Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@12:28:30 GMT

خارجی‌ها چه فکری می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۱۰۲۵

خارجی‌ها چه فکری می‌کنند؟

«۲۲ سال از الصاق عبارت «حرفه‌ای» به فوتبال ایران گذشت، اما هنوز ساعت بازی فردا را هم درست نمی‌دانیم و مطمئن نیستیم قرار است تماشاچی داشته باشد یا نه. زیبا نیست؟»

به گزارش ایران اکونومیست، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «راستش ما که عادت داریم، اما مشتاقیم بدانیم خارجی‌های تازه‌وارد به فوتبال ایران در مورد این مدل برگزاری مسابقات چه فکری می‌کنند و طی چند روز گذشته چه احوالاتی داشته‌اند! بیست‌ودومین دوره مسابقات لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران در شرایطی از عصر جمعه شروع شد که موجی از بی‌نظمی‌ها به‌وضوح توی ذوق می‌زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگ‌ترین و عجیب‌ترین آنها اعلام ناگهانی برگزاری مسابقات بدون حضور تماشاگران بود. در شرایطی که از چند روز قبل سامانه‌های مربوطه در حال فروش بلیت به هواداران بودند، ناگهان اعلام شد تمامی مسابقات هفته اول بدون تماشاگر خواهد بود و پول خریداران بلیت هم به حساب‌شان برگردانده می‌شود.

از قضا اختلال در همین سامانه‌ها هم دلیل اصلی این تصمیم عنوان شد؛ آنچه کسی باور نکرد. بسیاری از هواداران فوتبال و همین‌طور تقریبا تمام رسانه‌ها و مطبوعات ورزشی حدس زدند پای الزامات فیفا و از جمله ورود زنان به ورزشگاه‌ها در میان است. به همین راحتی تمامی مسابقات هفته اول، از جمله یکی از بزرگ‌ترین مسابقات فصل بین استقلال و سپاهان بدون تماشاگر شد. حالا فرض کنید شما جای ژوزه مورایس یا ریکاردو ساپینتو هستید و ۴۸ ساعت قبل از بازی چنین خبری را می‌شنوید. دچار چه احساسی می‌شوید و چه محاسبه‌ای در مورد کشور میزبان خود انجام می‌دهید؟

فقط هم همین نیست. ۲۴ ساعت قبل از بازی استقلال و سپاهان، سازمان لیگ اعلام کرد این بازی از ساعت ۱۹:۳۰ به ۱۹ تغییر کرده است. این نیم‌ساعت کسی را نمی‌کشد اما به‌شدت زشت و بحث‌برانگیز است. مگر می‌شود بعد از سه ماه تعطیلی، ساعت همان بازی اول، آن هم یک روز قبل از مسابقه تغییر کند؟ خب پس با چه حساب و کتابی ساعت انتخاب کرده بودید؟ باز در همین هفته اول تداوم خانه‌به‌دوشی‌های نساجی را داشتیم که نتوانست در ورزشگاه وطنی میزبان مس رفسنجان باشد و این بازی در اصفهان برگزار شد! معلوم نیست بعد از یک سال سرگردانی، بالاخره از کی نساجی در شهر خودش میزبان خواهد بود. از دیگر سو در فاصله ۲۴ ساعت به مسابقه پیکان و ملوان، محل برگزاری این بازی از ورزشگاه انقلاب کرج به استادیوم پاس قوامین منتقل شد. باز این هم «فاجعه» نیست اما نشان می‌دهد سیستم برنامه‌ریزی در فوتبال ایران چقدر حفره دارد و این کارها به آماتورترین شکل ممکن انجام می‌شود.

امثال ساپینتو یا مورایس که سال‌ها با مورینیو همکاری کرده، از جایی می‌آیند که بلیت همه مسابقات سه ماه بعد تیم‌ها هم پیش‌فروش شده است. به خدا زشت است که جلوی اینها ساعت و محل برگزاری بازی‌های فردا عوض می‌شود یا ناگهان اعلام می‌کنند کل مسابقات لیگ بدون تماشاگر شد! حالا بگذریم از اینکه از همان ابتدا هم فقدان VAR یا کمک داور ویدئویی در ایران حتما برای اینها تبدیل به یک سوال بزرگ شده است. مساله هم فقط آبرو و حیثیت نیست؛ این کمبودها روی نوع تعامل آنها با جامعه میزبان هم تاثیر می‌گذارد. اینها (همه مربیان یا بازیکنان خارجی که وارد فوتبال کشور می‌شوند) وقتی می‌بینند ما در مورد بدیهیات این همه مشکل داریم، طبیعی است که فرصت را برای ترکتازی، تصاحب اختیارات بیشتر یا احیانا بدعهدی و سوءاستفاده‌های احتمالی فراهم ببینند. ۲۲ سال از الصاق عبارت «حرفه‌ای» به فوتبال ایران گذشت، اما هنوز ساعت بازی فردا را هم درست نمی‌دانیم و مطمئن نیستیم قرار است تماشاچی داشته باشد یا نه. زیبا نیست؟»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: لیگ برتر فوتبال ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لیگ برتر فوتبال ایران فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!

مربی سابق تیم فوتبال نونهالان استقلال می‌گوید در سطوح پایه خیلی‌ها قبل از بازی تلاش می‌کنند نتایج را تعیین کنند، بنابراین تهدید، توهین و درگیری‌هایی در همین راستا مشاهده می‌شود. - اخبار ورزشی -

امین منوچهری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد وجود خشونت در فوتبال پایه کشور، اظهار داشت: ما باید در سطوح پایه بهتر و بیشتر به بازیکنان توجه کنیم و حتماً مقوله آموزش را سرلوحه کارمان قرار بدهیم. از شخص بازیکن گرفته تا خانواده و باشگاهش باید تحت آموزش کافی باشند. متأسفانه سود مالی بعضی نفرات و یکسری خرید و فروش امتیازات تیم‌ها، بالا و پایین آمدن تیم‌ها باعث بروز شرایط بدی در فوتبال پایه ایران شده است. ما باید اولویت‌مان را در سطح فوتبال پایه تغییر بدهیم و آموزش در درجه اول قرار بگیرد.

وی افزود: در سطوح پایه خیلی‌ها قبل از بازی تلاش می‌کنند نتایج را تعیین کنند، بنابراین تهدید، توهین و درگیری‌هایی که اصلاً مناسب فضای فوتبال پایه نیست، در همین راستا مشاهده می‌شود. در یکی از بازی‌ها، شاهد این بودیم که مربی حریف وقتی مهاجم یا بازیکنش به محوطه جریمه ما می‌رسید، با صدای بلند خطاب به او می‌گفت «خودت را زمین بینداز». یک بار که بازیکن حرفش را گوش کرد داور همان لحظه پنالتی را اعلام کرد. اگر هماهنگی قبل از بازی صورت نگرفته بود، چرا مربی از دقیقه اول مسابقه باید چنین درخواستی از شاگردانش داشته باشد؟  طبیعتاً وقتی بازیکن نونهالی چنین رفتارها و  خشونتی را مشاهده کند با همین تأثیرات منفی به سطح بالاتر فوتبال ایران می‌رود.

سرمربی پیشین تیم نونهالان استقلال درباره اینکه آیا خانواده بازیکنانی که در تست فوتبال مردود می‌شوند با مربی درگیری فیزیکی پیدا می‌کنند، گفت: در فوتبال پایه بسیار موضوع عادی است که وقتی بازیکنی را در تست قبول نمی‌کنید، همان روز یا روزهای بعدتر باید با بستگان، آشنایان و...پاسخگو باشید و شاید حتی با شما درگیر شوند! طبیعی است که هر فردی بخواهد از نفوذ، قدرت و آشنایی‌اش برای تحمیل فرزند یا آشنایان خود به تیم باشگاهی تلاش کند. ما باید آدم‌های درستی را برای قبول مسئولیت در سطوح پایه انتخاب کنیم و معیارهای مشخصی وجود داشته باشد که دچار مشکل نشویم.

«آیا این موضوع صحت دارد که بعضی تیم‌ها برای تعیین نتایج از افراد اوباش روی سکوها ضمن تهدید داور و بازیکن استفاده می‌کنند.» منوچهری در واکنش به طرح این موضوع تصریح کرد: متأسفانه در بعضی بازی‌ها شرایط خوبی وجود ندارد. در سطح نونهالان معمولاً خانواده‌ها به همراه بازیکن در محل بازی حاضر می‌شوند. واقعاً فصل گذشته بازی‌هایی وجود داشت که خود من و خانواده‌ها احساس امنیت جانی نداشتیم. فراموش نکنید که به خاطر وضعیت زیرساخت‌ها معمولاً خانواده میهمان و میزبان در یک جا مستقر می‌شوند و چون آموزش مناسبی در این سطح صورت نگرفته ممکن است با رفتارهای احساسی مواجه شویم.

وی راجع‌به تأثیر زیرساخت‌ها در وضعیت فعلی فوتبال کشور، تأکید کرد: بازیکنان 14 یا 15 ساله که در زمین چمن مصنوعی تمرین می‌کنند با مشکلات و مصدومیت‌های زیادی در غضروف و تاندون مواجه می‌شوند. ضمن اینکه هر چقدر از نظر زیرساختی شرایط مناسب‌تری ایجاد کنیم، درگیری‌ها کاهش پیدا می‌کند. به نظرم اگر باشگاه‌های بزرگ کشور هزینه خرید یک بازیکن را به توسعه فوتبال پایه خود اختصاص بدهند امکان پرورش 300 بازیکن وجود دارد که در آینده می‌تواند از نظر فنی و مالی به باشگاه کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۸‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • برنامه پخش زنده فوتبال امروز در شبکه‌های سیما
  • تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!
  • کرواتها ایرانی هستند نه خارجی! (عکس)
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۷‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • میزبانی خوزستان از ۲ بازی لیگ برتر فوتبال
  • حلالی: استقلال اصلا به دنبال فوتبال زیبا نبود!
  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز یکشنبه ۱۶‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان