Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار سرمایه در اولین روز کاری هفته چهارم مردادماه بازدهی 1.29 درصدی را برای سهامداران به همراه داشت.

به گزارش ایران اکونومیست، بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته پس از هفت هفته ریزش، بالاخره رشد کرد و در اولین روز از هفته جاری نیز همه شاخص‌های عملکردی بورس روند صعودی به خود گرفتند.

بازار سهام امروز کار خود را جدی ‌تر و با حمایت‌ نمادهای ریالی آغاز کرد تا نمادهایی بانکی و خودرویی به عنوان صف نشینان خرید روز جاری باشند، البته به دلیل کاهش قیمت نفت، گروه فرآورده‌های نفتی و کک امروز حال و روز خوبی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی هفته‌های گذشته بازار سرمایه با مشکل بی توجهی سهامداران به رخدادهای اتفاق افتاده درباره بورس مواجه بوده است. گزارشات 3 ماهه اغلب شرکت‌‌ها که در تیرماه منتشر شده است، مثبت بوده و نرخ ‌های جهانی نیز بهبود داشته و به ثبات نسبی رسیده است، اما بورس تهران واکنش مثبت محسوسی به هیچ یک از این موضوعات نداشته است.

تحلیلگران افت ارزش معاملات را به دلیل بی اعتمادی موجود در بازار مرتبط می‌دانند. بنابراین بسیاری از معامله گران و سهامداران در انتظار کاهش ریسک‌های سیاسی و اقتصادی هستند تا برای ورود پول خود به بورس اقدام کنند. امروز قیمت سهام تمامی نمادهای گروه‌ های خودرو و ساخت قطعات، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، سرمایه‌گذاری ‌ها و شرکت‌‌های چند رشته‌ ای صنعتی افزایش یافت و این 4 گروه یکپارچه سبزپوش شدند.

* بازار در میان مدت رشد خواهد کرد

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، گفت: روندهای درونی بازار و شاخص ‌های عملکردی آن نشان دهنده حمایت از شاخص در محدوده حرکتی اخیر است. اما ریسک ‌های سیاسی و اقتصادی موجب شده که معامله‌گران دست به عصا عمل کنند.

وی ادامه داد: طی معاملات روزهای گذشته هم در روند صعودی و هم در روند نزولی، دامنه نوسان شاخص نیز محدودتر و کوتاه‌تر شده است. به نظر می‌رسد با ثبات قیمتی در بازارهای جهانی و کاهش نرخ سود بین بانکی، بازار سیگنال‌ های مثبتی دریافت کرده است. اما برای اینکه روند مثبت بازار را در کوتاه مدت مثبت ارزیابی کنیم، باید روند خروج سرمایه از بورس متوقف شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: گزارشات مالی سه ماهه شرکت ‌ها حاوی نشانه ‌های مثبتی در اغلب نمادها بود. در نتیجه بازار در میان مدت می‌تواند رشد کند و قیمت بازار شرکت‌ها به ارزش ذاتی نزدیک خواهد شد.

* رشد شاخص های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس با افزایش 18 هزار و 635 واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و 467 هزار و 100 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 1.29 درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد 6 هزار و 282 واحدی در سطح 395 هزار و 884 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 1.61 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 113 واحد بالا آمد و در سطح 19 هزار و 264 واحد باقی ماند. 

* رشد ارزش کل معاملات و معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 17 هزار و 975 میلیارد تومان افزایش یافت که رشد 14 درصدی را نسبت به روز چهارشنبه نشان می دهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 10 هزار و 607 میلیارد تومان بود که 59 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 44 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم دو هزار و 887 میلیارد تومان رسید که سهمی 16 درصدی از کل معاملات بازار سرمایه را داشته است.

* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار بعد از دو روز معاملاتی، مثبت شد و 172 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. گروه های محصولات شیمیایی و زراعت و خدمات وابسته با خروج پول حقیقی و گروه‌های خودرو و ساخت قطعات و بانک ها و موسسات اعتباری بیشترین ورود پول حقیقی را شاهد بوده اند.

در معاملات روز شنبه بیشترین ورود پول حقیقی به سهام وبملت (بانک ملت)، فولاد (شرکت فولاد مبارکه) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) اختصاص داشت و نمادهای نوری (پتروشیمی نوری)، وسالت (بانک قرض الحسنه رسالت) و فجام (جام ‌دارو) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

* افزایش 244 درصدی ارزش صف های خرید بازار سهام

در جریان معاملات روز شنبه، تعداد 479 سهم با رشد قیمت و 138 نماد نیز با کاهش قیمت روبرو شدند. در پایان معاملات امروز، ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 42 درصد کاهش یافت و به 78 میلیارد تومان رسید. ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته رشد 244 درصدی کرد و در رقم 473 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای خساپا (شرکت سایپا)، وبانک (شرکت سرمایه گذاری هلدینگ توسعه ملی) و خودرو (شرکت ایران خودرو) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غاذر (شرکت کشت و صنعت پیاذر)، فگستر (گسترش صنایع روی ایرانیان)، وآذر (سرمایه ‌گذاری ‌توسعه ‌آذربایجان‌) تعلق داشت.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیارد تومان بازار سرمایه ارزش معاملات پول حقیقی معاملات روز نسبت به روز بازار سهام ورود پول روز کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۸۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و در راستای برنامه وزارت نیرو برای اصلاح نظام مالی صنعت برق، شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور موظف شدند بخشی از انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تهیه کنند.

بر اساس آخرین آمار و ارقام مرتبط با معاملات شرکت‌های توزیع برق در بورس انرژی، در هفته نخست شروع معاملات برق در این بازار تعداد ۱۷۹ معامله صورت گرفت که ارزش این معاملات ۱,۲۱۱ میلیارد ریال بود. در این هفته که حجم معاملات روزانه برق به یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۲۵۸ مگاوات ساعت رسید، همچنین پایین‌ترین قیمت بازار ۸۵۰ ریال و بالاترین قیمت نیز ۱,۲۰۰ ریال بود.

در معاملات هفته نخست ۳۲ شرکت توزیع برق در معاملات اقدام به خرید برق کردند و در مقابل ۱۰ نیروگاه خصوصی و ۱۸ نیروگاه دولتی نیز اقدام به فروش برق کردند که سهم نیروگاه‌های دولتی ۵۴ درصد و سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی نیز ۴۶ درصد بود.

با تزریق ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت هفتگی به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع، امکان معاملات به صورت مستمر با هدف اصلاح جریان مالی و ایجاد شفافیت قیمتی و کاهش نقش دولت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6089877 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار