Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@23:39:33 GMT

سلمان رشدی: من یک مرد مرده‌ام!

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۲۵۶۹

سلمان رشدی: من یک مرد مرده‌ام!

خبرگزاری فارس ـ گره حماسه و مقاومت: سال ۶۷ بود که انتشار چهارمین کتاب سلمان رشدی، او را به اوج شهرت رساند؛ شهرتی که نه تنها محبوبیتی برای این نویسنده هندی‌الاصل انگلیسی‌تبار نداشت؛ بلکه موجب شد سایه شوم مرگ و ترس از کشته شدن تا همین امروز او را رها نکند.

کتاب «آیات شیطانی» در حالی منتشر شد که خشم ملت‌های مسلمان را برانگیخت و قلب هر مسلمانی اعم از شیعه و سنی جریحه‌دار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این کتاب سراسر توهین و دروغ بستن به قرآن و پیامبر اسلام(ص) بود. امام خمینی(ره) رهبر انقلاب اسلامی که از انتشار چنین جملات موهنی قلبش به درد آمده بود به عنوان حاکم شرع فتوایی صادر کرد که برای این نویسنده بهای سنگینی در بر داشت. ایشان در این فتوا به هر مسلمانی که موقعیتی برایش فراهم شود دستور داد تا سریعا او را از بین ببرد. 

حضرت روح الله در این فتوا نوشت: «انالله و انا الیه راجعون به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان می‌رسانم، مولف کتاب« آیات شیطانی»که علیه اسلام و پیامبر و قرآن تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن محکوم به اعدام می‌‏باشند. از مسلمانان غیور می‌‌خواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعا آن‌ها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرئت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود شهید است ان شاءالله. ضمنا اگر کسی دسترسی به مولف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام آن را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته روح الله الموسوی الخمینی.»

همین چند خط کافی بود تا سلمان رشدی بفهمد چه آینده‌ای پیش رویش قرار خواهد گرفت. حالا او با خود می‌اندیشید که چند دقیقه، چند ساعت و یا چند سال می‌تواند زنده بماند؟ و یا چه کسی و چطور این حکم را اجرا خواهد کرد؟ افکاری که حتی اگر به وقوع هم نمی‌پیوست ترس از اجرایش خواب و خوراک را از او می‌گرفت.


تصویر زیر توسط ماهر عطار در ۷ اسفند ۱۳۶۷ زمانی ثبت شده که مسلمانان لبنانی در ضاحیه جنوبی بیروت در اعتراض به انتشار کتاب آیات شیطانی دست به تظاهرات زده اند

رشدی که در سال ابتدایی صدور این فتوا مجبور شد ۱۵ بار محل زندگی خود را تغییر دهد در مصاحبه‌ای که با مجله خارجی «دیلی میل»، چند سال بعد انجام داد، از احساسش پس از شنیدن فتوای امام خمینی اینگونه می‌گوید: «حس خوبی نبود. حس کردم که من یک مَرد مُرده‌ام.»

نویسنده این کتاب مجبور شد ۱۰ سال به طور کلی یک زندگی مخفی با لایه‌های امنیت بالایی را تجربه کند. تجربه‌ای که دنیایی از ثروت و رفاه را برای او به یک زندان تنگ و تاریک تبدیل کرده بود. او در مورد این سال‌ها می‌گوید: «قدم زدن بدون یک محافظ شخصی، رفتن به خرید، دیدن خانواده، پرواز با هواپیما، تمام این‌ها در آن زمان برای من غیرممکن بود.»

در واقع خود نویسنده این کتاب و ترس از اجرای حکم امام خمینی(ره) بود که عملا سلمان رشدی را کشت و زندگی راحت را بر او حرام کرد. 

رشدی که حالا مجبور شده بود حتی نام خود را به «جوزف آنتون» تغییر دهد، باری شده بود بر دوش دولت انگلیس. تا جایی که چارلز شاهزاده انگلیسی در خصوص هزینه سنگین محافظت از او با ناراحتی می‌گوید: «سلمان رشدی سرباری پرخرج برای مالیات‌دهندگان انگلیسی است.»

بالاخره ۶ ماه پس از صدور حکم امام خمینی(ره)، رشدی اولین حمله را تجربه کرد. جوان ۲۲ ساله لبنانی به نام «مصطفی محمود مازح» که تبعه فرانسه بود در ۱۴ مرداد سال ۶۷، هتل محل اقامت سلمان رشدی را شناسایی کرد و به کارمند هتل نیز اعلام کرد قصد دارد چهار روز آنجا اقامت داشته باشد. مصطفی روز سوم در حالی که در جستجوی اتاق محل اقامت سلمان رشدی بود، مورد سوظن یکی از خدمه هتل قرار می‌گیرد. این خدمتکار که به او مشکوک می‌شود، سریعا به نیروهای امنیتی انگلستان چنین موضوعی را اطلاع می‌دهد سرانجام عملیات ناموفق او در کشتن رشدی نتیجه‌ای جز شهادت برایش رقم نمی‌زند. هر چند مهمترین دستاورد کاری که شهید مازح انجام داد این بود که سلمان رشدی بداند خطر از آنچه فکر می‌کند به او نزدیک‌تر است.


شهید مصطفی مازح

روز به روز لایه‌های امنیتی حفاظت از رشدی بیشتر می‌شد؛ تا جایی که اعلام کردند سالانه یک میلیون دلار برای «اسکاتلند یارد» (پلیس انگلیس) که وظیفه حافظت را بر عهده دارد، آب می‌خورد. 

در یکی از مراسم‌هایی که رشدی برای گرفتن جایزه ادبی شرکت می‌کند، در حالی که گریه می‌کند، می‌گوید: «تعجب می‌کنم چرا دیوانه نشده‌ام. من در کشورم زجر می‌کشم. من فکر می‌کنم که دیگر به آخر خط رسیده‌ام و بریده‌ام. از بس دنیا برایم تنگ شده که به قفسه‌های سینه‌ام فشار می‌دهم. رابطه من فقط با تلفن است. زن من هم از من جدا شد....»

فضا به قدری برای نویسنده کتاب آیات شیطانی خفقان‌آور شد که حتی شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز» حضور رشدی را در هواپیماهای خود تا سال ۱۹۹۸ ممنوع اعلام کرده بود و شرکت هواپیمایی «ایرکانادا» چند سال پیش سفر رشدی را با پروازهای خود غیرممکن اعلام کرد.

کتاب آیات شیطانی نه تنها نویسنده خود را به خاک سیاه نشاند، بلکه در سال ۱۹۹۱ میلادی «هیتوشی ایگاراشی» مترجم ژاپنی این کتاب نیز در تسوکوبا کشته شد و همچنین مترجم ایتالیایی این کتاب در میلان، مورد ضرب و شتم و ضربات چاقو قرار گرفت و «ویلیام نیگارد» ناشر نروژی کتاب آیات شیطانی به ضرب گلوله کشته شد.

سلمان رشدی بعدها اعلام کرد که گمان نمی‌کند دیگر ناشری جرأت داشته باشد این کتاب را چاپ کند.

بالاخره روز گذشته در حالی که چند سالی از حضور سلمان رشدی در آمریکا می‌گذشت، او در شهر نیویورک به دست یک جوان مورد اصابت چاقو به گردنش قرار گرفت و به سرعت به بیمارستان انتقال داده شد. هر چند تا کنون خبری مبنی بر مرگ وی منتشر نشده، اما امیدواریم با به درک واصل شدن این نویسنده شیطانی قلب جریحه‌دار شده مسلمانان پس از سال‌ها التیام پیدا کند.


تصویر منتشر شده از حمله روز گذشته به سلمان رشدی در نیویورک

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلمان رشدی حمله به سلمان رشدی نویسنده مرتد فتوای امام مصطفی مازح ضارب سلمان رشدی کتاب آیات شیطانی امام خمینی سلمان رشدی چند سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۲۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سلمان فارسی» یک پروژه جریان ساز است/ پخش سریال در ۱۴۰۵

پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما با همراهی محسن برمهانی معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی» بازدید کرد و در جریان روند تولید آن قرار گرفت. در این بازدید مهدی نقویان رئیس سیمافیلم و جمعی از مدیران ستادی معاونت سیما حضور داشتند.

در ابتدا جبلی در کنار داود میرباقری (کارگردان)، برمهانی (معاون سیما) و حسین طاهری (تهیه‌کننده) و گروه همراه به تماشای سکانس‌هایی از پروژه نشستند و بخش‌هایی از سریال در حضور وی تصویربرداری شد. در ادامه میرباقری و طاهری، رئیس سازمان صداوسیما را در جریان روند تولید سریال قرار دادند و توضیحاتی درباره لوکیشن آتشکده ماربین ارائه کردند.

انوش معظمی، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و حسام منظور از جمله بازیگرانی بودند که در لوکیشن آتشکده ماربین حضور داشتند و مقابل دوربین رفتند.

سکانسی که در بازدید جبلی تصویربرداری شد، مربوط به بازی انوش معظمی و حضور هنروران بسیاری بود که در کنار این بازیگر قرار داشتند و به خاطر دقت و حساسیتی که میرباقری در کارگردانی دارد، این سکانس چند بار تکرار شد تا مورد تایید کارگردان قرار بگیرد.

جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه این سریال گفت: من برای عرض خسته نباشید به گروه تولید سریال خدمت آقایان میرباقری، طاهری و عوامل تولید این مجموعه از جمله بازیگران، هنروران و عوامل پشت دوربین رسیدم تا همچون گذشته در جریان روند تولید و پیشرفت پروژه قرار بگیرم. ما در سازمان صداوسیما تمام هم و غم و تلاشمان این است که نیاز‌های این مجموعه فاخر و تاریخی و جریان ساز تامین شود. خوشبختانه مراحل تولید اعم از تهیه و تامین زیرساخت‌ها و ساخت و ساز‌ها و یا تامین مراحل مختلف تولید طبق برنامه پیش می‌رود.

وی ادامه داد: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های تولید سریال در طول این هفت سال است که تولید این سریال آغاز شده است. می‌توانم بگویم امسال یک سال سرنوشت ساز است؛ لذا وظیفه ما در سازمان صداوسیماست که از همه ظرفیت‌ها و اختیارات مان استفاده کنیم تا این مجموعه طبق برنامه ریزی پیش برود. چون استاد میرباقری و همکارانشان با جدیت مثال زدنی کار را پیش می‌برند. در سرمای زمستان و در مناطق پربرف و در گرمای تابستان زیر آفتاب کار را با دقت و وسواس و حساسیت کار را دنبال می‌کنند. امیدوارم ما و همکارانمان در سازمان و به خصوص سیمافیلم هم بتوانیم همچون گذشته در خدمتشان باشیم.

تلاش برای پخش در ۱۴۰۵

در ادامه میرباقری در باره روند تولید سریال افزود: فصل تولد سلمان را گرفته ایم و این روز‌ها کار ادامه دارد. در اصل سکانس‌ها مربوط به بودخشان (پدر سلمان)، فرماندار جی است که در آتشکده ماربین مقابل دوربین می‌رود. 

وی در پاسخ به این سوال که کار چه زمانی به پایان خواهد رسید هم گفت: ما طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاشمان می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم. 

سریال سلمان فارسی یک دانشگاه عظیم است

حسین طاهری هم درباره تولید سریال گفت: سلمان فارسی یکی از مجموعه‌های بزرگ صداوسیماست که در تولید آن هم نگاه مدیران و هم نگاه ما به آینده و نسل‌های بعدی است. اینجا یک دانشگاه عظیم است که نسل‌ها را برای صنعت فیلمسازی رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: در معماری مجموعه تلاش شد تا یک کار جدی از ایران باستان را به جا بگذاریم. دوره‌ای که مغفول مانده بود، اما با همت دکتر جبلی این بستر ایجاد شد. 

جبلی در انتها به تماشای راش‌هایی از سریال نشست و با طاهری، میرباقری و احمدجو درباره قصه و بخش‌های مختلف این سریال گفتگو کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • «سلمان فارسی» یک پروژه جریان ساز است/ پخش سریال در ۱۴۰۵
  • میرباقری: تلاش می‌کنیم «سلمان فارسی» را ۱۴۰۵ به پخش برسانیم
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • حرف‌های سلمان نون خ با مردم در ساختمان صدا و سیما |‌ ویدئو
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • پیام تبریک اینفانتینو و شیخ سلمان برای قهرمانی فوتسال ایران در آسیا + عکس