Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-08@19:52:35 GMT

گزیده‌های نفتی هفته

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۱۴۷۴

گزیده‌های نفتی هفته

پیام وزیر نفت به مناسبت روز خبرنگار، برنامه‌ریزی برای عرضه سهام دو پتروپالایشگاه در بورس، افزایش ۱۸ درصدی تولید نفت و گاز اروندان و صرفه‌جویی ۸ میلیون دلاری در این شرکت، ایمن‌سازی تأسیسات و جلوگیری از خسارت سیلاب، پیشرفت خط لوله چلوند - رشت، تدوین آیین‌نامه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش تولید ۲۱۶ هزار بشکه‌ای تولید اوپک و خبر احیای شرکت فاوای نفت را در گزیده‌های این هفته بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد اوجی، وزیر نفت در پیامی ضمن تبریک روز خبرنگار نوشت: هفدهم مردادماه و روز خبرنگار فرصتی مغتنم است برای قدردانی از آنان که آگاهی بخشی و روشنگری را به‌عنوان هدف برگزیده‌اند و زندگی خود را وقف تبیین حقیقت  کرده‌اند. وی همچنین از عرضه بخشی از سهام دو پتروپالایشگاه‌ در بورس خبر داد.

نفت: عبدالله عذاری‌اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، در جریان بازدید خبرنگاران از تأسیسات این شرکت دو خبر مهم داد: خبر نخست اینکه تولید این شرکت پارسال ۱۸ درصد افزایش یافت، دوم آنکه با تمهیدهای مدیریتی در سالی که گذشت ۸ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شد. مسئولیت اجتماعی محور دیگر خبر نفت است؛ شرکت نفت و گاز مارون ۵۰۰ بسته و شرکت نفت و گاز مسجد سلیمان ۱۲۰۰ بسته معیشتی بین خانواده‌های کم‌برخوردار منطقه توزیع کردند. از دیگر شرکت زیرمجموعه نفت خبر می‌رسد که مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران نشان خدمت ماندگار را از انجمن صنفی دریانوردان تجاری ایران دریافت کرد.

پخش و پالایش: خوشبختانه خطوط لوله نفت منطقه تهران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در جریان سیل اخیر به‌دلیل ایمن‌سازی‌های انجام شده، هیچ‌گونه آسیبی ندید، همچنین با تمهیدهای اندیشیده شده از ورود سیلاب به تأسیسات حیاتی و حساس تلمبه‌خانه‌های منطقه جنوب‌شرق و توقف خطوط انتقال این منطقه جلوگیری شد.

گاز: این هفته خبر رسید که خط لوله ۴۲ اینچ انتقال گاز رشت - چلوند که می‌تواند در تبادل گازی با جمهوری آذربایجان نقش حیاتی داشته باشد، پیشرفت مطلوبی داشته است.

پتروشیمی: شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با هدف توسعه متوازن صنعت پتروشیمی تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضا کردند.

دولت و مجلس: در نشست هیئت وزیران، آیین‌نامه‌های حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه‌های اقتصاد، علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و تجارت، تصویب شد. در مصاحبه با شانا هادی بیگی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ساخت پتروپالایشگاه‌ها را یکی از ابزارهای دفاعی برای مبارزه با تحریم دانست.

بین‌الملل: در حالی که کشورهای جهان در پی نوسانات پیاپی قیمت نفت به‌دلیل کاهش عرضه و در همین حال ترس از رکود اقتصادی دچار سردرگمی شده‌اند، گزارش ماه ژوئیه اوپک نشان می‌دهد تولید کشورهای عضو این سازمان با افزایش ۲۱۶ هزار بشکه‌ای نسبت به ماه قبل به ۲۸ میلیون ۸۹۶ هزار بشکه رسید. در همین حال رئیس آژانس شبکه فدرال آلمان طرح اضطراری گفت: کاهش مصرف گاز اتحادیه اروپا می‌تواند سبب تثبیت یا کاهش قیمت‌ها شود.

سایر اخبار: رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در دومین نشست شورای عالی خدمات، از برنامه‌ریزی گروه اقتصادی صندوق‌ها برای احیای شرکت «فاوا نفت» خبر داد. معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت برنامه‌ریزی‌ و هماهنگی‌های لازم را به‌منظور تسریع در استخدام/تبدیل وضعیت مشمولان ایثارگر به‌عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار داده است و مقرر شد با پایان تشریفات هریک از مشمولان، بلافاصله احکام استخدامی صادر شود. 

انتصابات: وزیر نفت تقی ابراهیمی را به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار وزیر در طرح تأمین مسکن کارکنان صنعت نفت منصوب کرد. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، سیدمحمدمهدی هاشمی را به‌عنوان مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش گاز فجر جم منصوب کرد.

منبع: شانا

کلیدواژه: گزیده های نفتی هفته وزیر نفت جواد اوجی افزایش تولید نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۱۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود

وزیر صمت ،گفت: باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عباس علی‌آبادی عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان، اظهار داشت: صنایع در تامین ارز و پشتیبانی مورد حمایت دولت هستند، اما صنایع و تولیدکنندگان باید بتوانند ارز خود را به واسطه صادرات تامین کنند.  

وی افزود: کالای صنعتی کالایی است که بتوان آن را صادر کرد، تولیدکنندگانی که بتوانند کالایی با ارزش افزوده بالا تولید کنند و بتوانند کالا را صادر کنند مزیت رقابتی پیدا خواهد کرد. اگر  تولیدکنندگان نتوانند کالای صادراتی تولید کنند نشان می‌دهد کالای آنها کیفیت لازم را ندارد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با مشکل تولیدکنندگان در ارائه زمان‌بندی مشخص از سوی دولت برای تخصیص ارز تصریح کرد: مسئله زمان‌بندی تخصیص ارز موضوع درستی است، اما به وزارتخانه ارتباطی ندارد و مسئله ملی و به بسیاری از مولفه‌ها مرتبط است.

علی‌آبادی عنوان کرد: دولت تمام تلاش خود را در راستای توسعه صادرات به‌کار گرفته است که یکی از اقدامات در این زمینه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی است که هر ساله یک بار در ابتدای سال برگزار می‌شود و یک بار در انتهای سال به صورت تخصصی برگزار می‌شود تا تولیدکنندگان بتوانند صادرات خود را توسعه دهند و یکی از اقدامات دولت دعوت 2 هزار و 200 بازرگان به این رویداد بوده است. 

وی با بیان اینکه دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد، حمایت می‌کند، ادامه داد: هر ماشین‌آلات معدنی که در داخل کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست، اما اگر ماشین‌آلاتی در داخل کشور تولید نمی‌شود یا در صورت تولید از کیفیت قابل قبول برخوردار نیست از سوی وزارت صمت مجوز واردات صادر خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، بیان کرد: مسائل و مشکلات کشور باید اولویت‌بندی شود و ابتدا مسائل اصلی و مهم برطرف شود. مسئله تحریم اولویت اصلی کشور نیست، بلکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، تمام اختیارات وزیر در چارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند، بلکه لازم است قانون را رعایت کنند. مسائل و مشکلات تولیدکنندگان در سطح ملی منتقل می‌شود، اما اگر مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسائل عینا به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

علی‌آبادی تصریح کرد: امسال به نظر می‌رسد تا 50 میلیارد دلار ارز تامین شود که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و اگر کسی ثبت سفارش داشته باشد تامین ارز انجام خواهد شد. برای امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده است و اگر کسی کالایی را صادر کند ارز تولیدکننده مطالبه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه باید به سمت اقتصاد تعادلی و بازار رقابت کامل پیش برویم، گفت: در کشور برخی از صنایع به امید برق و انرژی ارزان هستند، اما دیگر انرژی ارزان نداریم. امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده است، بنابراین باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم و به نوعی سال رونمایی از ظرفیت‌های موجود در کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: مشکل اصلی شهر اراک آلودگی آب و هوا است، نیروگاه شازند نیازمند فیلتراسیون است و صنایع استان می‌توانند برای این امر کمک داشته باشند تا آلودگی هوای شهر اراک برطرف شود و تا پایان سال آینده شهر اراک از آلودگی پاک شود.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: ایران باید به سمت صنعتی شدن پیش برود، صنایع ایران باید دانش‌بنیان و کیفی باشند، کیفیت در صنعت بسیار مهم است و اولویت در شهر اراک باید تامین آب صنایع باشد، صنعت کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر هدایت شود، کالاهای آساسی باید در جهت تولید استراتژیک و تولید صنعت استفاده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • وزیر نفت با وزیر تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی دیدار کرد
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی