Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پایگاه میراث فرهنگی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام گفت: کتیبه‌ها و عناصر تزئینی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام با فناوری‌های دیجیتالی فتوگرامتری، مستندنگاری می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی، فرامرز صابرمقدم اظهارداشت:در سال‌های اخیر، توسعه تکنولوژی در زمینه مستندنگاری آثار تاریخی و با ارزش، سبب تعریف پروژه‌های جدید و به دور از تصور شده به طوری که توسعه فناوری‌های دیجیتالی کردن آثار موزه‌‌ای، تک بناها، مجموعه‌های یادمانی (فرهنگی، تاریخی، مذهبی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..)، بافت‌های شهری و محوطه‌های تاریخی از جمله رویکردهای نوینی است که درک ما از مفهوم آثار تاریخی را ارتقاء داده است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام ادامه داد:این فناوری‌ها که به مدد ترکیب دوربین‌های تخصصی، پهپادها و دوربین‌های نقشه‌برداری صورت می‌گیرد، ضمن تهیه مدل سه بعدی، تصاویر اورتوفتو (تخت) جداره‌های با ارزش این آثار نیز تهیه شده و با دقیق‌ترین نقشه‌های ممکن از بنا و مدل‌های واقعی از آنها علاوه بر ارائه درک واقعی از مختصات اثر تاریخی، در بازی‌وارسازی، شکل‌دهی به تورهای مجازی و تکنولوژی‌های واقعیت افزوده وارد شده و امکان جدیدی را برای افزایش ادراک کاربر فضاهای تاریخی فراهم می‌کند.

بی‌توجهی به ظرفیت‌های میراث فرهنگی و فناوری‌های بومی زمینه‌ساز بسیاری از بحران‌هاستاحیای بافت تاریخی کاشان باید تحت نظارت میراث فرهنگی انجام شودمراسم روز عاشورای روستای "مرزان" در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد

وی تصریح کرد:برای گردآوری مدارک و مستندهای مورد نیاز به منظور تکمیل پرونده پیشنهادی ثبت در فهرست جهانی این مجموعه تاریخی و آرامگاهی ارزشمند، فازهای مطالعاتی چندگانه‌ای در نظر گرفته شده که در نخستین مرحله از این برنامه، برای نخستین بار و با رویکردی علمی، تمامی کتیبه‌های شناسایی شده در بناها و فضاهای مجموعه و تمامی عناصر تزئینی با فناوری دیجیتالی فتوگرامتری برد کوتاه توسط کارشناسان با تجربه مطالعه و مستندنگاری خواهد شد.

 مدیر پایگاه میراث فرهنگی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام  افزود:در مرحله دوم به‌روزرسانی اسناد و مدارک مجموعه تاریخی شیخ احمد جام با هدف تهیه و تکمیل پرونده پیشنهادی ثبت در فهرست جهانی، اجرای نقشه برداری کل مجموعه شامل فتوگرامتری برد کوتاه (با استفاده از پهپاد و تصویر برداری زمینی)، کالیبراسیون با دوربین «توتال استیشن» به همراه تهیه مدل ابر نقطه، ارائه نقشه موقعیت، برداشت کامل نقشه‌های طبقات، تمام نماهای بیرونی مجموعه و  برش‌های متفاوت و دقیق از بنا خواهد بود که در صورت تخصیص اعتبار محقق خواهد شد.

وی بخاطرنشان کرد:از مهم‌ترین پروژه‌های اجرا شده می‌توان به مستندنگاری مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و بازار تبریز برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، مستندنگاری ابنیه تاریخی ماکو (عمارت باغچه جوق، عمارت شهربانی، عمارت دارایی، بانک ملی، کلاه فرنگی و ساختمان شیر خورشید)، عمارت شهرداری تبریز، مستندنگاری قلعه‌های تاریخی چابهار و قشم، گورستان تاریخی لافت کهنه در جزیره قشم، عمارت محسنی اراک، خانه فاطمه نایین، مدرسه حجتیه قم و... اشاره کرد.

انتهای پیام/282/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان