Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته، سامانه مونسون طی هفته‌های پیش در نقاط مختلف استان بوشهر فعال شد و هر چند بارش‌های تابستانه اثرات خوبی داشت ولی بر اثر آن خسارت‌ها و آسیب‌های متعددی به نقاط مختلف وارد شد.

یکی از بخش‌هایی که بیشترین خسارت را در پی فعالیت سامانه مونسون داشت، بخش کشاورزی استان بوشهر بود که در برخی مناطق خسارت‌های ۱۰۰ درصدی را به باغات و اراضی کشاورزی وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان‌های دشتستان و تنگستان مهمترین تولیدکنندگان خرما در استان بوشهر هستند که حدود ۹۰ درصد از خرمای استان در این دو شهرستان تولید می‌شود و افراد زیادی در این حوزه اشتغال دارند.

در پی فعالیت سامانه مونسون خسارت‌های گسترده‌ای به نخلستان‌های استان بوشهر وارد شده و در برخی از باغات به‌ویژه در شهرستان تنگستان، میزان خسارت به نخلستان‌ها ۱۰۰ درصد عنوان شده است.

انتظار می‌رود با تلاش و پیگیری استاندار بوشهر، رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر و دیگر مسئولان استان، زمینه جبران خسارت‌های وارد شده به کشاورزان فراهم شود.

خسارت به ۳۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از پنجم تا نهم مردادماه امسال شاهد فعالیت سامانه مونسون در سطح استان بوشهر بودیم که باعث آبگیری سدها و طرح‌های آبخیزداری استان بوشهر شد.

نوذر منفرد از ورود خسارت جدی به بخش کشاورزی استان بوشهر بر اثر فعالیت سامانه مونسون خبر داد و اضافه کرد: بیش از ۴۱۶ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های کشاورزی وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه این خسارت‌ها در زمینه‌های دامپروری، طیور، زراعت، باغبانی و زیرساخت‌ها بوده است اضافه کرد: جاده بین مزارع، چاه‌ها و کانال‌های آبرسانی کشاورزی استان بوشهر نیز آسیب دیده است.

خسارت ۳۹۵ میلیارد تومانی به نخیلات

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به ریزش محصول نخیلات و ترشیدگی آنها بیان کرد: ۳۹۵ میلیارد تومان خسارت به نخیلات شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، کنگان، بوشهر و دشتی وارد شده است.

وی ادامه داد: در مجموع به ۳۱ هزار و ۶۱ هکتار اراضی کشاورزی آبی، زراعی و باغی استان بوشهر خسارت وارد شده که رایزنی لازم با وزارتخانه‌های متبوع در تأمین اعتبار جبران خسارت‌دیدگان با جدیت دنبال می‌شود.

لزوم جبران خسارت‌ها

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در برخی نقاط شاهد خسارت ۱۰۰ درصدی به نخیلات هستیم که جبران این خسارت‌ها ضروری است.

غلامحسین کرمی با اشاره به اینکه بیمه جوابگوی خسارت‌های وارد شده به نخیلات نخواهد بود اضافه کرد: باید کار کارشناسی در این زمینه انجام شده و راهکارهای لازم برای حل مشکلات کشاورزان استان بوشهر انجام شود.

وی با اشاره به وابستگی زندگی و معیشت مردم نقاط مختلف استان بوشهر به محصولات نخیلات خاطرنشان کرد: درآمد یک سال کشاورزان از فروش خرما تأمین می‌شود که اکنون همه محصولات آنها از بین رفته است.

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی خواستار تسریع در روند جبران خسارت‌ها شد و افزود: باید به گونه‌ای عمل شود که زندگی کشاورزان و نخلداران دچار مخاطره نشود.

ضرورت جلب رضایت نخلداران

استاندار بوشهر در بازدید چند روز پیش خود از نخیلات و سردخانه‌های تنگستان اظهار داشت: بارندگی‌های اخیر، خسارت زیادی به نخل‌داران بویژه در دشتستان و تنگستان وارد کرده است.

احمد محمدی زاده اضافه کرد: جبران این خسارت‌ها به گونه‌ای که رضایتمندی نخل‌داران و تولیدکنندگان را در پی داشته باشد ضروری است.

کد خبر 5562488

منبع: مهر

کلیدواژه: تنگستان غلامحسین کرمی بوشهر احمد محمدی زاده سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر استاندار بوشهر دشتستان خرما بوشهر محرم 1401 ویروس کرونا سفر استانی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه اربعین حسینی روز خبرنگار آمار کرونا لیگ برتر فوتبال ایران شیوع کرونا گرگان ماه محرم فعالیت سامانه مونسون کشاورزی استان بوشهر جبران خسارت وارد شده خسارت ها وارد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: بیش از ۳۵۰ هکتار نخلستان در این شهرستان وجود دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.
وی افزود: درختان خرما به‌ صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر، گرده افشانی می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

فانی بیان کرد: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قراردارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا