Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلام‌زاده تهیه‌کننده و مستندساز درباره تاثیر اکران آنلاین بر افزایش مخاطبان مستند و همچنین این موضوع که آیا اکران‌های آنلاین بر جذب مخاطبان به سوی سینمای مستند تاثیرگذار بوده‌اند یا خیر، گفت: «شروع اکران‌های آنلاین و بخش زیادی از گسترش این شکل از نمایش فیلم به دلیل شیوع ویروس کرونا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها مردم روز به روز بیشتر با نمایش آنلاین ارتباط برقرار کرده‌اند و همچنین پلتفرم‌ها عملکرد قوی‌تر نسبت به گذشته دارند و مدام درحال تکمیل آرشیو آثار مستند خود هستند که این عملکرد قوی به افزایش مخاطبان سینمای مستند کمک کرده است و نمی‌توان منکر آن شد.»

او ادامه داد: «مستندسازان اگر پیش‌تر و تا چندسال گذشته تنها امید و افق دیدشان اکران‌های جشنواره‌ای و در معدود آثاری، پخش تلویزیونی بود، الان می‌دانند که پس از حضور در جشنواره‌ها می‌توانند آثار خود را به صورت آنلاین در دسترس مخاطبان قرار دهند و با تبلیغات درست و اطلاع‌رسانی قوی، مخاطب بیشتری را جذب کنند. به همین دلیل از دید من این اتفاق به واقع تاثیر زیادی بر سینمای مستند و مخاطبان آن داشته است. البته که باید گفت پلتفرم‌ها نیز باید فضای جدی‌تری را در اختیار آثار مستند قرار دهند که در صورت این اتفاق خودشان نیز شاهد بالا رفتن مخاطبان مستندها می‌شوند.»

کارگردان مستند «میراب» در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این پرسش که مخاطبان مستند چه ژانر و یا فضایی را بیشتر می‌پسندند توضیح داد: «پیش از هر چیز باید بدانیم که مخاطب مستند، مشتاق تماشای یک اثر درست و باکیفیت است. در هر ژانر و موضوعی که مستند به آن بپردازد. ممکن است آن فیلم، اجتماعی و دفاع مقدس یا روایتگر تاریخ معاصر این سرزمین باشد.»

تهیه‌کننده «مرهم» درباره علت تولید رو به افزایش آثاری با موضوع تاریخ معاصر ایران افزود: «مخاطب همواره به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و دست پیدا کردن به جزییات است. به عنوان مثال مخاطب با اینکه تصور می‌کند تمام جزییات را درباره شهادت حاج قاسم سلیمانی می‌داند اما همچنان با ساخت مستندی درباره این اتفاق برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به تماشای مستند «۷۲ ساعت» می‌نشیند و ما شاهد هستیم که این اثر تا چه اندازه از سوی مخاطبان دیده می‌شود.»

تهیه‌کننده «کرار» در پاسخ به این پرسش که آیا روی آوردن مستندسازان به ساخت آثاری درباره تاریخ معاصر ایران به دلیل شکاف‌های زیاد این برهه زمانی و روایت‌های یک جانبه از سوی شبکه‌های خارجی است یا خیر، بیان کرد: «علت این اتفاق کشمکش‌هایی است که درباره این بازه زمانی وجود دارد و مخاطب می‌خواهند روایت‌های مختلف را بشنوند تا نگاه عمیق‌تری نسبت این دوره تاریخی ایران داشته باشند. البته شبکه‌های خارجی نیز تعریف‌های خود را از تاریخ معاصر ایران به صورت آثار با کیفیت ارائه می‌دهند و شبهات تازه‌ای را به میان می‌آورند. مستندسازان ما نیز به نوعی وظیفه خود می‌دانند که زوایای مختلف این دوره تاریخی را به صورت شفاف روایت کنند تا مخاطبان با تعریفی یک سویه روبه رو نباشند.»

اسلام‌زاده ادامه داد: «هر اندازه که به مستندسازان اعتماد شود و فضای فعالیت آن‌ها را محدود نکنند قطعا تولید آثار فاخری از آن‌ها شاهد هستیم. جلوگیری از ساخت آثار درباره بعضی موضوعات و تابو کردن آن‌ها تنها به ساخته‌های خارج از ایران این امتیاز را می‌دهد که با توجه به اینکه تنها روایت، اثر تولید توسط آن‌هاست، با تمام کم و کاستی‌ها و حتی ارجاعات و موارد نادرست از سوی مخاطب پذیرفته شود. بنابراین من فکر می‌کنم باید در چنین موضوعاتی دست مستندسازان را باز گذاشت تا بتوانند بی‌طرفانه مستند بسازند و مخاطبان نیز از زوایای گوناگون با تاریخ معاصر ایران مواجه شوند.»

کارگردان «زندگی میان پرچم‌های جنگی» در پایان تاکید کرد: «مهم‌ترین اتفاق این است که برای مستندسازان محدودیتی وجود نداشته باشد و آن‌ها بتوانند به راحتی درباره موضوعات مختلف آثاری تولید کنند، هرچه درباره موضوعات مختلف مستندهای متفاوت ساخته شود به دنبال آن نقاط قوت، ضعف و راهکارها برای آن موضوع شفاف تر می‌شود. مستندسازان اثر خود را با پژوهشی دقیق می‌سازند و پا به دل قصه سوژه خود می‌گذارند، به همین دلیل می‌توانند راهکارهای تاثیرگذاری برای بهبود مسائل ارائه دهند.»

۵۷۲۴۵

کد خبر 1661834

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اکران آنلاین سینمای ایران سینمای مستند تاریخ معاصر ایران سینمای مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مست عشق» و رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید

فیلم «مست عشق» با جذب ۵۰ هزار و ۶۵۸ مخاطب در نخستین روز اکران خود موفق شد تا رکورد بیشترین تعداد مخاطب روز نخست نمایش را از آن خود کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فیلم «مست عشق» در نخستین روز نمایش عمومی خود، یک رکوردشکنی سهمگین از خود به جای گذاشت و توانست با جذب ۵۰,۶۵۸ مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند.

مجموع فروش این فیلم برای روز نخست، ۳,۵۸۵,۵۲۰,۰۰۰ ریال بوده است و باید به این نکته توجه داشت که این فیلم در شرایطی به این رکوردشکنی دست یافته که این رکورد طی یک دهه اخیر، در اختیار فیلم ساعت ۵ عصر مهران مدیری بوده است.

اکران مست عشق از روز چهارشنبه _پنجم اردیبهشت_ آغاز شد و تمامی سانس‌های فوق‌العاده اثر نیز تا پیش از ساعت ۲۳:۵۹ دقیقه ترتیب داده شد تا این فیلم بتواند در این بازه، با جذب نزدیک به ۵۱۰۰۰ مخاطب، رکورد پرمخاطب‌ترین فیلم در اکران روز نخست را از آن خود کند.

طی یک دهه اخیر، علاوه بر ساعت ۵ عصر، چند فیلم دیگر نیز بوده‌اند که آمار خوبی از خود به جای گذاشته‌اند: فروشنده در روز نخست اکران خود ۲۵۰۰۰ مخاطب داشت. نهنگ عنبر ۲، ۲۱۰۰۰ مخاطب، ما همه با هم هستیم ۲۹۰۰۰ مخاطب، هزارپا ۲۷۰۰۰ مخاطب، مطرب ۳۵۰۰۰ مخاطب و گشت ۲ نیز ۳۵۰۰۰ مخاطب داشته است، دو فیلم پرفروش امسال یعنی تمساح خونی و سال گربه نیز به ترتیب در روز نخست نمایش خود، ۱۸۰۰۰ و ۳۱۰۰۰ مخاطب را به سینما کشاندند.‌

نکته قابل توجه در این رکوردشکنی آن است که تا پیش از این، جایگاه صدر جدول و رکوردها به فیلم‌های کمدی محدود می‌شد اما با اکران این فیلم این موضوع به اثبات رسید که دیگر موضوعات نیز برای مردم جذب و قابل توجه است و این امر نشان‌دهنده آن است که مست عشق طی روزهای آتی نیز با استقبال بسیار خوبی همراه خواهد بود و احتمالاً که بتواند یک رکوردشکنی خوب را در جدول فروش امسال سینمای ایران به جای بگذارد.

استقبال ۵۱۰۰۰ نفری مخاطبان در روز نخست نمایش این فیلم در شرایطی رقم خورد که تمساح خونی به عنوان پرفروش‌ترین فیلم امسال سینماهای کشور، طی روز گذشته، نزدیک ۲۰۰۰۰ مخاطب داشت و سال گربه نیز به عنوان دومین فیلم پرفروش امسال، نتوانست بیش از ۱۷۰۰۰ مخاطب جذب کند.

کد خبر 747748

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • «مست عشق» و رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • جستجوی یک خانواده برای یافتن پیکر فرزندشان/ یادبودی برای یاسین
  • رکوردشکنی «مست عشق» در روز اول اکران
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • ببینید | تاثیر رادیو در افزایش مخاطبان صداوسیما
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • این فیلم مستند پرونده خون‌های آلوده را دوباره باز کرد