Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسان ایرانی دانشگاه "ملبورن" استرالیا موفق به ساخت بتن از لاستیک، تایر و سنگ شده‌اند که با محیط زیست سازگار است و هزینه تولید آن از بتن‌های رایج کنونی کمتر است.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، گروهی از محققان مؤسسه فناوری سلطنتی ملبورن(RMIT) موفق شده‌اند روش کلاسیک ساخت بتن را که از شن و خرده سنگ ساخته می‌شود، با لاستیک‌ها و تایرهای دور ریخته شده جایگزین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بیانیه مطبوعاتی که توسط این دانشگاه منتشر شده است، این بتن جدید، سبزتر و سبک‌تر است و همچنین نویدبخش کاهش قابل توجه هزینه‌های ساخت و حمل و نقل است.

استفاده از مقدار کمی از ذرات لاستیک‌ از تایرها قبلاً نیز برای جایگزینی با خرده سنگ‌ها در ساخت بتن صورت گرفته است، اما با این حال، فرآیند جایگزینی کامل تاکنون موفقیت‌آمیز نبود.

"محمد مومن الاسلام" محقق دانشکده مهندسی دانشگاه ملبورن و نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: این کار یک کار انقلابی است، زیرا نشان داد که با قطعات لاستیک بازیافتی چه کاری می‌توان انجام داد.

وی افزود: ما با روش ریخته‌گری دقیق خود نشان داده‌ایم که می‌توان بر این محدودیت چند دهه‌ای در استفاده از مقادیر زیادی ذرات درشت لاستیک در بتن غلبه کرد. این تکنیک شامل استفاده از قالب‌های ریخته‌گری جدید طراحی شده برای فشرده سازی قطعه‌های درشت لاستیکی در بتنِ تازه است که عملکرد مصالح ساختمانی را بهبود می‌بخشد.

این پیشرفت با تلاش مهندسان دانشگاه ملبورن استرالیا شامل "محمد مومن الاسلام"، دکتر "محمد صابریان"، پروفسور "جی لی"،  پروفسور یوفی "وو"، دکتر "سید کاظمی"، دکتر "محمد منیر" و پروفسور "یینگ وو ژو" از دانشگاه "شنژن" حاصل شده است.

پروفسور "جی لی" یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت که این فرآیند تولید، به شدت به محیط زیست و اقتصاد کمک می‌کند. وی گفت: این بتن سبزتر و سبک‌تر می‌تواند هزینه‌های تولید و حمل و نقل را تا حد زیادی کاهش دهد که به طیف وسیعی از پیشرفت‌ها از جمله پروژه‌های مسکن ارزان‌قیمت در مناطق روستایی و دورافتاده در استرالیا و سایر کشورهای جهان کمک می‌کند.

محققان می‌گویند از آنجایی که بخش عمده تولید بتن معمولی، سنگ‌ریزه‌های درشت است، جایگزینی همه اینها با لاستیک استفاده شده در تایرها می‌تواند به طور قابل توجهی تخلیه منابع طبیعی را کاهش دهد و همچنین به چالش بزرگ زیست محیطی مربوط به اینکه با لاستیک‌های مستعمل چه باید کرد، پایان دهد.

"محمد مومن الاسلام" می‌گوید: این فرآیند تولید را می‌توان به صورت مقرون به صرفه در یک محیط صنعتی که هم اکنون بتن تولید می‌کند نیز اجرایی کرد.

این تیم تحقیقاتی پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز در محیط کارگاهی اکنون قصد دارد این بتن را بیشتر تقویت کند تا دریابد که عناصر قرار داده شده در این بتن چگونه عمل می‌کنند.

این مطالعه در مجله Resources, Conservation & Recycling منتشر شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: بتن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۶۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان

بعد از اقداماتی که دانشگاهیان کشورهای مختلف به ویژه اروپا برای بایکوت علمی و آکادمیک محققان صهیونیست به دلیل جنگ وحشیانه این رژیم علیه نوار غزه انجام داده‌اند، هشدارهای زیادی در محافل عبری درباره عواقب این تحریم‌ها مطرح شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در بحبوحه خیزش عظیم دانشجویی در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی که به دانشگاه‌های سراسر جهان گسترش یافته است رسانه‌های عبری درباره تشدید بایکوت علمی و آکادمیک محققان و پژوهشگران اسرائیلی در دانشگاه‌های خارجی هشدار دادند.

رسانه‌های عبری به نقل از «یوآو کیش» وزیر آموزش و پرورش رژیم اشغالگر اعلام کردند که او قصد دارد در اسرع وقت یک طرح عملی برای مقابله با بایکوت آکادمیک اسرائیل در دانشگاه‌های خارجی ارائه کند اما چنین طرحی نیاز به بودجه زیادی دارد.

بعد از آغاز تظاهرات‌های گسترده علیه رژیم اشغالگر به خاطر جنایت‌های وحشیانه آن علیه مردم غزه در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا هشدارهای زیادی درباره اینکه رژیم صهیونیستی با یک بایکوت دانشگاهی بی‌سابقه مواجه شود مطرح شده است.

رسانه‌های عبری در این زمینه اعلام کردند که چنین تحریمی علیه اسرائیل می‌تواند دانشگاه‌های آن را به خطر بیندازد و آسیب شدیدی به اقتصاد اسرائیل وارد خواهد کرد.

پروفسور «مانوئل تراخنبرگ» مدیر موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه شورای عالی آموزش این رژیم اعلام کرد که روابط بین‌المللی مجرای اکسیژن دانشگاه‌ها و دانشگاه‌ها لوله اکسیژن صنایع و امنیت هستند و اگر بخش آکادمیک آسیب ببیند صنایع اقتصادی و امنیتی نیز به شدت متضرر خواهد شد.

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساختبیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیلخیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد

وب سایت تایمز اسرائیل نیز اعلام کرد که گزارش اخیر منتشر شده توسط وزارت نوآوری، علم و فناوری اسرائیل نشان می‌دهد که تمایل پژوهشگران دانشگاهی برخی کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان اسرائیلی خود بعد از 7 اکتبر یعنی جنگ غزه تاکنون به شدت کاهش یافته است.

این رسانه عبری تصریح کرد که بعد از گذشت نزدیک به 7 ماه از جنگ، وزارت نوآوری، علم و فناوری در حالی که هیچ برنامه‌ای ندارد می‌گوید که کمیته‌ای را برای مقابله با بایکوت آکادمیک که به رهبری دانشگاهیان کشورهای اروپایی علیه محققان اسرائیلی اعمال شده، تشکیل خواهد داد.

این وب سایت صهیونیستی اعلام کرد که نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند از جمله کشورهای پیشرو در تحریم آکادمیک محققان اسرائیلی هستند و به این لیست باید ایتالیا را هم اضافه کنیم که پیشتر سابقه طولانی و مهم در همکاری دانشگاهی با اسرائیل داشت. همچنین بلژیک نیز در زمره همین کشورها قرار دارد که در جامعه تحقیقاتی اروپا سرآمد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • آخرین ساعات زندگی افلاطون فاش شد: افلاطون در آخرین ساعات زندگی‌اش چه می‌کرد؟!
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان