Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مطالعه پزشکی که توسط محققان دانشگاه کلرادو در ایالات متحده انجام شد، دو نوع داروی روانپزشکی پرمصرف را معرفی کرده است که شاخص‌های زیادی را برای درمان بیماری آلزایمر و مهار علائم آن، از جمله تقویت شناخت در بیماران دارد.

پروفسور هانتینگتون پاتر، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «افرادی که این دو نوع دارو را مصرف کرده اند، عملکرد شناختی خود را بهبود بخشیده و پیشرفت قابل توجهی در پیش آگاهی بالینی خود نشان داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این افراد در مقایسه با افرادی که این دارو‌ها را مصرف نکرده اند، از علائم آلزایمر به اختلال شناختی خفیف یا از اختلال شناختی خفیف به حالت عادی تبدیل شدند.

سازمان غذا و داروی آمریکا قبلا استفاده از این دو دارو را برای درمان روان پریشی و افسردگی تایید کرده بود.از آنجایی که افسردگی و روان پریشی در بیماران آلزایمر شایع است، تعدادی از آن‌ها این دو دارو و همچنین دارو‌های مشابه دیگر را مصرف می‌کنند. این به محققان امکان مقایسه مصرف دارو در بین بیماران را داده است.

یک پروتئین خاص، زمانی که به صورت ژنتیکی به ارث می‌رسد، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد و محققان به رهبری پروفسور دکتر نوآ جانسون تلاش کرده اند دارویی پیدا کنند که از عملکرد پروتئین جلوگیری کند.

جانسون گفت: «ما راه دیگری را برای درمان آلزایمر انتخاب کرده‌ایم، متفاوت از روش‌های معمولی که در سال‌های گذشته برای درمان بیماران کافی نبوده است».

محققان ۵۹۵ ترکیب موجود در کتابخانه‌های دارویی مؤسسه سلامت ایالات متحده را آزمایش و چندین ترکیب را شناسایی کرده اند که مانع از عملکرد پروتئین عامل آلزایمر می‌شود.

پاتر گفت: «ما سعی کردیم بفهمیم برای افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند و همزمان به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند، چه اتفاقی روی می‌دهد.

سپس محققان دریافتند که بیماران روانی مبتلا به آلزایمر که این دو دارو را مصرف کرده بودند، علائم شگفت انگیزی از بهبود علائم آلزایمر را نشان دادند.

پاتر افزود: «یک مورد مشترک این دو دارو این است که اثرات محرک پروتئین بر تشکیل آمیلوئید عامل آلزایمر در مغز را مسدود می‌کنند.

بر اساس این مطالعه، «تحلیل‌ها نشان داد که در مقایسه با گروه دیگر بیماران، افرادی که ایمی‌پرامین و اولانزاپین مصرف کرده‌اند شناخت و تشخیص علائم بیماری را بهبود بخشیده‌اند که معیار مستقیم شدت بیماری است.»

پاتر اشاره کرد که این مطالعه گذشته نگر بود. این بدان معناست که بر تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط محققان دیگر برای هدفی متفاوت متکی است.

وی گفت: مرحله بعدی آزمایش ایمی پرامین بر روی مدل موش صحرایی است که عوارض جانبی کمتری نسبت به اولانزاپین دارد، و در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش بالینی انجام می‌شود.

پاتر گفت که تعداد دارو‌هایی که به نوعی برای بیماران آلزایمر فایده‌ای نشان داده اند از دو یا سه دارو بیشتر نمی‌شود، بنابراین این کشف نشان دهنده گامی امیدوارکننده برای مبارزه با بیماری آلزایمر است.

منبع: ارم نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلزایمر درمان آلزایمر بیماری روانی بیماری آلزایمر دو دارو برای درمان دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۹۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌های فضای مجازی از عدم دسترسی به تعدادی از داروها با اشاره به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اعلام کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد، گفت: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بنابراین گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو از چهره‌های مطرح فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 6095520 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند