقه شاعر بعدی بود که توسط مجری برنامه، به شعرخوانی دعوت شد. آقای اسفندقه ضمن عرض سلام و تشکر از مدیرعامل باغ کتاب تهران، به سبب فراهم آوردن چنین محفلی، سوگ درگذشت شاعر بزرگ ، هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفته و درباره ورود شعر ایشان به جامعه بزرگ اسلام سخن به میان آورد و در پایان سخنان خویش را با غزلی از سروده‌های خود به پایان رساند.

شاعر بعدی آقای مهدی جهاندار، صاحب مجموعه شعر عشق سوزان بود که به صحنه آمده و با اشعار خود حاضران را به وجد آورد. بعد از ایشان آقای میرزایی، از  دیگر شاعران برجسته و بزرگوار آیینی کشورمان همچون محسن ناصحی، اعظم سعادتمند، سیدمهدی موسوی، سید حبیب نظاری، زهرا بشری موحد، محمد خادم و محمدمهدی سیار  یک به یک درخواست کرد که در مجلس درافشانی کنند و اشعار خود را برای علاقه‌مندان قرائت کنند.

در پایان، این محفل عاشورایی با  برگزاری مراسم آیینی سنج و دمام  و ادای احترام به سید و سالار شهیدان به پایان رسید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شب شعر شعر محفل عاشورایی شب شعر عاشورایی باغ کتاب شعر عاشورایی شعر عاشورا باغ کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی با اشاره به برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال استان با حضور نویسندگان و مؤلفان بومی گفت: آثار ارسالی باید برای نخستین بار در محدوده زمانی اول فروردین ‏۱۴۰۱ تا ۲۹  اسفند ‏۱۴۰۲ منتشر شده باشند و ملاک انتشار تاریخ درج شده در شناسنامه کتاب است.

علیرضا نوروزی افزود: همچنین آثار ارسالی باید دارای برگه اعلام وصول باشد وکتابهایی که توسط ناشران استان به چاپ رسیده‌اند و کتابهای که توسط نویسندگان و مؤلفان بومی و غیربومی در آذربایجان‌غربی تألیف و توسط ناشران کشور منتشر شده است، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

نوروزی اظهارکرد: از هر عنوان کتاب باید دو نسخه به دبیرخانه جشنواره کتاب سال استان ارسال شود و کتابهای ارسالی باید در یکی از گروههای تألیف، ترجمه و تصحیح قرار گیرند.

وی، با بیان اینکه هیچ محدودیتی در زبان کتاب برای ارزیابی وجود ندارد،گفت: کتابهای کمک درسی و نسخه عکسبرداری شده مورد ارزیابی قرار نخواهد گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: علاقمندان تا ۳۱ ام مردادماه امسال فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی ارومیه، خیابان ارشاد، روبه‌روی بیمارستان امام خمینی ، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی ارسال کنند.

مسابقه کتاب سال آذربایجان‌غربی با همکاری خانه کتاب ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی در ارومیه برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • متروسواران بخوانند؛ شگرد عجیب سرقت که تازه کشف شد!
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • پیش‌بینی آب و هوای تهران طی روزهای آینده
  • آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری طی ۵ روز آتی
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب