Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@12:27:19 GMT

روایت یدالله کابلی از ابراهیم قنبری مهر

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۱۶۷۰

روایت یدالله کابلی از ابراهیم قنبری مهر

متن این هنرمند خوشنویس به شرح زیر است:

«صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را
تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید

به راستی برای انسان‌های رفیع القدر و بلندمرتبه‌ای که با اتصال به مبدأ فطرتی پاک و نیاکانی نیک نفس و پاکدل عمرشان سرشار از فضیلت و شرف و زندگی شان لبریز از افتخار و عزت و بالندگی است، «مرگ» آغاز زندگی ابدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلقت بشر همواره در پرتو رحمت حق صورت پذیرفته است ولی انسان در برابر عمر متناهی خویش و مشیت عظیم الهی هیچ قدرتی جز تسلیم ندارد. صبورانه به اراده حق سر می‌نهیم و با دریغ و درد و ناباورانه خبر رحیل نادره هنر سازسازی تاریخ معاصرمان، «استاد ابراهیم قنبری مهر» را با اندوه و اشک بر دیدگان دوستداران این پیر پرمایه و اسطوره جهانی هنر سازسازی به سوگ می‌نشینیم.
استادی که الگوی تمام عیار مهر و معرف و اسوه عشق و پاکی و نجابت و شرف بود. در روزهایی که به اتفاق استادان حسین بهروزی نیا و حبیب میری برای تهیه مستد زندگی ایشان شرفیاب حضورشان می‌شدیم، تمام هم و غم ایشان در ساعت‌ها سخن گفتن تاریخی همراه با قریحه شیرین و خوش و قدرت کلام از خاطرات ۷۰ سال معاشقه مومنانه و رازوری عاشقانه و عابدانه با دنیای پر رمز و راز سازسازی تکیه بر «تعهد و راستی و رستگاری» بود و برآیند نگاه و نظرشان در مانایی زندگی هنرمند تنها و تنها «انسان بودن» بود.

یدالله کابلی خوانساری
کالیفرنیا مرداد ۱۴۰۱»

ابراهیم قنبری مهر، سازنده سرشناس ساز بود که در ۹۴ سالگی دار فانی را وداع گفت. پیکر این هنرمند که جمعه ۲۱ مرداد ماه درگذشت، صبح شنبه ـ ۲۲ مرداد ماه ـ با حضور جمعی از هنرمندان و خانواده آن مرحوم در بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شد.

۵۷۵۷

کد خبر 1661795

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی موسیقی سنتی خوشنویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری

مهدی زمانپور کیاسری نویسنده، تهیه کننده و کارگردان، مستند سینمایی «مشتی اسماعیل» گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم؛ چرا که کاشت، داشت و برداشت محصول پر از حرکت، انرژی و زندگی بود. در مسیر شالیکاری زندگی جریان داشت؛ زندگی که برایم پر از خاطرات بود.

وی ادامه داد: همیشه فکر می‌کردم اگر در فیلمم مستقیم به کاشت، داشت  و برداشت محصول بپردازم شاید نتوانم آنگونه که شایسته است آن را به تصویر بکشم و شاید از حالت هنری خارج شود؛ لذا از آنجاییکه بیشترین خاطراتم در دوران کودکی شکل گرفته بود، با خود گفتم که باید از نگاه کودک بصورت غیر مستقیم به کاشت، داشت و برداشت محصول بپردازم. تا اینکه مشتی اسماعیل جلوی چشمانم آمد.

وی عنوان کرد: البته این ایده با کمک دوست عزیزم کوروش خواجوندی به ذهنم خطور کرد. در نهایت تصمیم گرفتم زندگی مشتی اسماعیل را به تصویر بکشم. زندگی پیرمرد کشاورز نابینای اهل دل. در سال ۸۹ یکسال تمام، کار، تلاش و زندگی این پیرمرد دوست داشتنی را ثبت و ضبط کردم. بهار سال ۹۰ هم تدوین و صداگذاری انجام شد و کار به اتمام رسید.

زمانپور توضیح داد: سپس فیلم به جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی ارسال شد که خوشبختانه در بیش از ٥٠ جشنواره فیلم انتخاب شد در بیش از ٣٠ جشنواره مهم دنیا جایزه گرفت؛ و جالب است بدانید تا کنون نزدیک به ٤٠٠ بار از تلویزیون (در شبکه‌های مختلف) پخش شد.

این کارگردان درباره معنویت مشتی اسماعیل توضیح داد: مشتی اسماعیل سراسر معنویت بود. وی حداقل ۶ ماه در سال را روزه می‌گرفت. وی مداح اهل بیت بود و عاشق امام حسین (ع). مشتی اسماعیل سراسر زندگیش امید بود. حال درونش خوب بود. من هم تلاش کردم این حال خوب را در فیلم جاری کنم و به همه دنیا نشان دهم؛ و البته همه معنویاتش را هم بصورت غیر مستقیم بیان کردم.

وی افزود: رفتن مشتی اسماعیل داغی در دل من گذاشت چرا که ما هر هفته با هم در طی این ١٤ سال در تماس بودیم و همیشه جویای حال هم بودیم. برنامه ریزی کرده بودم که در هفته اول خرداد او را به سفر کربلا ببرم؛ چون مش اسماعیل عاشق کربلا و اباعبدالله بود. البته ما قبلا با هم کربلا رفته بودیم، اما دوست داشتم امسال هم این سفر را تجربه کنم که سعادت نصیب من نشد و این حسرت بر دل من باقی ماند. مشتی اسماعیل خیلی خوش صحبت بود و همچنین طناز با هم خیلی شوخی می‌کردیم. 

زمانپور خاطرنشان کرد: این اواخر دائم می‌گفت «دیگر یواش یواش باید از این دنیا بروم» من به او می‌گفتم که سوال کردم گفتند مشتی اسماعیل تا ٩٦ سال زنده می‌ماند؛ مشتی هم با خنده می‌گفت؛ البته بی نفس؛ و آخرین بار هم که یک هفته قبل از فوتش زنگ زد، گفت که دیگر باید بروم و رفت. مشتی اسماعیل رفت، اما معنویت و امیدش همچنان زنده است و تا سال‌های سال مردم دنیا از آن بهره‌مند خواهند شد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • (ویدئو) روایت جالب فریدون زندی از مشکل داشتن علی پروین با او
  • ادعای جالب دختر ابراهیم رئیسی درباره حقوق ماهانه پدرش
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • (ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • روایت یک دلداگی به همسر؛ مرد ایرانی ۲۵ سال در دریا سرگردان بود! +تصویر
  • سفر رئیس جمهور به سریلانکا به روایت تصویر