Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: جهاد دانشگاهی علاوه‌بر ساماندهی اولیه آمادگی دارد که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و اوقاف درزمینه احیای سرای حاج رضا با محوریت نقش آن در ارتقای گردشگری استان قزوین همکاری لازم را داشته باشد.

علی دلزنده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سرای حاج رضا در ضلع جنوبی بازار قزوین در ۲ طبقه با حیاطی بزرگ ساخته شده است که این سرا از شمال به بازارچه وزیر متصل می‌شود و در نزدیکی مجموعه سعدالسلطنه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سرای حاج رضا در سال ۱۳۸۴ ثبت ملی شده است و قدمت آن به دوره قاجار برمی‌گردد؛ به‌کارگیری انواع طاق‌ها با اجرای بسیار مناسب، دقیق و منحصربه‌فرد ازجمله ویژگی‌های اصلی این بنا محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین عنوان کرد: قسمت شترخان سرای حاج رضا سبب اجرای قابلیت‌های خوب در احیای این بنا خواهد شد، آب‌انبار موجود در این مکان تاریخی در سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۴۵ ریزش کرده است اما قابلیت بازسازی و ایجاد کاربری جدید در آن وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: وجود سازه‌های چوبی در ایوان‌ها و حجره‌ها از دیگر ویژگی‌های سرای حاج رضا است، اگرچه تزئینات اصلی ازجمله کاشی‌های هفت‌رنگ ورودی این بنا با الگوهای دیگر بناهای قزوین تطابق دارد اما سرای حاج رضا دارای ویژگی‌های خاص در بنا است.

لزوم حفاظت اضطراری سرای حاج رضا

دلزنده یادآور شد: با توجه به‌ آسیب‌هایی که به بنای حاج رضا وارد شده و در بخش‌هایی این آسیب‌ها ادامه دارد و ممکن است در طول زمان نیز گسترش پیدا کند بنابراین اولین اقدام حفاظت اضطراری و پیشنهاد و پیش‌بینی کوتاه‌مدت است.

وی اضافه کرد: لازم است حفاظت اضطراری از سرای حاج رضا به‌سرعت اتفاق بیفتد و زمینه مطالعاتی فراهم شود، تا با تعیین دستورالعمل و شیوه‌نامه‌های لازم وضعیت فعلی ساماندهی گردد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: بخشی از مالکیت بنای حاج رضا مربوط به اوقاف و بخشی دیگر مربوط به مالکان شخصی است و به همین دلیل قابلیت تفکیک آسان نیست؛ این موضوع سبب شده که مرمت و احیای این مکان تاریخی به‌راحتی صورت نگیرد زیرا طی سال‌های اخیر با افزایش ورثه و تغییر مالکان، امکان هماهنگی برای انجام مرمت را سخت نموده است.

وی تصریح کرد: این بنا به دلیل نزدیکی به سعدالسلطنه و راه‌های دسترسی آسان، قرارگیری در کنار سرای وزیر و ضرابخانه خانه می‌تواند نقش کلیدی در تقویت محور گردشگری در شهر قزوین، توسعه گردشگری در سرای سعدالسلطنه و بازسازی و احیای بازار قزوین را ایفا کند.

این مسئول گفت: اگر بخواهیم مجموعه سعدالسلطنه را با تمرکز بر صنایع‌دستی با رویکرد ثبت جهانی ببینیم، می‌بینیم که سرای حاج رضا می‌تواند به‌عنوان پشتیبان فضای مناسبی برای سعدالسلطنه باشد و همچنین در حوزه صنایع‌دستی می‌تواند در بخش مشاغل خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه چگونه می‌خواهیم از عناصر فعلی موجود در بازار قزوین با محوریت مجموعه سعدالسلطنه و تقویت آن استفاده کنیم می‌تواند به‌صورت یک طرح پژوهشی بررسی شود.

دلزنده عنوان کرد: ارتقای نقش گردشگری بافت تاریخی بازار و احیای سرای حاج رضا می‌تواند در موضوعاتی همچون تعریف کاربری جدید برای مجموعه بازار مؤثر واقع شود.

احیای بازار قزوین در دستور کار قرار گیرد

وی افزود: روند مطالعات بالادستی برای احیا و ارتقای بناهای موجود در بافت تاریخی قزوین موضوع بسیار مهمی است لذا در خصوص مجموعه بازار سنتی باید در یک پلان مشخص به آن پرداخت و مورد بررسی قرار گیرد تا کل مجموعه بازار احیا شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قزوین تصریح کرد: با توجه به سوابقی که در سعدالسلطنه وجود دارد احیای بازار قزوین باید در دستور کار قرار گیرد تا از این طریق نقش سرای حاج رضا تبیین و کاربری تعریف شود و سپس متناسب با وضعیت موجود نسبت به تملک، نحوه مدیریت و پیاده‌سازی طرح مناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و اداری حاکم بر خود بنای حاج رضا فعالیت لازم صورت گیرد.

دل‌زنده در پایان بیان کرد: جهاد دانشگاهی علاوه بر ساماندهی اولیه آمادگی دارد که یک دفتر فنی ویژه بافت تاریخی بازار و سرای حاج رضا ایجاد کند و مطالعات پژوهشی پیرامون طرح توسعه و احیای بنای حاج رضا با محوریت نقش آن در ارتقای گردشگری استان و به خصوص بازار تاریخی قزوین و مجموعه سعدالسلطنه، مطالعات جامع آسیب نگاری و آسیب شناسی و ارائه طرح مرمت بنا، ارائه پیشنهاد بازسازی بنا و پیاده‌سازی طرح در قالب اجرا را با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و اوقاف انجام دهد.

انتهای پیام

                      

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بافت تاريخي سرای حاج رضا قزوین قزوين مجموعه سعدالسلطنه سرای حاج رضا بازار قزوین قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۵۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند

ایسنا/لرستان رئیس جهاددانشگاهی لرستان اجرای مسابقات ملی سدید را گام مؤثری در تقویت مهارت‌های ارتباطی دانشجویان دانست و اظهار کرد: دانشجویان باید خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند چرا که بی‌تفاوتی در جامعه باعث می‌شود آینده روشنی برای جامعه رقم نخورد.

فرهاد فرامرزیان در آیین اختتامیه و تجلیل از منتخبان مرحله استانی مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ که هشتم اردیبهشت‌ماه به همت جهاد دانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: مسابقات ملی سدید برای اولین بار است که در لرستان برگزار می‌شود و با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه شده است.

وی با بیان اینکه از دانشگاه‌های آزاد، علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی، لرستان و پیام نور در این مسابقات شرکت‌کننده داشتیم، افزود: در اجرای این برنامه جهاد دانشگاهی و دانشگاه لرستان مشارکت داشتند.

فرامرزیان مسابقات ملی سدید را بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم دانست و  اضافه کرد: دانشجویان باید خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند چراکه بی‌تفاوتی در جامعه باعث می‌شود آینده روشنی برای کشور رقم نخورد.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات سدید در دانشگاه‌های ۲۱ استان کشور و ۳۰ واحد جهاد دانشگاهی، ادامه داد: دانشجویان آینده‌سازان جامعه هستند و نباید نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت باشند آنها باید خود را در مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دخیل بدانند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه مسابقات ملی سدید نقش مهمی در بالا بردن روحیه اعتماد به نفس در دانشجویان دارد، افزود: دانشجویان با شرکت در این مسابقات که در بخش‌های مختلف ازجمله پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار می‌شود، با نحوه مدیریت زمان آشنا می‌شوند.

وی با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی، گفت: ضرورت دارد دانشجویان در بحث انتخابات، گفت‌گو با نامزدهای انتخاباتی ورود پیدا کنند و با دعوت از منتخبان ملت به محیط‌های دانشگاهی راهکارهای لازم برای حل مشکلات را ارائه دهند.

فرامرزیان با اشاره به راهیابی پنج دانشجو از لرستان به مرحله کشوری مسابقات سدید، اظهار کرد: انتظاری که از این دانشجویان به عنوان نمایندگان دانشجویان لرستانی در مسابقات ملی سدید دارم این است که با تمرین و ممارست برای جامعه دانشگاهی استان افتخارآفرینی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد