Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@13:18:09 GMT

واردات برنج کاهش می یابد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۱۲۶۳

واردات برنج کاهش می یابد؟

بنابر آمار پارسال تولید برنج نسبت به سال ۹۹ حدود ۲۰ درصد کاهش یافت که در پی سودجویی عوامل واسطه و دلال این موضوع منجر به نوسانات بازار شد. علیرضا مهاجر معاون امور زراعت گفته بود که امسال با افزایش ۲۰ درصدی، تولید برنج به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که این میزان ۴۰۰ هزار تن بیشتر از پیش بینی هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به سرانه مصرف، سالانه ۳ میلیون تن برنج مورد نیاز کشور است که در صورت تحقق این‌میزان‌تولید حداکثر ۸۰۰ هزار تن برنج باید وارد شود که بنابر اذعان معاون دفتر بازرگانی وزارت جهاد، دوسوم نیاز کشور از تولید داخل و تنها یک سوم از طریق واردات تامین می‌شود.

انجمن تولیدکنندگان برنج اعلام کرد: طی سنوات قبل در مرداد قیمت برنج همیشه افت می‌کند، اما به واسطه عرضه زیاد، تقاضا تغییر نمی‌کند و به طور کلی برنج‌هایی که هم اکنون در بازار است، مربوط به شهریور پارسال بوده و از آنجا که کشاورز به ناچار محصول خود را پیش فروش می‌کند تنها واسطه و دلال با قیمت بازی می‌کند. این درحالی است که معاون دفتر بازرگانی وزارت جهادکشاورزی تغییر چندباره قیمت در طول سال را رد می‌کند و همواره بر اصلاح ساختار بازار و توزیع تاکید دارد.
افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی عملکرد برنج در واحد سطح

آقای احمد اشراقی نایب رئیس انجمن برنج گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و عدم کمبود آب پیش بینی می‌شود که عملکرد در واحد سطح ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

به گفته او، بار‌ها اعلام کرده ایم که سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج وارد شود، درحالیکه طی سال‌های اخیر یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن وارد شد که این میزان بیش از نیاز کشور است.

اشراقی می‌گوید: گرچه اعتقادی به ممنوعیت واردات برنج در زمان برداشت محصول داخل نداریم، اما لغو این‌موضوع بر تعادل و کنترل بازار داخل تاثیری ندارد چرا که واردکنندگان تا ۳۱ تیر به هر میزانی که بخواهند ثبت سفارش می‌کنند.

نایب رئیس انجمن برنج گفت: واردات برنج تنها بر مبنای کسری نیاز کشور باید صورت گیرد و دستگاه‌های نظارتی با اعمال نظارت باید از افزایش قیمت برنج داخلی و خارجی جلوگیری کنند.
کاهش قیمت برنج خارجی در راه است

آقای مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: بنابر آمار از ابتدای سال ۵۰۰ هزار تن برنج وارد شده که با رفع دوره ممنوعیت تا پایان سال ماهیانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن برنج باید وارد کشور شود.

به گفته او، با توجه به آنکه بازار برنج خارجی و ایرانی از یکدیگر جدا هستند، لذا افزایش تولید داخل تاثیری در کاهش واردات ندارد.

کشاورز می‌گوید: با توجه به اختلاف معنادار قیمت برنج خارجی و ایرانی، ناچار به تامین کسری نیاز کشور از طریق واردات هستیم و تنها کاهش قیمت برنج ایرانی بر واردات اثر‌گذار است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: قیمت کنونی هر کیلو برنج پاکستانی و هندی در مبادی ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان است که از یک‌ماه آینده همزمان با فصل برداشت برنج خارجی، قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

بنابر اظهارات انجمن واردکنندگان برنج، با حل مساله ثبت سفارش و ترخیص برنج‌های وارداتی نگرانی در خصوص تامین برنج کشور نداریم.
حداکثر قیمت منطقی هر کیلو برنج ۸۷ هزار تومان

آقای محمد جواد خاکزاد مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: همه ساله در پیک برداشت، قیمت برنج کاهش پیدا می‌کند که متاسفانه بدلیل وجود واسطه‌ها و دلالان این افت قیمت به مصرف کننده نمی‌رسد.

به گفته او، قیمت کنونی هر کیلو برنج طارم در کارخانه کمتر از ۸۰ هزار تومان و برنج پرمحصول ۵۰ هزار تومان است که حداکثر ۸۵ تا ۸۷ هزار تومان باید به مصرف کننده در تهران عرضه شود.

خاکزاد می‌گوید: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید برنج نسبت به سال قبل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته باشد.

مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط تولید و ذخایر برنج در انبار‌های کشور پیش بینی می‌شود که امسال قیمت برنج افزایشی نداشته باشد.

بنابر‌پیش بینی معاونت امور زراعت امسال تولید برنج به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد که براساس تامین بیش از ۷۰ درصد برنج مورد نیاز از تولید داخل، کمتر از ۵۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: برنج برنج پاکستانی برنج ایرانی برنج وارداتی برنج هندی هزار تن برنج تولید برنج برنج خارجی هزار تومان نیاز کشور قیمت برنج پیش بینی برنج گفت ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۱۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالا‌های مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش فارس، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالا‌های مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولد‌های دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد. در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالا‌های مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد. بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آن‌ها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد. کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟