Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس گزارش مقامات یمنی در صنعا و مشاهدات عینی خبرنگاران و گزارشگران، ائتلاف متجاوز سعودی در این کشور طی سال‌های اخیر همواره به غارت منابع طبیعی مردم یمن اعم از نفت و گاز این کشور پرداخته و پس از توافق آتش بس تحت نظارت سازمان ملل، متجاوزان با فرصت پیش آمده و آرامش حاصل از آن، روند دزدی از ثروت‌های ملی یمن را تسریع و تشدید کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه‌ای که ماهانه میلیون‌ها بشکه نفت و معیانات گازی را از طریق بنادر استان‌های شبوه، حضرموت، مأرب و دیگر مناطق به خارج از کشو قاچاق می‌کنند و در آمد‌های حاصل از آن به بانک‌های سعودی و دیگر کشور‌های متجاوز واریز می‌شوددر هیمن حال مردم یمن با بزرگترین بحران‌های انسانی در همه زمینه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند و تحت محاصره دشمن، از حداقل امکانات لازم برای برخورداری از یک زندگی عادی محروم هستند.

به منظور بررسی وضعیت، میزان و روند غارت نفت و گاز یمن بدست متجاوزان و اشغالگران، تأثیر این غارتگری بر زندگی مردم یمن، وضعیت اجرای توافق آتش بس و شرط رفع محاصره از فرودگاه‌ها و بنادر این کشور، عملکرد ضعیف سازمان ملل در زمینه نظارت بر اجرای توافق و چشم انداز آتی این توافق با توجه به عملکرد ائتلاف سعودی و سازمان ملل، با «زید احمد الغرسی» رئیس اداره امور رسانه‌ای و فرهنگی دفتر ریاست جمهوری یمن گفتگو کرده‌ایم که در ادامه جزئیات این گفتگو را می‌خوانید:

سوال: حجم و میزان ثروت‌های طبیعی یمن به ویژه نفت و گاز آن را چگونه ارزیابی می‌کنید و این منابع بیشتر در کدام مناطق یافت می‌شود؟
الغرسی: یمن دارای ثروت‌های نفت و گاز زیادی است و گزارش‌ها حاکی از آن است که این کشور همچنان در زمینه ذخایر نفت و گاز امیدوارکننده است؛ به گونه‌ای که آنچه تاکنون کشف شده تنها بخش کوچکی از ثروت یمن است و این ثروت در چندین استان از جمله استان‌های شرقی مانند شبوه و حضرموت و استان‌های شمالی مانند مأرب و الجوف و سایر استان‌های یمن متمرکز شده است.

سوال: چرا طرف‌های خارجی به ثروت‌های طبیعی یمن طمع دارند و مشخصا این طرف‌ها چه کسانی هستند؟
الغرسی: همانطور که همه می‌دانند یکی از اهداف و جاه طلبی‌های آمریکا در یمن غارت ثروت‌های طبیعی این کشور است، زیرا یمن دارای ثروت‌های متعدد و متنوع است و این مسئله جزئی از برنامه‌ای است که طی سال‌های گذشته از جنگ کشور‌های متجاوز اعم از امارات، عربستان، آمریکا و انگلیس از همان لحظه اول اشغالگری برای سیطره بر منابع نفت و گاز اجرا کرده و همچنان به غارت این منابع ادامه می‌دهند.

سوال: حجم منابع نفت و گازی که طی سال‌های اخیر به ویژه پس از توافق آتش بس غارت شده به چه میزان است و فرآیند آن به چه شکلی انجام می‌شود؟
الغرسی: به دلیل سانسور شدید مزدوران و سرپوش گذاشتن بر میزان نفت و گاز غارت شده یمن و اظهارات متناقض آن‌ها در مورد درآمد‌های حاصل از آن، امکان اطلاع دقیق از آمار در این زمینه وجود ندارد، اما مطالعات و تحقیقات رسانه‌ای مبتنی بر اظهارات خود مزدوران و نیز مبتنی بر آنچه که در مورد ورود کشتی‌های خارجی به بنادر یمن و غارت نفت توسط آن‌ها اعلام شده، به تخمین‌هایی رسیده است که نشان می‌دهد از آغاز تجاوز در سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۲۲ میلادی متجاوزان نزدیک به هشتاد و نه میلیون بشکه از نفت یمن به ارزش بیش از سیزده میلیارد و بیست و پنج میلیون دلار را به تاراج برده اند.

این‌ها اعدادی تقریبی و براساس مشاهدات و شنیده هاست، اما به نظر می‌رسد آمار واقعی خیلی بیشتر از این مقدار باشد. این مبالغ در اختیار بانک ملی عربستان قرار می‌گیرد و فقط ۲۰ درصد آن خرج مزدوران به اصطلاح دولت قانونی می‌شود، در حالی که حقوق کارمندان یمنی به دلیل فقدان منابع مالی و اتکای ۷۰ درصدی به درآمد‌های نفتی و گازی، نزدیک به شش سال است قطع شده و اگر این مبالغ در صنعا به بانک مرکزی واریز می‌شد، حقوق کارمندان پرداخت می‌شد و ارزش پول ملی در برابر دلار افزایش و اوضاع اقتصاد و معیشت مردم به شکل قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌یافت.

اما در شرایطی که نفت یمن توسط کشور‌های متجاوز غارت می‌شود، مردم یمن از کمبود مشتقات نفتی و گرانی آن در نتیجه محاصره کشور‌های متجاوز و ممانعت از دستیابی به مشتقات نفتی رنج می‌برند. با شروع جنگ بین روسیه و آمریکا در اوکراین، سرعت سرقت نفت و گاز یمن توسط کشور‌های ائتلاف در تلاش برای تامین گاز بازار‌های اروپایی به جای گاز روسیه افزایش یافته و اگرچه حجم نفت و گاز به غارت رفته در یمن در برابر نیاز اروپا قابل مقایسه نیست، ولی آمریکا، یمن را در کنار دیگر کشور‌ها یکی از جایگزین‌های نفت و گاز روسیه می‌داند.

سوال: علی رغم آنکه از شروط توافق آتش بس، رفع محاصره فرودگاه‌ها و بنادر یمن و اجازه ورود مشتقات نفتی به این کشور بود، اما عملا هیچ یک از این شروط محقق نشده است؛ به نظر شما آیا با این وضعیت توافق آتش بس می‌تواند ادامه دار باشد؟
الغرسی: توافق آتش بس با همان شرایط آتش بس قبلی از جمله اجازه ورود ۱۸ کشتی نفتی طی دو ماه و بازگشایی فرودگاه صنعا برای ۱۶ پرواز به اردن و مصر تمدید شده است. علاوه براین توافق شد که به موضوع محاصره یمن نیز رسیدگی و این محاصره به طور کامل رفع شود و همچنین سازوکار مشخصی برای پرداخت حقوق‌ها در زمان آتش بس پیدا شود. به نظر من اگر این خواسته‌های مردم یمن طی مدت باقی مانده از آتش بس محقق نشود، یمن دیگر تمدید آن را نخواهد پذیرفت و برای استفاده از گزینه‌های سخت نظامی به ویژه علیه عربستان و امارات به حرکت درخواهد آمد. چراکه بدون تحقق این هدف، آتش بسی وجود نخواهد داشت، همانطور که نیرو‌های یمنی به هیچ شرکت خارجی اجازه غارت نفت یمن را نخواهند داد و پس از آن کشتی ها، نفتکش‌ها و یا حتی شرکت‌های تولیدکننده نفت و گاز تحت آتش آن‌ها قرار خواهند گرفت.

سوال: چرا علی رغم آنکه سازمان ملل وظیفه داشته تا بر اجرای درست توافق آتش بس نظارت داشته باشد، اما برای رفع محاصره و توقف غارت ثروت‌های ملی این یمن اقدامی را انجام نمی‌دهد؟
الغرسی: علی رغم آنکه درخواست‌های ما برای آتش بس صرفا درخواست‌های بشردوستانه بوده، اما سازمان ملل متحد به وظیفه خود در قبال حفظ ثروت یمن، پرداخت حقوق‌ها و رفع محاصر عمل نکرده و برعکس، با تعلل در عدم حل و فصل این پرونده‌ها، با کشور‌های متجاوز تبانی می‌کند؛ بنابراین مردم یمن در این پرونده به سازمان ملل دلخوش نکرده و بلکه به رهبری، ارتش و کمیته‌های مردمی خود برای دریافت حقوق طبیعی شان امید بسته است.

سوال: غارت ثروت‌های ملی یمن چه تاثیر بر وضعیت زندگی و معیشت مردم رنج کشیده این کشور دارد؟
الغرسی: یقیناً غارت ثروت یمن توسط کشور‌های ائتلاف متجاوز به رهبری آمریکا بر درد و رنج یمنی‌ها افزوده و به گواه سازمان ملل بزرگترین بحران انسانی در جهان را به وجود آورده است. از جمله پیامد‌های ناگواری که غارت منابع یمن برای مردم این کشور به بار آورده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم پرداخت حقوق‌ها که یک بحران انسانی گسترده را برای بخش بزرگی از مردم یمن رقم زده است.
- افزایش شدید قیمت‌ها و ناتوانی افراد جامعه در تامین نیاز‌های ضروری زندگی خود.
- وخامت ارزش پول ملی در برابر دلار که تاثیرات منفی زیادی بر زندگی شهروندان دارد.
- ناتوانی دولت صنعا در بازسازی زیرساخت‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، منازل مسکونی، جاده‌ها، تأسیسات گردشگری و غیره...
-علاوه براین پیامد‌های اقتصادی و انسانی بسیاری دیگری وجود دارد که فهرست کامل آن‌ها ممکن نیست.

سوال: به عنوان سوال آخر با توجه به شرایط موجود چشم انداز توافق آتش بس را چگونه پیش‌بینی می‌کنید ودر صورت فروپاشی، مسئولیت آن با چه کسی خواهد بود؟
الغرسی: با توجه به حقایق و اتفاقاتی که در یمن شاهد آن هستیم، به طور قطع کشور‌های متجاوز در اجرای مفاد توافق آتش‌بس جدی نیستند و تعلل و ممانعت از سوی آن‌ها وجود دارد و قطعاً بر آتش‌بس تأثیر می‌گذارد و مسئولیت فروپاشی توافق یا هر گونه تشدید نظامی پس از پایان آن برعهده این کشورهاست. مردم یمن به وضعیت نه جنگ و نه صلح و نیز باقی ماندن تحت محاصره و گرسنگی راضی نیستند؛ بنابراین توصیه من به متجاوزان این است که از فرصت پیش آمده برای پایان دادن به تجاوز، محاصره و خروج نیرو‌های اشغالگر خود از یمن استفاده کنند که اگر چنین نکنند، ارتش و کمیته‌های مردمی قوی‌تر از گذشته برای تحقق خواسته‌های ملت یمن از طریق نظامی آمادگی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: غارت نفت یمن ائتلاف سعودی آتش بس یمن تحولات منطقه کشور های متجاوز توافق آتش بس سازمان ملل غارت ثروت نفت و گاز مردم یمن کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟

به گزارش صدای ایران ، انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود تا تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص شود.

بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، در دور اول انتخابات مجلس در تهران چهره‌هایی که در لیست‌های شورای ائتلاف، شورای وحدت و ائتلاف امنا بودند توانستند به مجلس راه پیدا کنند از این رو رقابت بر سر جلوس بر کرسی ریاست مجلس از همان فردای اعلام نتایج انتخابات آغاز شده است.

حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد، اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است.

سید محمود نبویان نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی ازجمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

البته با توجه به اینکه حدود ۱۵۰ منتخب مجلس دوازدهم (تا قبل از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس) از لیست شورای ائتلاف هستد به نظر می‌رسد گزینه اصلی برای ریاست مجلس همان رئیس مجلس یازدهم یعنی محمدباقر قالیباف باشد.

با توجه به اینکه ائتلاف امنا برای ریاست مجلس رقابت نزدیکی با شورای ائتلاف دارد این احتمال وجود دارد ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس یکدست نشود و از جریان‌های مختلف در آن حضور داشته باشند.

تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود

مجتبی یوسفی عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم گفت: الان زود است و نباید برای ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس آینده عجله کرد.

وی اظهار کرد: هر قوه‌ای یکسری مزایا و معایبی دارد و برای اینکه معایبمان را کم کنیم باید ساختار تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و مسئولیت‌ها با همراهی نمایندگان مجلس صورت گیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: تضارب آرا اشکال ندارد و نظرات و جریان‌های مختلف باعث رشد، چالش و پخته‌تر شدن غنای بحث‌ها می‌شود، اما اینکه به تفرقه و چنددستگی برسد نه به نفع نظام و نه به نفع کشور است.

یوسفی ادامه داد: اینکه انتقاد به تخریب و دودستگی برسد و هم در مجلس فعلی و هم در مجلس آینده تصمیم‌هایی که باید بین نمایندگان گرفته شود، از بیرون گرفته شود قطع‌به‌یقین باعث ضرر قوه مقننه می‌شود و اقتدار مجلس کاهش پیدا می‌کند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس بعد نمی‌توان پیشداوری کرد، اما نظرم این است که باید کار مجلس به نمایندگان سپرده شود.

با توجه به اینکه مجلس جایی است که همه دیدگاه‌ها و تفکرات باید در آن باشند جریان‌های سیاسی نباید از تضارب آرا برای اداره مجلس خود را محروم کنند.

دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم

روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: معتقدم مجلس جایی است که همه باید باشند و در آن حرف بزنند.

وی اظهار کرد: می‌توان در یک جامعه متکثر با دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف بدون دعوا، جنگ، هتاکی، پرده‌دری با سلم و صفا و وحدت زندگی کرد و اهداف را پیش برد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: اینکه هرکسی بتواند حرف خود را بزند به رشد و پیشرفت کشور کمک می‌کند لذا امیدوارم مجلس بعدی مجلسی باشد که هر دیدگاهی امکان بیان نظرش را داشته باشد و جمع‌بندی آن بشود تلخ نکردن ذائقه مردم و نشان دادن اینکه همه تلاش ما برای رفع مشکلات کشور است و دعواهایمان هم این باشد که چگونه می‌توان مشکلات کشور را حل کرد نه اینکه من کدام سمت بنشینم، چون من دعوا بر سر صندلی را خیلی دوست ندارم.

برای تشکیل مجلس دوازدهم باید تا هفت خرداد صبر کرد تا هیئت‌رئیسه سنی مجلس انتخابات هیئت‌رئیسه را برگزار کند البته به‌غیر از رقابت بر سر ریاست مجلس آینده، رقابت برای حضور در ترکیب هیئت‌رئیسه بین نمایندگان هم داغ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)