Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا عبدالمالکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: هزینه قیمت مواد اولیه تولید لاستیک و تایر براساس اسناد مالی که در کدال منتشر کرده‌ایم 77 درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است. اما آنچه در ستاد تنظیم بازار برای رشد قیمت تایر داده شده است فقط 30 درصد اجازه افزایش داده که این مسئله سبب زیان تولیدکنندگان تایر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد اینکه کدام شرکت‌های لاستیک‌سازی در بورس حضور دارند، گفت: شرکـت‌هایی مانند ایران تایر، بارز، یزدتایر، آرتاویل و کویرتایر هستند که کل زیان صنعت لاستیک 5 درصد شده است.

رئیس انجمن صنعت لاستیک عنوان کرد: قبلاً محصولات تایرسازی در بورس کالا عرضه می‌شد اما وزارت صنعت از آن جلوگیری کرد چون در بورس کالا در یک فرایند رقابتی قیمت دوگانه در بازار شکل گرفت بنابراین از عرضه تایر در بورس کالا از آذر‌ سال گذشته جلوگیری به عمل آمد. 

عبدالمالکی اضافه کرد: صادرات به صورت محدود آزاد است اما بروکراسی خسته‌ کننده‌ای دارد. برای لاستیک‌های سواری 10 درصد حجم تولید و برای لاستیک‌های کشاورزی 30 درصد، اجازه صادرات می‌دهند اما برای هر بار باید دو ماه نامه‌نگاری و پیگیری انجام شود.

وی بیان کرد:‌ 30 درصد از مواد اولیه تولید لاستیک وارداتی و 70 درصد داخلی است که قیمت مواد وارداتی از 35 درصد تا برخی مواد تا 400 درصد رشد داشته است، در مورد مواد داخلی قیمت شناور است و براساس نرخ دلار و قیمت جهانی نفت تغییر پیدا می‌کند.

رئیس انجمن صنعت لاستیک گفت: دوده صنعتی که وزن زیادی در صنعت تایرسازی دارد و 23 درصد هزینه و وزن تایر را تشکیل می‌دهد نسبت به سال گذشته 130 درصد رشد قیمت داشته است. همچنین کائوچوی مصنوعی به عنوان ماده اولیه تولید لاستیک بین 35 تا 40 درصد افزایش قیمت داشته در حالیک ه قیمت محصول نهایی است فقط 30 درصد افزایش یافته  است. با این حال دولت می‌خواهد از جیب تولیدکنندگان لاستیک به دلالان سود برساند چون تفاوت قیمت لاستیک از تولید تا بازار بستگی به انواع لاستیک بین 15 تا 60 درصد وجود دارد.

عبدالمالکی عنوان کرد: در سایزهای مختلف لاستیک اختلاف قیمت زیاد است و بیشترین اختلاف مربوط به لاستیک‌های TBR یعنی لاستیک‌های رادیال باری و اتوبوس به چشم می‌خورد، در مورد خودروهای سواری هم تفاوت قیمت وجود دارد.

وی ضمن تشریح مطالبه تولیدکنندگان لاستیک ‌اظهار داشت: خروج لاستیک از شمول قیمت‌گذاری و اینکه قیمت‌گذاری توسط واحدهای صنفی براساس رقابت و عرضه و تقاضا تعیین شود، کمک بانک‌ها به پروژه‌های روی زمین مانده و اعطای تسهیلات و حمایت مالی از حدود 500 میلیون دلار سرمایه‌گذاری در صنعت تایرسازی که بلاتکلیف مانده است و ‌ حذف بروکراسی از صادرات و افزایش سهمیه صادرات لاستیک، جزو خواسته‌های ما از دولت است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش ۷۰درصدی درصد رشد صنعت لاستیک بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا

بیش از ۳ میلیون تن انواع محصول به ارزش ۳۶ همت هفته گذشته در بورس کالا دادوستد شد و سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی، و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را داشتند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات هفته گذشته بازار فیزیکی بورس کالای ایران 3 میلیون و 284 هزار و 326 تن انواع محصول به ارزش 36 هزار میلیارد تومان دادوستد شد. به لحاظ حجم سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری نیز بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را به خود اختصاص داده بودند.

بر اساس این گزارش، تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله 2 میلیون و 719 هزار و 651 تن انواع کالا به ارزش 24.7 هزار میلیارد تومان در هفته گذشته بود.

در این تالار یک میلیون و 297 هزار و 938 تن سیمان، 741 هزار تن سنگ آهن، 422 هزار و 238 تن فولاد، 231 هزار و 250 تن آهن اسفنجی، 17 هزار و 210 تن آلومینیوم معامله، 7 هزار و 930 تن مس، یک هزار و 185 تن روی، 200 تن کک و 200 تن کنسانتره مولیبدن شد.

از طرفی در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 421 هزار و 768 تن انواع کالا و محصول به ارزش 9.1 هزار میلیارد تومان به فروش رسید.

در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 184 هزار و 900 تن وکیوم باتوم، 140 هزار و 449 تن قیر، 102 هزار و 877 تن مواد پلیمری، 54 هزار و 500 تن لوب کات، 39 هزار و 103 تن مواد شیمیایی، 13 هزار و 970 تن گوگرد، 5 هزار و 521 تن روغن و 570 تن گازها و خوراک ها معامله شد.

همچنین تالار کشاورزی نیز شاهد معامله یک و نیم تن زعفران به ارزش 150 میلیارد تومان بود و بازار فرعی هم معامله 22 هزار و 623 تن انواع کالا و محصول به ارزش72.2 میلیارد تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا